POSTED IN Miljøpolitikk

NATO-bombingen av Jugoslavia:

Mer kreft hos barn. Det ble brukt utarmet uran.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne historien er egentlig ikke ny men vi velger å republisere den akkurat nå siden våre ledere forteller at det som nå skjer i Ukraina er noe helt nytt i Europa etter at den kalde krigen tok slutt. Jeg synes det er kvalmende med den ensidige fordømmelsen av Russland når vi så totalt glømmer våre egne forbrytelser på Balkan for ikke så lenge siden.

Det betyr ikke at vi støtter den russiske invasjonen, men de som skriker høyest har sine egne og kanskje langt større svin på skogen.

Men dette dreier seg ikke om moralsk posering. Dette dreier seg om propaganda og makt. Våre ledere fungerer akkurat nå som redskap for langt større og farligere krefter som lider et stort og avgjørende militært og politisk nederlag.

Det forbauser meg hver gang at våre politiske ledere kan bli så totalt blinde for det de sjøl har vært med på for ikke lenge siden. Men denne selektive hukommelsen er sikkert en forutsetning for det voldsomme moralske patos de nå fremviser – uten en kollektiv hukommelsessvikt hadde ikke dette vært mulig.

Og nå bekreftes det at USA skal sende våpen med utarmet uran til Ukraina. Jeg hører ingen protester fra våre politikere, naturligvis.

Knut Lindtner
redaktør

PS

Disse våpnene er nå brukt av Ukraina mot sivile i storbyen Belgorod, med mange sivile skadde og døde, naturligvis. Slikt kalles terrorisme, men i vest omtales det ikke av de store mediene når Ukraina står bak virksomheten. Det sier sitt om Ukrainas politiske ledelse, våre vestlige regjeringer og våre medier.

DS

Bildet viser et offer for utarmet uran. Dette er resultat av NATOs måte å spre demokrati på.

Serbisk president fordømmer NATOs Jugoslavia-bombing etter at enda flere barn får kreft.

I 1999 brukte NATO artilleri inneholdende utarmet uran under sitt bombardement av daværende Jugoslavia for å stoppe de angivelige drapene på albanere i Kosovo. I følge serbiske data resulterte dette i tusenvis av drepte og sårede sivilister.

Serbias president Alexander Vucic har fordømt NATOs bombekampanje mot det daværende Jugoslavia der det ble brukt artilleri som inneholdt utarmet uran. Dette skjedde under åpningsseremonien til det nye onkologiske instituttet (kreft-institutt) i landet. Ifølge ham hadde serbiske leger avdekket at slikt artilleri hadde hatt til dels alvorlig påvirkning av helsen til landets unge befolkning.

President Alexander Vucic

«En dag i det onkologiske instituttet lærte meg at flere og flere barn er diagnostisert med kreft i vårt land. Jeg vil være ærlig å si at jeg tidligere ikke trodde helt på disse utarmet-uran teoriene […] men i dag, etter å ha snakket med legene her, innser jeg at utarmet uran er en av flere faktorer som forårsaker kreft i ung alder,» sa Vucic.

Han noterte seg også at kreft blant ungdom for det meste er diagnostisert hos barn hvor foreldrene var født omkring 1990. Han slo videre fast at Serbia ønsket å fortsette med etterforskning i denne saken.

«Dette er kriminalitet uten sidestykke og vi som land må hanskes med dette på en svært seriøs måte,» sa presidenten.

Den serbiske forskeren Ljubisa Rakic hadde tidligere sagt at mengden utarmet uran som ble sluppet over De Balkan-landene under NATO-operasjonene ville være nok til å lage 170 Hiroshima bomber. Noen av de mest utbredte konsekvensene ved bruk av slike våpen er lidelser i skjoldbruskkjertelen, kreft og muterte fostre.

NATOstyrker gjennomførte i 1999 operasjon «Allied Force» på territoriet til det som da het Jugoslavia under påskudd av å skulle stoppe den angivelige drepingen av den albanske befolkningen i Kosovo. I følge NATOs egne data ble omkring 38 000 flyvninger gjennomført. Serbiske myndigheter sier at mellom 3500 og 4000 mennesker ble drept og 10 000 mennesker ble såret som et resultat av alliansens bombing. De stadfester at 2/3 av disse var sivilister. Flere oljeraffinerier ble også ødelagt eller alvorlig skadet som et resultat av NATOs bombetokter. Disse bombene forårsaket også en miljø-ødeleggende forurensning av elver og vannsystemer.

Oversatt av: J Bjoerkmo
https://sputniknews.com/europe/201805131064416162-serbian-president-slams-nato/

Forsidebilde: Irakisk gutt misdannet som følge av utarmet-uran ammunisjon

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • […] Serbias president Alexander Vucic har fordømt NATOs bombekampanje mot det daværende Jugoslavia der det ble brukt artilleri som inneholdt utarmet uran. Dette skjedde under åpningsseremonien til det nye onkologiske instituttet (kreft-institutt) i landet. Ifølge ham hadde serbiske leger avdekket at slikt artilleri hadde hatt til dels alvorlig påvirkning av helsen til landets unge befolkning. Dette går fram av en artikkel som er publisert på Derimot.no. […]

  Svar
 • Ola Henriksen
  15 mai 2018 14:15

  «..NATOs bombekampanje mot det daværende Jugoslavia der det ble brukt artilleri som inneholdt utarmet uran.»

  Men er slikt lovlig da?
  Det er jo forbudt for private/sivile og forgifte andre mennesker! Spesielt når giftstoffene gir skader i flere ledd framover. Er det lovlig for stater eller «forsvars»-organisasjoner? Pussig.
  Enten det brukes, Sarin-gass, utarmet Uran, eller Zyklon-B i maten til jøder, trodde jeg Nurnberg-domstolen slo fast at slikt måtte man ta alvorlig, – og det er lenge siden. ( Den «onde» er jo død for lengst.)

  Nå stopper Norge antagelig våpenproduksjon generelt til Nato? Bruken er bekreftet. ( I motsetning til Zyklon-B på mennesker.)
  Så stopper vi vel våpenproduksjon/salg til USA og andre regimer som bruker slike våpen?
  Vi trenger ikke internasjonale «fred & politikk»- samlinger for å stoppe slik produksjon og salg.?
  Vi/Norge kan bare gjøre det, vi er jo en demokratisk, fri nasjon.

  Svar
 • Ola Henriksen
  8 desember 2018 11:24

  «…mengden utarmet uran som ble sluppet over De baltiske landene under NATO-operasjonene ville være nok til å lage 170 Hiroshima bomber. Noen av de mest utbredte konsekvensene ved bruk av slike våpen er lidelser i skjoldbruskkjertelen, kreft og muterte fostre.»

  Stoltenberg hører du?
  Er det ikke du som, i din krigshissing, er redd for atomvåpenbruk mot Europa?
  Hva gjør du med dette?
  Eller er du bare en narr? En FARLIG narr?
  Bør du kanskje «tas ut» ?

  Svar
 • Det som er spesielt i Irak er at de ikke bare finner utarmet uran, men også anriket uran sammen med nedfallsisotoper etter USAs bombing av Fallujah i 2004.

  Svar
 • Inge H. Skarstad
  9 desember 2018 0:20

  Hva er forskjellen mellom Baltikum og Balkan? Det er noe som forvirrer her.

  Svar
 • Kjell Magne Bondeviks store medansvar i denne krigen må vi aldri glemme. Sjefs-hykleren frem for noen i Norge – prestekappen er gjennomtrukket av blod. Fromhet har han aldri besittet – rått maktmenneske – super – globalist.. I rettferdighetens og sannhetens navn må vi få rigget til folkedomstoler. Disse vil få svært mye å gjøre her i landet.. Er det noen journalist eller demonstrasjon som har konfrontert ham med all denne lidelse og død hos barn og unge i Serbia? Hva med om Derimot lager et julekort som gjør dette, han bør i det minste bli minnet på all lidelse han har påført barna i Serbia der han bader i sin moralske selvfortreffelighet.

  Svar
 • Rolf Solvang
  9 desember 2018 23:21

  Jeg var på besøk inne på Ørland Flystasjon like etter bombingen i Serbia og så ledende NATO-offiserer og spesielt brakkene som Meteorologisk Institutt og det norske flyvåpenet brukte i Italia når Norge med sine F-16 bidro med støtte til dette svineribomberiet.

  Svar
 • sunhunter61
  2 august 2019 9:07

  Hensikten med bombingen av Jugoslavia er oppnådd: En korridor å sende muslimske flyktninger og kriminelle gjennom for å transportere de som en trojansk hest midt inn i hjertet av Europa. De har forlengst begynt sin tilintetgjørelse.
  Barbara Spectre kan fortelle deg mer om den generelle ideen bak dette strategiske trekket.
  Amerikas general Wesley forklarer det fra et litt annet ståsted om fjerningen av etnisk homogene europeiske stater.

  Svar
 • Mihajlovic L
  21 februar 2020 4:46

  You don’t have idea how strong was my country and after all of this sh*t many people are sick. NATO and serbian politics destroyed my country. Nothing is good anymore and will be worst and worst. Now I live in Norway, but ofc my heart is there and I am planning to back there one day.

  Svar
 • Dette er hva krigshisseren Stoltenberg ønsker velkomment. En kynisk liten satan. Det er samtidig rett å opplyse om hva som ble brukt under Vietnam krigen der Agent Orange ble sprøytet over løvskogen slik at vietnameserne ikke skulle få gjemme seg, dermed ble det lettere for USA sine soldater å drepe dem i «åpent» lende. Agent Orange har Glyfosat som virkemiddel, levert av en av verdens største massemordere, Monsanto. Samme produktet brukes den dag i dag i Norge, RoundUp heter det. I Vietnam fødes det fremdeles vanskapte barn på grunn av at denne giften fremdeles finnes i næringskjeden til folket. En skitten industri krigsindustrien. Og tenke seg til at menneskeheten har eksistert i flere millioner år og fremdeles klarer vi ikke å leve i fred og fordragelighet med hverandre. Takket være verdens galne ledere. Mer info om dette finnes under nyhetsspeilet.no Søk; Monsanto og Agent Orange eller glyfosat.

  Svar
 • «The Whistleblower» er en filmatisering av FNs og «fredsbevarernes» deltakelse i menneskehandel og bestialske sexovergrep på jenter på flukt i tidligere Jugoslavia, og dette har også skjedd i andre tilfeller der Vesten har blandet seg inn andre staters anliggender, angivelig for å bringe demokrati og fred. NATO er forhatt av mange, og med god grunn. Ukrainere er neste på lista. Stoltenberg er farlig for Norge, og det samme er NATObasene, -øvelsene og våpenforsendelsene, og det snakkes om «demokrati» og «våre verdier» i sammenheng med et styre i et land som vil ha russisk-ukrainere og sigøynere etnisk renset ut, eller i det minste som annenrangs borgere.

  Svar
 • «Men denne selektive hukommelsen er sikkert en forutsetning for det voldsomme moralske patos de nå fremviser – uten en kollektiv hukommelsessvikt hadde ikke dette vært mulig.»

  Dette kunne kalles dobbeltmoral.
  – Men likner mer på psykopati.

  Det er stats- politikere som styrer galskapen. Både før, under og etter 2. verdenskrig. Og nå.
  Selv om disse legger skylda på innbyggere i de enkelte nasjoner, og ‘nasjonalisme’.

  Les gjerne: ‘Råskapens Europa’ , av Keith Lowe.
  Men les mellom linjene. ( også) . Det er noen som har fått lov til å være med å redigere.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Handelsreisende i terror og død

IS-terrorister fra Syria hentet til Ukraina som leiesoldater for å kjempe mot Russland.

Forrige innlegg

Klimabedrag

NRK erstatter kunnskap med uvitenhet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.