POSTED IN Russland

Jeltsin oppskrytt i vest.

Ville heller skutt meg fremfor jobb hos fylliken Jeltsin!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russisk kommunistleder avslører tilbud fra vestlig støttet president

Gennady Zyuganov sa at han heller ville ha «skutt seg selv» enn å ta en jobb med Boris Jeltsin

Kommunistpartiets leder Gennady Zyuganov har utpekt Russlands første president, Boris Jeltsin, som den mest «fulle og perfide» lederen landet noen gang har hatt. Veteran-politikeren hevdet også at Jeltsin hadde tilbudt ham «hvilken som helst» regjeringspost, men han avslo det.

Boris Jeltsin – Wikipedia
Boris Jeltsin

Zyuganov kom med bemerkningene da han talte på Terra Scientia ungdomsforum på lørdag, da en av deltakerne spurte partisjefen om hans holdning til, og den generelle «relevansen» av, Jeltsin-senteret, et museum og en utdanningsplattform til minne om Russlands første postsovjetiske leder. Senteret ble åpnet i Ural-byen Jekaterinburg tilbake i 2015, men har siden den gang konsekvent vakt irritasjon hos Jeltsins kritikere.

Den kommunistiske lederen fordømte Jeltsin-senteret og hevdet at han gjentatte ganger hadde fortalt Russlands nåværende president, Vladimir Putin, så vel som andre parlamentsmedlemmer i statsdumaen, at anlegget «med vilje var blitt reist for oss av amerikanerne».

Zyuganov avslørte også at han og Jeltsin, begge tidligere medlemmer av det sovjetiske kommunistpartiet, var naboer en gang og at presidenten på et tidspunkt tilbød ham «hvilken som helst» regjeringspost, et forslag som han avslo.

«Jeg er flau og skamfull over å si det, men jeg har aldri sett en mer full og perfid hersker i mitt liv. Personlig tilbød han meg hvilken som helst jobb. Jeg sa: ‘Jeg vil heller skyte meg selv enn å akseptere dette. Du forrådte landet, historien, alle prestasjonene til [våre] fedre og bestefedre,» sa Zjuganov, tilsynelatende med henvisning til eks-presidentens rolle i Sovjetunionens kollaps.

Jeltsin, sammen med Ukrainas første president, Leonid Kravchuk, og talspersonen for det hviterussiske parlamentet, Stanislav Shushkevich, undertegnet Belovezh-avtalen i desember 1991, som formaliserte oppløsningen av Sovjetunionen. Jeltsin styrte Russland til 1999 før han trakk seg. Han døde i 2007 i en alder av 76 år.

https://www.rt.com/russia/559911-communist-leader-yeltsin-remarks/

Forsidebilde: The Death of Chatterton by Henry Wallis,

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • ‘Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet. Det vil de ikke tilgi ham ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  ‘ Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, men AMERIKANERNE.
  Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  Svar
  • Sånn er det med det.
   Savner en tommel opp eller ned funksjon på derimot.Det ville väre interessant å se hvor derimots lesere sto rundt de forskjellige tema.De fleste er anonyme og kvier seg kanskje for å kommentere,av ulike grunner,men jeg gir tommel opp til Frikars kommentar.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tidligere leder i Pfizer snakker ut:

Nedstengningene var nøye planlagt og bygger på 8 løgner.

Forrige innlegg

Vi er flinke å kritisere andre.

Men hvordan står det til hos oss?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.