POSTED IN Jemen, Krig-fred

Ingen i Norge vet noe om den.

Jemen-krigen er verre enn krigen i Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Denne krigen omtales ikke i våre medier. Dette skeiv-informeringen må ha noe med redaksjonelle vurderinger om at jemenitter er mindre verdt en ukrainere å gjøre, eller? 

Krigene i Ukraina og i Jemen har pågått nesten like lenge. Krigen i Ukraina startet våren 2014 og i Jemen i mars 2015. Helt frem til i år var Jemen-krigen den langt verste. Og ser en på konsekvensene av den er den det fortsatt.

Men vår oppmerksomhet skal ikke vendes i den retningen for da får vi moralske problemer og vanskeligheter med prioriteringene våre. For hvorfor skal vi sende penger til Ukraina, men ikke til Jemen? Hvorfor skal vi fordømme Russland og ikke Saudi-Arabia og USA (som sørger for våpen og logistikk til saudiene i Jemenkrigen)?

Det beste er å blinde oss på det ene øyet slik av vi slipper å komme i slike dilemmaer. Og det sørger mediene våre for.

Knut Lindtner
Redaktør

FN: mer enn 11000 barn er drept eller lemlestet i Jemen-krigen.

Over 11 000 barn har blitt drept eller lemlestet i krigen i Jemen. Ifølge en ny rapport fra FNs barnefond ( UNICEF ), er gjennomsnittlig fire barn skadet om dagen siden kampene eskalerte etter den Saudi-ledede intervensjonen i konflikten i 2015.

Imidlertid antas tallene å være mye høyere, advarte UNICEF, med bare FN-verifiserte hendelser registrert.

«Tusenvis av barn har mistet livet, hundretusener flere står i fare for å dø av sykdom som kan forebygges eller sult,» sa UNICEFs administrerende direktør Catherine Russell.

Catherine Russell assumes functions as new UNICEF Executive Director
Catherine Russell

Russell var i det krigsherjede landet forrige uke hvor hun lanserte UNICEFs 10,3 milliarder dollars humanitære aksjon som har som mål å tilby vann, sanitær, ernæring, utdanning, helse og beskyttelsestjenester til barn over hele verden, i land berørt av konflikter og katastrofer.

Byråsjefen oppfordret også de stridende sidene til å fornye den FN-meglete våpenhvilen Den ble annonsert i april og utløp 2. oktober uten avtale om å forlenge den. Mens begge sider har beskyldt den andre for å ha skyld i å mislykkes i en varig våpenhvile, sa talspersonen for Houthi-bevegelsen, Mohammed Abdul-Salam at «Fred i Jemen er ikke mulig med mindre de invaderende landene forlater sin arrogante mentalitet».

«Fornyelsen av våpenhvilen vil være et positivt første skritt som vil tillate kritisk humanitær hjelp,» sa Russell.

«Til syvende og sist vil bare en vedvarende fred tillate familier å gjenoppbygge sine ødelagte liv og begynne å planlegge for fremtiden.»

UNICEF anslår at 2,2 millioner ungdommer er akutt underernærte, inkludert nærmere 540 000 under fem år som lider av alvorlig akutt underernæring. Beskrevet som verdens verste humanitære krise av FN, sies nesten tre fjerdedeler av Jemens befolkning å ha behov for humanitær hjelp og beskyttelse.

UNICEF søker nesten 484,5 millioner dollar for å svare på krisen i Jemen i løpet av det neste året og har advart om at mangel på forutsigbar finansiering setter barns liv og velvære ytterligere i fare.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen.

Forsidebilde: Ante Hamersmit

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • » Hvorfor er mediene tause?»

  Hvilke medier? Når fikk vi sist etterettelig informasjon fra ( et unisont) norsk media?
  Det er lenge siden nå, at det har vært annet enn propaganda.

  Trist.
  – Og selvfølgelig farlig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derfor måtte de fjernes?

Kennedy og Nixon utfordret begge «Dypstaten».

Forrige innlegg

Vår globalistiske fremtid:

Individuelle karbonkvoter vil bestemme hva du får kjøpe og hvor du for lov til å reise

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.