POSTED IN Israel

Ingenting er slik vi tror:

Sjekk datostemplinga!

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

På tide å sjekka datostemplinga

Av Hans Olav Brendberg

Om det går ein lengre periode der ein ikkje gjer anna enn å ta fram frå kjøleskapet det ein treng av pålegg til frukost, og setja det inn igjen etterpå, må ein før eller sidan gå igjennom det som står der, og sjekka datostemplinga. Realitetane kan vera ganske ulik det emballasjen gjev inntrykk av.

Har den israelske hæren eit totalt etteretningsovertak? Israel brukar store pengar på sofisitikert etteretningsutstyr. Historisk har Israel alltid greidd å infiltrera motstandsrørsler av ymse slag – heilt fram til framveksten av Hizbollah på nittitalet.

Det var hundrevis av palestinske geriljasoldatar som kryssa grensa i går. I tillegg vart tusenvis av rakettar skote ut, og i tillegg vart det drive ein ganske avansert mediekrig.

Medan dette pågjekk famla den israelske hærleiinga rundt i timesvis på jakt etter lysbrytaren, og regjeringa nekta å ta telefonen for å svara på spørsmål.

Oslo-avtalen er utgått på dato for lenge siden.

Mitt tips: Sjekk datostemplinga.

Sidan tidleg på nittitalet har vestlege land, mellom anna Noreg, drive ein politisk offensiv for å passivisera palestinsk motstand. Denne «Osloprosessen» enda opp i ingenting for tjue år sidan. Dei siste tjue åra har alt prat om «to statar for to folk» vore dårleg kamuflert skalkeskjul for å hjelpa Israel med å konfiskera stadig nye område, og busetja høgreekstreme busetjarar på palestinsk land. Det viktigaste symbolet på denne meiningslause prosessen, den palestinske «Presidenten» Mahmoud Abbas, har vorte meir og meir irrelevant på vegen. I augneblenken har dei vestlege statene ingenting – nada – å tilby palestinarane i byte mot fortsatt passivitet. Framleis er det litt å henta for dei som er personleg korrupte – men det er det heile.

Difor: Sjekk datostemplinga.

Dei som gjennomførte helgas åtak visste at det som kom frå vestlege hovudsteder og vestlege mainstreammedia ville vera fordømingar frå tomme dressar som nytta høvet til å gjera seg høge og mørke. Dei var ikkje ute etter sympatierklæringar. Dei var ikkje ute etter å vinna liberal mainstream for dei «stakkars palestinarane».

Dei var ute etter å setja seg i respekt – og det gjorde dei også. Dei var ute etter å ta krigsfangar – avdi dei veit at krigsfangar, og berre det, er middelet som kan få 5000 politiske fangar ut frå fengsel – fengsel der mange av dei blir utsett for systematisk tortur.

Verda har endra seg etter krigen i Ukraina. Den «regelbaserte orden» og den vestlege liksomhumanismen rir sakte inn i solnedgangen. Palestinarane i Gaza blir ikkje med – dei frir til dei nye kreftene som er i ferd med å setja dagsorden internasjonalt.

Tidlegare tiders Israel var eit kollektivistisk samfunn. Folk var organisert og ideologisert. Dette gav mellom anna ein slagkraftig hær – og det førte til at ein mobiliserte raskt i krisesituasjonar.

Er Netanyahu gått ut på dato?

Dagens Israel er eit hedonistisk samfunn. Eit samfunn der ein spring for livet for å berga eige skinn, eit samfunn der Ben Gurion blir fyllt av folk som vil ut på slike dagar. Det som finst att av kollektivisme er den religiøse ekstremismen til busetjarane, som er drivkreftene bak Netanyahus regjering. Det er ein form for kollektivisme som halvparten av israelske jødar vil ha minst mogleg å gjera med.

Igjen: Her er det på tide å sjekka datostemplinga.

I tidlegare tider meinte Israel at dei kunne slåss mot, og vinna mot fiendar både i nord og sør – samtidig. Den som les kommentarar i dag, vil sjå at mange er svært nervøse for opptrapping på grensa mot Libanon. Israel treng ro på nordfronten om ikkje kaoset skal veksa.

Truleg vil dei også greia hindra eskalering her.

Men det har ein pris, sjølv om ingen snakkar høgt om det. Det finst grenser for kor langt Israel kan gå under oppryddinga etter helgas åtak, og det er ikkje Israel som set desse grensene. Difor: Sjekk datostemplinga til dagens regime, som byggjer på at Israel einsidig kan diktera desse tinga.

Mahmoud Abbas ble valgt som president for palestinerne i 2005. Valget og hans regjeringstid er utløpt på dato for lenge siden.

Vestleg politikk andsynes palestinakonflikten dei siste ti åra har vore å vera musestille, og lata som om apartheidregimet som blir gjennomført mellom Jordan og havet har noko med «demokrati» å gjera. Reaksjonane på helgas åtak er prega av frykt, konformitet og ideløyse. EU har gjort seg irrelevant. Her har datostemplinga gått ut for lengst.

Abbas gjekk ut på dato for femten år sidan.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • https://rumble.com/v3jwkst-christian-women-attacked-by-jewish-kids-in-israel-as-jews-celebrate-bloodsh.html

  Videoen viser ortodokse jøder og deres unge lovende utsette to kristne kvinner for sjikane og vold.
  Kontrasten i ortodoks livsstil og klesdrakt til de 260 døde på raveparty er sterk; sekulære og fredsæle blir dominert og sabotert i politikken, virker det som.
  Yitzhak Rabin prøvde og fikk fredsprisen, men en ultraortodoks drepte ham og har aldri angret der han sitter på livstid.
  Godt å høre at halvparten av Israelerne tar avstand fra de ekstreme. Som vanlig er det de få som ødelegger for de mange.

  Svar
 • Er dette palestinske angrepet på Israel virkelig hva det ser ut til å være? Israel har verdens beste etterretningssystem. Normalt mvil ikke en katt komme over grensen uten at Mossad vet om det.

  Trond Harald Haaland har et alternativt syn på dette. Sjekk ut hans blogg her:

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100076278750989

  Svar
 • Northern Light.
  9 oktober 2023 15:38

  En høyerestående israelsk tjenestemann sa på et tv-innslag at dette var Israels 9/11. Når det gjelder dramaturgi, må en gi ham rett, for på en video av angrepet vist på NRK, TV2, CNN, BBC og Al Jazzera på nyhetene i morges, raste en høyblokk rett ned i sin egen kjeller, akkurat som Twin Towers og Solomon bygningen i New York.

  Hvordan kan den begrensede mengden sprengstoff i en av de angivelig tusener av raketter avfyrt fra Gaza, få en høyblokk til å rase rett ned i sin egen kjeller? Det går ikke, da måtte i tilfelle en svært større mengde sprengstoff blitt plassert på nøye utvalgte stedet i kjeller etasjen av bygningsingeniører som ved en kontrollert rivning, som det høyst sannsynlig var.

  Han kan ha rett, for israelske myndigheter kan ha tillatt angrepet, for hvordan kan et land som skal ha verdens beste militære etterretningsorganisasjoner og militær overvåkning av luftrom og landarealer, ikke kunne ha oppdaget forberedelsene for dette store motangrepet fra Palestina? Netanyahu trenger noe som virker samlende på det israelske folket, etter dårlige meningsmålinger og store demonstrasjoner i flere måneder mot hans politikk, og hva kan være mer samlende enn et storangrep på Israel?

  For ikke lenge siden, viste Netanyahu frem et kart i FN som var uten Palestina, et Stor-Israel. Kan Israel ha latt Hizbollah gjennomføre angrepet, for å få et påskudd til å militært overta hele området, og fordrive de overlevende palestinerne?

  Det skal blant annet ha blitt avfyrt flere tusen raketter fra Gaza mot Israel. Så mange raketter med utskytningsramper, stasjonære som mobile, opptar et enormt volum. De hadde ikke fått plass i Ullevål Stadion med parkeringsplassen, så hvordan kan de ha oppbevart og klargjort dem på Gazastripen som bare er på 365 kvadratkilometer, uten at den israelske militære etterretningen hadde oppdaget det?

  Hele den vestlige hovedstrømpressen, en propagandamaskin eiet av den globale storkapitalen, kaller dette et terrorangrep, og uprovosert av Hizbollah. Men det er som et nålestikk som svar mot sammenhengende knivhugg fra Israel mot palestinerne helt fra 1947. For mellom 1947 og 1949 ble minst 750 000 palestinere fra en befolkning på 1,9 millioner gjort til flyktninger utenfor den palestinske statens grenser. Sionistiske israelske styrker hadde tatt mer enn 78 prosent av det historiske Palestina, etnisk renset og jevnet rundt 530 landsbyer og byer med jorden, og drept rundt 15 000 palestinere i mer enn 70 grusomme massakrer.

  Sabra og Shatila massakrene for 41 år siden bør også nevnes, hvor flere tusen forsvarsløse palestinske flyktninger ble massakrert av Israel-utrustet milits. Barn, unge, gravide og gamle simpelthen bare meiet ned.

  Fra den gang til i dag har det palestinske folk levet i åpent fangenskap i Gaza, og utsatt for daglige trakasseringer, kontroller, kroppsvisiteringer, husransakinger, arrestasjoner uten grunnlag, fengslinger uten dom, folk skutt på mistanke om at de er medlem av militante grupper, hele bygninger med flere boliger sprengt fordi en enkelt person har vært i en opposisjonsgruppe, fredelige demonstranter som bare har ropt paroler og holdt plakater foran muren, har blitt skutt av israelske soldater i dekning bak muren, bare for å nevne noe av et utall grusomheter fra deres herskere og voktere i Israel, underrapportert eller ikke rapportert om i det dele tatt av vestlig hovedstrømpresse og media.

  Det Hizbollah og Palestina nå gjør, er en militær selvforsvars-aksjon, etter nesten 75 år med terror og myrderier fra Israel. USA og deres vasaller har gått ut med full støtte til Israel, og finansfolkets vestlige presse og media fremstiller Israel som offer, noe de har gjort like lenge. Alt snus på hodet, men det er også satanisme enkelt forklart.

  Svar
 • Ole Kristian Jønholt
  9 oktober 2023 18:09

  Når jeg leser artikklene som blir skrevet på flere plattformer, er det den samme propagandaen som blir gjentat igjen og igjen. Det som gammel mediene i vesten har messet til det kjedsommelige. Jødene er problemet, jødene teroriserer, jødene er apartaid, rasister, land konfiskerere osv. finnes ingen ende på løgnene. Det var en for en god stund siden som også anklaget jødene for å være problemet, han hette Adolf.
  Koflikten er basert på en grunnleggende løgn og det er at jødene har stjålet landet fra et folk som heter Palestinere.
  Det finnes historisk ikke noe folk som heter Palestinere og følgelig heller ikke noe land som er stjålet.
  Det som i hovedsak kalles palestinere i dag er første og andre generasjon av legale og ilegale arbeidsinvandrere til Israel fra slutten av 1800 til 1948,under det engelske mandatet, når jøden begynte å vende tilbake til sitt land, og kultivere det fra å være for en svært stor del sump i sør til ørken i nord til det det er i dag. Disse forlot Israel i 1948 på oppfordring av araberne selv, som sto klare med 5 armeer utenfor israels grenser for å utslette jødene. Araberne tapte og de som forlot Israel, ca. 350000 mennesker ,noen vil ha det til at det var fler, forble i de områdene de er i dag, og har selfølgelig økt i antall.
  Det muslimsk arabiske folk, og verden forøvrig, må erkjenne at det lille landområdet som jødene har ,er deres. Og selv om de har vært forfulgt og fordrevet fra landet sitt mange ganger, betyr ikke det at landet ikke lenger er deres. Om araberne kan erkjenne dette og ønsker å leve i fred med jødene er jødene mer en villige til å leve i fredelig sammeksistens.

  Svar
  • «Det finnes historisk ikke noe folk som heter Palestinere og følgelig heller ikke noe land som er stjålet.»

   Nei, og de som bodde der, og som nå ikke er fordrevne av nyinflyttede ‘jøder’, og bor der; – de finnes ikke?
   – Eller de er ‘nyinflyttede’ i motsetning til ‘jøder’ ?

   Hvem er det da sionistene terroriserer?:

   ‘Jeg ser det hos palestineren som blir kastet opp mot veggen i Jerusalems gamleby og kroppsvisitert tilsynelatende uten grunn. Jeg ser det hos dem som samler seg et lite stykke unna og lar skjellsordene hagle mot soldatene. Jeg ser det i skoleeleven som kommer i klammeri med soldater på gaten og slippes etter en runde med dytting og trusler.’
   aftenposten.no/meninger/kommentarer/Palestinernes-haploshet-verre-na-enn-under-den-andre-intifadaen–John-Hultgren-8215277.html

   ‘Trakassering og overgrep mot majoritetsbefolkningen er daglig kost. Når bosetterne er i virkelig storslag, heller de søppel, avføring og urin over palestinere som befinner seg på gata under seg. ‘
   dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

   Svar
 • «Dei var ute etter å setja seg i respekt – og det gjorde dei også. Dei var ute etter å ta krigsfangar – avdi dei veit at krigsfangar, og berre det, er middelet som kan få 5000 politiske fangar ut frå fengsel – fengsel der mange av dei blir utsett for systematisk tortur.
  Verda har endra seg etter krigen i Ukraina. Den «regelbaserte orden» og den vestlege liksomhumanismen rir sakte inn i solnedgangen.»

  Og media i Norge har vist at de har tatt standpunkt. Internerte palestinere, også barn, har vært uinteressant. (Også Ukrainas bombardement i Donbas og Luhan i 9 år.)
  Denne terroren. Som er ‘ frigjøring ‘når Norge sender sine våpen.
  NÅ er det visst terror, når de terroriserte, over tiår, slår tilbake.

  Kanskje bør vi, for rettferdighetens skyld, håpe at Libya slipper 600 bomber over byer og tettsteder, og våre regjeringsbygninger, som et tilsvar tilbake til Norge.
  Men da er det nok terror.

  ‘ Vi har gjennom mange år eit breitt kontaktnett og kan snakke med mange. I ein situasjon som dette er å snakke med begge partar ei moglegheit vi tek sikte på å bruke.
  Det seier statsminister Jonas Gahr Støre til NRK.
  Også med Hamas?
  – Om nødvendig. Det er ei rørsle som førar ein brutal angrepskrig. Det må vi sei kraftig ifrå om.’
  nrk.no/urix/store-om-hamas_-_-vi-ma-sei-kraftig-ifra-1.16588110

  Javel, Støre.
  Sa du det samme til Gadaffi før dere bombet Libya fra 10 000 fot?

  Svar
 • Splitt og hersk! Ukrainakonflikten ebber ut. Start en ny! «Krig er godt for forretninger!» Samtidig reduserer vi jordens befolkning. Målet er å komme ned i 500 millioner kontrolerbare, hjenevaska individer. (Jfr. Georgia Guidestones). «Så skynd dere å ta vaksineboosterne!» «Vi må få ødelagt det Gudegitte imunsystemet!» Sykdom er god forretning! Mat=medisin. Overvekt på femtitallet? Omtrent ikke eksisterende.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vil Canada utlevere Yaroslav Hunka til Polen?

Canadas parlament har hyllet en krigsforbryter.

Forrige innlegg

Skal regime-endring komme via priser?

Nobels fredspris på avveier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.