POSTED IN Israel, Palestina

Israel og Palestina.

Morgenbladet på ville veier.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Det er blindt av Morgenbladet å framstille Ervin Kohn: «norske jøders avtroppende talsmann», slik det velvillig heter i ingressen, som en «vaktbikkje» for norske minoriteter (20. juli 2023). Da vet man lite hva man snakker om.

Ervin Kohn er selverklært «sionist». Morgenbladet berører selv denne «politiske bevegelsen» i en annen artikkel i samme avis (av Nikolai Melamed Kleivan). En av «grunntekstene» i den bevegelsen, anføres i artikkelen å være den lille pamfletten Jødestaten av Theodor Herzl. Jeg henter fram pamfletten.

Pamfletten Jødestaten av Theodor Herzl er viktig. Landet (Israel) «vokste frem av Herzls visjon» (Kleivan). Dette er grunntanker i «visjonen»:

 • Palestina skal koloniseres av jøder. Herzl opprettet og ledet den sionistiske kongress med dette som anbefalt oppgave: «Systematisk å oppmuntre til kolonisering av Palestina ved bosetting av jødiske jordbrukere, håndverkere og arbeidere.» (Introduksjon av Nathan Weinstock.)
 • «Det originale i Herzls bok ligger i det faktum at den la fram et praktisk koloniseringsprogram som var inspirert av den moderne nasjonalismen og grundet seg på den åpent kolonialistiske mentalitet som var på moten innen borgerskapet på hans tid.» (Weinstock)
 • «En kolonisering av Palestina betydde imidlertid en konflikt med landets innbyggere … Dette koloniale prosjektet skulle med nødvendighet støte på en besluttsom motstand fra de opprinnelige innbyggernes side … Sionistene var klart bevisst om at det krevdes væpnete styrker for å fullføre det hele og eventuelt støtte fra en utenlandsk imperialistisk makt.» (Weinstock)

Pamfletten Jødestaten skulle innlede den allmenne diskusjonen om jødespørsmålet, skrev Herzl i pamfletten. Kolonisering av Palestina og oppretting av «jødestaten» var et forsøk på «en løsning av jødespørsmålet» … jødene ønsker og må utvandre til det lovende landet.»

«Det må utvikles på hensiktsmessig måte en enhetlig plan for utvandring og kolonisering.» (Theodor Herzl.)

Men landet var allerede befolket – av den opprinnelige befolkningen: palestinske arabere. Hva skulle skje med dem? Theodor Harzl skrev i sine dagbøker at kolonialistene skulle oppmuntre dem over grenser ved å «finne arbeid for dem i et transitt-land, men nekte dem all type arbeid i vårt eget land.»

Formene ble senere endret. Palestinerne ble «etnisk renset» i stort omfang for å rydde grunn for jødestaten.

Ervin Kohn er ledende forsvarer og talsmann for denne staten. Han roses over fem sider i Morgenbladet for demokratisk sinnelag og antirasisme i samfunnet. Men er faktisk motsatsen for palestinerne. Kohn forsvarer diskriminering, fordriving og rasisme av dem, hvilket må kunne påpekes.

David Ben Gurion erklærer opprettelsen av Staten «Israel», 14. mai 1948, under bilde av Theodor Herzl. David Ben Gurion ble «Israels» første statsminister.

Theodor Herzl som sionistisk ideolog og David Ben Gurion som politiker og militær leder, ”renset” Palestina for hundretusener av palestinske arabere for den «rene» jødiske stat.

Ervin Kohn, «norske jøders avtroppende talsmann», forsvarer han kolonialsime og rasisme?


Artikkelen er refusert av Morgenbladet. Bilder mottatt fra Trond Ali Linstad

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «…demokratisk sinnelag og antirasisme i samfunnet. »

  😉

  ‘ Den jødiske utenriksminister i Frankrike Itzig Aron Cremieux sendte i 1860 et opprop til verdens jøder, og det heter her bl.a.:
  «Unionen som vi vil grunnlegge, skal ikke være noen fransk, engelsk, irsk eller tysk, men en jødisk verdensunion. I ingen henseende vil en jøde bli en venn av en kristen eller en muslim, før øyeblikket kommer da den eneste rettens religion stråler over hele verden i jødetroens lys…. Vår nasjonalitet er våre fedres religion og ingen annen nasjonalitet kjenner vi…. Tiden er nær da Jerusalem vil bli et bedehus for alle nasjoner og folk Vår makt er ufattelig, hvis vi lærer å sette inn makten for vår sak … Dagen er ikke fjern da alle rikdommer og alle jordens skatter skal bli Israels barns eiendom.’

  «Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.»
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Begin hadde vært involvert i terrorhandlinger i Palestina på 1940-tallet som leder av Irgun. Han hadde organisert bombingen av King David Hotel i 1946 og massakren på hele landsbyen Deir Yassin i 1948. Menachem Begin er den mest beryktede terroristen i israelsk historie og grunnleggeren av det politiske partiet som styrer Israel i dag, Likud.

  ‘ Den blir kalt dødsporten. Fordi så og si alle som reiste gjennom den ble drept. Og i det meste, i 1944, ble 430 000 jøder drept på åtte uker.
  Barn, gamle og syke ble overvåket og selektert ut av Mengele og sendt rett til gasskamrene.. ‘
  nrk.no/program/KOID24007518

  Som det blir sagt på slutten av filmen : «Det er nesten uråd å fatte «
  – Fatte/tenke/diskutere ? Nei, det er forbudt. Vi skal ‘føle’. 😉

  ‘ Halleluja – 6 millioner jøder er gjenoppstanden.
  En hel verden fryder seg med jødene og gjenoppsandelsen til de 6 millioner fantasiofre jødene har tjent seg søkkrike på og gitt dem anledning til sine egne folkemord ustraffet.
  For dere som har vært hjernevasket til å tro på jødenes løgner må jo dette være en herlig erkjennelse? ‘
  vigrid.net/hcfairytale.htm

  Hvor mange døde i konsentrasjonsleirene, og hvor mange ble bombet av de allierte?

  ‘I det samme senket skvadroner av krigsfly fangeskipene Cap Arcona, Thielbek – samt sykehusskipet SS Deutschland. Alle båtene var fulle av tidligere fanger fra konsentrasjonsleire. ..’
  side3.no/historie/u-baten-oppdaget-cruiseskipet-med-5000-barn—sa-fyrte-kapteinen-av-tre-torpedoer-4316472

  Svar
 • wasan Totland
  7 august 2023 10:45

  Ble vi ikke kvitt denne Kohn likevel?

  Svar
  • w. T.:
   ‘La de døde begrave de døde’, som det står.
   Og uredelige folk er ikke noe annet en det.
   Uredelige.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kina og Russland med felles militærøvelse:

De seilte en flåtestyrke til havet utenfor Alaska; USA svarer ved å sende ‘Destroyere’.

Forrige innlegg

Deir Yassin massakren vakte avsky.

Albert Einstein’s brev fra 1948 til ‘NYT’, hvor han advarer om sionistisk fascisme i Israel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.