POSTED IN EU, Virkelighetsforståelse

EUs Ursula Von der Leyen er utstyrt med frekkhetens nådegave.

Skylder på Russland for noe de sjøl gjør

3 kommentarer

EU blokkerer gjødsel til 3. verden, skylder på Russland for en blokade som ikke eksisterer

Von der Leyen utmerket seg i hykleri-OL som alltid

EUs Ursula von der Leyen informerer oss om at «Kremlin igjen bruker mat som et våpen»:

Uttalelsen refererer til Ukrainas korn (hovedsakelig produsert av landbruksgiganter).

Utsagnet er merkelig av flere grunner. For det første kan en russisk marineblokade faktisk ikke blokkere ukrainsk korn fra å sendes ut. Ukraina er ikke en øy og har jernbaner. Selv med en marineblokade kunne korn sendes ut, men det ville ta lengre tid, og prosessen ville belaste omlastingsverft mellom Ukraina og dets naboer.

For det andre, siden 1. august eksisterer ikke lenger denne marineblokaden ettersom Russland har fjernet den frivillig.

Men den største grunnen til at dette er en så merkelig uttalelse, er at selv om en russisk blokade av ukrainsk korn ikke lenger eksisterer, eksisterer en blokade mot gjødsel som kommer fra Russland, og den har blitt stadig strammere:

I utgangspunktet gjaldt ikke forbudene transitt av russisk gjødsel til tredjeland som brukte EUs infrastruktur.

Den 10. august strammet Brussel imidlertid sanksjonene ytterligere ved å utvide forbudet til å omfatte europeiske operatørers aktiviteter knyttet til transitt av russisk gjødsel som var bestemt til tredjeland.

Videre, under det nye sanksjonsregimet, vil levering av gjødsel til tredjeland, selv uten bruk av EUs territorium og infrastruktur, anses som et brudd på sanksjonene.

Levering av transport-, omlastings- og handelstjenester fra europeiske selskaper, sammen med eventuelle relaterte tjenester, som forsikring, finans- og meglervirksomhet og teknisk assistanse, er nå forbudt.

EU har ikke bare truet europeere med fengsel hvis de importerer gjødsel fra Russland. Den har forbudt europeiske selskaper fra å transportere gjødsel eller ha kontakt med de som gjør det, helt ned til det å tilby forsikring, vedlikehold eller dokking.

EUs krig mot forsendelser av gjødsel håndheves ikke med krigsskip, men i praksis er det langt mer konsekvent enn Russlands militære blokade av Ukraina som heller ikke lenger eksisterer.

Den europeiske union har gått enda lenger ved å utvide sanksjonene til utviklingsland. Forbudet mot russisk gjødseltransport til tredjeland har hatt ødeleggende konsekvenser for milliarder av mennesker i Asia, Afrika og Latin-Amerika i form av alvorlig gjødselmangel, synkende jordbruk og spredning av sult.

Von der Leyen snakker om «global matsikkerhet» mens 300 000 tonn russisk gjødsel sitter fast i EUs havner, selv om Russland nå er villig til å transportere og gi det bort til afrikanere gratis.

Du ville ikke få vite det fra mediene, men FN har faktisk oppfordret EU til å stanse sin blokade og la den tredje verden brødfø seg selv.

Von der Leyen skylder Russland for en anti-matblokade som ikke eksisterer, mens hun selv har organisert en mye mer betydelig sulteblokade.

Og mens hun klapper seg selv på skulderen for påstått veldedighet overfor den tredje verden:

Maskinoversatt, forkortet og bearbeidet av redaksjonen.

https://anti-empire.com/

Forsidebilde: iStock1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 756 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Denne ( unisone) løgnpropagandaen fra vesten/Eu/Norge i media er ikke overraskende, men like fullt tragisk. – Og farlig.
  Men hva vinner så løgnerene med løgnene?
  – At vi ikke lengre tror at NOE er sant.

  Svar
  • Landssvikerne og de psykopatiske krigshisserne som styrer vårt land, vil være medskyldige i den massedød i, og masseflukt fra, Ukraina som nødvendigvis vil følge av krigen som de absolutt ikke vil ha slutt på. Masssedød og masseflukt vil bli uunngåelige følger av at infrastrukturen, hva angår elektrisk strøm, vann, kommunikasjon, og delvis transport, i landet er i ferd med å ødelegges, og vinterkulden har sin virkning.

   Svar
 • Det finnes vel ikke nok ledig kapasitet på europeisk jernbane (og på lektere/båter på elvene) til å frakte så enorme mengder med korn gjennom EU-land?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Mediene forteller eventyrhistorier.

Krigen i Ukraina splitter USA og EU.

Previous Post

Den kontantløse verden kommer nærmere: Nå tester India ut digital sentralbankvaluta

War on Cash

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.