POSTED IN Israel, Midt-Østen, Palestina

Ikke-voldelige metoder virket ikke, så de måtte skyte seg ut

Befolkningen i Gaza bryter seg ut av verdens største konsentrasjonsleir

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Kevin Barrett


Forberedelsene mine til tv-helgen ble sjokkerende avbrutt av flukten fra konsentrasjonsleiren i Gaza. Plutselig ble nødalarmen virkelig og utløst over hele Israel. Som vanlig ga vestlige dårer skylden på ofrene. Talskvinnen for det amerikanske nasjonale sikkerhetsrådet, Adrienne Watson, fordømte angrepene som «uprovoserte». Tydeligvis er det ikke en provokasjon å slakte palestinere i hundrevis, praktisk talt alle ubevæpnede og som ikke utgjør noen trussel, mange av dem kvinner og barn.

I mange tilfeller blir palestinske barn drept for moro skyld av israelske snikskyttere som skryter av det på sosiale medier og blir aldri straffet. Den israelske regjeringen støtter denne skytingen av barn. Netanyahu-alliert minister Ayelet Shaked har minneverdig oppfordret Israel til ikke bare å utrydde alle palestinske barn, som hun kalte «små slanger», men også å drepe gravide mødre som føder dem. IDF-(Israeli Defence Force) soldater er enige, ved å stolt bære «one shot two kills» (drep to med ett skudd) T-skjorter.

Før gårsdagens Gaza-motaksjon hadde den ultra-ekstremistiske israelske regjeringen allerede drept flere palestinere enn den gjorde i hele fjor. Nå ligger de an til å sette rekord. Tydeligvis er det heller ikke en provokasjon å gjentatte ganger invadere og vanhellige den islamske verdens eldste og største arkitektoniske monument, al-Aqsa-moskeen, mens de stadig truer med å ødelegge den og bygge et blodoffertempel i stedet.

Vanhelligelsen og truslene fra bosettere under beskyttelse av israelske soldater, har eskalert de siste månedene og ukene. Hva med ikkevold? Selv oppegående vestlige som Michael Hoffman som aldri ville kalle operasjon al-Aqsa uprovosert. «Men hvorfor prøver ikke palestinerne ikke-vold»? Jeg sendte tilbake e-post til Michael: «De prøvde ikke-vold. Den ble kalt den store marsjen for fred. Hundrevis av ikke-voldelige som marsjerte for fred ble drept og tusenvis ble bevisst lemlestet.

«Hvis du vil ut av konsentrasjonsleiren Gaza, må du skyte deg ut». Bulldosere hjelper også. «Men ikkevold»?. Faktisk har millioner av palestinere prøvd ikkevold stort sett uten stans siden 1917, da de først ble invadert og okkupert av det anglo-sionistiske riket. Hver dag i Palestina er det ikke-voldelige demonstrasjoner, og informasjonsmøter, kunst, poesi og utstillinger, og utallige andre kreative innsatser for å få frem budskapet. Palestinske universiteter er sentre for forskning, undervisning og oppsøkende prosjekter. Det hele blir ignorert av de sionist-eide hovedstrømpressen, som hele tiden pumper ut propaganda for folkemord.

Ingen plass for Israel i Den multipolare verden

Den enestående militære suksessen med operasjon al-Aqsa kom på Vladimir Putins fødselsdag. I likhet med Putins spesielle militæroperasjon i Ukraina, var det en forebyggende reaksjon på forberedelsene til et massivt angrep fra Israel. Som Sam Husseini treffende observerte: Sjakkbrettet var i utgangspunktet satt for at Israel skulle slå palestinerne. Dette var spesielt drevet av den amerikanske regjeringens satsing på «normalisering» mellom arabiske stater og Israel.

Dette og at den tyrkiske presidenten Erdoğan nylig møtte Netanyahu for første gang – gjorde det klart at Israel var posisjonert for å påføre palestinerne enorm skade. Jeg mistenker at Hamas kom til samme konklusjon og bestemte seg for å slå til først.

Den sionistiske bosetterkolonien i Palestina er bare der på grunn av den kolossale økonomiske og militære støtten den får fra Washington. «Israel» forsvinner så snart amerikanske skattebetalere ikke betaler for det lenger. Noen hevder at når USAs hegemoni avtar, vil sionistene overleve ved å få nye venner, inkludert arabiske land som Saudi-Arabia og Marokko, og nye stormakter som India og Kina.

Disse analytikerne ser ikke ut til å innse at det er et økende flertall i verden som absolutt avskyr sionismen og den ekstreme, folkemorderiske versjonen av vestlig kolonialisme den representerer. Et overveldende flertall i Saudi-Arabia, Bahrain, De forente arabiske emirater, Sudan og Marokko – arabiske land som ble presset til «normalisering» med det sionistiske Israel– motsetter seg normalisering, forakter «Israel» og heier på den palestinske motstanden.

Så sionistenes åpne krig mot verdens nesten to milliarder muslimer, som også er en skjult krig mot nesten tre milliarder kristne, er dødsdømt. Stammen som får barna sine til å tro at hele verden hater dem uten grunn, og deretter militariserer dem for voldsutgytelse, vil uunngåelig høste konsekvensene av sine handlinger.

Fra The Unz Review, publisert 8 oktober 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker og videoer i originalartikkelen.
Originalartikkel: Gazans Break Out of World’s Biggest Concentration Camp.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Med åpne grenser.

Blir USAs helsevesen overveldet av ulovlig innvandring?

Forrige innlegg

Det er ikke slik vi blir fortalt.

Vi er utsatt for intens krigspropaganda.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.