POSTED IN Media

Kjent USA-økonom sier høyt det de fleste i verden forstår:

Ukraina skyter på russisk-kontrollert kjernekraftverk.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Propgandatåken er nå graute tjukk. Folk tror at det er Russland som nekter EU energi. Mens realiteten er at EU nekter seg sjøl russisk energi fordi EU skal «straffe» Russland. Men slik dette fremstilles i mediene tror mange at det er motsatt. Russland har gass- og oljekranene åpne naturligvis av politiske grunner. For ved siden av at dette er en militær konflikt er Ukrainakrigen også en politisk konflikt.

Ved å holde åpne energikildene til EU legger de press på EU-lederne som ikke rammes av energimangelen. Men den vil ramme befolkningen hardt. Når folk begynner å fryse og arbeidsledigheten melder seg da vil naturligvis spørsmålene komme.

Både av politiske og økonomiske grunner var North Stream-gassledningene svært viktige politiske og økonomiske kort for Russland. Å fremstille det som om de skulle stå bak sprengningen av disse ledningene er derfor hinsides enhver form for logikk.

Liz Truss – Wikipedia
Liz Truss er villig å bruke atomvåpen

I det siste har Putins uttalelser om bruken av atomvåpen blitt lagt ut som om Russland truer med det. I virkeligheten er dette svar på trusler fra USA/Nato om slik bruk. Russland har avstått fra første bruk av atomvåpen i krig noe Nato ikke har gjort. Nato forbeholder seg retten til førstegangsbruk av kjernefysiske våpen. Den kunnskapsløse nye britiske statsministeren, Liz Truss (vet ikke forskjellen på Østersjøen og Svartehavet), har imidlertid truet med bruk av atomvåpen. Men det får ikke folk vite.

Men ved bruk av medier som renner over av giftig propaganda og hvor ikke lenger forholder seg til realiteter, slik blir deler av befolkningene i vest nå fullstendig hjernevasket. Naturligvis er det noen som ikke lar seg dupere av ord, men forholder seg til realiteter, heldigvis. Det er dette innlegget under i en viss forstand handler om.

Knut Lindtner
Redaktør

USA-analytiker bryter rekkene når det gjelder atomangrep.

Økonomen Jeffrey Sachs har henvendt seg til Washington for at de skal be Ukraina slutter å bombe Zaporozhye-anlegget og beskylde Russland for det samme.

Jeffrey Sachs

En av USAs offentlige politiske analytikere, Jeffrey Sachs, har nok en gang brutt med Vestens versjon av Russland-Ukraina-konflikten.

Han mener president Biden-administrasjonen må beordre Kiev til å stanse angrepene på Europas største atomkraftanlegg, og slutte å beskylde Russland for angrepene.

«Det er så å si sikkert at det er Ukraina som bombarderer anlegget. Og vi vil ikke se i øynene eller si hva som er den enkle sannheten», sa Sachs på søndag på Grayzone-kringkasteren.

«Det gjør ondt for oss å innrømme det, for de fortsetter stadig ganske frekt å angripe kraftverket».

Sachs er en prisbelønt økonom. Han ble beryktet i Russland for å komme med sine «sjokk-terapi»-reformer på 1990-tallet.

Han har merket seg  at vestlige medier later som de ikke har noen ide om hvem som bomber Zaporozhye atomkraftverk, til tross for at det har vært under russisk kontroll siden mars.

«Det ser ut som om de ikke kan legge sammen to og to. Det er altså Russland som kontrollerer kraftverket. Det er jo usannsynlig at de bombarderer sitt eget kraftverk. Så kanskje det er ukrainerne som bombarderer det».

Analytikeren klager på at myndighetene i USA  ikke en gang kan finne ord for å fortelle Kiev at man ikke angriper et atomkraftverk, til tross for den mulige katastrofen det kan resultere i. Han argumenterer med at Washington har gitt den ukrainske regjeringen frie tøyler til å provosere Russland og øke konflikten.

«Det er et problem fordi vi hele tiden later som hele greia – at dette ikke er en Russland-USA ting», 

sa Sachs.  Han er også president i FNs Sustainable Development Solutions Network.

Han la til:

«Dette er en krig mellom Russland og USA. USA har ikke så mange personer på bakken inne i Ukraina – vi vet faktisk ikke hvor mange personer fra USA som befinner seg der.  Men det er iallfall en hel del våpen, penger, og etterretning. Det er USA som kjemper denne krigen. Det er helt klart».

Columbia-professor Jeffrey Sachs tatt av lufta etter å ha anklaget USA for sabotasjen mot Nord Stream | steigan.no
Fra Bloomberg-intervjuet (Bildet hentet fra Steigan.no)

Sachs var gjenstand for oppstyr på sosiale medier forrige uke da han i et Bloomberg-intervju spekulerte på om det var USA som sto bak eksplosjonene som ødela Nord Stream-rørledningene som gått fra Russland til Tyskland.

Da han skulle begynne å forklare sin teori om dette ble han avbrutt av programlederen fra Bloomberg, som antydet at han ikke noen beviser på det.

Da Sachs fortsatte å legge ut med sin argumentasjon prøvde også den andre Bloomberg-programlederen å stanse han og sa at hun ikke ønsket å havne i en videre diskusjon i en sak der det mangler bevis.

Sachs fortalte Grayzone-vertene at Biden har mislyktes  helt når det gjelder å ufarliggjøre denne krisen, spesielt ved å gå til krig mot Russland i istedenfor å holde Ukraina utenfor NATO.

«Det er jobben til en president i USA å sette på bremsene nå når landet er den største krigsmaskinen …den viktigste jobben presidentene i USA har er å stanse krigsmaskinen fra å føre krig. Akkurat nå er vi inne i en eskalering som kan ende i et Armageddon».

Han antyder at Ukraina ha « en nøkkelposisjon geografisk « i Amerikas neokonservative politikk for å forbli verdens eneste supermakt.

«Planen er å få kontroll over Svartehavet. Du har Ukraina, Romania, Bulgaria, Tyrkia og Georgia – alle omringer Russland – som har sin marineflåte der».

Som nåværende direktør for Center for Sustainable Development ved Columbia universitet ble Sachs beryktet blant russerne for sin «sjokkterapi»-reformer i 1991-93.

Omgjøringen av hele Sovjet-økonomien endte opp med å ødelegge livene til millioner av russere og overlate hele landets verdier til en håndfull oligarker.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Duy Pham

https://www.rt.com/news/564436-sachs-grayzone-zaporozhye-nuclear/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Både Lindtner og Sachs kommer med innsikter som egentlig burde være selvfølgelige, men som i følge den pågående retorikk ser ut til å være alt for vanskelig til å begripe. Der finnes ellers godt oppegående offentlige og privat ansatte, til og med i lederposisjoner som forklarer fraværet av logikk i at russerne sprenger sin egen rørledning med at russere er russere og russere behøver ikke bruke logikk. Altså er det russerne som har gjort det fordi det er ulogisk at russerne har gjort det! Å være journalist er om mulig enda verre. NRK journalisten bruker ledende spørsmål mot sitt mer forsiktige intervjuobjekt og stiller samme spørsmål så mange ganger og fra så mange ulike vinkler at det betrakteren blir sittende igjen med er jornalistens budskap og ikke det mentalt voldtatte interjvjuofferets!

  Vesten er blitt kollektivt og selvdestruktivt sinnssyk og det kan aldri gå bra. Om atomvåpen så er det USA som siden 2017 har forbeholdt seg førstebruk av atomvåpen «av preventive årsaker». Minst siden 2001 har man til og med trent befolkningen til å godta prinsippet om å slå til før en sikkerhetstrussel oppstår. Man begynte med den påståtte krigen mot terror og ødela Irak for å forhindre bruk av masseødeleggelsesvåpen (WMD) som Irak ikke engang hadde! Treningen fortsatte med koronatrusselen der man forklarte tilstander tilsvarende tvangsvaksinering med at også vaksinerte kan bli smittefarlige og syke, «men ikke så syke eller så smittefarlige som de ville blitt uten vaksinen»! Begge tanker er logisk og fysisk umulige, kan ikke etterprøves, men ble allmennt godtatt uten protester! Verden ble sinnsyk.

  Summen av all menneskelig idioti er så genialt destruktiv at man godt kan tro det er Djevelen selv som står bak. Russlands ledelse har aldri truet med bruk av atomvåpen, men går man ut og intervjuer folk så vil godt over 90% si at det har de gjort. Årsaken er alle smådjevlene som jobber i medieverdenen. De trekker i aller beste fall Putins tale av 21. september der han snakket om Russlands sikkerhetsbehov, fullstendig ut av sammenhengen, noe både Lindtner og Sachs er inne på. Sammenhengen er at USA ikke skal tenke på å angripe Russland «fordi Russland har mer moderne og bedre våpensystemer enn de som USA har» og det er Putins egne ord!

  Men inntrykket om at Russerne truer med å bruke atomvåpen er det som består og det gir USA muligheten til å bruke sitt vedtatte prinsipp om å bruke atomvåpen først fordi man akkurat som med Irak og «vaksinene» bare trenger å si at man frykter at russerne skal gjøre alvor av sin trussel! Slik setter man en verden på hodet! Jeg synes man skal sette denne forstemmende tanken i sammenheng med at de egentlig skyldige i det pågående økonomiske krakket ønsker å brenne opp alle bevisene for sin skyld. Verdensbrannen de trenger kan mest sannsynlig komme før enn senere.

  Svar
  • Godt svar og meget God betraktning Tor ! – Jeg tror nok at «Vi» egentlig vet hvem vi har å gjøre med i denne konflikten, – Selveste «Djevelen» og hans Disipler og alt henger sammen. – USAs krig mot Russland på Ukrainsk territorium, Covid Plandemien og Amerikas kommende forfall. – Vi forstår det bare ikke ennå ;)

   God Kveld

   Svar
  • Meget godt svart. I diskusjon om temaet: Russland/Ukraina pleier jeg å si at Putin er en fornuftig mann, skulle hatt flere slike så hadde vi spart oss for en masse trøbbel.
   Jøss… resultatet er omtrent som om du stikker en fyrstikk in i en tørr einebusk. Folk nekter plent å se på dette problemet fra en annen synsvinkel enn det NRK har sagt er det riktige. Tror du har helt rett når du antyder at godt over 90 % påstår at det er Putin som truer med A-våpen – Alt er Putin sin feil.

   Det er sagt før: Den første som dør i en krig, er sannheten.

   Svar
 • Det er ganske bemerkelsesverdig at NRK ikke finner grunn til å kritisere at Ukraina bedriver artilleribeskytning av atomkraftverk som russerne har tatt. Tvert imot forsøker de å fremstille det noe tåket som at russerne beskyter seg selv for å sette verden i fare. NRK fører journalistikk på bunn-nivå.

  Svar
  • Det tenker jeg du trygt kan konkludere med, Reidar. Der finnes rett og slett ikke journalister mer, bare en stor mengde «influencere», hver og en av dem resultatet av planmessig intellektuell avlæring og totalt over-inkompetente. Hvordan ble det slik? Jeg tenker at Charlotte Thomson Iserbyt hadde et viktig poeng.

   Svar
 • Vi er inne i en ganske så farlig krigsspiral og jeg tror vi må innse at det som skjer angående denne Ukraina konflikten ikke lenger kan tilskrives politikk, men individuelle krigserklæringer fra enkeltstater mot et presset Russland ledet an av USA ! – Hvis vi ikke våkner opp og tar til fornuften risikerer vi det scenarioet som Globalistene benevner som en KALD VINTER og jeg tror at denne betegnelsen har opphav i noe langt mer destruktivt og illevarslende enn det som kan beskrives som en energikrise etc. , – hvis dere fatter hva jeg sikter til !

  Tro meg – Et større utslipp av Radioaktivitet i atmosfæren vil medføre mer alvorlige skadevirkninger for mange Covid – vaksinerte. – Skadevirkningene disse nå sliter med vil oppleves som en Søndagsmesse i forhold til hva som venter dem !

  Dette er ingen konspirasjonsteori, – men ok, – nok uhygge før helgen !

  God Helg

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

x-CIA Larry Johnson:

Det går Russlands vei. Nato er i trøbbel.

Forrige innlegg

Jan Hårstad:

Frøydis Armand forlater oss.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.