POSTED IN Media, Ytringsfrihet

Hvor de får pengene fra.

Hvordan vet vi at medier er uavhengige?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Korleis Publicis og Knight Foundation kontrollerer verdspressa

NewsGuardsom overvakar og rangerer den internasjonale pressa, er ikkje ein non-profitt-organisasjon, men eit suksessrikt pro-profitt-selskap.

Rådgivarane deira inkluderer: 

– Anders Fogh Rasmussen, tidlegare generalsekretær for NATO og noverande rådgivar for Ukrainas president Volodymyr Zelensky;

– Michael Hayden, tidlegare direktør for CIA;

– Tom Ridge, tidlegare minister for Homeland Security;

– Richard Stengel, tidlegare statssekretær for Public Diplomacy (Propaganda);

– Jimmy Wales (alias Jimbo Wales), med-grunnleggar av Wikipedia.

Vi har difor før åtvara mot NewsGuard’s politiske partiskheit. Under Covid-pandemien slo NewsGuard ned på nyheitsnettstadar som kritiserte regjeringstiltak.

Den politiske makta bak NewsGuard, som enkelt kan identifiserast via selskapets Committee of Advisors, får korstoga sine finansierte av venlegsinna kapitalistar. Dei to største aksjeeigarane er Publicis og Knight Foundation. 

– Det multinasjonale PR- og reklameselskapet Publicis har hovudkontor i Paris. Største aksjeeigar er feminist-filosofen Élisabeth Badinter (med 7,10% av aksjane). Selskapets direktør, Arthur Sadoun, er mannen til France2 TV sitt stjerneanker AnneSophie Lapix.

– Knight Foundation er ei filantropisk stifting som finansierer medie- og kunstsenter. Dei distribuerer gratis materiale til journalistar om hygienetalar som skal haldast.

Publicis Group representerte dei store farmasøytiske selskapa, inkludert Pfizer, som selde messenger RNA-droger, som dei urett kalla «vaksinar». Knight Foundation hadde tilgang til Google sin hemmelege portal lokalisert i Indonesia og driven av islamistane i Mafindo. Dermed kunne dei monitorere progresjonen til pandemi-relatert informasjon på internett.

☞ Aksjonærane har difor overgått politikarane som hadde bede dei om hjelp. Det var dei som sensurerte nettstadar (inkludert Voltairenet.org) som sette søkelys på Dr. Fauci sitt nettverk i WHO-laboratoriet i Wuhan, galskapen med lockdown av friske folk, biverknadar av dei såkalla vaksinane og informasjon om andre tilgjengelege medisinar.

Utdrag frå Voltaire, International Newsletter – N°63 – 24. november, 2023 

https://www.voltairenet.org/article220030.html

Forsidebilde: Transly Translation Agency

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Ordet «filantropisk» er alltid et rødt flagg. Ifølge Milgram er 80% for veike, for karakterløse moralsk og psykologisk til å tenke selv, mens 20% har det i seg. Okay. Massedøden er bare i startfasen. Kynismen i meg selv skremmer meg nesten litt, men for menneskeartens overlevelse håper jeg den prosentfordelingen er genetisk, så 20-prosenten får barn og de feiges ufruktbare slektslinjer dør ut.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israel angrep Al-Shifa sykehuset.

Å angripe sykehus er en krigsforbrytelse.

Forrige innlegg

Skipet som ble kapret i Rødehavet.

Tilhørte en person i Israel med tilknytning til Mossad og det israelske forsvaret.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.