POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

Jens Stoltenberg advarer:

Harde tider kommer.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ganske utrolig at freden fremmes ved å støtte krig fremfor fredsforhandlinger. Men det er dette Stoltenberg sier, nå også applaudert av vår utenriksminister som nettopp har vært i Ukraina og forsynt seg grundig av Zelensky sine krigsløgner: «Vi vinner krigen bare dere sender mer penger og våpen!»

Dette er en krig som aldri skulle ha vært startet, men som ble fremprovosert og er en del av USAs langsiktige strategi for å svekke Russland og ikke minst konkurrenten EU. Unionen begår nå kollektivt økonomisk selvmord og utsetter mange av innbyggerne for kulde og sult for å forsyne korrupte Ukraina med mer penger og våpen i stedet for å forlange fredsforhandlinger. Men fredsforhandlingene ble skutt i senk av Boris Johnson i april da han med støtte fra USA lovet Zelensky at de skulle få hjelp til å vinne krigen bare de ofret ungdommene sine.

For USA dreier det seg om det globale hegemoniet og tilgang til Russlands store naturressurser – og å bli kvitt en brysom konkurrent, EU. Når denne politikken serveres pent innpakket i fraser om demokrati og frihet som seg hør og bør, da faller normal kritisk tenkning sammen i Vesten. Befolkningen er så dressert at når slike ord brukes godtaes alt selv uansett hvor meningsløst det hele er.

Det store problemet er at det er Russland som hendene på rattet, både økonomisk og militært. Stoltenberg advarer om det som kommer, men kan ikke si det rett ut: Russland er i ferd med å vinne før vinteroffensiven er startet. Støtten til krigen tørker bort både i USA og EU.

Knut Lindtner
Redaktør

«Hårde tider» for Europa – sier NATO.

Å støtte Ukraina fører til at levekostnadene øker innrømmer NATOs sjef Jens Stoltenberg. Europeerne ser ut til å stå overfor vanskelige tider på grunn av Ukraina-konflikten, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg til den tyske avisen Welt an Sonntag på søndag.

Allikevel insisterer han på at medlemmene i denne amerikansk-ledede militær-blokken og deres allierte må øke sin innsats for å støtte de ukrainske styrkene til å fortsette å kjempe.

I sin kommentar innrømmer Stoltenberg at innbyggerne i de vestlige land nå er blitt negativt berørt  av konflikten i Ukraina.. «Økende matpriser og strømregninger betyr hardere tider for mange husholdninger i Europa», sier han. Men han legger til at «de som blir berørt må huske at befolkningen at Ukraina betaler med sitt blod hver dag».

NATO.sjefen bemerker også at Vesten må «styrke den militære støtten» til dette landet.

«Den beste måten å støtte en fred på er å støtte Ukraina», slår han fast.

Han roser Tyskland for å sende våpen til Kiev, og påstår at dette «vil redde liv».

Ifølge Stoltenberg vil Russland bruke «vinteren som et våpen» mot Ukraina. 

Denne uttalelsen er den samme som han har sagt tidligere da han advarte om at de kommende månedene vil bli vanskelige for Kiev.

snow covered road between trees during daytime
Er vinteren et våpen? Er det bedre å flatbombe byer slik USA gjorde i f.eks. Mosul?

Russland har begynt å angripe ukrainske el-nettet siden begynnelsen av oktober, etter at de beskyldte Kiev for å angripe kritisk infrastruktur, inkludert den strategiske Krim-broen.

De vestlige landene har innført nye omfattende sanksjoner mot Russland etter at Moskva satte  i gang sin militære operasjon i Ukraina.  Disse restriksjonene har ført til himmelhøye gasspriser, og dette har ført til en stadig økende energi-krise i EU. I tillegg har EU kunngjort planer om å gjøre seg uavhengige av russisk energi.

Men ifølge Kremls talsmann Dmitry Peskov vil denne politikken føre til «Svært negative konsekvenser for EU med en nedbygging av deres industri i 20 år framover».

Tidlig i oktober bemerket han at for EU å gjøre seg avhengig av kostbar energi fra USA vil gjøre deres økonomi «mindre konkurransedyktige».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/567269-hard-times-europe-ukraine-stoltenberg/

Forsidebilde: Alessio Soggetti

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Makthaverne er viruset! (De har ennå ikke klart å finne Sars cov 19 viruset, ergo ….)
  Men de har funnet et farlig «zombievirus» som skyldes global oppvarmin. Omdefinert til Klimakeise!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 november 2022 10:20

  Russland sprengde sine eigne gass-røyrleidningar. Skal Noreg sprengja sine?
  Russland må ta ansvar for årstider. Vinteren er eigentleg Russland si skuld.
  Russarar i Noreg kan fengslast for naturfotografering. Norske domstolar vedgår at det ikkje er tale om spionasje, men om regelbrot. Kor mange ulike former for regelbrot føregår kvar dag utan at rettstellet bryr seg? Men russarar har me alltid tid til å plaga.

  Logikkprisen i dag går til Anniken Huitfeldt: Ukraina (dvs Nato) vinn avdi Russland taper.

  Svar
  • Wasan Totland
   30 november 2022 11:38

   «- Dei neste dagane vil motskuldingane og harmen mot USA vekse og spreie seg utover Europa. Det vil gjere det vanskeleg for Europa å støtte krigen i Ukraina, samtidig som Ukraina sitt behov for utlandsk hjelp og militærstøtte aukar.»
   Nettopp at de er klar over dette faktum er årsaken til at Deres siste halmstrå (Huitfeldt) nå ble sendt ut til Kiew for å tåkelegge ytterligere. Hun har nok med seg en god del penger i tillegg ettersom tyskerne begynner å ane ugler i mosen og går lei. Vi kan si at den imbesile damen utnyttes som et strategisk trekk der man hindrer korthuset i å falle akkurat nå. Så får vi se hva de panisk finner på i neste omgang? Et nytt virus som heter Marburg har tidligere vært nevnt komme i løpet av våren -23.

   Svar
 • «Så lenge det tar», «as long as it takes» gjentar Jens som et mantra på hver eneste uttalelse på NATOs nettside. «Den beste måten å støtte en fred på er å støtte Ukraina», krig gir fred SLÅR HAN FAST, for han er nemlig generalsekretær i fredsalliansen som legger det ene landet etter det andre øde; «fred» for enhver pris, så lenge det tar, til siste ukrainer og landet lagt i ruiner. Fredsnasjonen Norge tilbyr vertskap for et uformelt møte med NATOs utenriksministre neste år. Typisk norsk å være god.

  Svar
  • Ja visst, Jens, «Ukraina betaler med sitt blod hver dag», sier du, sjefen for de dårlige tidene, bebreidende og ovenfra og ned, til vanlige europeere «som blir berørt» av sult og frost i vinter. Hva gjør vi ikke for Ukraina; send mer skattepenger som kan fylle lommene til Zelensky og vennene hans. At Jens’ husholdning blir berørt av frost og sult i vinter på noen måte er usannsynlig, men at Russland vil bruke vinteren for å tvinge Ukraina i kne med sult og frost, det tror jeg nok. Samtidig vil SAAB gjerne forsyne med avanserte glidevåpen. Så det er gode penger å tjene for noen. KONGSBERG gleder seg over innbringende kontrakter. Mens ukrainere dør som fluer.

   Svar
   • e:
    «Samtidig vil SAAB gjerne forsyne med avanserte glidevåpen»

    Ja, som kunne nå mål inne i Russland og på Krimhalvøya.

    Denne nyheten fra i går ser ut til å være tatt bort fra nrk/media nå .
    For avslørende, og som viste at det legges opp til et angrep inne i Russland ?

   • Gærne nok til å fyre av mot mål INNE i Russland? Ja, det tror jeg så gjerne.
    «Stoltenberg bekrefter at Ukraina en dag vil bli medlem av NATO. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg kom på tirsdagens pressebriefing med den ultra-provokative kommentar til Ukraina: «NATOs dør er åpen.» zerohedge.com msn.com
    Han kommer med fornærmelser og hisser til krig, igjen og igjen, og gjentar «for as long as it takes» ved enhver anledning. Ingen respekt vises for tidligere avtaler med Russland.
    Norway’s government: «We stand by that too, on membership for Ukraine», a Norwegian official said. Tapre Zelensky og nazi-regimet hans er hjertelig velkommen i NATO. Hilsen nærmeste nabo, Norge.

 • Dette er like «fucking unbelievable» av Jens Stoltenberg som den kyniske arrogansen til hans søster ! – Vi bør sende ham i krigen så vi får en slutt på denne galskapen !

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  30 november 2022 17:05

  DNA-spor etter Jens Stoltenberg er påvist i Afghanistan, Libya, Syria og Ukraina. Kan nokon vera so snille å setja denne galningen bak lås og slå før endå fleire land må øydeleggjast? Eg sponsar den norske juristen som torer ta i denne verkebyllen. Arvid Sjødin er mitt personlege fyrsteval; motig og uthaldande.

  Russarar kallar Stoltenberg «the chief Arsonist», brannstiftar nr. 1. Eg sluttar meg heilhjarta til den analysen sjølv om eg veit at han har USA i ryggen.

  Noreg treng ein heilt ny kurs i saker om gjeld krig og fred. Det hastar.

  Svar
 • Det hadde kanskje vært på sin plass å sende Jens Stoltenberg tilbake til skolebenken når det gjelder bla engelskkunnskaper. Andre klasse på barneskolen hadde muligens vært et nivå å begynne, kanskje?

  Og mens han var der kunne han kanskje «skoleres» litt om annen viktig lærdom også, som han tydeligvis heller ikke fikk med seg på Steinerskolen.

  Men…moralsk sett er det vel ikke håp for massemorderen Jens. Den synker til og med mye dypere enn «engelsken» hans og det ser vi konsekvensene av for hver dag som går.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mediene forteller eventyrhistorier.

Krigen i Ukraina splitter USA og EU.

Forrige innlegg

Den kontantløse verden kommer nærmere: Nå tester India ut digital sentralbankvaluta

War on Cash

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.