POSTED IN Ideologi, Israel

Israelsk rabbi:

Drep alle sammen!

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvis noen tror at det som skje på Gaza ikke har støtte innad i Israel, får de tro om igjen. Naturligvis mener ikke alle det samme som det denne rabbien gir uttrykk for, men det er en forbausende stor del av den jødiske befolkningen i Israel som følger hans synspunkter langt på vei. Og han begrunner dette i religionen, altså i den ideologien som definerer dem som jøder og som som mange troende i Israel henter mål og mening fra.

Spørsmålet er heller det motsatte. Hvordan klarer en å stoppe slike mennesker som mener at en hel befolkning må utryddes fordi den vil motsette seg fordriving fra den området de har levd på i over 2000 år? Det denne personen krever er altså folkemord, det den israelske staten begrunner sin eksistens med.

Alt er snudd på hodet, opp er ned og frem er tilbake. Folkemord på jødene er blitt til jødenes folkemord på palestinerne.

Knut Lindtner
Redaktør

Rabbi oppfordrar til folkemord: “La ingen leve”

Nya Dagbladet, 9. mars, 2024

Ein høgtståande israelsk rabbi oppfordrar til eit fullstendig folkemord i Gaza der heile befolkninga bør utrotas – sjølv kvinner og spedbarn. Eliyahu Mali henviser til den religiøse jødiske lova og at det der framgår at “ikkje ei einaste sjel” skal få leve.

Oppfordringa kjem frå den Jaffa-baserte rabbien Eliyahu Mali i eit videoklipp som har fått stor spredning på sosiale medium, og rabbien argumenterer for at sjølv palestinske spedbarn bør drepast.

– I vår mitzvah (heilage) krig, i vår situasjon i Gaza, i tråd med det lova seier. ’La ikkje ei einaste sjel leve’. Logikken i dette er veldig tydeleg: om du ikkje drep dei, kjem dei til å drepe deg,  forklarte rabbien som leier den religiøse skulen Shirat Moshe, der elevane gjer teneste i den israelske arméen.

Han hevda vidare at dei som Israel ser som ”vandalar” i dagens krig er ”dei barna frå den førre krigen som vi let vere att i live, og i røynda er det kvinnene som produserer terroristar”.

– dette inneber att denne regelen er veldig tydeleg. Det er enten du eller dei. Den som kjem for å drepe deg, drep han først.

– dette konseptet inkluderer ikkje berre den unge mannen i alderen 16, 18, 20 eller 30 som no rettar eit våpen mot deg, men også den framtidige generasjonen (barna) og dei som produserer den framtidige generasjonen (kvinnene), for det finst verkeleg ingen skilnad.

Idag baby – i morgon krigar”

Når Eliyahu fekk spørsmålet om dette og om han også meinte eldre, hevda han at dette var eit ”tungt spørsmål ettersom det finst eit jødisk hjarte” – men ikkje heller desse bør skånast, meiner han.

– Det finst ein skilnad mellom sivilbefolkninga andre stadar og sivilbefolkninga i Gaza. I Gaza anslår ein at 95 til 98 prosent vil ha vår øydelegging.

Sjølv palestinske spedbarn bør drepast – ettersom dei elles risikerer å vekse opp og bli soldatar.

– Det er same sak. Ein kan ikkje vara smart med Toran. Idag er han ein baby, i morgon er han ein krigar … Dagens terroristar var 8-årige barn i den førre operasjonen. Så ein kan ikkje nøye seg [med stridande(?)] her. Det er derfør lova i Gaza er annleis her.

Opposisjonen fordømmer rabbien

At ein av Israels religiøse leiarar argumenterer for mord på spedbarn og kvinner, har fått landets opposisjon til å rase, og Labour-leiar Meray Michaeli krev at arméen og forsvarsdepartementet sluttar å samarbeide med den religiøse skulen fram til rabbien har blitt oppsagt.

Å bruke halakha gir ikkje nokon rabbi løyve til å framstille jødedommen eller Israel som blodtørstig og hemnlysten”, skriv ho på X.

I skrivande stund har over 30 000 palestinarar blitt drepne og nesten 73 000 skadde under Israels invasjon av Gaza – majoriteten av dei var nettopp kvinner og barn.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • «frivillig-turisme», «…inspirert av Skriften»; «Evangeliske kristne er harde Israel-tilhengere. Nå er de på besøk som frivillige i krigstid.» Tusenvis ankommer daglig. «Det hjelper virkelig å øke moralen.»
  «Elizabeth Ødegaard, en turdeltaker fra Norge, sa at hun ble overrasket over hvor emosjonelle israelere blir når de møter internasjonale besøkende som har kommet for å støtte dem.» Hun fortsetter: «…når de angriper Israel angriper de meg også.»
  msn.com

  Svar
 • «Naturligvis mener ikke alle det samme som det denne rabbien gir uttrykk for..»

  Joda, hele staten Istrael, og den jødiske kulturen, er fundert på denne galskapen. :

  ‘ Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.»
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Begin hadde vært involvert i terrorhandlinger i Palestina på 1940-tallet som leder av Irgun. Han hadde organisert bombingen av King David Hotel i 1946 og massakren på hele landsbyen Deir Yassin i 1948. Menachem Begin er den mest beryktede terroristen i israelsk historie og grunnleggeren av det politiske partiet som styrer Israel i dag, Likud.

  100 år før:

  ‘ Den jødiske utenriksminister i Frankrike Itzig Aron Cremieux sendte i 1860 et opprop til verdens jøder, og det heter her bl.a.:
  «Unionen som vi vil grunnlegge, skal ikke være noen fransk, engelsk, irsk eller tysk, men en jødisk verdensunion. I ingen henseende vil en jøde bli en venn av en kristen eller en muslim, før øyeblikket kommer da den eneste rettens religion stråler over hele verden i jødetroens lys…. Vår nasjonalitet er våre fedres religion og ingen annen nasjonalitet kjenner vi…. Tiden er nær da Jerusalem vil bli et bedehus for alle nasjoner og folk Vår makt er ufattelig, hvis vi lærer å sette inn makten for vår sak … Dagen er ikke fjern da alle rikdommer og alle jordens skatter skal bli Israels barns eiendom.’

  i 2024:
  ‘Ayman blir plassert i en fangeleir med fanger kun fra Gaza. Høye vegger, piggtråd og væpnede soldater omringer han og mange hundre andre.
  Han beskriver en brutalt daglig rutine.
  – IDF misbrukte oss fra rundt 05.00 på morgenen til midnatt. Vi fikk kun lov til å sitte på knærne.
  Forsøkte de å bytte stilling eller å ta av bindene foran øynene, ble de straffet, forteller han.
  – Ofte innebar det å måtte holde hendene over hodet i tre timer.’
  vg.no/nyheter/utenriks/i/APokmq/avkledd-og-bortfoert-av-israel-en-manns-historie

  ‘Fleire stod i kø for å få hjelp ved ein lastebil i Gaza by torsdag, melder AFP. Ifølge Al Jazeera venta dei på å få utdelt mat.
  Då skaut israelske styrker mot dei.
  104 menneske blei drepne og minst 760 såra, ifølgje helsestyresmaktene. Av dei er fleire kvinner og born, stadfestar Amjad Aliwa, som er tilsett ved al-Shifa sjukehuset.
  Vidare skriv Al Jazeera at både levande og døde blei køyrt over.’
  nrk.no/urix/barn-skal-ha-doydd-av-svolt-og-dehydrering-i-gaza-1.16782810

  Så kan man ane hvordan israelske myndigheter , militære og sivile, vanligvis behandlet palestinere.
  I TIÅR etter TIÅR tidligere:

  ‘Jeg ser det hos palestineren som blir kastet opp mot veggen i Jerusalems gamleby og kroppsvisitert tilsynelatende uten grunn. Jeg ser det hos dem som samler seg et lite stykke unna og lar skjellsordene hagle mot soldatene. Jeg ser det i skoleeleven som kommer i klammeri med soldater på gaten og slippes etter en runde med dytting og trusler.’
  aftenposten.no/meninger/kommentarer/Palestinernes-haploshet-verre-na-enn-under-den-andre-intifadaen–John-Hultgren-8215277.html

  ‘Trakassering og overgrep mot majoritetsbefolkningen er daglig kost. Når bosetterne er i virkelig storslag, heller de søppel, avføring og urin over palestinere som befinner seg på gata under seg. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  Svar
 • Jødisk «avhopper» og knusende kritiker henrymakow.com avslører i dag sionistisk falsk-flagg-terrorisme:
  Syvende Oktober 2023, 9/11, Sandy Hook, Orlando, etc.. Sionisters forbrytelser mot jøder og «kastesystem» med ashkenaziene på toppen nevnes.

  Svar
 • Johannes Åtta Førtifira
  13 mars 2024 20:37

  «men det er en forbausende stor del av den jødiske befolkningen»

  NEI. det er ikke forbausende. Talmudismen og jødedommen er ikke «bare en religion blant mange religioner». Det er ren satanisme. At rabbineren (den zionist-jødiske ypperstepresten) oppfordrer til å drepe alle palestinerne i Gaza, og i resten av Det Okkuperte Palestina, er helt i tråd med deres satanistiske ideologi lærer.
  Dette enkle faktum bør snart synke inn hos «goyim» («kveget»)!

  HVA ER EGENTLIG GALT MED Å KOKE SÅPE PÅ MENNESKEKROPPER ETTER JØDENES FOLKEMORD PÅ PALESTINERNE I GAZA?

  Svar
 • Se lenken:
  Den amerikanske kvinnen som reddes ut av bombet betongbygning sier det slik. «Jeg vil ikke de skal ta Palestina».
  Med bomber, snikskyting, NÅ konstatert reelt «folkemord» – er målet (israelsk) «å fordrive» et helt folk – forberedt gjennom alle årene siden 1948. Hva gjør slikt med et menneske, leve under slikt. For et SVIK/under en okkupasjonsmakt. Klarer vi ta det inn over oss på palestinernes vegne. Bok: Morgen i Jenin gir et innblikk av hendelser gjennom alle 10-årene av et aparteid-regime gjennomlevd fra vugge til grav. .

  https://www.aljazeera.com/news/2024/3/13/gaza-safe-zones-led-to-displacement-israeli-attacks-on-civilians-report

  Svar
  • Lenken starter ut med siste info, inkl. hva som skjer i okkuperte Jenin-ref. Steigan. Det vil si at du må scrolle et stykke ned for å få med videoen hvor den amerikanske kvinnen uttaler seg, idet hun der hvor hun reddes ut fra betongmassene. Rent sårt å bevitne.

   Svar
 • Northern Light.
  14 mars 2024 15:28

  Israel dreper nå palestinere i Gaza med sult som våpen.

  Presse og media som bagatelliserer dette er medskyldig i massedøden som kan forhindres.

  Av Eva Bartlett.
  Del 1. Etter det israelske slakten 29 februar av minst 115 sultende palestinere i kø for mathjelp, var det lite eller ingen forargelse fra vestlig presse og media, som ville ha hylt hvis gjerningsmannen var Russland eller Syria.

  I følge Gazas helsedepartement åpnet israelske styrker tidlig på morgenen torsdag 29 februar ild mot ubevæpnede palestinere, som ventet like sørvest for Gaza by på sårt tiltrengt mathjelp. Minst 115 sivile ble drept og over 750 såret.

  Den populære amerikanske kommentatoren dommer Andrew Napolitano sa i et nylig intervju med den prisbelønte analytikeren professor Jeffery Sachs: «Uskyldige sivile i Gaza sto i kø for å motta mel og vann fra en lasteebil, og mer enn 100 ble slaktet, meiet ned av israelske tropper. Dette må være en av de mest forkastelige og offentlige slaktingene de har vært med på».

  Den offisielle israelske versjonen av hendelsene legger, ikke overraskende, skylden på palestinerne selv. Dødsfallene og skadene var visstnok forårsaket av et stormløp, og de israelske soldatene skjøt bare når de følte at de var truet av mengden. BBC siterte til og med en løytnant som sa at tropper hadde «forsiktig forsøkt å spre mobben med noen få varselskudd». Mark Regev, spesialrådgiver for den israelske statsministeren, gikk så langt som å fortelle CNN, at israelske tropper ikke hadde vært direkte involvert på noen måte, og at skuddene hadde kommet fra «palestinske væpnede grupper».

  Vitnesbyrd fra overlevende og leger forteller imidlertid en annen historie, og sier at flertallet av de som ble behandlet etter hendelsen var skutt av israelske styrker. Tidligere presserapporter bruker imidlertid karakteristisk nok en nøytral ordlyd når bevis begynner å hope seg opp mot Israel. «112 døde i kaotiske scener mens israelske tropper åpner ild i nærheten av lastebilene med mat, sier Gaza-tjenestemenn», heter det i en Guardian-overskrift. Palestinere ser alltid ut til å bare «dø», ikke bli drept, og israelske tropper ser ut til å ha nettopp «åpnet ild» i nærheten. Den apologetiske ordlyden fortsetter selv til tross for de har palestinske tjenestemenn som kilder, tjenestemenn i palestinske utenriksdepartementet, som var ganske tydelig i å anklage Israel for å utføre en «massakre», som en del av en «folkemordskrig».

  I en rapport publisert 3 mars uttalte Euro-Med at medlemmer av feltteamet deres var til stede på tidspunktet for hendelsen, og «dokumenterte israelske stridsvogner som skyter mot palestinske sivile mens de forsøkte å motta humanitær hjelp». Rapporten siterer videre Dr Jadallah Al-Shafi’i, sykepleiesjef ved Shifa, Gazas hovedsykehus, som sa at «ambulansepersonell og redningsarbeidere var blant ofrene», og at de ved Shifa «observerte dusinvis av døde og skadde, truffet av israelske skudd». Rapporten siterer også Dr Amjad Aliwa, en akuttspesialist ved Shifa, som også var på stedet da Israel åpnet ild. Ifølge Aliwa begynte den israelske skytingen «så snart lastebilene ankom torsdag klokken 04.00».

  Men massakren 29 februar, tragisk som den er, er bare en del av den nåværende fasen av Israels krig mot Gaza: den bevisste utsultingen av palestinere. Og i likhet med selve massakren, blir hele saken beskrevet med en apologetisk ordlyd av hovedstrømpresse og media. Den 29. februar publiserte New York Times en artikkel med overskriften, «Sulting forfølger Gazas barn», antyder at sult er en mystisk ondsinnet kraft med en egen vilje, som virker uten den israelske beleiringen som er den åpenbare årsaken.

  Den nevner at sulten, «er forårsaket av en nådeløs krig som har utslettet sykehus, oversvømmet likhus og ødelagt kommunikasjonsnettverk, slik at vi må sette sammen hva som skjer fra biter av informasjon». Den ubarmhjertige israelske krigen mot Gaza har blitt dokumentert live siden 7 oktober. Biter av informasjon er ikke nødvendig; Israels ødeleggelse av Gaza er fullført mens hele verden har sett på.

  Som professor Sachs sa, «Israel har bevisst utsultet folket i Gaza. Utsultet! Jeg bruker ikke en overdrivelse, jeg snakker bokstavelig talt om å sulte ut en hel befolkning. Israel er en kriminell stat, de begår en non-stop-krigsforbrytelse, status nå er folkemord».

  Svar
 • Northern Light.
  14 mars 2024 15:28

  Del 2. Alle som har fulgt med vet at massakren 29 februar ikke var den første av slike hendelser, og sannsynligvis ikke den siste. En tråd på Twitter/X skisserer dette, og bemerker: «Før gårsdagens «mel-massakre» har IDF skutt vilkårlig i uker på utsultede palestinere som venter på lastebiler med mat på nøyaktig samme sted, praktisk talt hver eneste dag! Tråden med (advarsel: sterke bilder!), er satt sammen av Gazas analytiker og Euro-Med kommunikasjonssjef Muhammad Shehada, (link i org. artikkelen), gir eksempler på israelske soldater som skyter mot palestinere hver eneste dag i uken før 29 februar.

  Det siste innlegget i tråden datert 18 februar, viser en palestinsk mann liggende på bakken, «skutt i hodet av IDF ved Rasheed-gaten da han lette etter mat». Du kan vedde på at hvis syriske eller russiske soldater skyter mot sultende sivile, ville forargelsen vært på forsidene, 24/7, i flere uker. De trenger ikke engang å gjøre det – bare et snev av en anklage ville vært nok til å få pressen i gang.

  Åpne grensene.
  For noen dager siden utpekte administrerende direktør for Medical aid for Palestinians, Melanie Ward, i et intervju med CNN, Israel som årsaken til sult i Gaza. «Det er veldig enkelt: det er fordi det israelske militæret ikke vil slippe maten inn. Vi kunne få slutt på denne sulten i morgen veldig enkelt hvis de bare la oss få tilgang til folket der. Men det er ikke tillatt. Dette er hva de sa 9 oktober, «Ingenting vil bli levert», sa Ward. Hun beskrev sulten som «den raskeste nedgangen i en befolknings ernæringsstatus som noen gang er registrert. Det betyr at barn utsultes raskere enn vi har sett noen gang, og vi kunne ha fått inn maten i morgen, og vi hadde kunnet redde dem alle. Men vi klarer det ikke».

  Dette gjenspeiles av UNICEF. Pressemeldingen for rapporten fra februar 2024 bemerker at 15,6 % (ett av seks barn) under to år er «akutt underernærte» nord i Gaza. «Av disse lider nesten 3% av den mest livstruende formen for underernæring, som setter små barn i høyest risiko for medisinske komplikasjoner og død med mindre de får akutt behandling», sier UNICEF. Enda verre, «siden informasjonen ble samlet inn i januar, vil situasjonen sannsynligvis være enda alvorligere i dag», advarer UNICEF, og bemerker også at den raske økningen av underernæring er «farlig og kan forebygges helt».

  Professor Sachs kom med et viktig poeng: «Dette vil bare stoppe når USA slutter å levere ammunisjon til Israel. Det vil ikke stoppe av tilbakeholdenhet i Israel, for det har de ikke. De tror på etnisk rensing eller verre. Og det er USA som gir den eneste militære støtten, og som ikke stopper denne slaktingen».

  Luftslipp av noen små mengder matforsyninger til Gaza er ikke svaret. Det både legitimerer Israels bevisste krig med sult på som våpen i Gaza, og får også palestinerne som løper mot hjelpesendingene til å bli skyteskiver for den israelske hæren. Den eneste løsningen er å umiddelbart åpne grensene og slippe inn hundrevis av lastebiler med mat som er parkert i Egypt. Og avslutte det israelske bombardementet av Gaza.

  Fra Global Research, publisert 14 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og videoer i orginalartikkelen.
  Eva Karene Bartlett er en kanadisk-amerikansk journalist som har tilbrakt år på bakken og dekket konfliktsoner i Midtøsten, spesielt i Syria, Palestina (hvor hun bodde i nesten fire år) og Ukraina. Hun var mottaker av 2017 International Journalism Award for International Reporting. (Steigan).
  Orginalartikkelen: Israel Is Now Killing Palestinians in Gaza by Starvation: Media Downplaying This Are Complicit in These Preventable Deaths.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norske klimatiltak:

Galskap satt i system.

Forrige innlegg

Skremmende data fra den britiske regjeringen.

Covid-19 vaksinene skader immunsystemet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.