POSTED IN Endring av politikken, Virkelighetsforståelse

Det er ikke Russland som ødelegger tilliten slik Jens Stoltenberg hevder.

Når Nato-land inngår en avtale de ikke akter overholde ødelegges tilliten.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email


Nå har situasjonen forandret seg 180 grader siden Jens Stoltenberg kom med denne uttalelsen. Det viser seg at Vesten drev et dobbeltspill overfor Russland. De støttet Minsk-2 avtalen som også ble implementert i FNs sikkerhetsråd uten stemmer imot. Men så sier Angela Merkel i et intervju at det ble gjort for at Ukraina skulle få tid å ruste opp til hva? Krig, naturligvis.

Denne innrømmelsen snur saken på hodet. Det er Russland som har all mulig grunn å tvile på vestens vilje og evne til samarbeid og som gjennom sitt politiske bedrageri ødelegger alt som kunne være igjen av tillit. Stoltenberg var her litt for rask på avtrekkeren. Nå får han hele saken om tillit midt i ansiktet.

Ja, det er tilliten som er ødelagt, men det er Nato-land som har ødelagt den gjennom bakspillet sitt og uærligheten da avtalene ble inngått. Merkel sier at det var aldri hensikten å overholde den. Krigen hadde vært unngått hadde Minsk-2 avtalen blitt overholdt, men Nato /Tyskland/USA ville det annerledes.

Knut Lindtner
Redaktør

NATO-sjefen sier at forholdet til Russland ikke kan bli reparert selv om kampene i Ukraina tar slutt.

Tysklands Scholz mener noe annet og sier at fortsatt  økonomisk samarbeid med Russland er mulig.

Av Dave DeCamp

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier at tilliten mellom Vesten og Russland har blitt «ødelagt» og at forholdene ikke vil kunne bli normale selv etter at kampene tar slutt i Ukraina. Det rapporterte CNBC på mandag.

«Selv om kampene tar slutt vil vi ikke komme tilbake til normale, vennlige forhold til Russland. Tilliten har blitt ødelagt», sa Stoltenberg. 

«Jeg tror at krigen vil ha langvarige konsekvenser for vårt forhold til Russland».

Stoltenberg påstår at NATO prøvde å bygge opp et godt forhold til Russland etter den kalde krigen., men alliansen økte spenningen overfor Moskva ved å utvide seg nærmere Russlands grenser. Da NATOs utvidelse begynte på 1990-tallet sa George Kennan, den forrige diplomaten som var villig til å beholde strategien under den kalde krigen, at det «absolutt ikke» fantes noen grunn til at forholdet til Russland skulle bli bedre.

Olaf Scholz - Wikipedia
Olaf Scholz er en tysk jurist og politiker. Han ble 8. desember 2021 valgt som Tysklands forbundskansler. Scholz var fra 2011 til 2018 førsteborgermester og dermed regjeringssjef i delstaten Hamburg, og fra 2007 til 2009 Tysklands arbeids- og sosialminister. Han var fra 2018 til 2021 Tysklands finansminister. Wikipedia

Den tyske kansleren Olaf Scholz kom på mandag med et annet syn enn Stoltenberg. Han sa at økonomisk samarbeid med Russland absolutte er mulig etter krigen. 

«I øyeblikket er forholdet redusert, redusert, redusert», sa Scholz ifølge Reuters. Ha la til at «et Russland som stanser krigen» må bli gitt en sjanse til å gjenoppta de økonomiske båndene.

Tysklands sjanse for å ta opp igjen handelen med Russland har blitt begrenset av sabotasjen mot Nord Stream-gassrørledningen. Men Russland sier at én rørlinje på Nord Stream 2 ikke er ødelagt.

I årene før Russland invaderte Ukraina i februar var det lagt stort press på Tyskland fra USAs side for å skrote Nord Stream 2. Den fikk aldri levert gass til Tyskland. Konstruksjonen av Nord Stream 2 ble fullført til tross for sanksjoner fra USA.

Men Scholz stanset hele spørsmålet rundt gassrørledningen da Russland invaderte Ukraina. Russland stanset gasslevering via Nord Stream 1 i september på grunn av vestlige sanksjoner.

Forsidebilde: Olaf Scholz er en tysk jurist og politiker. Han ble 8. desember 2021 valgt som Tysklands forbundskansler. Scholz var fra 2011 til 2018 førsteborgermester og dermed regjeringssjef i delstaten Hamburg, og fra 2007 til 2009 Tysklands arbeids- og sosialminister. Han var fra 2018 til 2021 Tysklands finansminister. 

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Ukraina har da fortsatt missiler til å bombe Donbass, hvilket de gjør nesten daglig. Det meldes om at de beskyter vanlige boligområder, og dreper og skader sivile, med barn i tillegg, Og deretter beskylder dem Russland for terrorbombing hvilket er frekke løgner. Putin holder seg i skinnet, og bomber kun infrastruktur og miltære anretninger, men han burde bare ha invadert og fjernet President Kokainsky. For det vil ikke bli fred før kuppstyret i Ukraina er fjernet. Putin har unnskyld seg ovenfor det Russiske folk, for en sen reaksjon, med å innlemme Donbass, med at de visste ikke om omfanget av bombingen mot dem.
  Det vil ikke bli noen fred før det ikke er noe territorie som Nato kan sende våpen til. Det er heller ingen grenser for hvor «failed» en «failed state» kan bli. Massemord kan skje og det gjør det, men om ingen utenforstående land griper inn, så kommer det bare nye dager for det korrupte regime.
  USA med CIA støttet Pol Pot og hans ufattelige folkemord, og da Vietnam med hær intervenerte for å avsette regimet, hadde USA nerver nok til å protestere i FN.
  Tanzania invaderte Uganda for fjerne Idi Amin – kannibalen og folkemorderen og det er slike scenarioer som Ukraina etterhvert vil bli sammenlignet med.
  Kuppstyret har kontroll over media og vi har fint lite av opplysninger om hva som skjer der nå. Politiske utrenskninger skjer, men hvor mye drap som foregår vil vi neppe få vite før noe annet styre overtar.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  15 desember 2022 11:36

  Vestleg presse fortel lite om kor mange ukrainarar som vert drepne av ukrainarar.

  Trass i store hol og sensur i vestleg presse ser det ut til at Russland ligg langt under Nato-standard når det gjeld talet på drepne sivilistar. Samstundes held Russland godt Nato-nivå i øydeleggjinga av straum- og vassforsyning.

  Svar
  • Ja, T.F.
   Norge/Stoltenberg/Nato sitt angrep på Libya burde selvfølgelig trekkes fram her.
   Ikke bare drap på tilfeldige sivile ( 30 0000) med bomber fra 10 000 fot, og ødeleggelse av regjeringsbygninger, regjeringsleder og infrastuktur. Men ødeleggelsen det gedigne vanningsanlegget som Gadaffi holdt på å bygge opp som hjelp for for hele nord-Afrika.

   Russland ser ut til å være en sinke i forhold til et Norge som deler ut Nobels Fredspris.

   Kvalmt? Ja.
   Farlig?
   Selvfølgelig?
   Et rop fra norsk media og norske innbyggere om å stille Norge og Stoltenberg for retten?
   Hva sa? ;-)

   Svar
 • «et Russland som stanser krigen», sier Scholz, så de forsonlige tonene legger fortsatt ansvarsbyrden på Russland.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derfor måtte de fjernes?

Kennedy og Nixon utfordret begge «Dypstaten».

Forrige innlegg

Vår globalistiske fremtid:

Individuelle karbonkvoter vil bestemme hva du får kjøpe og hvor du for lov til å reise

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.