POSTED IN Ukraina

Intervju med flyktninger fra Mariupol:

Sykehus, teatre og boligblokker ble omgjort til festninger av Asov-regimentet.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krysspostet første gang 23. mars 2022

Den 20. mars 2022, mens vi utførte et humanitært oppdrag nær Sartana, i den nordøstlige utkanten av Mariupol, kom vi over mange sivile som nylig hadde flyktet fra Mariupol på grunn av fremrykningen av russiske tropper og DPR (Donetsk People’s Republic) tropper. En av dem, Nikolai, gikk med på å snakke på kamera om forbrytelsene begått av det nynazistiske Azov-regimentet mot innbyggerne. Et vitnesbyrd bekreftet av andre sivile som klarte å evakuere byen.

Av Christelle Néant

French Journalist: European Channels Unwilling to Report Ukrainian Army's Shelling of Civilians - 25.02.2022, Sputnik International
Den franske journalisten Christelle Néant

Mens vi leverer de siste matvarene våre og babybleier til den femte landsbyen under vårt humanitære oppdrag nær Sartana, kommer en mann ut av huset der han bor og begynner å snakke med oss. Vi oppdager at han nylig har klart å flykte fra Mariupol, etter tre uker med gru.

Jeg spør ham om han tilfeldigvis vet hva som egentlig skjedde på Mariupols fødselsklinikk og teater, som vestlige medier nylig har skapt overskrifter om. Nikolai vet hva som skjedde der, han så med egne øyne hvordan fødeklinikken ble forvandlet til en militær stilling og en skytestilling av jegerne fra Azov-regimentet (som han fortsatt kaller Azov-bataljonen). Han bekrefter at sykehuset var evakuert til et annet område og derfor ikke lenger var i drift.

Han forklarer også at teatret i Mariupol slett ikke ble ødelagt av bombing fra den russiske hæren, men at soldatene fra Azov-regimentet sprengte det i luften!

Se Nikolais intervju med engelske undertekster:

Nikolai fortsetter med å forklare at ukrainske soldater (enten fra den regulære hæren eller det nynazistiske Azov-regimentet) ikke ville slippe sivile ut av Mariupol, han sier at de skjøt mot en kolonne med biler som prøvde å evakuere byen, og at likene fortsatt ligger langs motorveien de kjørte på.

Dette bekreftes av vitnesbyrd fra andre sivile som ble intervjuet av Anna News-kolleger da de forlot Mariupol.

Nikolai avslutter med noen skremmende beretninger om hvordan hans 17 år gamle niese ble dratt inn i kjelleren der Azov-krigere holder til. Han forteller at andre jenter, inkludert mindreårige, er blitt tatt dit av ukrainske nynazister. Han snakker ikke åpent om voldtekt, siden det er barn i nærheten når vi diskuterer det, men han sier bare at «alle vet hva de gjør med dem».

Dette vitnesbyrdet minner meg om andre. Tidligere fanger som ble gjenfunnet av DPR under utveksling hadde fortalt meg i private diskusjoner at unge jenter forsvant i Mariupol, at de ble voldtatt av nynazistiske krigere og deretter henrettet.

En tidligere fange som hadde blitt torturert i et nynazistisk fengsel, og som ble intervjuet av min kollega Laurent Brayard i begynnelsen av 2016, fortalte hvordan flere andre fanger hadde blitt voldtatt av ukrainske krigere, før noen av dem plutselig forsvant.

En teknikk også brukt av SBU i det berømte hemmelige fengselet kalt «biblioteket», som ligger i kjelleren på Mariupol flyplass, som avslørt av en tidligere fange, Julia Prosolova .

Flyplassen har nettopp tatt under kontroll av DPRs folkemilits (som ugyldiggjør vestlige medieoppslag om at den russiske hæren ikke lenger rykker frem, eller til og med trekker seg tilbake, i Mariupol), noe som vil gjøre det mulig å undersøke og prøve å finne bevis for forbrytelser fordømt av en rekke vitnesbyrd fra tidligere fanger, men også av den tidligere SBU-agenten, Vasily Prozorov.

For tiden er 50 % av byen Mariupol nå under kontroll av den russiske hæren (skrevet for over 14 dg. siden, red.) og DPR-folkets milits, inkludert Azovstal-fabrikken, som viser at fremrykkingen fortsetter, i motsetning til hva den ukrainske propagandaen og de vestlige «media» sier.

Lenger nord har DPR’s folkemilits tatt Maryinka, Verkhnetoretskoje og Slavnoje. Kampen for erobringen av Kamenka, Novosselovka II og Avdejevka fortsetter.

I de nylig frigjorte områdene arbeider kommunale tjenester hardt for å gjenopprette strøm-, gass- og vannforsyninger. Elektrisitet er gjenopprettet til 16 nye bosetninger i DPR, inkludert Staromarijevka, Granitnoje, Novosselovka og Andrejevka, og gass til 11 landsbyer inkludert Pavlopol, Bougas, Novognatovka, Nikolaievka og Donskoje.

I Volnovakha startet DPR også arbeidet med å reparere sykehuset, som hadde blitt brukt som skyteplass av ukrainske soldater og ødelagt, slik at det skulle være operativt igjen så snart som mulig.

Luhansk folkemilits folkemilits har tatt kontroll over Kalinovo Popasnoje, Novoalexandrovka, Stepnoje og Boguslavskoje.

Mariupol er en by i Donetsk oblast øst i Ukraina med ca. 430.000 innbyggere. Mariupol er en storby i sørlige rand av Donbass, industriområdene i det østlige Ukraina. Byen ligger ved elven Kalmius’ utløp i Azovhavet og har en viktig havn. Mariupol ble grunnlagt i 1778. Mellom 1948 og 1989 het byen Zjdanov. Wikipedia

Ukrainske soldaters bruk av sivil infrastruktur er dokumentert andre steder enn Donbass. For eksempel publiserte den russiske hæren en video filmet av en av dronene sine, som viser hvordan en ukrainsk multirakettkaster som skjøt fra Kiev, gikk for å fylle drivstoff i et kjøpesenter forvandlet til et ammunisjonslager! Et kjøpesenter som deretter ble ødelagt av et russisk missilangrep.

Andre videoer, filmet av sivile, bekrefter denne bruken av kjøpesenteret av ukrainske soldater (videoer som noen bebreider sivile for å filme, som kan sees nedenfor med dette skjermbildet av et innlegg på Telegram hvor man kan lese «Dette er delvis hvorfor du ikke bør kringkaste bevegelsene til vårt militære utstyr på sosiale nettverk”).

I mellomtiden, i ukrainske medier, ser det ut til at journalister og gjester i programmene konkurrerer i å skjemme seg ut. Så etter journalisten Fakhroudine Charafmal, som siterte Adolf Eichmann og sa at han var klar til å drepe russiske barn for å ødelegge Russland (som han ikke en gang fikk sparken fra TV-kanalen for, og bare ba om unnskyldning og sa at han hadde gått for langt) , hadde vi en ukrainsk «Mengele-lege», Gennadij Drouzenko, som sa (på samme TV-kanal) at han hadde beordret legene sine på feltsykehusene til å kastrere fangede russiske soldater, fordi russerne ikke ville være mennesker, men kakerlakker som må bli ødelagt.

Brunbeltet kakerlakk - FHI
Å omtale mennesker som skadedyr er en måte å dehumanisere dem

Etter at den russiske etterforskningskomiteen reiste sak mot ham, skyldte også den ukrainske «dr. Mengele» sin uttalelse på følelser, og benektet at han hadde gitt ordre om å kastrere de fangede russiske soldatene.

Og mot et bakteppe av nazilignende uttalelser på ukrainsk TV, konkurrerer vestlige medier om skamløse løgner, fra Associated Press som hevder at det ikke er flere journalister i Mariupol, mens TF1, Eric Tegnér og jeg dro dit med russiske og italienske journalister, og Christopher Miller fra RFI, som forvrenger en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet for å få det til å se ut som om departementet truer militærdomstoler mot alle som ikke evakuerer Mariupol, mens trusselen i virkeligheten er rettet mot lokale myndigheter som ikke gjør noe for å hjelpe befolkningen.

Informasjonskrigen rundt den russiske militæroperasjonen i Ukraina blir stadig mer vanvittig, med fortsatt publisering av falsk informasjon (inkludert via hacking av russiske mediesider). Det er å håpe at slaget om Mariupol tar slutt så snart som mulig, for å få slutt på prøvelsene til de sivile som fortsatt holdes i byen av krigere fra det nynazistiske Azov-regimentet.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  4 april 2022 19:27

  Her er en nylig NTB melding:
  «Et Røde Kors-team blir holdt igjen nær Mariupol

  Et team fra Røde Kors blir holdt igjen omtrent 20 kilometer fra Mariupol etter å ha forsøkt å hjelpe til med å evakuere sivile fra byen.

  – Teamet ble stoppet mandag mens de utførte humanitær innsats for å bistå en sikker evakueringskorridor for sivile, sier Jason Straziuso, talsperson for Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC), ifølge Sky News.

  De ansatte fra Røde Kors blir holdt igjen i Manhusj, i underkant av 20 kilometer fra Mariupol.

  Straziuso sier til Reuters at teamet blir holdt igjen av politiet og at det ikke er snakk om en gisselsituasjon. ICRC er i kontakt med sine ansatte og forsøker å få ordnet opp i situasjonen slik at de kan gjenoppta sitt humanitære arbeid.

  Røde Kors har i flere dager forsøkt å evakuere mennesker fra Mariupol. Flere tusen sivile er fortsatt fanget i byen etter flere uker med russiske angrep.»

  Det er tydelig at sivile blir holdt som gisler i byen. Det forstår ikke de vestlige journalistene.

  Svar
 • Ifølge Wall Street Journal tilbød den tyske kansleren Olaf Scholz den ukrainske presidenten Zelensky en sjanse for fred bare dager før lanseringen av den russiske militæroffensiven, men den ukrainske presidenten avviste det !
  Kravet var at Ukraina gav avkall på sine NATO-ambisjoner og erklærte nøytralitet som en del av en bredere europeisk sikkerhetsavtale mellom Vesten og Russland.
  Pakten ville bli signert av Putin og Biden som i fellesskap vil garantere Ukrainas sikkerhet !

  Man har på følelsen at noen ønsket krig !

  Svar
 • Det kan se ut til at «noen» ønsker en krig mellom (S)NATO og Russland i EUROPA, ikke i USA, gud bevare denne «nasjonen» fra slike «overtramp», de jobber jo bare for å innføre NWO til beste for menneskeheten.
  Vi «andre» venter fortsatt på en Falsk Flagg Operasjon som kan bringe (S)NATO inn i krigen, siden «de» mer eller mindre er avslørt i sitt første forsøk «på russiske krigsforbrytelser» mot sivile i Bucha i Kiev-regionen.
  Hva blir neste forsøk på FFO?
  Russland har brukt lavskala A-våpen mot sivile?
  Russland har brukt kjemiske våpen mot sivile?
  Russland har brukt bio-våpen (fra de amerikanske biovåpen laboratoriene som «ikke finnes» i Ukraina) mot sivile?
  Take your pick, ditt valg er like godt som mitt, men resultatet vil bli det samme:
  (S)NATO MÅ GÅ TIL KRIG MOT RUSSLAND for å «redde menneskeheten» (og «de gales» NWO?)
  Tiden vil vise hvilken variant de velger for å gå til krig.

  Svar
 • Dmitri Svistounov
  6 april 2022 13:11

  The video referenced by «derimot.no» is originally published on «Donbass Insider».
  https://www.youtube.com/watch?v=38BfGNRtxQ0&t=1s
  I would not trust such a resource as «Donbass Insider» at all!

  Svar
 • […] Her en video som jeg har hentet via min gode venn Knut Lindtner og hans nettavis Derimot.no […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stikk i strid med det som påstås:

Den globale oppvarmingen fremmer landbrukssproduksjonen

Forrige innlegg

Dagens Ukraina:

Ikke bare idyll, nei.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.