POSTED IN Israel, Krig-fred

Irans viseutenriksminister:

Israel vil ikke bli det samme landet etter denne krigen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Irans viseutenriksminister: Israel vil bli utslettet hvis krigen mot Gaza fortsetter.

Av Ethan Huff.

Israel vil ikke eksistere mer hvis det fortsetter sin beleiring av Gaza-stripen ytterligere, sier Ali Bagheri-Kani, Irans viseutenriksminister for politiske anliggender.

I et TV-intervju (Press Tv) denne uken uttalte Bagheri-Kanil, at Iran vil fullstendig utslette Israel hvis de ikke trekker seg tilbake, i forsøket på å ødelegge det palestinske folk i landet Israel hevder er sitt eget.

«Hvis krigen fortsetter, kan vi ikke si at Israel vil tape, for det vil ikke gjenstå noe av Israel som kan utropes som taper eller vinner», sa Bagheri-Kani og la til at den voksende palestinske motstandsoperasjonen mot Israel representerer «et uopprettelig jordskjelv i det sionistiske regimets militær- og sikkerhetssystem».

Den israelske beleiringen av Gaza ble foranlediget av Operasjon al-Aqsa Storm, det offisielle navnet gitt til Hamas-motangrepet i Israel som skjedde 7 oktober, og som tok livet av minst 1500 israelske militære og sivile. Så langt har Israels gjengjeldelse resultert i mer enn 8300 drepte i Gaza, «de fleste av dem kvinner og barn», ifølge iranske medier.

(Relatert: Iran og Libanon har begge indikert at de planlegger å «bli med i kampen» i Gaza).

Det ville ikke engang vært noen konflikt i Midt-Østen bortsett fra amerikanernes «uhemmede støtte til sionistene», hevder Bagheri-Kani.

Hamas hevder at de har slått tilbake israelske stridsvogner

Bagheri-Kanis uttalelser ble også foranlediget av nyheter fra den Gaza-baserte palestinske motstandsbevegelsen Hamas, som hevdet at israelske stridsvogner hadde rykket frem mot grensen, noe som resulterte i et kraftig sammenstøt og en tvungen retrett.

Ifølge Hamas trakk israelske stridsvogner seg tilbake fra Gaza-grensen etter «harde kamper». Dette, kombinert med Israels «nonstop luftangrep på frontlinjene» er «bevis», ifølge iranske medier på at «de palestinske krigere har overtaket i kampen». Hvis det er riktig, peker tilbaketrekningen av stridsvognene bare ytterligere mot at israelsk «feilet i å utføre en omfattende operasjon i Gaza», slik de opprinnelig hevdet ville skje i umiddelbar etterkant av 7 oktober-motangrepet.

En annen ting Operasjon al-Aqsa Storm gjorde, ifølge Bagheri-Kani, var å utløse «et jordskjelv i det intellektuelle og strategiske systemet til den USA-ledede vestlige verden og i USAs unilateralisme». «Amerikanerne er nå plaget av en strategisk forvirring, og kan ikke gjette motstandens neste trekk for å ta en avgjørelse om et mottrekk», uttalte han.

Amerikanske tjenestemenn har angivelig uttalt at de prøver å forhindre ytterligere utvidelse av konflikten, dette bekreftet av Bagheri-Kani. «Men USA selv er hovedaktøren som er ansvarlige for fortsettelsen og eskalering av konflikten, med deres uhemmede støtte til sionistene». «Derfor er USA ansvarlig for sionistenes forbrytelser, etter sionistene selv. De har sagt gang på gang at de står bak Israel uten noen begrensninger».

Siden angrepet 7 oktober har USA sendt tusenvis av våpensendinger til Israel, i tillegg til å gi betydelig politisk støtte gjennom å legge ned veto mot FNs sikkerhetsråds resolusjoner som enten holder Israel ansvarlig for grusomheter i krigsforbrytelser, eller krever en umiddelbar opphør av all aggresjon mot Gaza.

«Det vil vare i årevis, og til slutt vil både Israel og Palestina se ut som Falluja eller Bakhmut eller en annen krigsby i Midtøsten. Dette er uunngåelig når høyeksplosiver for milliarder av dollar detoneres i et tett bebygd område. USA har allerede øremerket titalls milliarder dollar for ammunisjon til denne krigen, og den har ikke engang startet ennå».

«Hvis de kan bruke 3 billioner dollar på å ødelegge Afghanistan og 9 billioner dollar på Irak, forestill deg hva de kan bruke på en seier for Israel».

Fra Natural News, publisert 2 november 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Press Tv i Tehran er Irans engelskspråklige internasjonale tv-stasjon som sender døgnet rundt.
Orginalartikkel: Iran warns that Israel will be ANNIHILATED if war on Gaza expands.

Forsidebilde: Cole Keister

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Hvis Palestina bruker samme taktikk overfor Israel, som Israel har øvd mot Palestina i tiår etter tiår . Med stadig annektering og bosetting på ‘ israelske’ områder. Og militære og personlige trakasseringer.
  Vil innbyggerne i Israel da skjønne hva de har drevet med?

  Og hvis USA skjønner noe av det samme i sine forsøk på å ta/beholde global makt, militært og økonomisk med stadige opprettelser av militære angrepsposter inntil og i andre nasjoner .
  Da kunne det kanskje bli fred i flere steder enn i midtøsten.

  Men dette ville jo eventuelt blitt annet et (geo-) politikk.
  Det ville mer dreiet seg om å være/bli frisk nok til å se bjelken i eget øye.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Høyesterett og ACER-dommen.

Uten mobilisering i folket får vi også ACER 4

Forrige innlegg

Ytringsfriheten i Norge?

Å forsvare ytringer vi liker.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.