POSTED IN Atomvåpen, Krig-fred

Klasebomber vil ikke endre noe av krigen.Det vil taktiske atombomber kunne gjøre.

Da har vi tredje verdenskrig.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Klasebomber: Menes taktiske atomvåpen?

En ikke alltid etterrettelig mann på Facebook hevder at Victoria Nuland har sagt at 3. Verdenskrig bryter ut 11. juli 2023.

Påstanden er ikke fullstendig vanvittig sett fra et våpenteknisk synspunkt.

I følge åpne kilder finnes amerikanske taktiske atomladninger med virkning 0,1 KT som tilsvarer 100 tonn TNT, sprengstoff av typen Tri Nitro Tuloul forkortet TNT. Sannsynligheten for at det finnes taktiske atomvåpen med mindre effekt er stor. 

Ved å sette av en kjernefysisk ladning som høy luftsprengning oppstår effekten på bakken som trykk, varme og radioaktiv stråling i et sirkulært begrenset område med avtagende effekt fra nullpunktet. Høy luftsprengning betyr at ildkulen fra energiutladningen ikke berører bakken.

Hvis våpenet brukes offensivt må mannskaper som passerer det radioaktive område være iført verneutstyr. USA har kunngjort at Ukraina skal tilføres klasebomber. Klasebomber vil ikke nevneverdig endre Ukrainas evne til fremgang i krigen mot russerne, noe en eller flere taktiske atomladninger vil gjøre.

Hvis Victoria Nuland har kunngjort 3. Verdenskrig, kan ‘bygdetullingen’ på Facebook ha rett.

Einar Ødegård

Oberstløytnant utenfor tjeneste.

9 ukers kurs om anvendelse av kjernefysiske våpen ved NATO-skolen i Oberammergau 1981.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Og Ukraina blir, mot regler under krig, medlem av Nato.
  Så kan hele Natos angrips-organisasjon settes inn. ;-)

  ‘Tiden er inne for å gå vekk fra den såkalte MAP-prosessen for Ukraina, ifølge Stoltenberg. Det åpner for en raskere behandling av landets søknad.
  – Ukraina er mye nærmere Nato, så jeg mener at tiden er kommet for at det gjenspeiles i Natos avgjørelser, sa Stoltenberg.’
  nrk.no/urix/stoltenberg_-_-allerede-en-historisk-dag-1.16479063

  Svar
 • Atomvåpen er definitivt en krigsstopper. Ikk mere krig, ikke mere mennesker. Alt er utryddet. Det starter med taktiske atomvåpen og avsluttes med strategiske atomvåpen. Ingen vil la motparten vinne. Derfor taper alle parter.

  Svar
  • Oravdamedia
   12 juli 2023 18:59

   Veldig naivt, å tro at det ikke vil bli brukt taktiske atomvåpen, og emp mot USA, Trump, kan ikke stoppe det. Det som derimot er enda tåpeligere, er tro at det vil bli tillat, av høyre makter enn oss selv, å utslette jorden med atomvåpen. Hadde det vært en mulighet, hadde det vært gjort, for lenge siden,av gale menn og riker, (emperier) . Med begrenset verdens makt. Det er ikke skjedd, og blir ikke tillatt, de første ca 1000 årene, eller mer

   Svar
 • Northern Light.
  17 november 2023 19:46

  For et tidspunkt for War Games: USA simulerer et atomangrep mot Moskva.

  Russlands svar vil bli: 30 amerikanske byer blir de første som blir til aske, og flere hundre millioner vil bli drept.

  Av Natural News Nyhetsredaktører.
  I følge denne ferske historien på War News 24/7 simulerte amerikanske militære forske nylig å slippe atombomber på Moskva og St. Petersburg, med russiske ICBM-utskytningssiloer som mål i en øvelse på et førsteangrep med atomvåpen. Noe som førte til at Russland svarte med en advarsel, ved å vise en video av oppskytningen av et interkontinentalt ballistisk missil RSM-56 Bulava fra en ny atomdrevet ubåt i Kvitsjøen. Det russiske forsvarsdepartementet kalte dette «en del av sluttfasen av deres testprogram», hvoretter en beslutning vil bli tatt om den aktuelle ubåten skal bli godkjent i den russiske marinen.

  War News rapporterer at den russiske marinen allerede har tre Borei-klasse ubåter i tjeneste, sammen med den som for tiden fullfører testing, mens ytterligere tre Borei-klasse ubåter er under konstruksjon. De rapporterer også alarmerende at hver av disse «Tsar Alexander III» Borei-klasse kjernefysiske ubåtene kan skyte opp 16 forskjellige kjernefysiske raketter hver, i stand til å treffe 10 forskjellige mål*. Det betyr at de tre ubåtene som allerede er operative, kan angripe 30 forskjellige amerikanske byer. Vi skal ta en titt på hvilke 30 amerikanske byer som mest sannsynlig vil bli rammet av russiske atomvåpen i et russisk svar på ethvert amerikansk atomangrep på Russland, i neste del av denne rapporten.

  Det russiske våpenet, RSM-56 Bulava (NATO-kode SS-NX-30 eller SS-N-32), ble erklært operativt i 2013 på disse Borei-klassens kjernefysiske missil-ubåter, og den nylige testen var vellykket. Missilet traff en mål tusenvis av kilometer unna på Kamtsjatka-øyhalvøya i det fjerne østen av Russland. Denne siste russiske videoen er svar på den amerikanske simuleringen av et atomangrep på Moskva. Det siste virkelige tegnet på at vi hensynsløst beveger oss mot en atomkonfrontasjon.

  Fra den War News 24/7-historien (video i linken):
  «USA bestemte seg for å simulere atomangrep mot Moskva og St. Petersburg med disse våpnene og å forutsi resultatene, det vil si å telle antall ofre blant innbyggerne i området», melder det amerikanske magasinet Newsweek i en detaljert rapport.

  Forfatterne av rapporten pekte på behovet for å forbedre USAs atomarsenal for å avskrekke Kina og Russland. Produksjon av den nye B61-13 atombomben som kan slippes fra fly (det er ikke planlagt at F-35 skal bestykkes med den. Wikipedia.), vil ikke øke det totale antallet våpen i USAs atomarsenal, det vil ganske enkelt gi større fleksibilitet i bruken av eksisterende arsenaler.

  B61-13 ville ha et mye større nedslagsområde, og er 24 ganger kraftigere (360 kilotonn) enn bomben som ble sluppet av USA på Hiroshima i august 1945. Brukt på de største russiske byene vil skadene bli kolossale. Det er anslått at:
  – 311 480 mennesker vil bli drept og ytterligere 868 860 skadet hvis Moskva blir truffet.
  – Alt i en radius i underkant av 1 km fra episenteret vil bli til støv.
  – Eksplosjonen vil ødelegge bygninger og trolig drepe alle andre innenfor en radius på 1,6 km.
  – Folk innenfor en radius på 3 kilometer vil lide av høye nivåer av stråling og dø innen en måned.
  – Ytterligere 15 % av de overlevende vil dø kort tid etter av kreft.
  – I St. Petersburg kan 360 150 mennesker dø og ytterligere 685 930 mennesker vil lide.

  Brannen fra eksplosjonen vil brenne i mer enn seks timer, og skape en dødelig atmosfære over et område på nesten 170 kvadratkilometer, omtrent 10-15 ganger større enn i Hiroshima.

  Britene bekrefter de amerikanske simuleringene. «Simuleringer av å slippe en 360 kilotonn amerikansk bombe over Moskva viser at det ville forårsake hundretusenvis av ofre, rundt en million skadede og omfattende ødeleggelser».

  Men mens Amerika snubler blindt og sinnsykt mot 3 verdenskrig og den svært reelle muligheten for atomutslettelse, tenk på dette; Biden, som tar de ‘militære avgjørelsene’, for eksempel når han skal trykke på ‘atomknappen’, kan ikke engang gå rett som du kan se i denne historien 13 november i Daily Mail.

  Han snublet og mumlet mens han forsøkte å legge ned en krans ved graven til den ukjente soldat, og måtte bli fortalt hvilken retning han trengte å gå av amerikansk militærpersonell, skal denne mannen ha fingeren på knappen i en krisetid som verden er i akkurat nå?

  *Andre kilder som AlJazeera sier at hvert missil har 6 stridshoder.

  Fra Natural News, publisert 13 november 2023.
  Oversatt fra engelsk: Linker og link til video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel:After U.S. simulates nuke attack on Moscow, Russia responds overwhelmingly: 30 U.S. cities to be the first incinerated, killing 100s of millions.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Advokater går ut mot Pandemiavtalen.

WHO er et ikke-valgt mafia-lignende organ og kan ikke styre helsepolitikken i verdens land.

Forrige innlegg

Australias x-statsminister:

Jens Stoltenberg opptrer som en agent for USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.