POSTED IN Russland

Det russiske BNP økte med 3,5% tross omfattende vestlige sanksjoner.

Nå kommer store prosjekter innen russisk samferdsel.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi bringer denne informasjonen for å illustrere hvor håpløst bakpå vesten nå er. Russland legger om sin økonomi rettet mot alle andre land enn Nato-området og det blir mer og mer åpenbart at det er vesten som nå skyter seg selv i foten med sanksjonene.

I Tyskland må en snart spørre seg om det sittende regjeringen har begått en form for økonomisk forræderi gjennom sanksjonene som har rammet tyske husholdninger og tysk økonomi svært hardt. De betaler nå fire ganger mer for LNG-gass fra USA enn det den russiske gassen ville kostet.

Dette bildet tok jeg i sommer. Vi ser rett mot Kreml-muren. Det krydde av turister og kvinnen rett foren gjorde en opptreden i spesielt kostyme for å selge ut brosjyrer om et arrangement.

Jeg var i Moskva og i St.Petersburg i sommer. Det var ingen ting som tydet på at landet var preget av hverken krig eller sanksjoner – tvert imot. Det var heller ingen ting som tydet på at landet slet økonomisk. Tvert imot var det byggeprosjekter over alt og Moskva vokser i kolossal fart, uoffisielt har byen nå 13 millioner innbyggere og er Europas desidert største. Mens en rekke vestlige hovedstader samtidig forslummes av ulike årsaker så vi overhode ikke tegn til noe slikt her.

Og lille Norge som kunne hatt en fantastisk økonomisk mulighet i et arktisk samarbeid med Russland, vi har blokkert enhver mulighet for dette fordi vi skal vise solidaritet med USA og deres kupp-regjering i Ukraina. Det rimelig å tro at vi dessuten deltok i terrorhandlingen gjennom sprengningen av gassledningene til Tyskland. Vi ødelegger fullstendig for oss selv slik vi opptrer.

Men nå har det russiske toget forlatt stasjonen og de europeiske passasjerene som kunne vært med står tomhendte og tafatte igjen.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland kan vente seg et tiår med «store prosjekter» – sier Putin.

Moskva planlegger å sette i gang store infrastuktur-systemer som vil forbinde landet til det sørlige og østlige Asia. Dette sier presidenten.

I det neste tiåret vil vi få se at Russland planlegger store forbedringer av sin infrastruktur, spesielt når det gjelder jernbane-transport. De planlagte prosjektene vil få betydning ikke bare for russisk logistikk, men også i hele det eurasiske kontinentet, legger presidenten til. 

Russland har vært aktive når det gjelder å utvikle økonomiske og handels-forbindelser med de asiatiske nasjonene og andre steder, alt dette til tross for de strenge sanksjonene som USA og deres vestlige allierte har innført på grunn av Moskvas pågående militære konflikt med Ukraina. Ifølge Russian Federal Custom Service (FTS) er handel med Asia 70 % av Russlands totale  utenrikshandel mellom januar og september 2023.

Russlands eksport til asiatiske land økte med 10 %,  fra 205,4 milliarder dollar til 226,6 milliarder dollar i de første ni månedene i 2023. Russlands eksport til Europa falt med 70 % i samme periode.

«Det neste tiåret vil bli et tiår med store konstruksjons-arbeider, store prosjekter, også når det gjelder jernbanetransport.», fortalte presidenten til forsamlingen. 

Russland planlegger å modernisere sine viktigste jernbanestrekninger. Det gjelder også den 9289 kilometer lange trans-sibirske jernbanen. De vil også forbedre infrastrukturen for transport til havnene i Azov-havet, Svartehavet og Det Kaspiske Hav, sa han.

Russland har som mål å utvikle et «globalt konkurransedyktig transport-marked», og bygge opp transport-korridorer til flere kontinenter. Dette kunngjorde Putin, og la til at Moskva aktivt samarbeider med utenlandske partnere. Dette inkluderer Kina, India og Mongolia.

De nye jernbanelinjene. – som den arktiske og den mot Stillehavet – vil hjelpe Russland til å få forbindelser til større områder i det sørlige og østlige Eurasia, sa presidenten.

«Disse prosjektene vil utgjøre en stor mulighet for langsiktig utvikling av vår totale industri – i vårt enorme russiske territorium.

Det vil bli en stor fordel for vår nasjon og våre innbyggere», la han til. 

Det russiske BNP har økt med 3,5 %. Putin nevner spesielt planene om videre utvikling av The National North-South Transport Corridor (INSTC). Det er et nettverk av sjøruter, jernbane og motorvei-ruter som skal omfatte 7200 km. INSTC var opprinnelig planlagt å forbinde St.Petersburg ved Østersjøen med Mumbai i India, over Det Kaspiske hav og gjennom Iran. 

Dette prosjektet, som ble planlagt i 2002, involverer i alt 11 nasjoner.

Tanken bak INSTC var å halvere tiden med å frakte gods fra Østersjøen til India, og å doble godsmengden på denne ruten.

Det er ventet at det vil bli dobbelt så effektivt i forhold til å sende gods gjennom Suez-kanalen, rapporterer medier.

Ifølge Putin vil de også sørge for at INSTC også vil få forbindelse til Murmansk, slik at at den indiske transport-huben lenkes til russiske havner i Arktis.

«Å transportere gods fra Murmansk til India vil bare ta 15 dager», sa Putin på fredag, og la til at dette vil gå fire ganger raskere enn nå.

Et annet prosjekt har som mål å forbinde Russlands helt østlige regioner  med de nordlige havnene på halvøyene Taymyr og Yamal.

Slike nye veiprosjektene han delvis avlaste den transsibirske jernbanen og danne et ny «større logistisk hub i Ural og Sibir» avslørte presidenten.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

https://www.rt.com/russia/589151-russia-decade-big-projects-putin/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Ikke noe nytt under solen. ;-)

  Så lurer noen på hvorfor Russland og Putin måtte/må demoniseres og ødelegges/splittes.
  Og at det konstrueres påstander om at Russland ikke ville stoppe med Ukraina, men gå løs på resten av verden militært.
  Det er selvfølgelig ikke et militært sterkt Russland som er frykten.
  Men et industrielt sterkt Russland . ( – og Kina.)
  – Som ikke vil la seg underlegge de som ønsker å styre verdensvalutaen, rentene og verdenshandelen.

  I 1933/39 mot Tyskland , som nå i 2020 mot Russland og Kina. ( De må splittes)
  Samme bakmenn beskylder andre for å ta det de sjøl vil ha.

  ‘ Etter røveriet og plyndringskampanjen under Jeltsin, ble de russiske oligarkene tøylet. Putin gjorde det klart for dem at han ikke ville overlate landet til dem for ytterligere plyndring og forarmelse av folket. Hvis det var opp til Vesten, kunne den russiske befolkningen godt ha råtnet bort, det hadde ikke brydd de vestlige elitene. Det faktum at Putin stoppet den vestlige røveri-kampanjen gjorde ham til en fiende av det transatlantiske elite-komplottet.
  Det vil de ikke tilgi ham.
  midtifleisen.wordpress.com/2019/03/30/skygge-makten/

  Samme opplegget/demonisering som mot nasjonalsosialistene i Tyskland ? Nasjonalsosialistene hadde også ønske og holdt på med stabilitet og velferdsoppbygging.

  ‘ Men minst siden Sovjetunionens sammenbrudd, handler det for Russland først og fremst om å forsvare krav om regional hegemoni og få sikkerhetsgarantier mot det amerikanske imperiet, som ekspanderer inn i den russiske innflytelsessfæren. Av denne grunn alene har Russland stor interesse av kontinuitet og stabilitet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/25/den-pastatte-destabiliseringen-av-vesten-er-reinhekla-dobbeltenkning/

  ‘ Det israelske folket verden over erklærer økonomisk og finansiell krig mot Tyskland.’
  vigrid.net/knustyskland.htm

  ‘ ”Vi benekter ikke og er ikke redde for å innrømme at denne krigen er vår krig og er utkjempet for å befri Jødedommen… Sterkere enn alle fronter til sammen er vår front, den jødiske. Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyer i en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i volum og profitt.” ‘

  ‘Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel’. 
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  ‘ Hele poenget med det europeiske prosjektet er å bygge opp egen industri. De ser på det som negativt hvis Kina tar andeler av europeisk industri ‘
  e24.no/naeringsliv/eu/gigantfusjon-skaper-hodebry-i-eu-uro-for-kinesisk-konkurranse/24540922

  Okkupasjonen av Norge, rett foran nesen til vestmaktene.
  Ukraina , rett foran nesa til de samme bakmenn.

  Frekt er det. ;-)

  ‘ Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  Svar
  • Fritt oversatt fra tekst i innholdet i lenken overfor:

   ‘Som i 1939 gikk vi til krig for den mindre beundringsverdige grunn av at vi ikke kunne akseptere en dominerende russisk rolle i Europa.’

   Fritt oversatt fra:

   Engelsk original: «We didn’t go to war in 1939 to save Germany from Hitler…or the continent from fascism. Like in 1914 we went to war for the not lesser noble cause that we couldnt accept a German hegemony over Europe.» Kilde: Lord Vansittart ifølge Sunday Correspondent, London (17.9.1989).

   Svar
 • Dette likner forbausende på oppførselen til Ukraina/ Zelensky i oppstarten til denne 3. verdenskrigen. ( – og de samme bakmennene i USA/EU/Nato) :

  Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke finanskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om. Verden vil bedras.
  Vi vet at de to siste verdenskrigene, og de fleste imperialistiske krigene etter 1945 , som bakmennene som styrer verdensvalutaen har satt i gang, også ser det som nødvendig å ha kontroll over verdens medier, og historie-skrivingen. Derfor vår serverte krigs-»historie» gjennom 80 år.

  Vi vet ( eller håper ) at SANN historie en dag vil få større interesse enn det vi hittil er blitt servert.

  Litt på siden. Og bare fordi jeg i denne forbindelse undret meg over hvor Libyas gull var blitt av etter Stoltenberg/USA/Nato sin bombing av landet. ;-) :

  Fattige Norge hadde hele 200 tonn gull før ‘helte- krigen’ 1940. 150 tonn gull var fraktet til London og New York 1936-38. De omtalte 48.8 tonn om ble ‘heltereddet’ var bare en rest.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 desember 2023 18:04

  Godt arbeid frå Lindtner, som vanleg. Takk!

  Noreg ligg stabilt i politisk koma og held fram med å skada seg sjølv og andre.

  Kor lovleg er det at Støre-regjeringa forpliktar Noreg til å støtta Kiev-styret fram til 2035 med enorme summar? Det er stortingsval i 2025, 2029 og 2034. Har Støre oversett noko?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  20 desember 2023 18:22

  Kunnskapsnivået i USA-kongressen set ny rekord nedover.

  Representant for vår viktigaste allierte, Rich McCormick, lovar kamp mot kommunisme som vart avvikla for 32 år sidan.

  https://www.rt.com/news/589383-us-congressman-communist-russia/

  Svar
 • ‘Det ville være en tragedie for Ukraina om Putin vinner krigen, men det er også farlig for oss, sier Stoltenberg, og forklarer:
  Det ville være en beskjed til ham og andre autoritære ledere, at når de bruker militærmakt, når de invaderer et annet land, så får de det som de vil. Da blir verden farligere, sier Nato-sjefen.’
  nrk.no/urix/_arets-navn_-jens-stoltenberg-er-kommet-hjem-til-jul-1.16687991

  For :
  Autoritær militærmakt mot Libya ( – som knapt hadde eget forsvar) brukte jo ikke du, Stoltenberg.
  Kan et menneske ha mindre sjølinnsikt og mer dobbeltmoral? ;-)

  Svar
  • ‘ Stoltenberg kommer hjem til jul. ‘
   – og selvfølgelig ikke ett spørsmål i kose-intervjuene med Stoltenberg i Nrk. om dette.
   Heller ikke om Nato sin omringing av Russland med amerikanske militærbaser eller brudd på sikkerhetsavtaler med Russland.

   Svar
 • Og noen er tjuvradder, – som vanlig/tidligere:

  ‘ Russlands utenriksminister Sergej Lavrov gikk tirsdag hardt ut mot tyske myndigheter under en pressekonferanse i Tunis, melder Reuters.
  Lavrov skal ha blitt spurt om Tysklands forslag om å konfiskere fryste russiske verdier.
  Som svar kalte han de tyske myndighetene for «tjuvradder».
  Det var onsdag at påtalemyndigheten i Tyskland opplyste at de har bedt om om å få inndratt mer enn 720 millioner euro fra bankkontoen til en russisk finansinstitusjon i Frankfurt.
  Ifølge Reuters skal det dreie seg om betalingstjenesten National Settlement Depository (NSD), som eies av Moscow Exchange. Tjenesten skal være viktig i det russiske finanssystemet som et mellomledd til internasjonale markeder’
  dagbladet.no/nyheter/tjuvradder/80717008

  Libyas gullbeholdning.
  Afghanistans statskasse.
  Syrias olje.
  …..
  ….

  – Og dette altså våre politikeres allierte. ;-)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israelsk leder:

Omgjør Gaza til Auschwitz!

Forrige innlegg

Nå omskrives COP28-møtet i Dubai som en seier.

Klimatoppmøtet i Dubai vil føre til mer CO2-utslipp, ikke mindre.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.