POSTED IN Norge

Katta ut av sekken: Vaksinepass?

Må du være vaksinert for å kunne delta i samfunnet?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Helsedepartementet jobber med vaksinepass

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Så slapp katta ut av sekken. Det var ikke lenge siden mediene bare blåse av advarslene mot innføring av vaksinepass. Nå jobber imidlertid Helse- og omsorgsdepartementet konkret med å innføre det de kaller et «vaksinebevis», og det skal helt sikkert koordineres med EU. Avisa VG skriver:

Helse- og omsorgsdepartementet bekrefter til VG at de jobber med et vaksinebevis etter internasjonale anbefalinger. Dette etter at departementet mottok anbefalinger fra Helsedirektoratet og FHI 23. februar.

Departementet kan foreløpig ikke si hvordan vaksinebeviset vil kunne brukes.

– Vi har allerede et vaksinasjonskort på helsenorge.no og jobber nå med å videreutvikle dette til et vaksinebevis som følger internasjonale anbefalinger. Oppdraget omhandler den tekniske løsningen og hvordan den skal utvikles. Bruken av vaksinepass vil bli diskutert senere. Foreløpig legges det opp til at det skal brukes som bevis på vaksinasjon for medisinske formål, skriver statssekretær Saliba Andreas Korkunc i Helse- og omsorgsdepartementet i en e-post til VG.

EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen sa tidligere mandag hun vil legge fram et forslag om vaksinepass i løpet av mars.

«Målet er et digitalt pass som kan dokumentere om noen har fått vaksine mot covid-19. For dem som ikke har fått vaksine ennå, kan passet inneholde opplysninger om prøveresultater», skrev von der Leyen på Twitter mandag.

«Digital Green Pass»

Og når det kommer fra von der Leyen er det jo klart at det må kalles grønt, så hennes offisielle navn på passet er Digital Green Pass. Israel har allerede innført et slags grønt pass og inngått avtaler med Kypros og Hellas om dette. GlobalNews skriver fra Israel at dette passet ikke bare skal brukes ved grensepasseringer, men også for å få adgang til konserter, treningsstudioer og restauranter. Det er også sannsynlig at dersom, for ikke si når, dette blir «den nye normalen», at det også vil bli stilt krav om det for i det hele tatt å komme inn i kjøpesentra, på arbeidsplasser eller hvor som helst folk samles.

Common Pass

Milliardærklubben World Economic Forum har lenge drevet kampanjer og lobbying for å innføre obligatoriske vaksinepass. Deres prosjekt heter Common Trust Network der de har utviklet noe de kaller Common Pass.

CommonPass er et prosjekt som er utviklet av milliardærklubben World Economic Forum og The Rockefeller Foundation. Det tar sikte på å være en elektronisk dokumentasjon av brukernes covid-19 status og er ment brukt ved grensepasseringer, eller som det heter på nettsida deres:

For at global reise og handel skal komme tilbake til nivået før pandemien, trenger de reisende en sikker og verifiserbar måte å dokumentere sin helsestatus på når de reiser og krysser grenser. Land må være i stand til å stole på at en reisendes status ved en COVID PCR-test eller vaksinasjon administrert i et annet land er gyldig. Land vil også trenge fleksibiliteten til å oppdatere kravene til helseskjerming når pandemien utvikler seg og vitenskapen utvikler seg. Flyselskaper, flyplasser og andre interessenter i reisebransjen vil trenge det samme.

Det er altså en app som henter ut brukerens helsedata i en form som kan presenteres på en mobiltelefon i form av en maskinlesbar informasjon. Så snart dette blir allmennt tilgjengelig, ligger det snublende nær å gjøre det obligatorisk, altså et globalt, digitalt covid-pass.

For i det hele tatt å kunne leve i dette vidunderlige nye framtidssamfunnet må du altså dokumentere at du er vaksinert, og det til tross for det er reist at de vaksinene som foreligger ikke gir immunitet, ikke hindrer smitte, og dessuten kan føre til svært alvorlige bivirkninger, inkludert dødsfall. WHOs forskningssjef: – Usikkert om vaksinen vil hindre smitte.

Universal Declaration on Bioethics and Human Rights heter det i artikkel 6:

1. Any preventive, diagnostic and therapeutic medical intervention is only to be carried out with the prior, free and informed consent of the person concerned, based on adequate information. The consent should, where appropriate, be express and may be withdrawn by the person concerned at any time and for any reason without disadvantage or prejudice.

Denne menneskeretten skal altså meget snart feies til side-

Med frykten for et virus som plog ryddes det altså vei for et globalt, teknologisk overvåkingssamfunn verden aldri har sett maken til. Kan det misbrukes? Vil det bli misbrukt? Er vann vått?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  3 mars 2021 9:58

  Tro ikke på ett eneste av løftene bør være den beste grunnregelen. De innfører fascismen, etter Benito Mussolini og Pål Steigan på steigan.no selve definisjonen: «..et system for global styring der finanskapitalen og offentlig økonomi smelter sammen under finansfyrstenes ledelse i en vidunderlig ny verden av korporativ global kapitalisme..» Venstresiden sover i stående stilling og kan gå hjem og legge seg. Høyresiden fokuserer på islamsk innvandring med terrortrussel og sover den også. Myndighetene de samarbeider utrettelig og under så anstrengte påskudd om kontroll at de enten må beskyldes for hjernedød eller for å være fascismens villige lakeier.

  Svar
  • T. L. «innfører fascismen»

   Fascisme er for å SAMLE kreftene innad i en nasjon.
   Der nasjonens krefter samlet står overfor enkeltindividet , til felleskapets beste.
   En trussel for enkeltindividet er dette selvsagt. For enkeltindividet eier seg selv og sin egen arbeidskraft. Brukt på en riktig måte gavner fascismen målet; et sterkt samfunn som skal bygge nasjonen og verge enkeltindividet.
   Lik nasjonal- sosialisme. Eller sosialisme-nasjonalisme. Der resursene i nasjonen tilhører fellesskapet, men målet er fri benytellse av resursene så lenge dette bidrar til NASJONENS trygghet og velstand.
   Hva har vi nå? Et liksom-demokrati, et partidiktatur med «demokrati» hvert fjerde år. Der nasjonens ledere selger naturresursene ut av andet uten at folk reagerer?
   Se deg rundt. Se på «demokratiet» Norge sitt angrep på andre nasjoner.
   På EU/EØS og Norges «økonomikrise» pg.a. USA sin børs & boligpolitikk for 30 år siden. Der boligeiere i Norge måtte gå fra hus & hjem & familie pg.a. bolig & børs og rente-triksing i USA. Med en nedstengning av Norge i år fordi smittespredningen i USA ble penge- konstruert for stor.
   Er dette demokrati?
   Hvis dette er demokrati, hva er det negative ( i forhold ) med sosial- nasjonalisme, og velferdsoppbygging av egen nasjon?
   Globalisme, hvor kreftene blir overlat til de som ønsker en najonsfritt En verden/En leder , og en valuta?
   Se på sak. Glem v/h.side. Glem gubbe-gamle forestillinger om konstruerte politiske motsetninger.
   Se på hva som gavner den enkelte nasjon. Se på hva den enkelte nasjon og enkeltindivider kan gjøre, med egne arbeidskrefter/resurser for å bygge, i stolthet, egen velstand .
   Summen av stolte frie, forskjellige ( i kultur& geografi) enkeltnasjoner som ønsker samarbeid med andre frie nasjoner gjør at verden blir et bedre sted.
   Vi bør deskonstruere politikken.
   Og konstruere en nasjonal politikk der nasjonens arbeidskraft står over verdens pengemakt. Og viktigst; der vår politikere ser forskjell på penger/tall og reelle verdier i nasjonen.

   Svar
   • Vidar Johansen
    4 mars 2021 0:13

    Vel talt! Og når det gjelder dette digitale vaksinepasset som diskuteres så er jo det så hinsides at en lar seg ryste av mindre.

   • Tor Larsen
    5 mars 2021 8:23

    Du har i utgangspunktet rett i din definisjon av fascisme, men per i dag viser den seg utdatert når internasjonal eller globalisert kapital så tydelig har koblet seg opp mot de utvaskede nasjonale regjeringene til Steigans: «..system for global styring der finanskapitalen og offentlig økonomi smelter sammen under finansfyrstenes ledelse i en vidunderlig ny verden av korporativ global kapitalisme..» Det er forresten nøyaktig det samme som når Bernie Sanders sier: “Overnight, Wall Street became big-government socialists and begged for the largest federal bailout in American history — over $1 trillion from the Treasury and even more from the Federal Reserve. But it’s not just Wall Street that loves socialism — when it works for them. It is the norm across the entire corporate world.” https://nymag.com/intelligencer/2019/06/bernie-sanders-socialism-speech-gwu.html

    Interessant nok konkluderer artikkelens forfatter omtrent som du med: «The case for “re-politicizing” the foundations of our economy has rarely been stronger than it is today.» Globaliseringen forener internasjonal kapital med overnasjonale politiske organer og utvaskede nasjonale regjeringer til en ny form for fascisme. Skal vi strengt beholde de gamle definisjonene så vet vi knapt lenger hva vi snakker om, men det kjennes som om verden skulle behøve en slags utslettende begreps-tsunami slik at en kan frigjøre seg fra fortiden. Nasjonal-sosialisme eller nasjonal-fascisme har propagandaveivalsen etter verdenskrigen klart å skjemme så grundig ut at globaliserings-fascistene sitter med nesten hele kortstokken pluss en hel ekstra oppe i ermene og bak ørene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvorfor sjekkes ikke utenriksdekningen til de store mediene av faktisk.no?

Faktasjekk av Øystein Bogen.

Forrige innlegg

NKP vil stille til valg.

De som ønsker å gi NKP denne demokratiske retten må signere nå.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.