POSTED IN Israel, Krig-fred, Palestina

Israel angrep Al-Shifa sykehuset.

Å angripe sykehus er en krigsforbrytelse.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som skjer i Gaza står i sterk kontrast til krigen i Ukraina. På Gaza er det sivile som blir drept i Ukraina militære. Naturligvis har det med omstendigheter å gjøre, men vi kan alle tenke oss hva som ville skjedd i våre medier hvis Russland hadde bombet tett befolke byer i Ukraina slik Israel nå ødelegger store deler av bosettingen på Gaza.

Dette forteller at en av våre medier sin viktigste oppgave er å dempe det forferdelige inntrykket som Israels krigføring faktisk skaper. Russland evakuerte barn uten foreldre fra krigssonen i Ukraina, noe som ble kalt kidnapping og førte til tiltale av Putin i den internasjonale straffedomstolen. Med russiske briller var dette en humanitær aksjon for å beskytte barna mot krigshandlinger.

I Gaza dreper Israel tusenvis av barn gjennom bombing, men også på sykehus ved å stanse tilførsel av medisiner og elkraft som må til for å drive f.eks. kuvøser. Den internasjonale straffedomstolen er taus. At Israel angriper sykehus direkte og arresterer de ansatte forbigåes i mediene som om det er en mindre sak. Men sykehus kan ikke drives uten ledelse og i en krig er sykehus kritisk infrastruktur.

Angrepene på sykehus er derfor en svært alvorlig sak fordi dette dreper indirekte ved at driften av sykehusene stanses.

Våre medier har en svær jobb foran seg for å dempe det inntrykket som skapes av Israel som en brutal aggressor. Særlig bedre blir det ikke av meldingene som nå kommer at mange israelere ble drept av de israelske styrkene da de skulle ta Hamas-krigere som holdt gisler.

Hamas viktigste oppgave var å kidnappe israelere, ikke å drepe dem. Gislene skulle brukes i forhandlinger seinere, slike vi nå ser foregår. Men at mange israelere ble drept ble brukt som et påskudd for bombingen som pågår. Og så ble de drept av sine egne. Gaza-krigen viser seg altså å være noe helt annet enn det vi ble fortalt.

Knut Lindtner
Redaktør

Israel arresterer direktør ved Al-Shifa sykehus


På den 48. dagen av den militære operasjonen mot sivilbefolkningen i Gaza, arresterte Israel Defense Forces (IDF) direktøren for Al-Shifa Hospital og flere ansatte 23. november kl. 10 GMT. De ga alle tilstedeværende på sykehuset 4 timer til å evakuere.

Ingen ambulanse er tilgjengelig for å evakuere alvorlig syke mennesker. Og ingen vet hvor de kan fraktes til.

Til tross for deres uttalelser og videoer, har IDF fortsatt ikke klart å bevise at Hamas har en kommandosentral under sykehuset.

Å angripe et sykehus er en krigsforbrytelse. Startdatoen for den 4-dagers humanitære våpenhvilen som nettopp er inngått mellom Israel og den palestinske motstanden er satt til fredag 24. november kl. 07.00.

https://www.voltairenet.org/article220050.html

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Ja, å angripe sykehus er vanligvis en krigsforbrytelse. Men ikke i dette tilfellet.
  Når sykehus og sivilbefolkning blir brukt som skjold, er også det et brudd på
  folkeretten, jfr. 4. Geneve-konvensjon, artikkel 28.
  Under slike forhold har f.eks. sykehus (som i dette tilfelle) mistet sin status
  og sitt vern.
  Man bør være etterrettelig, også når det gjelder Israel.

  Svar
  • Helt enig, etterrettelighet er bra; Hamas har forskanset seg i moskeer, det er korrekt, men er det sant at at Hamas var under Al-Shifa-hospitalet?

   Svar
 • «…men vi kan alle tenke oss hva som ville skjedd i våre medier hvis Russland hadde bombet tett befolke byer i Ukraina slik Israel nå ødelegger store deler av bosettingen på Gaza. »

  Tja. – Hva ble skrevet/avslørt i media i Norge når Norge/Stoltenberg bombet byer og tettsteder i Libya med 500 bomber fra
  10 000 fot ?
  – Uten klart definerte mål bortsett fra landets regjeringsbygninger og store vanningsanlegg for et grønnere nord-Afrika som var under bygging.

  Svært lite og ingenting.
  Media gir oss beskjed om hva vi skal bry oss om.
  ABB sin bombing av VÅRE regjeringsbygninger og 1/500 del drepte (1) , 1 måned etterpå , fikk medieomtale, hoderysting og galskapsforklaringer i månedsvis. Og ble selvfølgelig sperret inne.
  Stoltenberg blir dyrket av media og fikk flere våpen.

  Norsk media og norske politikere har dobbelt så høy moral som andre, mener de.
  Med sin dobbeltmoral.

  Svar
 • Northern Light.
  28 november 2023 16:20

  Israel bruker våpen med utarmet uran i krigen mot Palestina.

  En del nyfødte palestinske barn har nå genetiske deformiteteter typisk for skader forårsaket av utarmet uran.

  Av Ethan Huff.
  Siden minst 2009 har Israel brukt utarmet uran mot Gaza, noe som ble dokumentert i EU-rapporter fra 2014 om hvordan disse våpnene påvirker uskyldige sivile. Ifølge EU-parlamentet var det «nok overbevisende data» selv i 2014, til å anklage Israel for gjentatte ganger å ha brukt våpen med utarmet uran mot det palestinske folket, som den storstilte massakren som fant sted i Gaza i august samme år.

  Disse kjemiske våpnene er knyttet til kreft og misdannelser hos fostre, også hos barn mens de er i livmoren. Det forferdelige utfallet av dette har allerede blitt sett i Fallujah, som ble bombet med utarmet uran av en USA-ledet internasjonal koalisjon.

  Som et resultat av den USA-ledede Fallujah-bombingen i 2003, som var basert på den konstruerte forestillingen om at det skjulte seg «masseødeleggelsesvåpen» i Irak, lider rundt 52 prosent av barna født i dette området i dag av kroppslige misdannelser.

  «De dødelige effektene av radioaktivitet forårsaket av eksplosjoner og påfølgende branner, som kreft i lungene og brysthinnen, kan vedvare i århundrer i miljøet og spesielt i grunnvann», bemerket EU den gang om grusomhetene ved det som ble oppdaget.

  (Relatert: Enda en skole i Gaza ble bombet av Israel denne uken, noe som resulterte i dusinvis av skader og dødsfall).

  Det Israel gjør i Palestina er etnisk rensing.
  Hvis det var et hvilket som helst annet land enn Israel som slapp bomber med utarmet uran på uskyldige mennesker, ville hele verden vært rasende og forlangt at de må stoppes og stilles til ansvar. Men siden Israel alltid har «antisemitt» kortet i ermet, får de tydeligvis straffefrihet.

  For nesten et helt tiår siden advarte EU om at Israel utløste «en ny humanitær katastrofe i Palestina og spesielt på Gazastripen, hvor tusenvis av tonn bomber med utarmet uran ble sluppet med effektene som allerede er dokumentert».

  Alt dette skjedde igjen i 2014, og før det på begynnelsen av 2000-tallet. Israel har opprettholdt en kraftig aggresjon mot Gaza siden den jødiske staten først ble dannet i 1948. Helt siden den gang har det palestinske folket nådeløst blitt forfulgt av Israel.

  «I lys av denne situasjonen, hva tenker visepresidenten å gjøre for å få Israel til å påta seg sitt ansvar for denne forbrytelsen mot menneskeheten, og hvilken hjelp kan visepresidenten tilby palestinske myndigheter for å kunne overvåke befolkningens helsetilstand, også alle EU-borgere som har flyttet til Palestina siden?» spurte EU-parlamentet den gang.

  Allerede i denne siste krigen har Israel sluppet eksplosiver tilsvarende sprengkraften til nesten to atombomber over Gazastripen, hvis man bruker størrelsen til atombomben som ble sluppet over Hiroshima som en sammenligning.

  Hiroshima-bombingen 6 august 1945 slapp tilsvarende 15.000 tonn TNT* over den japanske byen. Så langt i Gaza har Israel sluppet tilsvarende 25 000 tonn TNT på palestinsk territorium – og krigen ser ut til å bare så vidt ha begynt.
  Bortsett fra strålingen, i det minste så langt, er Israel i ferd med å bombe Gazastripen med en sprengkraft tilsvarende atombomber med verdens befolkning som tilskuere, og de fleste land ser ut til å motsette seg denne aggresjonen fra Israel. Men vil det internasjonale samfunnet gjøre noe denne gangen, eller blir det bare mer av det samme?

  Det offisielle dødstallet i Gaza har overgått langt over 12.000 mennesker, hvorav nesten halvparten av disse er barn. Dette er ti ganger antallet israelere som døde 7 oktober i Hamas-motangrepet, som det israelske militæret forholdt seg passiv til i hele syv timer før de responderte.

  *TNT er en forkortelse for 2,4,6-trinitrotoluen, en kjemisk forbindelse som er mye brukt som sprengstoff, særlig for militære anvendelser slik som i flybomber og artillerivåpen. Store Norske leksikon.

  Fra Natural News, publisert 27 november 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Israel using depleted uranium weapons to wage GENETIC WAR on Palestine; newborns there now showing genetic DEFORMITIES.

  Svar
  • N.L.:
   » Siden minst 2009 har Israel brukt utarmet uran mot Gaza, noe som ble dokumentert i EU-rapporter fra 2014 »

   Som altså også på Balkan, og i Ukraina/Russland.

   Si meg hvem du omgås så skal jeg si deg hvem/hva du er.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stoler ikke norske myndigheter på sin egen befolkning?

Hvorfor dette hemmeligholdet?

Forrige innlegg

Hvor de får pengene fra.

Hvordan vet vi at medier er uavhengige?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.