POSTED IN Israel

Israelsk leder:

Omgjør Gaza til Auschwitz!

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er denne villskapen og uforsonligheten som umuliggjør politiske løsninger i området. Jeg er usikker på hvor mange israelere som deler slike holdninger, men at de eksisterer hos flere enn vi liker å tenke på regner jeg som meget sannsynlig.

Når israelerne bruker navnet Auschwitz er det for å minne om det mange jøder var utsatt for i Tyskland/Polen under 2. verdenskrig. Noen av dem tror åpenbart at dette gir dem grønt kort for å gjøre hva som helst med en annen folkegruppe

Knut Lindtner
Redaktør

Israelsk byrådsleder sier at Israel bør få Gaza til å se ut som Auschwitz


David Azoulai sier Gaza bør tømmes for palestinere og utflates


av Dave DeCamp

David Azoulai, rådsleder for den nord-israelske byen Metula, har bedt Israel om å få Gaza-stripen til å se ut som den beryktede nazi-opererte konsentrasjonsleiren Auschwitz. Ifølge The Jerusalem Post sa Azoulai at Gaza burde tømmes for palestinere og flates. Han foreslo at den israelske marinen kunne frakte palestinere til flyktningleirer i Libanon.

«Da bør det etableres en sikkerhetsstripe fra havet til grensegjerdet til Gaza, helt tomt, som en påminnelse om det som en gang var der. Det burde ligne Auschwitz konsentrasjonsleir, sa Azoulai.

«Be alle i Gaza om å dra til strendene. Marinens skip bør laste terroristene inn på Libanons kyster. Hele Gazastripen bør tømmes og jevnes flatt, akkurat som i Auschwitz. La det bli et museum, som viser fram evnene til staten Israel og fraråder alle å bo på Gazastripen. Dette er hva som må gjøres for å gi dem en visuell representasjon, la han til.

Mange israelske tjenestemenn har bedt andre land om å ta palestinske flyktninger for å lette den etniske rensingen av Gazastripen. Et lekket dokument forfattet av Israels etterretningsdepartement sa at det beste alternativet for et Gaza etter krigen ville være at hele befolkningen ble presset inn i Egypt, men Kairo er sterkt imot ideen, og tvinger israelske tjenestemenn til å se andre steder.

Byen Metula, der Azoulai leder rådet, ligger nær grensen mellom Israel og Libanon og har blitt evakuert på grunn av skuddvekslingen mellom Israel og Hizbollah. Israelske tjenestemenn har truet med krig i Libanon hvis Hizbollah ikke flytter tilbake fra grensen. Azoulai sa at for at innbyggerne skal kunne returnere til Metula, må Hizbollah presses tilbake til nord for Litani-elven, som bukter seg fra nord til sør og så vestover – og er på det nærmeste grense-passeringen ved Metula ca 4 km vest for byen. Rett nord for Metula er elven ca 12 km unna. Korte avstander, men mye «sprengstoff» i denne lille regionen.

Forsidebilde: Frederick Wallace

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  21 desember 2023 10:16

  NRK har gjennomført bruken av uttrykket «fullskala invasjon» om Russland/Ukraina. Kva vil kanalen kalla det som føregår i Israel/Gaza?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  21 desember 2023 10:46

  Å gjera Rusland til fiende er kurant i Vesten. Og nåde den som vil ha eit normalt tilhøve til landet. Smak på denne overskrifta i ABCNyheter i dag:

  «Joe Biden anklager Donald Trump for å være Vladimir Putins venn og håndlanger»

  Venskap er skumle greier når språk og politikk vert pervertert. Då vankar det klagemål og refsing.

  Svar
 • Udertegnede har brukt å anvende dette forslaget som en illustrerende, grov (og sikkert antisemittisk) spøk om Gaza og palestinernes situasjon. Nå viser det seg at en mengde israelske stemmer synes det er en god ide så jeg undrer meg angrende over om det var jeg som startet dette? I all fall er det blitt slik at Israel kunne ha opprettet en storskalig modernisert kopi av Auschwitz utenfor Gaza, komplett med de hypermoderne gasskamrene og krematorioene som Auschwitz aldri hadde. Vesten ville ikke hatt noen verktøy til å stanse det, Israels støttespillere ville ha rasjonalisert det mens vestlige politikere ville ha vridd sine hender i bekymring men ellers ikke våge å ytre noe sammenlignende som kunne tolkes antisemittisk og gi grunnlag for angrep på deres eller landets bankkonti.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Statsministeren gir
julemat til mediene

Støre —
glemt at du er norsk statsminister,
ikke EUs og USAs stattholder ?

Forrige innlegg

Det russiske BNP økte med 3,5% tross omfattende vestlige sanksjoner.

Nå kommer store prosjekter innen russisk samferdsel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.