Denne artikkelen handler egentlig om de dramatiske geopolitiske endringene som skjer i dagens verden. Det er viktige begivenheter som vil på kort tid endre historien og verdenskartet. Det er egentlig hovedinnholdet i denne artikkelen. Men nederst viser forfatteren (Bernard) til en omfattende meningsmåling som viser at Kina er verdens lykkeligste folk.
Nylig ble det offentliggjort en lignende meningsmåling som viser at de skandinaviske landene er verdens lykkeligste. Men meningsmålingen som det er link til i denne artikkelen viser noe annet. Det forteller hvor usikre slike målinger er og hvor avhengig resultater er av spørsmålene. Og kanskje trenger vi i Skandinavia å få helt litt kaldt vann i blodet. Det er ikke sikkert at menneskene verden tenker slik som vi tenker. Vi utgjør tross alt bare ca. 0,3% av verdens befolkning.
Knut Lindtner
Redaktør
Geopolitiske endringer setter USA på sidelinjen.
Den siste måneden har vi sett en forbløffende geopolitisk utvikling.
I februar lammet Kina offentlig amerikansk hegemoni, lanserte et globalt sikkerhetsinitiativ og tilbød en fredsplan for Ukraina.
Den 10. mars meklet Kina en avtale som gjenopprettet forholdet mellom Saudi-Arabia og Iran.
Den 15. mars rullet Moskva ut den røde løperen for den syriske presidenten Bashar al-Assad.
I går (19.03) ankom al-Assad og kona Asma De forente arabiske emirater for samtaler med Sheikh Mohammed.
Også i går signerte Iran og Irak en sikkerhetssamarbeidsavtale som vil stoppe CIA-sponsede kurdiske aktiviteter mot Iran.
Også i går inviterte kong Salman av Saudi-Arabia Irans president til et besøk i Riyadh.

De siste 30 årene har USA sett på Midtøsten som sin bakgård. For 20 år siden invaderte USA Irak ulovlig og forårsaket 100 000-vis av dødsfall og tiår med kaos. Nå endret Kina med fredelige midler balansen i Midtøsten i løpet av bare én måned.
I dag (20.03) ankom Kinas president Xi Moskva for tre dagers samtaler med Russlands president Putin. En artikkel av president Putin ble publisert i People’s Daily mens russiske medier publiserte en signert artikkel av president Xi.
USA er redd for at Kinas fredsinitiativ for Ukraina vil vinne terreng. Det har åpent gått ut mot en våpenhvile og fredsforhandlinger. Jeg trodde det var opp til Ukraina å bestemme?
Det er sannsynlig at Putin offentlig vil støtte den kinesiske fredsplanen mens USA er paranoid for at fred faktisk kan skje. De vil kanskje til og med sabotere den saudiarabiske iranske avtalen.

Kinas folk er forresten de lykkeligste i verden.
Xi og Putin driver nå det multilaterale globale showet. Biden og de ulykkelige ‘ensidige’ menneskene rundt ham blir stående til side.
Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen. Linker i originalartikkel.
Forsidebilde: Fred Moon
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 267 ganger.
2 kommentarer. Leave new
«Hvem er de lykkeligste i verden? »
Det er selvfølgelig vanskelig å måle lykke. Både øyeblikk-lykke og over en lengre tidsperiode.
Men når/hvis en nasjons befolkning står oppe i en utviklingsperiode der de langsomt bedrer sin materielle velferd med egne krefter, så kan vi regne med at dette oppleves meningsfylt.
Både på kort og lang sikt.
På motsatt side av Kina kan vi kanskje se på den norske befolkningen. Som har ‘ledere’ som setter overnasjonale penge-krefter og renter som styringsverktøy for nasjonen.
– Ikke nasjonens egne arbeidskrefter i stolthet og forutsigbarhet.
Og som nå opplever at årevis med opparbeidet velstand blir tatt bort for det penge-politiske systemets skyld.
Uro og manglende forutsigbarhet kan vanskeligoppleves som lykke.
Vi kan også merke det på tafattheten, og manglende protester i befolkningen når våre ‘ledere’ bruker nasjonens forsvars-krefter til å angripe andre nasjoners velstand, og stjele deres gull.
Denne tafattheten er et bedre måleverktøy enn et skjema med «Hvem er de lykkeligste i verden? «
Selvsagt blir man lykkelig av å bli murt inne av velvillige myndigheter. Så går man ut i gatene og lovpriser regimet. de som overlever, altså.