POSTED IN Krig-fred

Kina og Russland med felles militærøvelse:

De seilte en flåtestyrke til havet utenfor Alaska; USA svarer ved å sende ‘Destroyere’.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Tyler Durden

En stor felles militærøvelse mellom Russland og Kina, som beskrives som enestående i størrelse, har utløst alarm i Pentagon, siden den fant sted utenfor Alaska, noe som fikk USA til å sende ut fire krigsskip og luftressurser til samme farvann, et svært sjeldent trekk i seg selv – og av betydelig størrelse.

Øvelsene til Washingtons mektigste atombevæpnede rivaler ble i The Wall Street Journal (WSJ) kalt «den største flåtestyrke av slik art som nærmer seg amerikanske kyster» i nyere historie, men den gikk aldri inn i amerikansk territorialfarvann.

Det ble avslørt av amerikanske forsvarstjenestemenn i en WSJ-artikkel søndag morgen, som beskrev at «Elleve russiske og kinesiske skip seilte nær ‘Aleutian Islands’,» og videre: «Skipene, som aldri kom inn i amerikansk territorialfarvann og siden har forlatt området, var skygget av fire amerikanske destroyere samt P-8 Poseidon-fly.»

En analytiker og pensjonert marinekaptein som er sitert i WSJ-artikkelen, sa at det var «en historisk første» og «svært provoserende» – spesielt gitt bakteppet av den pågående Ukraina-krigen og økende spenninger i Taiwan. Flåtestyrken kom nær Alaska i forrige uke, men har siden dratt, sa amerikanske tjenestemenn.

Alaskas senator Dan Sullivan (R) sa i et Fox News-intervju søndag at kongressens ledere ble orientert av Pentagon forrige uke da de kinesiske og russiske skipene patruljerte.

Han uttalte: «Enten du bor i Alaska som jeg gjør, eller på østkysten av USA, er en veldig stor flåtestyrke for havoverflateaksjoner mellom våre to viktigste motstandere, som kommer veldig nært USAs kyster, er bekymringsfull.»

«Det befester bare denne ideen om at vi har gått inn i en ny æra med autoritær aggresjon ledet av diktatorene i Beijing og Moskva som er stadig mer aggressive» la han til i en krigersk tone. Han unnlot imidlertid å nevne de svært regelmessige amerikanske marine- og luft-patruljene ikke langt unna fastlands-Kina, så vel som i Taiwanstredet – noe som er sammenlignbart med de handlinger som nå gjøres av Kina og Russland nær Alaska. Beijing ser sannsynligvis på seg selv som noen som kun «besvarer» de tidligere amerikanske marineprovokasjonene i steder som Sør-Kinahavet.

Begge sider av rivaliseringen, ved å gjennomføre slike «truende» fellesøvelser har en tendens til å understreke at slike patruljer bare finner sted i internasjonalt farvann. Pentagon hyller jevnlig sine «navigasjonsfrihet»-operasjoner i Kinas egen bakgård.

Men Pentagons svar på denne Kina-Russland-provokasjonen var noe senator Dan Sullivan har beskrevet som like uvanlig som Kina/Russlands-seilasen, siden flere amerikanske krigsskip raskt ble sendt i Alaskas farvann:

«Vi økte vå respons betraktelig. Fire amerikanske destroyere og luftressurser, P-8 overvåkningsfly, som sporet og overvåket denne storskala russisk-kinesiske styrken ganske nøye. Så det er en betydelig forbedring,» sa Dan Sullivan. «Det er mye marinestyrker her oppe i Alaska som viser amerikansk besluttsomhet.»

I de siste årene, selv lenge før Russlands «spesielle operasjon» i Ukraina, som har brakt NATO og Moskva til randen av direkte krig, hadde den kinesiske og russiske marinen allerede økt koordinert aktivitet på steder som Japanhavet og nær Japanske øyer, som Tokyo har protestert på som et uberettiget inntrenging.

Det var felles russisk-kinesiske marinemanøvrer i Beringhavet, nær Alaska, også i 2021 og 2022, men aldri i en så stor skala av det som nå beskrives som etter denne ferske hendelsen. Dette fremstår som et tegn på Putins og Xis løfte om «Ingen Grenser vennskap» – først uttalt nær starten på Ukraina-krigen. Begge landene utvider sin militærmakt like ved det nordamerikanske kontinentet.


Fra Zerohedge, publisert 6. august 2023.
Oversatt av redaksjonen, Derimot.no fra engelsk. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: China & Russia Sent Huge Naval Flotilla Toward Alaska; US Responds By Dispatching Destroyers

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «…eller på østkysten av USA, er en veldig stor flåtestyrke for havoverflateaksjoner mellom våre to viktigste motstandere, som kommer veldig nært USAs kyster, er bekymringsfull.»
  Det befester bare denne ideen om at vi har gått inn i en ny æra med autoritær aggresjon ledet av diktatorene i Beijing og Moskva »

  Morsomt. OG skummelt. – At noen ikke har evne til sjølinnsikt & sjølkritikk for egne handlinger/provoseringer.

  Så får vi håpe at Russland og Kina fortsetter. – Med ønske om om at gærningene en gang forstår.

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  ‘Gjennom de siste årene har USA svart på det de mener er kinesisk aggresjon i Sør-Kina-havet. Det har skjedd ved at USA har økt sitt militære nærvær i regionen. Deres Nato-allierte har også involvert seg. Denne uken gikk det britiske hangarskipet HMS Queen Elizabeth gjennom havområdet.
  Fartøyet hadde følge av både undervannsbåter og torpedojagere. Hensikten var å stanse kinesernes «aggresjon og stormaktsambisjoner». ‘ ;-)
  nrk.no/urix/skal-amerikanske-soldater-tilbake-til-vietnam_-1.15598104

  ‘ For å utføre sin plan, oppmuntret lederne i Washington først til en konflikt ved hjelp av land rundt Libya, for å finne en casus belli for militær aksjon, mens de tok seg av de logistiske behovene til opposisjonsgrupper kontrollert av CIA, som begynte en kampanje for sabotasje av økonomien, infrastrukturen og regjeringen. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/02/03/vil-venezuela-oppleve-hva-chavez-fordomte-i-libya/

  ‘Norske jagerfly leverte et avgjørende bidrag til at Libya gikk i oppløsning og et stort antall mennesker ble drept. I dag herjes Libya av vold og kaos, og har opplevd et drastisk fall i levekår for befolkningen.
  Nå går Stoltenberg ut og nærmest forskutterer at både Ukraina og Georgia skal tas opp som medlemmer i nær fremtid.’
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/07/pressen-hyller-natos-solskjaer/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Internasjonal mediekampanje:

Alle steder på jorda
øker temperaturen
dobbelt så mye
som alle andre steder på jorda

Forrige innlegg

Israel og Palestina.

Morgenbladet på ville veier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.