POSTED IN Norge

Jemen-krigen:

Det er våre allierte som bidrar med våpen og logistikk.

0
Print Friendly, PDF & Email

Saudi-Arabia med allierte terrorbomber Jemen for underkastelse

FN: «Det største humanitære katastrofe i vår tid.»

Trond Ali Linstad

Stans krigen i Jemen! Saudi-Arabia med moderne våpen fra USA, bomber Jemen. Sivile er mål, barn inkludert. Forsyninger når ikke fram, men blokkeres. Sultkatastrofe truer! Sykdommer som kolera sprer seg. Stans dem.

Siden krigen mot Jemen begynte i mars 2015 har Saudi-Arabia gjennomført regelmessige flyangrep mot sivile forsamlingssteder som boliger, skoler og barnehager, helseinstitusjoner og vannforsyning i det fattige nabolandet Jemen. 

Landet skal tvinges til underkastelse under Saudi-Arabia – støttet av vestlige stormakter – imperialistiske makter – som USA, England og Frankrike. Norske myndigheter henger med, med standpunkt for samme myndigheter.

FN anslår at 14 millioner mennesker – over halvparten av landets befolkning – risikerer hungersnød, og 20,5 millioner trenger hjelp til å få tilgang til drikkevann. 

Flyangrepene er blitt fordømt av FN, men våpensalget til Saudi-Arabia har økt. Donald Trump la personlig ned veto mot et lovforslag som ville stanse krigen, og leverer våpen. Storbritannia er en hovedleverandør av våpen til Saudi-Arabia, som står for 50 prosent av den britiske våpenindustriens utenlandsmarked. 

Over 100.000 barn har dødd som følge av krigen i Jemen. Over en kvart million er drept og et stort antall millioner lever på kanten av katastrofen, men hva gjør norske politikere, som elsker å framstille seg som menneskevennlige og fredsvennlige? De lukker øynene: la «vennene» våre stelle med dette. Hyklersk og umenneskelig. Stans dem.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vaksinene:

Her er noe du trenger å vite.

Forrige innlegg

Dagens globalisme:

Fører rett i avgrunnen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.