POSTED IN Ytringsfrihet

Ytringsfriheten i Norge?

Å forsvare ytringer vi liker.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ubrukelege folk

Av Hans Olav Brendberg

Prinsipplause folk kan vera hyggelege, empatiske, hjelpsame og på alle vis eit positivt bidrag til verda rundt seg. Men når det strammar seg til, og viktige fridomar er under åtak, er dei diverre heilt ubrukelege.

Ta td. gjengen i «Document». I nokre saker har dei vore av dei modigaste og mest leselege av norske nettaviser. Dei arbeider tolmodig, og får fram ting anna norsk presse ikkje tør ta i. Dei tør utfordra konsensus når det gjeld krigen i Ukraina. Alt saman vel og bra.

Dei siste ti åra har dei vore veldig opptekne av ytringsfridom. Ikkje berre formell ytringsfridom, men også dei meir subtile mekanismane for å hindra offentleg diskusjon om verkelege problem. Dei har – med rette – vore kritiske til «woke»-hysteriet, og har avvist at det er grunn nok til å undertrykka ein meiningsytring når nokon blir krenka.

Alt dette ville vore utmerka – om det hadde dreidd seg om prinsipp.

Det gjer det ikkje.

For nokre veker sidan vart ein norsk medisinarstudent – Marie Andersen – internasjonal kjendis i det sionistiske propagandaapparatet.

Ho heldt opp ein plakat – «Keep the World Clean» – der det israelske flagget vart kasta i søpla. Ein plakat som ikkje skada ei levande sjel – sjølv om mange vart krenka.

Bildet er hentet fra Facebook-artikkelen.

Nøyaktig som med Muhammed-karikaturane.

Og då greidde vel Document å innsjå kva prinsipp som stod på spel når denne studenten vart utsett for ein hysterisk kampanje, og til slutt kasta ut frå medisinstudiet?

Drøym om det.

Document fekk like vondt i den heilage kua si som ytterleggåande muslimar fekk etter Muhammedkarikaturane. Og forsvar av ytringsfridomen var plutseleg ikkje so viktig.

Document er – som mange andre – opptekne av å forsvara ytringar dei likar. Og akkurat so langt rekk det.

Dei er prinsipplause. Og difor ubrukelege.

Innlegget er hentet fra facebook

Forsidebilde: Ryk Naves

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Jødisk-ættede henrymakow.com kunne være nyttig lesning for document-menigheten så kanskje de ikke så blindt støtter Israel.

  «Holocaust var et sionistisk-nazistisk samarbeid. Sionistleder Rudolf Kastner (1906-1957) hjalp Adolf Eichmann med å frakte 460 000 Budapest-jøder til Auschwitz.»
  Kastner inngikk en avtale med Eichmann. For å tillate 1700 håndplukkede sionister å dra til Palestina ville han hjelpe til med å overføre 460 000 ungarske jøder til dødsleirer.

  Forresten burde henrymakow.com være obligatorisk lesning for jøder som har mistet familie i konsentrasjonsleirene, slik at de ser sionismen for hva den er og vender den ryggen. Høylydt bør de ta avstand fra sionismen for å redde sine liv. De verste fiendene finner de i sine egne rekker. Å tie om dette er fatalt for jødene selv. Sionistiske jøder vil selvfølgelig dekke over sannheten som best de kan.
  Apropos ytringsfrihet ser man at videoer er utilgjengelige eller slettet «p.g.a. hatefullt innhold», så dermed er det klart hvem som eier media.

  Svar
 • Dessuten setter nordmenn som er enige i document-menighetens uforbeholdne støtte til Israel Norge i fare med tanke på de mange muslimene i landet som kan finne på noe voldelig som straff; det vet vi jo de er fullt i stand til og tilbøyelige til.
  Hvis UK, USA og Europa støtter Israels folkemord kan hele den muslimske verden vende seg mot oss i vrede; Norge har en hel del på rullebladet i forhold til muslimske nasjoner vi har deltatt i å føre kriger mot, og det er sikkert ikke glemt. Et langt fra urettmessig hat kan blusse opp takket være sånne som Stoltenberg, han som «ville ha gjort det samme igjen» i Libya.

  Svar
 • Slik går no dagen. Med ‘nyheter’ på Nrk.

  ‘Russland vil fengsle artisten Aleksandra Skotsjilenko i åtte år for å ha byttet ut prislapper i supermarkeder med slagord som kritiserte krigen i Ukraina. ‘
  nrk.no/urix/russland-vil-domme-artisten-aleksandra-skotsjilenko-til-8-ar-1.16629195

  Så kan man undres:
  Hvordan ville israelske myndigheter reagert om noen ‘aktivister’ hadde byttet ut prislapper i butikker med:
  ‘Nethanjao er en drapsmann og jøder annekterer andre sitt land og begår barnedrap.’ F.eks. i Israel, – eller Norge?
  Eller i Norge: ‘Stoltenberg er morder’.
  Å bytte ut prislapper i butikker er jo ikke lurt, -men arbeidskrevende for butikkene, med deres pris-scannere.

  Men dette vil nok ikke gi åtte års fengsel i Norge.
  Den norske befolkningen er greie slik. De bryr seg ikke, uansett hva deres politikere gjør.
  (Lar folk fryse eller sulte, eller beriker seg personlig med børs-trading. )
  – Hvis de ikke får beskjed om å bry seg.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Irans viseutenriksminister:

Israel vil ikke bli det samme landet etter denne krigen.

Forrige innlegg

Er dette en konflikt som USA fyrer opp:

Filippinene vs. Kina?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.