POSTED IN Russland, Økonomi

Hvem skulle trodd det?

Russlands inntekter økte med 32% første halvår i 2022.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under forteller sitt om hvor mislykket den vestlige sanksjonspolitikken overfor Russland i praksis er. Ikke at det innrømmes i vest, men realiteten viser seg daglig nå, f.eks. i eksplosjonen av energipriser over hele EU-området inklusive Norge.

En trenger ikke være spåmann for å forstå at dette vil resultere i en politiske eksplosjon. Foreløpig driver våre politikere en form for «Svarte-Petter» lek og sender bomben som alle skjønner vil detonere frem og tilbake seg imellom. En viktig del av dette spillet er å skylde på Putin mens krisen kommer mot oss alle i vest i ekspressfart.

Hvorfor skal Russland gjøre noe som helst? De holder EU-systemet over den grillen som EU-lederne har montert og plassert seg selv i. Løsningen ligger i å åpne gasskranene fra Russland og avslutte sanksjonene som ikke skader Russland særlig lenger.

Men politikerne i vest vil ikke løse problemet for da er de avslørt. Det er bedre at befolkningen sulter og fryser. Det rammer ikke dem som tar beslutningene.

Knut Lindtner
Redaktør

Russlands inntekter øker takket være sanksjonene som er innført mot dem.


Fra Voltaire Network.


Uansett hvor vanskelige det må være for det kollektive Vesten å innrømme, så er fakta at sanksjonene mot Russland er med på å øke landets inntekter.

Under møtet med Federal Taxation Services direktør Daniel Jegorov, sier president Vladimir Putin at inntektene til Den Russiske Føderasjon økte med 32 % i første halvår av 2022.Det skyldtes for det meste økningen i energiprisene.

Den store nedgangen I russisk økonomi under begynnelsen av de vestlige «sanksjonene» har derfor blitt snudd på grunn av Vestens selvpåførte isolasjon fra resten av verden. Og dette har vært en fordel for russisk økonomi.

Det gjenstår imidlertid å se hvilke konsekvenser dette vil få for dollaren  som til vanlig styrer det internasjonale energi-markedet.Så langt har det iallfall ført til en inflasjon på mellom 6 og 17 % over hele verden, inkludert Russland. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article217848.html

Forsidebilde: Alexander Grey

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Kanskje vi alle skulle begå «Harakiri» først som sist for å forkorte pinen?
  En annen ide er dog å laste alle «politikere» i «Det Siviliserte Vesten» ombord i en rakett og sende dem ut i en evig bane rundt planeten Saturn, som visstnok er regnet for å være «hoved-avgud» i deres soltilbedelse og mammon-hunger.
  Da kunne de ha sunget den gamle salmen «nærmere deg min gud…..» hele tiden, så lenge de er i live.

  Svar
 • «Hvorfor skal Russland gjøre noe som helst? De holder EU-systemet over den grillen som EU-lederne har montert og plassert seg selv i.»

  Både vestlige politikere og økonomer burde da ha visst dette før det ble presset til krigs- konflikt!?
  – Selv om vestlige politikere og media latterliggjorde Russland. – som ‘ snart kom til å hgå ned i kne.’

  Er det INGEN av disse som hadde oversikt over hva vesten var avhengig av fra Russland ?
  Enda verre, hadde ikke Russland en oversikt og kunnskap over hva slags produkter vesten var avhengig av? Russland kunne jo bare skrudd igjen alle kraner og solgt til Asia som nå, og sluppet å gå til militær krig. Og lagd kaos i all vestlig økonomi. Til USA/EU/Nato grabbet seg ut av Ukraina.Russland ville blitt demonisert selvsagt, som nå. Men allikevel, de hadde fått vist sin viktighet som industrinasjon, ikke bare militærmakt.

  MEN:

  «Så langt har det iallfall ført til en inflasjon på mellom 6 og 17 % over hele verden, inkludert Russland. »

  For det første er ikke prisstigning ‘ inflasjon’ . Det er prisstigning.
  Inflasjon er et grep som (nok) lettere kan brukes når penge-økonomien er i spill og kaos. Da kan bakmennene bruke mange trylletriks for å stjele. ( Som de altså styrer både gjennom lån/pengetrykking og rentefastsettelser.)

  Er det noen som ønsket ‘inflasjon’. ( – og ‘ resesjon/’deflasjon’ om hverandre )?
  Er Ukraina-krigen, ofring av liv (!) , kun et spill/trylletriks fra begge parter? ( i det minste fra vesten?)

  Svar
  • En rettelse til deg Frikar,Russlands inflasjon synker og synker,sist jeg hörte om det var den akurat gått under 13 prosent.Hva angår inflasjonen i all verdens land og riker har jeg en skummel anelse om at tallene er underdrevet,jeg tror de er mye höyere.
   Ellers har ESTONIA som ypper til strid med russerne og som også utvider sine sanksjoner gjort noe rart,utad sier de en ting,innad noe annet.30 selskaper har bedt sine ledere om unntak fra sanksonsbestemmelsene.
   Blant disse selskapene som har bedt om hjelp er,hold dere fast,det statseide jernbaneselskapet.

   Svar
   • England,kolonimakten kan ikke lenger vedlikeholde veinettet sitt,veiarbeid koster nå det tredobbelt,mangel på komponenter i asfalten er også en del av problemet,Noe spesialgrus eller noe som de för importerte fra Russland er ikke å få tak i,ja da blir det snart kjerreveier igjen da,på kronkolonien.

   • «En rettelse til deg Frikar,Russlands inflasjon synker og synker,sist jeg hörte om det var den akurat gått under 13 prosent. »

    Er det ‘ inflasjonen’ som synker eller er det prisene som synker?
    Begge deler er forsåvidt positivt for en nasjon.
    Lavere priser kan bety at produksjonen har blitt mindre kostbar/arbeidskrevende og/eller at det er god produksjon og fulle lagre.
    Inflasjon er et begrep som blir brukt i hytt & pine. Men rentene bør uansett være lik pris & lønn-indeks.

 • Så sier iallefall Scwab, noen som har hørt ortaket om å kjenne sine fiender?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når myter i norsk politikk får leve:

De tjener en politisk hensikt: Markedskreftene.

Forrige innlegg

Ikke et pip i vestlige medier eller hos våre politikere.

Israel kan naturligvis bombe Syria slik det passer dem.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.