POSTED IN Norge, Virkelighetsforståelse

Hvordan noen ser på oss:

Hils på Norge, krigsproftøren!

0
Print Friendly, PDF & Email

Meet Norway, The War Profiteer

Innlegget er hentet herfra.

Meet Norway, The War Profiteer


In 2022, Norway became Europe’s largest supplier of natural gas in 2022 after the EU cut energy ties with Russia, earning a whooping $140 billion in revenues from energy exports. (I 2022 ble Norge Europas største leverandør av naturgass etter at EU kuttet energibåndene med Russland, og tjente hele 140 milliarder dollar i inntekter fra energieksport.)

Hovedteksten:

Møt Norge, krigsprofitøren. I 2022 ble Norge Europas (her menes utenom Russland, som faktisk utgjør en stor del av Europa, red.) fremste leverandør av naturgass etter at EU kuttet energiforbindelsen med Russland. Landet (Norge) tjente utrolige $140 milliarder (1400 milliarder kroner)

Med liten tekst inne i bildet: «Norge har lovet at Ukraina skal få 1 milliard doller (ti milliarder kroner) i militærhjelp hvert av de neste fem årene, noe som er svært lite sammenlignet med landets olje- og gass-inntekter. Tror du de har noen interesse i å få slutt på denne konflikten?

Kommentar:

En skal ikke forbauses av at noen velger å betrakte oss i et slikt perpektiv. Kanskje vi skal slutte å se på oss som snille, ufarlige og fredelige og heller ta inn over oss at andre har et helt annet inntrykk av våre myndigheters politikk: Underdanige, sleipe og grådige.

At vi sannsynligvis var med på sprengingen av North Stream-rørledningene forsterker bare et slikt inntrykk over store deler av verden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Michael Hudson:

Av-dollariseringen er et virkemiddel mot amerikansk militarisme

Forrige innlegg

Ikke bare landene ble nedstengt under Lockdown.

Ytringsfriheten ble blokkert på sosiale medier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.