POSTED IN Diverse, Økonomi

Bare en har penger nok er mye mulig.

Skaffer Russland/Kina seg høyteknologi bakveien?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Saudi-UAE smutthull i AI Computing?

Vil Saudi-Arabia og UAE skape et smutthull for Kina og Russland for å få tilgang til høyytelses cloud computing for AI?

Av Karsten Riise

«De kjøper begge opp enorme mengder brikker for å bygge sine egne gigantiske datasentre.

Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater kjøper opp tusenvis av Nvidia-brikkene med høy ytelse som er avgjørende for å bygge kunstig intelligens-programvare, og blir med i et globalt AI-våpenkappløp som presser på tilgangen på Silicon Valleys hotteste råvare.

AI kommer til å revolusjonere alt: Med GPT-5 er USA «i ledelsen»

Gulf-kraftverkene har offentlig uttalt sitt mål om å bli ledende innen kunstig intelligens mens de følger ambisiøse planer for å sette turbo på økonomien. Men fremstøtet har også skapt bekymring for potensielt misbruk av teknologien av de oljerike statenes autokratiske ledere.» ( Financial Times , 14. august 2023)

Hvis Kina og/eller Russland får tilgang til å bruke disse datasentrene, kan de kjøre store AI-modeller der.

Jeg forventer at USA griper inn – ellers vil de amerikanske chiprestriksjonene overfor Kina være en vits.

Spørsmålet er bare hvordan USA vil gripe inn mot Saudi-Arabia og UAE i denne delikate saken.

Både Saudi-Arabia og UAE er ikke lenger lettvektere for USA – og vi snakker om en enorm mengde profitt de kan tjene ved å superlade Kina og Russland med overdrevne priser for tilgang. I tillegg til å tjene mye penger, vil Saudi-Arabia og UAE også tjene mange politiske «bonuspoeng» i goodwill fra Kina for å gjøre det.

USA vil måtte bruke virkelig kraftige midler for å stoppe Saudi-Arabia og UAE fra å utnytte denne store muligheten.

https://www.globalresearch.ca/saudi-uae-loophole-ai-computing/5829091

Forsidebilde: Andrea De Santis

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Jesus Kristus, fri oss fra det onde, AI fra USA er ille, men fra muhammedanere, da er vi ferdig.

    Svar
  • Det er nok ikke bare fra arabiske land at slik drahjelp kommer. Israel har i de senere år utviklet de beste forhold til en rekke sunnistater, men fortsettter også å utvikle et godt forhold til Kina. Deriblant har der nå i årevis blitt klaget på at Israel lekker amerikansk militær teknologi nettopp til Kina. https://www.military.com/defensetech/2013/12/24/report-israel-passes-u-s-military-technology-to-china

    Det virker absurd. Ariel Sharon slapp ei katt ut av sekken da han for åpen radiokanal (Kol-Israel) irettesatte sin utenriksminister med at «det er vi, det jødiske folket som kontrollerer Amerika og amerikanerne vet det». Men det var aldri en hemmelighet. Man snakket bare ikke om det. Nå i dag så hjelper Joe Bidens jødiske administrasjon til med å vedlikeholde et dårlig amerikansk forhold til Kina. Helt samtidig utvikler Israel diskret et godt forhold til Kina. Man lar et kinesisk firma kontrollere Haifa havn og blant alt annet eksporten av oljeprodukter tatt fra Syria og Irak. Det virker slik at en kan mistenke at Israel planlegger å dumpe Amerika til fordel for en ny hjertens kjær; Kina. Oljedollarens kollaps er et spørsmål om tid. BRICS land har begynt å handle direkte, utenom dollar, slik som Kina og Brasil nettopp ble enige om.

    Parasitter har det med å dumpe sine verter. Israel er geografisk lite, men finansielt uvurderlig. Verden går videre og USA går baklengs. Parasitten har suget ut saften helt siden åtte familier fikk kontroll over USAs Federal Reserve i 1913 og hva nå? Hva skjer videre i Astana; Kazakhstans hovedstad? Bygges byen ut til å kunne bebo flere ganger størrelsen av Khazakstans behov for en framtidig plan? Er det MacKinders «Heartland Theory» som er i ferd med å manifestere seg -i Kazakhstan ut fra teorien om at den som kan kontrollere Sentralasia vil komme til å kontrollere verden?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Jan Hårstad:

Den palestinske korrupsjonen og dugløysa må få politiske konsekvenser.

Forrige innlegg

Niger-kuppet:

Frankrikes koloniale arv i oppløsning. Overtar USA?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.