POSTED IN Midt-Østen

Jan Hårstad:

På randen av storkrig i Midt-Østen.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Bemerkninger om storkrigen i Midt-Østen

Av Jan Hårstad

Om man i moderne tid vil ødelegge en stat er det ikke nødvendig med militære redskaper. Krigen kan føres med media som psykologiske operasjoner, en kan sette verdensbanken og det Internasjonale Pengefondet til å føre økonomisk krig samt sanksjoner og finansiering av antagonistiske grupper.

Det er dette som har skjedd i Libanon hvor valutaen er ikke verdt noe. Som USAs Barbara Leaf sier det: «Libanon er åpen for alle scenarier, inkludert en fullstendig oppløsning av staten.» Ja, det var akkurat det NatoVesten har jobbet med i de siste årene.

Samtidig kommer pengeoverføringer fra Midtøsten-stater til Hizballahs fiender så som kristne falangister, drusere, etc for om mulig å forberede for en ny borgerkrig. Det ville fra Israels/USAs synspunkt være det ideelle. Ny Libanesisk borgerkrig.

I det siste halvåret har det vært et tett program med felles israelske-amerikanske militærøvelser av rekordstørrelse. Juniper Oak i januar var en slik politisk melding til Iran: hvis dere ikke stopper atombombebygging vil dere bli smadret.

Det er denne krigen Israel er besatt av og USA vingler. Her sier utenriksminister Cohen:

«USA må komme opp med en troverdig militær trussel ellers angriper Israel alene. USA vil heller ikke ha iranske atomvåpen.»

Men det USA frykter er at deres baser i Gulfen vil bli angrepet hvis de deltar.

Hvorfor israel kan være så kjepphøye kommer sannsynligvis av at Saudi-Arabia i all hemmelighet skal hjelpe dem i krigen mot Iran.

Alle impliserte i Midtøsten nå skjønner at det går mot storkrig og utveksler advarsler og trusler.

Hizballahsjef Nasrallah sier det slik: «Kaos i Libanon betyr kaos i hele regionen.»

«Israel må forberede seg på utenkelige saker fra oss.»

Israel har bombet i nabolandene i en årrekke uten av vesten har brydd seg.

I flere år nå har det vært slik at Israel har bombet inni Syria som om det aldri hadde eksistert lover om nasjoners folkerett. Det forunderlige er jo at det såkalte internasjonale samfunnet aldri foretar seg noe, men fortsetter å deklamere om Democray and Freedom som de har for vane.

Lørdag 18 februar bombet Israel inni det sentrale Damaskus hvor det var noe de ikke likte: 7 drepte og 15 såret.

Så kommer i dag angrepet inni Nablus som knapt kan kalles en politiaksjon, men regelrett krigføring:

10 døde palestinere, hvorav to eldre på 72 og 61 år som knapt var «terrorister».

Jeg har jo tidligere skrevet om denne krigen som faktisk nå har endret karakter fra etterretning/politi-operasjoner til direkte militær konfrontasjoner som vokser i omfang og ofre.

Hizballah er av den oppfatning at den israelske gassbrønnen KARISH utenfor Libanonkysten er så viselig bygget at den suger gass langt utenfor israelsk territorialfarvann. Det kan bli årsaken til at det braker løs og da blir det ikke noen hyggelig krig som 33 dagers krigen i juli 2006. Israel truer med å jevne Libanon med jorden og de har atombomber av alle kalibre.

Og hvordan skal det gå inni Palestina hvor PA(Abbas) med sine hemmelige kontakter med Israel er på kollisjonskurs med IslamicJihad/Hamas?

Jeg tror vi her oppe i nord også må forberede oss på helt utenkelige saker. På sett og vis kan neste Midt-Østen-krig bli så kaotisk og stygg at Ukrainakrigen fortoner seg som ordnet og disiplinert.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • » …en kan sette verdensbanken og det Internasjonale Pengefondet til å føre økonomisk krig samt sanksjoner og finansiering av antagonistiske grupper.»

  ‘Denne organisasjonsmakt tar intet hensyn til landegrenser, stater, verdensdeler, raser, religioner eller lovgivning. Den bryter seg vei helt internasjonalt. Og da det kapitalistiske samfunn i virkeligheten ikke anerkjenner annen moral og rett enn den største økonomiske maktutfoldelse, så står allerede i dag denne storkapitalistiske organisasjonen som verdens egentlige herskermakt. ‘ olehartattordet.blogg.no/1496970207_kampen_mot_globaliseringen_utnyttelse_og_storkapitalen_var_like_tilstedevrende_i_1949_som_i_dag.html

  Svar
  • ‘Både Quisling, Hitler og Mussolini var innbitte motstandere av kapitalismen. Bare hør på hva Quisling skrev i nyttårstalen fra 1941 hvor han brukte ordet “samholdskraft”:
   “Liksom de amerikanske kolonisters heldige opprør mot England for 170 år siden, startet den revolusjonen som var bestemt til å gjøre slutt på feudalvesen og fyrstevesen og å skape de 19de århundres ordning, således gjør den europeiske revolusjon nå slutt på kapitalismen og demokratiet og skaper det 20de århundres nasjonal-socialistiske stats- og samfundsordning.”
   “Det er i sandhet en forrykt idé å hevde at i denne Europas frihetskamp faller Norges interesser sammen med Englands kapitalistiske og imperialistiske maktpolitikk.”
   onarki.no/blogg/2011/12/samholdskraft/

   Svar
 • statsminister Binyamin Netanyahu skal ha holdt fem møter om mulige angrep mot iranske atom mål med forsvars- og etterretningssjefer melder israelske nett steder. Jeg vil anta han ikke gjør det for uten grunn.

  Svar
  • Grimlund:
   » Jeg vil anta han ikke gjør det for uten grunn.»

   ‘ I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen.
   «Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten.’
   dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

   ‘ Iranerne kan sin historie og har ikke glemt hvordan fremmede makter har tatt seg til rette i Iran i flere hundre år. Og mistanken om at britene alltid pønsker på noe lever i beste velgående. ‘
   nrk.no/urix/derfor-kalles-britene-_lille-satan_-i-iran_-_-de-ponsker-alltid-pa-noe-1.14636521

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kraftkrisen vil gi oss politikere med spesielle ferdigheter:

Tungetale og fossroing.

Forrige innlegg

I Canada dør uvanlig mange leger:

Dødeligheten hos leger var 53% høyere i 2022 sml. med 2019.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.