POSTED IN Klima, Ytringsfrihet

Klimabedrag

NRK erstatter kunnskap med uvitenhet

17 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Arve Tunstad er en pensjonert NRK-tilsatt. Den siste værrapporten fra organisasjonen til verdens meteorologorganisasjon blei omfattende presentert av NRK i samsvar med sine pålagte retningslinjer. Tunstad la 22.03.2024 ut en kommentar til NRKs presentasjon på Facebook. Kommentaren er gjengitt her med hans tillatelse.

Innlegget er henta fra Politikus.no

Arve Tunstad:

I forbindelse med vårens versjon av WMOs årlige dommedagsrapport med kode rød, mobiliserte NRK sin ypperste klimaekspertise. Her er et lite knippe høydepunkter:

 Dagsrevyen 19.03.2024

* Dagsrevyens programledere Nina Owing og Petter Oulie-Hauge hadde konsultert klimagruppa, og kunne fortelle at havnivået stiger voldsomt, blant annet fordi sjøisen smelter. Jeg viser til  Arvid Oens FB-kommentar om saken. [Oen skriver blant annet: De aller fleste med bare litt fysikk kunnskap, vet at når is smelter i vann eller havet, så påvirker ikke det vann- eller havnivået. (Fyll gjerne et glass med is, og fyll deretter vann oppi. La isen smelte, og kontroller at vannet ikke renner over.) Lagt til av Politikus.]

* NRKs klimaekspert Inger Marit Kolstadbraten «minnet» oss på formiddagen om at Stillehavsøyene er i ferd med å drukne av det stigende havet.

Jeg husker at noe av det siste jeg gjorde på jobb i NRK før jeg sluttet i 2016, var nettopp å forklare daværende utenriksansvarlig Kolstadbråten hvordan korallrevøyer vokser med stigende hav, noe Charles Darwin var den første til å beskrive, og som moderne forskning til de grader har bekreftet siden. De «truede» øystatene har stort sett vokst i landareal siste sytti år. Men Kolstadbråten fnyste foraktelig av min forklaring, slik fanatikere gjerne gjør.

* I NRK Nyheters sendinger gjennom dagen fortalte Kolstadbråten oss samtidig en historie om millioner av mennesker som flykter fra klimaendring. Men hun glemte å si at det så langt ikke er registrert én eneste klimaflyktning i verden. Hun hevdet at stadig flere flykter fra flom, men glemte å fortelle at IPCCs vitenskapsrapporter ikke kan påvise noen sikker endring av flomregimet i verden – og at antall døde av ekstremvær, inkludert flom, har blitt redusert med 98 prosent siste hundre år. Dette til tross for en nesten firedobling av verdens befolkning, og en formidabel folkeflytting til værutsatte kyster, deltaer og elveleier.

* Klimaeksperten påsto også at fattige land er blitt stadig mer rammet av dødelige tropiske sykloner. Hun trakk spesielt fram Bangladesh, som visstnok går en mørk framtid i møte, ifølge henne.

Hun lot være å fortelle at nettopp Bangladesh, i likhet med mange andre fattige land, altså har opplevd en dramatisk reduksjon av dødsfall ved  sykloner. I 1970 ble landet rammet av syklonen Bhola, og en halv million mennesker omkom. I 2020 traff den nærmest identiske syklonen Amphan landet. 86 mennesker mistet livet, og Bangladesh taklet katastrofen uten hjelp utenfra.

Årsak:
En formidabel fossilbasert økonomisk vekst som har gjort landet i stand til å utvikle et moderne varslings- og evakueringssystem.

Men NRKs klimaekspert sprer sitt katastrofistiske munnhell uten blygsel.

Det er forferdelig trist å observere det intellektuelle og journalistiske sammenbruddet i NRK. [så tagga Tunstad flere tidligere kolleger som nå fortsatt jobber i NRK. Mrkn Politikus].

Framheva bilde:
Foto:  Julia lavleis fra Pixabay

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

17 kommentarer. Leave new

 • «I pressen er troverdighet det viktigste vi har», sier Cicilie Andersen, leder i Pressefotografenes Klubb og NRK-ansatt, dette i forbindelse med «Kate-Gate», som statskanalen mener er russisk desinformasjon. Manipulerte foto og AI fra kongehuset er altså egentlig slemme Putins skyld.

  Svar
 • Klima krise. Økonomisk krise. Moralsk krise. Diplomatisk krise. Militær krise.
  Hva mer kan man ønske seg ?
  Det skyldes ikke at verden styres av inkompetente politikere.
  Politikerne er allerede spilt ut over sidelinjen.
  Det skyldes at verden styres av griske egoister som på ingen måte vil godta tiltak som avgrenser disse krisene. De EVNER ikke engang å gjøre noe av det som skal til.
  Prognosen er dårlig. Fryktelig dårlig.
  Jeg er glad for at jeg ikke har barn og barnebarn.

  Svar
  • Rolf Galgerud
   30 mars 2024 16:29

   Du sier: Politikerne er allerede spilt ut over sidelinjen. Hadde det ennå hvert så vel. Da hadde det jo vært mulig å få de inn på banen igjen. Men jeg er overbevist om at i Vest-Europa og USA så er hoveddelen av politikerne overbevist om at framtidens samfunn skal være av en fascistisk modell. Alternativt, de er kjøpt og betalt. Helt siden Gro sine dager ved roret, så har politikere med viten og vilje sagt i fra seg det ene styringsverktøyet etter det andre. Og de holder på fortsatt.

   Svar
   • Kjøpt og betalt er mest sannsynlig forklaring på situasjonen, og de tyranniske personlighetstrekkene er det ikke så nøye å skjule, virker det som:
    Ingvild K.: «… nulltoleranse for feil oppførsel.»
    Erna S.: «Vi kan spore dere.»
    Gro H.B.: «.. kontroll på hva folk får vite.»
    Hillary R.C.: «….deplorables.»

    Nedslående å se flere yrkesgrupper demoralisere seg selv så ille: politikerne selvfølgelig; løgnaktige MSM-journalister, (og så dumme at de ikke vet? nei, det tror jeg ikke); leger og sykepleiere med blod på hendene og liv på samvittigheten (som de kanskje har); politi gjør sadistiske overgrep mot folket; «vitenskap» og «eksperter» uten respekt for seg selv……..
    Canada, New Zealand, Australia, USA og EU er solgt ut av utro tjenere som lar seg kjøpe og må hjemme seg bak politi hvis de får ubekvemme spørsmål, eller er tyranniske uten å legge det minste skjul på det, som Ardern og Trudeau, og viser sin middelmådighet utilsløret, som Baerbock. Den ene mer korrupt enn den andre.

 • Moralsk krise er et passende begrep nå, enig med Jonas.
  «Isbjørnene sulter, havet stiger, Putin vil erobre hele Europa, vaksinene er sikre og effektive, long covid må få mer midler til forskning, konger og prinsesser er akutt kreftsyke, ABB skjøt alle på Utøya helt alene, FHI gir gode og velmenende råd, vindmøller på hav og land er klimavennlig, el-biler egner seg i bikkjekalde nord, å stille spørsmål er kun for konspirasjonsteoretikere, Epstein hengte seg med et laken……»
  Hvis alt kommer for en dag en gang, hva vil MSM og statsnyheter da si til sitt forsvar? Skal de bli «lei seg» og sykmeldt som politikerne når de blir tatt med buksa nede?
  «Vi visste ikke bedre. Unnskyld og beklager at vi lurte dere til å ta dødssprøyter og har løyet om det meste annet også. Mot en passende sum.»

  Svar
 • Eksempelet med kampen mellom bensin- og dieselbiler i 2006/2007 er et grelt men egnet eksempel. Da ville myndighetene at vi skulle gå over til dieselbiler, fordi utslippet av CO2 var noen % lavere. De ble advart, det ga økt utslipp av NOx og dieselpartikler var og er kreftfremkallende. Dette brøy myndighetene seg ikke om, Kristin Halvorsen og Erik Solheim gikk først i diesel-toget.

  Fem år senere måtte de gi seg på dieselfordelene, da skulle vi tilbake til bensinbilen. Da hevdet Erik Solheim at EU hadde lurt dem:

  https://e24.no/teknologi/i/qnlbEg/solheim-eus-feil-at-dieselbiler-blir-dyrere

  Men de var blitt advart av norske toksikologer og helsepersonell. Flaut!!

  Svar
  • E. B.:
   » Flaut».

   «… og at antall døde av ekstremvær, inkludert flom, har blitt redusert med 98 prosent siste hundre år. Dette til tross for en nesten firedobling av verdens befolkning, og en formidabel folkeflytting til værutsatte kyster, deltaer og elveleier.»

   Ja, FLAUT.
   Av en offentlig betalt informasjonskanal med så store ressurser.
   Enten idioti, – eller en agenda?
   ‘ Hva vinner løgnerne med løgnene? – At vi ikke lengre skal tro at NOE er sant. ‘

   Så er det lagt åpent for alle typer løgn- propaganda.
   Trist.
   – Og selvfølgelig farlig.

   Svar
 • Gunnar Sunde
  30 mars 2024 15:19

  Arve,
  jeg har komplimentert deg før i andre fora for renhårig og klarttenkende journalistikk rundt klima.
  Jeg var minst like sjokkert som deg over NRKs brede feilinformasjon her, og det er veldig bra at du stegvis og dokumenterbart avdekker det.
  Takk for at du fremdeles våger å stå for noe:
  – Det mest rystende med NRKs klimaalarmisme er jo ikke at de ikke vet hva de snakker om samtidig som de har hengt seg på en fornekting av reell forskning.
  – Det mest rystende er at det knapt er igjen en eneste jounalist eller forsker i yrkesaktiv alder som tør å ta et oppgjør med denne møkka.

  Svar
 • Takk for linken Øyvind-den burde gjengis i sin helhet her. Den dama fortjener mer enn medalje.

  Svar
 • Et utbrudd fra en amerikaner: «Hvor mange Palestinere har blitt myrdet av Biden og Bibi? Tretti tusen? Mer som to hundre tusen! Av Chuck Baldwin 14. mars 2024 (Klikk her for å abonnere på mine spalter uten kostnad.) En dag vil historikere på det mest grufulle språk fordømme måten den amerikanske regjeringen tolererte, la til rette for og forente seg med Israels umenneskelige folkemord på den uskyldige, hjelpeløse sivilbefolkning i Gaza. En dag snart vil universets dommer dømme Biden og Bibi som massemordere fra fortiden i de dypeste delene av helvete. Hva var det Jesus sa? Det var bedre for ham at en kvernstein ble hengt om halsen hans og han kastet i sjøen, enn at han fornærmede en av disse små. (Lukas 17:2) Disse amerikanske kongressmedlemmer og senatorer som har skaffet penger, jetfly, missiler og bomber til Israel for å kunne utføre disse morderiske angrepshandlingene mot uskyldige kvinner, barn og babyer, vil møte sine egne kvernsteiner. Regn med det! Media og regjeringens talsmenn fortsetter å oppgi antallet Gazas drepte av Israel til å være rundt 30 000. Bruk sunn fornuft. Dette tallet er bare en brøkdel av det totale antallet drepte i Gaza. Tenk rundt 200 000 døde, og du vil være nærmere sannheten. Ralph Nader skriver klokt: Siden Hamas-raidet penetrerte den «ubevoktede» israelske grensesikkerheten 7. oktober 2023 (en uforklarlig kollaps av Israels defensive evner), har 2,3 millioner fullstendig forsvarsløse palestinere i den lille overfylte Gaza-enklaven vært på mottakersiden av over 65 000 bomber og missiler pluss non-stop tankbeskytninger og snikskyttere. Det høyreekstreme Netanyahu-regimet har håndhevet sin erklærte beleiring av, med sine folkemordsord, «ingen mat, ingen vann, ingen elektrisitet, ingen drivstoff, ingen medisiner». Den nådeløse bombingen har ødelagt leilighetsbygg, markedsplasser, flyktningleirer, sykehus, klinikker, ambulanser, bakerier, skoler, moskeer, kirker, veier, elektrisitetsnettverk, kritiske vannledninger – omtrent alt. Den USA-utstyrte israelske krigsmaskinen har til og med rykket opp jordbruksmarker, inkludert tusenvis av oliventrær på en gård; bulldozert mange kirkegårder; og bombet sivile som flyktet på israelsk ordre, tettet vannkilder med betong, mens de hindret de få lastebilene som fraktet humanitær hjelp fra Egypt. Med praktisk talt ingen helsetjenester igjen, ingen medisiner og smittsomme sykdommer som sprer seg spesielt blant spedbarn, barn, bevegelseshemmede og eldre, kan noen tro at dødsulykkene nettopp har gått over 30 000? Med 5000 babyer født hver måned i ruinene, mødrene deres såret og uten mat, helsetjenester, medisiner og rent vann til noen av barna deres, er det berettiget alvorlig skepsis til Hamas helsedepartements offisielle telling. Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Hamas, som han har hjulpet opp gjennom årene, har en felles interesse i å redusere antall dødsfall og skader. Men av forskjellige grunner. Hamas holder tallene lave for å redusere å bli anklaget av sitt eget folk for ikke å beskytte dem, og ikke bygge tilfluktsrom. Hamas undervurderte grovt de brutale krigsforbrytelsene til den hevngjerrige, okkuperende israelske militære supermakten fullt ut og betingelsesløst støttet av den amerikanske militære supermakten. Helsedepartementet er bevisst konservativt og siterer at dødstallene kom fra rapporter om navngitte døde fra sykehus og likhus. Men ettersom ukene ble til måneder, kan sprengte, funksjonshemmede sykehus og likhus ikke holde tritt med likene, eller de kan ikke telle de drepte som ligger i veikanter i smug og under bygningsrester. Likevel er helsedepartementet fortsatt konservativt og det «offisielle» økende antallet sivile dødsfall og skader fortsetter å bli ukritisk rapportert av både venn og fiende av denne ødeleggende israelske statsterrorismen.»

  Svar
  • Øyvind Aarsnes
   30 mars 2024 21:14

   De som står bak det aller meste av jævelskapen og mordene i denne lovløse og syke verden er Illuminati (pengemafien) som styrer det aller meste også Norge Israel og resten av verden. Kan ikke være uenig i det du skriver for det er sant. Nå er det særdeles viktig å få til en storkrig i Europa og kanskje hele verden før presidentvalget i USA. Jesus ble også hatet fordi han fortalte sannheten. » for vi har ikke kamp mot blod og kjød, men mot makter, mot myndigheter, mot verdens herrer i dette mørke, mot ondskapens ånde-hær i himmelrommet.» Profetene drepte de også men profetiene går i oppfyllelse rett foran våres øyne og få er de som ser det. » Men Jesus svarte og sa til dem: Dere farer vill, fordi dere ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft.
   Matteus 22:29″

   I morgen er det påskemorgen og takk Jesus for det. https://www.youtube.com/watch?v=VDfD0tcXdZY

   Svar
 • Det som er «genistreken» her, hvis man kan si det slik, er at man tar noe som er fullstendig normalt, og så begynner å kalle det «unormalt, ekstremt, unntakstilstand, aldri sett dette før» osv.
  Da har man en oppskrift som gir kriser resten av jordens levetid.
  (til tross for at alt er fullstendig normalt)

  En må nesten trekke litt på smilebåndet da det får en til å tenke på Leif Justers sketsj «Mot normalt».

  https://www.youtube.com/watch?v=GE-f3dy4zkM&t=160s

  Og disse «krisene» skal så menneskeheten belastes og straffes for i form av nedsatte muligheter i livet, pluss ekstra skatter og avgifter, som liksom skal bøte på dette problemet, og kanskje til og med løse det på sikt. GENIALT!
  Ihvertfall finansieres en helt ny næring som tusenvis nå stormer til for å få en del i.
  Økologi er det ikke lenger så nøye med, så lenge det kan presses ut noen ekstra kilowatt, «bærekraftige» sådan.

  Svar
 • wasan Totland
  1 april 2024 17:22

  Disse nyhetsankerne forteller oss at havet blir stadig surere. Det jeg lært ganske tidlig i kjemi timene var at havet er svakt basisk. Hvis det skal bli surt må det innom ferskvannstadiet først.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

NATO-bombingen av Jugoslavia:

Mer kreft hos barn. Det ble brukt utarmet uran.

Forrige innlegg

Er Kinas investeringer i Afrika av imperialistisk karrakter?

Nei, sier den tidligere greske finansministeren.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.