POSTED IN Israel

Israelsk minister gravlegger tanken på en to-stats-løsning:

«Det finnes ikke palestinere.»

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Oslo-prosessen som det kalles, forsøket på å etablere en svinebundet palestinsk, korrupt stat, gjennomhullet som en ost av jødiske bosettinger, den går nå mot slutten. Den ekstreme politikeren, Bezalel Smotrich , setter det hele naturligvis på spissen med uttalelsene sine. Men det er noe klargjørende i det han sier.

Dette dreier seg ikke om navn på innbyggerne innenfor Israels grenser men om diskriminering på grunnlag av språk, religion, kultur og historie. De ekstreme jødene er svært rasistiske og regner seg som guds utvalgte folk. Når dette skal omgjøres til politikk i Israel oppstår det sterke konflikter.

Det viktigste kravet er naturligvis å omgjøre Israel til en stat for alle innbyggerne, hvor alle har like retter – og plikter – og hvor ingen grupper setter seg over andre. Slik sett er disse uttalelsene i sin ekstremisme samtidig klargjørende og åpner for at de en gang for alle kan kvitte seg politisk med illusjonen om en to-stats løsningen som aldri har vært noen løsning, men et politisk fengsel for palestinerne.

Knut Lindtner
redaktør

Israels Smotrich: «Det finnes ikke noe slikt som palestinere».

Den ekstreme høyre-ministeren sa på søndag at «Det finnes ikke noe slikt som et palestinsk folk». Og iallfall er han «en ekte palestiner».

Fra Middle East Eye.

«Det finnes ikke noe slikt som palestinere fordi det ikke finnes noe slikt som et palestinsk folk»,

Bezalel Smotrich

erklærte Israels finansminister Bezalel Smotrich på søndag i et minnesamvær for en tidligere Likud-aktivist i Paris. Den ekstreme høyreministeren sa at det palestinske folket var en «oppfinnelse», kokt sammen i det 20. århundret for å bekjempe sionismen, og at det er folk som han og hans besteforeldre som er «de sanne palestinerne».

«Vet du hvem som er palestinere? Jeg er palestiner», sier Bezalel Smotrich, israelsk minister.

Han talte på et podium smykket med et kart som viser området til den sionistiske Irgun-,militsen. Det viser Israel som omfatter Vestbredden og Jordan.

Smotrich sier at franskmennene og USAs regjering må tåle å høre «denne sannheten» om palestinerne.

«Vet dere hvem som er palestinere?» Spør denne sjefen for det ultra-nasjonalistiske religøse sionist-partiet.  «Jeg er palestiner».

Smotrich refererer til sin bestemor som ble født i den nord-israelske byen Metiula for mer enn hundre år siden, og hans avdøde bestefar som var en 13. generasjons innbygger i Jerusalem. Smotrich har tidligere sagt at hans etternavn stammer fra den ukrainske byen Smotrych, der han sier hans forfedre bodde.

I sin tale i går i Paris, benektet denne Israels overherre i de okkuperte palestinske områdene, enhver eksistens av et palestinsk folk. Han talte fra et podium smykket med et kart over Israel som omfatter Vestbredden og Jordan.

Kartet som smykket Smotrichs podium viste også deler av Syria og Libanon, inkludert i ideen om Eretz Yisrael  «Det større Israel».

Noen forestiller seg Stor-Israel slik.

Dette er en viktig del av ultra-nasjonalistenes sionisme, som påstår at alt dette landet er en sionist-stat. I forrige uke kritiserte det britiske konsulatets sjef i Jerusalem et team som representerte dem og som deltok i det palestinske maraton for å ha på t-skjorter som viste kart over det historiske Palestina. 

Den franske regjeringen vil ikke møte Smotrich.

Smotrich var til stede ved minneseremonien for den tidligere Likud-aktivisten Jacques Kupfer. Dette minnesamværet skulle være sponset av Jewish National Fund (JNF). Men organisasjonen trakk støtten da Smotrich dukket opp, rapporterer Haaretz.

Den franske utenriksministeren kunngjorde i forrige uke at den franske regjeringens representanter i Paris ikke hadde til hensikt å møte Smotrich under hans besøk i landet. I tillegg til å være finansminister har Smotrich betydelig makt over den okkuperte Vestbredden, området som menneskeretts-advokater fortalte til MEE utgjør «de jure annexation». (Annektert etter folkeretten).

Sist i februar sa Smotrich at staten Israel bør «utslette» den palestinske landsbyen Huwwara, etter at den var utsatt for voldelige ødeleggelser av israelske nybyggere.

Den tidligere israelske forsvarsministeren Benny Gantz har sagt at Smotrich, som kalles seg selv en «stolt homofob», ønsker et nytt Nakba. («Den store palestinske katastrofen da palestinsk samfunn og  hjemland ble ødelagt av israelerne i 1948, og de fleste palestinere ble flyktninger)

https://www.middleeasteye.net/news/israel-smotrich-palestinians-no-such-thing

Forsidebilde: Ehimetalor Akhere Unuabona

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • SONDRE B NORDSETH
  23 mars 2023 11:56

  dET ER NÅ ENGANG SLIK AT HVIS MAN ÅPNER ISRAEL FOR ALLE FOLKESLAG VIL DET FAKTUM AT LANDET ER ET DEMOKRATI FØRE TIL AT JØDENE BLIR I MINDRETALL I LØPET AV KORT TID. sIDEN MUSLIMER OG JØDER HAR KRIGET SIDEN TIDENES MORGEN, IHVERTFALL SIDEN MOHAMMEDS DAGER, ER DET VEL ÅPENBART FOR DE FLESTE AT NORMALE DEMOKRATISKE REGLER IKKE KAN GJELDE I DENNE STATEN. sÅNN ER LIVET.
  nÅR DET GJELDER PALESTINERE, SÅ ER JØDER LIKE MYE PALESTINERE SOM ARABERNE. pALESTINA ER BARE EN BETEGNELSE PÅ ET LANDOMRÅDE, OG HAR JO INGENTING MED ET BESTEMT FOLK Å GJØRE.

  Svar
 • «Israels Smotrich: «Det finnes ikke noe slikt som palestinere».»

  Og når vi vet at begrepet jøder (også ?) er en konstruksjon, konstruert av de ‘utvalgte’, så kanskje vi kan ane begynnelse på slutten for denne galskapen?

  Men kanskje ikke før de er blitt fratatt sin penge-økonomiske makt ( – og selvfølgelig at våre politikere slutter å oppføre seg som penge- ‘jøder’), og fått plass i et område uten naboer.
  – Og blitt flyttet til Madagaskar?

  Svar
 • Sannheten er at de opprinnelige «palestinerne» opphørte å eksistere ca. år 900-1000 f.Kr. Det var keiser Hadrian som la det palestinske navnet på jødenes land, Judea og Samaria – for å utslette alt jødisk i området, etter at jødefolket ble fordrevet ut til nasjonene – først i år 70 e.Kr. – og deretter under Hadrian ca. 132-135 e.Kr. Palestinerne hadde vært jødenes erkefiender, da dette folket eksisterte noen hundre år forut.

  Palestina-begrepet ble aktualisert igjen da engelskmennene brukte navnet etter 1. verdenskrig – både i forbindelse med ‘Balfour-erklæringen’ i 1917 – og ‘Palestina-mandatet’ i 1920.
  I Balfour-erklæringen står det bl.a.: «… etableringen av et nasjonalhjem for jødene i Palestina».

  Palestina/palestinere ble bare brukt av jødene før Arafat og PLO på slutten av 1960-tallet begynte (av taktiske grunner) å bruke begrepet; «det palestinske folk».

  Før den tid var ‘Palestina’ kun forbundet med jødene. F.eks.: «Det palestinske symfoniorkester» (der alle var jøder). Og den jødiske avisen; «The Palestine Post» (nå The Jerusalem Post), og «Den palestinske brigade» (alle jøder).

  Arafat selv var fra Egypt, født i Kairo i 1929. Hans virkelige navn var;
  Abd al-Rahman Abd al-Rauf Arafat al-Qudwa al-Husseini.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hele verden kan bli rammet

USA har lagt til rette for en verre finanskrise enn i 2008

Forrige innlegg

Vestens ledere.

De har plassert seg i en politisk og militær hengemyr.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.