POSTED IN Krig-fred

Jeffrey Sachs ber om fred.

Det er puslinger som ønsker krig.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeffrey Sachs trygler om FRED og FORHANDLINGER

Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene

29. jan. 2023 (Grafikk: fra et intervju)

Nok en viktig, lærerik, glitrende video av en mann som vet hva han snakker om. Det er et sterkt innlegg for fred, for forhandlinger, for voksen og moden oppførsel. Anbefales sterkt.

Dette er det sterkeste innlegget jeg noen gang har hørt om Ukraina. Men Jeffrey Sachs kjemper mot personer som generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg, og den største «neokonservative in chief» av dem alle, Victoria Nuland, hun er personlig ansvarlig for mye av det som har skjedd i Ukraina. For min egen del vil jeg gjerne føye til krigshissere i Norge som Anniken Huitfeldt og Guri Melby, godt støttet av Jonas Gahr Støre.

Jeg håper mange vil se dette viktige innlegget for FRED i en verden ledet av puslinger, alternativet er atomkrig som kommer stadig nærmere.

Reaching a Just and Lasting Peace in Ukraine: A Conversation with Jeffrey Sachs

Forsidebilde: Lexica1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 733 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Send Victoria Nudelman og Jens Stolzenberg som kanonføde til fronten så de blir plaffet ned og vi blir kvitt begge. Som en begynnelse.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  2 februar 2023 11:13

  Dette var til å få forstand av.

  Tilhengjarar av norske våpen til Kiev-styret må snarast få høve til å forklara oss korleis desse våpena har ført oss nærare forhandlingar og avslutning på krigen.

  Svar
  • sEND TILHENGERE AV FORTSATT KRIG TIL FRONTEN MED LITE MAT OG TIL BIKKJEKALDE SKYTTERGRAVER, OG SE HVOR TØFFE DE ER I TRYNET DA. jENS, FOR EKSEMPEL. eLLER aNNALENA, GJENGVOLDTATT FØR HUN FÅR ÅPNET DEN DUMME KJEFTEN SIN OG FÅR EN VELFORTJENT KULE GJENNOM SIN DUMME SKALLE.

   Svar
 • Norges bidrag er ikke å skaffe forhandlinger og fred, det er å bidra til å eskalere til full krig mellom USA og Russland. Og da snakker vi atomkrig.

  Enten blir det fred ila. de første ukene, eller så blir det atomkrig til våren/sommeren.

  Svar
 • Northern Light.
  2 februar 2023 17:12

  USA tjener milliarder på å være krigsherrer i Jemen.

  Av Joziah Thayer.
  Et av Bidens løfter under presidentkampanjen hans, var å umiddelbart å avslutte all støtte til den Saudi-ledede koalisjonens krig i Jemen. I februar 2021 sto Biden ved et podium ved utenriksdepartementet og proklamerte at krigen i Jemen må ta slutt. Biden understreket den humanitære krisen som hovedårsaken til at USA trakk støtten.

  En undersøkelse fra Government Accountability Office, fant at USA trener den saudi-ledede koalisjonen, og at USA har tropper på bakken i Jemen. Biden bekreftet at USA har tropper i Jemen i et brev til kongressen i juni i fjor. Biden løy til det amerikanske folket, da han hevdet at USA trakk tilbake amerikansk støtte til krigen i Jemen i 2021.

  Tvert imot tjener USA milliarder av dollar på krigen i Jemen, ettersom 200 000 har blitt drept i direkte militære angrep. Mellom 2015 og 2021 sendte USA våpen og tjenester for 54,2 milliarder dollar til Saudi-Arabia og UAE, ifølge data innhentet fra Defense Security Cooperation Agency. I tillegg ga forsvarsdepartementet 644 millioner dollar til militærtrening til Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, nesten utelukkende gjennom programmet Foreign Military Sales.

  DoD (forvarsdepartementet) bruker oppkjøps- og serviceavtaler for å fakturere nasjoner for logistisk støtte og varer som spenner fra flytimer, drivstoff og bomber. Saudi-Arabia betalte USA 157 millioner dollar for flytimer, og UAE betalte 104 millioner for flytimer siden den GCC-ledede inngripen i Jemens borgerkrig i 2015. USA fakturerte Saudi-Arabia og UAE for 319 millioner dollar i oppkjøp og serviceavtaler for logistikkstøtte.

  USA sendte missiler for 18,6 milliarder dollar, fly for 6,2 milliarder, krigsskip for 3,3 milliarder og fakturerte 2,8 milliarder for militær trening, for å angripe en av de fattigste nasjonene i verden. Som Wikileaks Yemen-filene beviser, var USA en av de største støttespillerne for militæret i Jemen. Tidligere president Saleh i Jemen ble en gang ansett som en hjørnestein i krigen mot terror på begynnelsen av 2000-tallet, og bygde hæren for å bekjempe AQAP i mange år i Jemen. USA er godt klar over at den GCC-ledede koalisjonen, ikke kjemper mot en avansert militær styrke i Jemen fra AQAP eller houthiene.

  Milliarder av dollar har blitt brukt på å ødelegge Jemen og drepe hundretusenvis av mennesker, men houthiene kontrollerer fortsatt Sanaa, og AQAP er fortsatt aktiv i Jemen. FNs sikkerhetsråd godkjente en resolusjon om å blokkere Jemen hvert år siden 2015 for å hindre våpen i å eskalere konflikten, men embargoen har imidlertid bare lyktes i å sulte jemenittene til hungersnød.

  I en telefonsamtale 9 februar i 2022 med kongen av Saudi-Arabia, Salman bin Abdulaziz Al Sauds, forsikret president Biden ham om at USA ville fortsette å støtte krigen i Jemen. Telefonsamtalen kom ett år etter at Biden løy for det amerikanske folket, og kunngjorde at USA trekker støtten til krigen i Jemen.

  Defense Security Cooperation Agencys Defense Institute of International Legal Studies, gjennomførte opplæring ved Saudi War College som fokuserte på lover om væpnet konflikt, inkludert lover knyttet til luft-til-bakke mål, i mai 2017, april 2018, juni 2019 og mai 2020. DoD hevder at de ikke er ansvarlige for sivile dødsfall fordi de ga saudiene opplæring for å unngå sivile tap. Til tross for å ha brukt millioner på å forhindre sivile dødsfall, har 23 627 saudi-ledede luftangrep siden mars 2015 ført til over 18 600 sivile tap, ifølge Yemen Data Project.

  Fra Global Research, publisert 2 februar 2023. Skrevet av Joziah Thayer.
  Oversatt fra engelsk. Linker, oversikter, diagrammer og kilder i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: The US is Making Billions Being Warlords in Yemen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Covid-«vaksiner» har trolig skadet hjerter

Hvorfor er EKG-kravene forandret i det stille for piloter?

Previous Post

Selv om krigen er tapt.

USA eskalerer Ukraina-konflikten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.