POSTED IN Militære/våpen/teknologi, Ukraina

Illusjonene lever fortsatt i Ukraina og Nato:

F-16 vil gjøre susen!

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det må være en rekke militære eksperter som vet at dette er svindel. Men det er klart at krigsindustrien vil tjene på å sende 4.generasjons jagerfly til Ukraina hvor Russland nå opererer med svært langtrekkende missiler og fly som er av 5.generasjon. Våpensmiene vil få nye store bestillinger når disse flyene forsvinner.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina påstår at ‘de vil vinne krigen’ med F-16-fly.

Men luftforsvars-systemene de har fått fra Vesten er ikke nok til å motstå russiske droner og krysser-raketter, ifølge Kiev.

F-16-fly vil føre til at spillet endres i konflikten mellom Moskva og Kiev, sier en talsmann for den ukrainske luft-forsvarskommandoen, Yuri Ignat.

Yuri Ignat

Det påsto han på Ukrainas Espresso TV på lørdag. 

«Når vi får F-16 vil vi vinne denne krigen», sa Ignat. Og han la til at Kiev gjentatte ganger har fortalt sine vestlige støttespillere at luftforsvarssystemene de allerede har fått fra Vesten er utilstrekkelige til å beskytte Ukraina mot russiske luftangrep.

«Størrelsen på landet og lengden på landets grense er store. Og frontlinjen …. er mer enn 2500 kilometer lang», sier luftforsvarets talsmann. 

Da mener han at også Ukrainas grense mot Belarus, Svartehavskysten, og grensen mot Moldovas utbryter-region Transnistria er deler av frontlinjen.

Det vil være umulig å dekke hele dette området med luftforsvarssystemer, sa Ignat. Men han la til at USA-produserte F-16 kampfly vil bli ‘en del av luftforsvaret’ og kan brukes i områder som ikke er dekket av bakke-baserte systemer.

Moskva advarer mot radioaktivt nedfall om F-16 bli levert til Kiev.

En talsmann for det ukrainske luftforsvaret sier også at Sovjet-produserte kampfly som Ukraina har brukt ikke effektivt kan motstå russiske ubemannede luftfartøyer (UAVs) og kryssermissiler.

Så legger han til at Kiev nå planlegger å bruke USA-produserte kampfly og at disse kampflyene skal brukes i en offensiv operasjon.

Disse flyene vil på en betydelig måte øke effekten av anti-radar HARM-missiløer og JDAM  presisjon-ammunisjon som Vesten allerede har gitt til Ukraina.

Ukraina vil også bruke F-16-fly til å slå til mot kommando-sentre og logistikk-nettverk hos de russiske styrkene, sier Ignat.

Han legger til at dette vil sette Kiev i stand til raskt å ta tilbake områder som de mener Russland har okkupert. 

Hans uttalelse kommer bare dager etter at Washington har sagt at de vil støtte et fellesprogram for å trene opp ukrainske piloter på moderne kampfly, som F-16. Og at de vil tillate sine allierte å overflytte USA-produserte fly til Kiev.

På lørdag fortalte USAs nasjonale rådgiver Jake Sullivan at president Biden har «informert sine samarbeidspartnere i G7» om at Washington vil la deres vestlige allierte forsyne Ukraina med avanserte kampfly.

Moskva slår til mot dette som «nok en opptrapping  på kampstigen», og at det er en «enorm risiko» for Vesten selv.

Talsmannen for den russiske utenriksministeren Maria Zakharova beskylder USA for å «føre en hybrid-krig mot hele regionen», og at de bruker Ukraina for å nå sine egne mål.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/576675-ukraine-f-16-win-war/

Forsidebilde: Dayne Topkin

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  24 mai 2023 10:18

  USA har utstyr i atomkraftverkt i Zaporizhzhia som Russland ikkje får røra. Den suverene staten Ukraina er ikkje so suveren likevel.

  17. mars 2023 sende det amerikanske energidepartementet åtvaring til Rosatom om å halda fingrane frå fatet. Utstyr og data i Zaporizhzhia ligg under USA sin eksport-kontroll, melder CNN:

  https://edition.cnn.com/2023/04/18/politics/us-warns-russia-zaporizhzhia-nuclear-plant/index.html

  Svar
 • Man kan lure på hva som er viktigst for USA: Er det å selge våpen eller å vinne krig med Kina?
  Men kan USA ha en snedig plan om at Ukraina bombes til ruiner og deretter at Russland overtar (Øst-)Ukraina, noe som vil påføre Russland meget store utgifter, kostnader og problemer? (Og som altså vil kunne svekke Russland, men som også vil kunne svekke EU hvis EU må foreta gjenoppbygging av vestlige Ukraina og bosette store mengder med flyktninger i en situasjon med energimangel i EU)

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  24 mai 2023 14:50

  Noreg kan ikkje gjera so mykje med USA sine planar og fantestrekar anna enn å riva oss lause frå vasall-statusen me har bede om.

  Kor avmektige me har valt å vera, vert demonstrert i grotesk skala i dag med hangarskipet i Oslo-fjorden. Som i 1940 vert okkupanten høfleg geleida inn i hovudstaden av norsk personell.

  Det er typisk norsk å vera underdanig og russarhatar.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Illusjonene rår:

Noen i Norge tror at Trump vil snu den skakk-kjørte USA-skuta.

Forrige innlegg

Konflikten i Frankrike er klassisk:

Det er en konflikt mellom lønnsarbeidere og kapitalister.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.