POSTED IN Russland, Ukraina

Ifølge Putin går krigen som planlagt.

I Mariupol ble ukrainerne ledet av Nato-offiserer.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Har ikke Russlands Ukraina-operasjon en tidsfrist? «Da er det fare for at USA/NATO kan finne ut at de plutselig er i krig med Russland».

Av M. K. Bhadrakumar.

I sin første kommentar på nesten en måned om konflikten i Ukraina, sa den russiske presidenten Vladimir Putin tirsdag at fredssamtalene hadde nådd en «blindvei» og lovet at Russlands «militære operasjon vil fortsette til den er fullført». Putin klargjorde målet for krigen, som er fokus på kontroll over Donbass og ikke hele Ukraina. Putin gjentok at Russlands hensikt så langt i flere regioner i Ukraina kun er å binde fiendens styrker og gjennomføre missilangrep med det formål å ødelegge det ukrainske militærets infrastruktur, for å «skape forhold for mer aktive operasjoner på Donbass territorium». Han sa at «Vårt mål er å gi hjelp til befolkningen i Donbass, som føler et ubrytelig bånd med Russland og har vært ofre for folkemord i åtte år».

På spørsmål om hvorfor operasjonen ikke kan fremskyndes, sa Putin til journalistene: «Jeg får ofte disse spørsmålene, «kan vi ikke skynde oss?» Det kan vi. Men det avhenger av intensiteten av fiendtlighetene, og uansett hvordan du sier det, er intensiteten av fiendtlighetene direkte relatert til ofre.» Han gjorde det klart at: «Vår oppgave er å nå de fastsatte målene og samtidig minimere tap. Vi vil opptre rolig og i henhold til planen som opprinnelig ble foreslått av generalstaben.» Han la til at «Operasjonen går i henhold til planen».

Det er klart at havnebyen Mariupol sør i Donbass kunne ha blitt erobret med rå makt. Men det ville ha forårsaket forferdelige skader. I stedet har fiendtlige styrker, som ukrainske militære, nynazistisk Azov-bataljoner og utenlandske leiesoldater blitt omringet på to sentrale steder, nemlig Azovstal-stålfabrikkene og byens hovedhavn.

Battles for Azovstal underway, metallurgical giant being destroyed – Denysenko
Fra stålfabrikken

De russiske styrkene har fått kontroll over havnen, mens i Azovstal har rundt 3000 av de fiendtlige styrker blitt omringet, som kan inkludere dusinvis eller hundrevis av militære offiserer fra NATO-landene og overraskende nok Sverige. Ekspertene anslår at byen snart vil være under russisk kontroll og det er nært forestående. Det russiske forsvarsdepartementet kunngjorde onsdag, at over 1000 ukrainske soldater inkludert 162 offiserer overga seg tidligere på dagen i Mariupol.

I ettertid har det vist seg at hensikten bak den paniske diplomatiske innsatsen fra noen av NATO-landene (spesielt Frankrike og Tyskland), med å sponse «humanitære korridorer» fra Mariupol var en slu plan for å få ut de vestlige offiserene som er fanget i byen. Sakens kjerne er at NATO-styrker faktisk er utplassert i Ukraina, som utenlandske frivillige eller som militær-instruktører, og utstyrt med tungt militært utstyr kjemper de mot den russiske hæren.

En fransk journalist som klarte å snike seg inn med franske «frivillige» har siden kommet ut med en video som viser at amerikansk militærpersonell koordinerer det utenlandske militæret i Ukraina og direkte styrer opplæringen og innrulleringen av de utenlandske «frivillige» i de ukrainske styrkene. Under slike forhold kan fredssamtalene mellom Moskva og Kiev ikke komme videre. Det store spørsmålet er: Ønsker Biden-administrasjonen at konflikten skal ta slutt og at en fredsavtale skal forhandles? Svaret virker som et klart nei. Faktisk er det USA som gir næring til denne konflikten.

Det amerikanske senatet har godkjent et utkast til en lov om utlån av våpen, som i stor grad vil forenkle forsyninger til Ukraina. Wall Street Journal rapporterte at USA vil gi Ukraina tungt utstyr, inkludert sovjetiske luftvernsystemer. Biden-administrasjonen sies å forberede seg på å kunngjøre at de vil gi mer enn 700 millioner dollar i ytterligere militær bistand til Ukraina, som sannsynligvis vil omfatte tunge bakkeartillerisystemer, helikoptre og pansrede kjøretøy. USA hadde gitt mer enn 2,4 milliarder dollar i militær bistand til Ukraina under Bidens presidentskap inkludert 1,7 milliarder dollar, siden Russland startet sin spesielle militæroperasjon i Ukraina i slutten av februar.

Russia denies military forces killed Bucha civilians in Ukraine | Russia-Ukraine war News | Al Jazeera
Er Bucha-drapene iscenesatt av britisk etterretning?

Interessant nok bekreftet Putin i går rapportene om at britisk etterretning hadde iscenesatt de såkalte Bucha-drapene for å svartmale russiske militære styrker og skape internasjonalt oppstyr. Pentagon hadde høylytt tatt avstand fra kontroversen knyttet til det som viste seg å være falske nyheter. Putin sa: «Det er mye oppstyr, men de (EU og USA) trengte å vedta en ny runde med sanksjoner, som vi godt visste. I dag diskuterte vi falsk flagg operasjonen deres, og den psykologiske operasjonen utført av britene.

«Hvis du vil vite adressene, hemmelige møteplasser, nummerskilt, bilmerkene de brukte i Bucha, og hvordan de gjorde det, kan FSB i Russland gi dere denne informasjonen. Hvis ikke, kan vi hjelpe. Sammen med våre russiske venner (i Ukraina), avslørte vi den stygge rollen til Vesten i dette i sin helhet og fra begynnelse til slutt».

De russiske og ukrainske styrkene har omgruppert og styrket sine posisjoner i Øst-Ukraina de siste fjorten dagene som en forberedelse til en avgjørende kamp om Donbass. De russiske styrkene forbereder seg på å omringe en enorm konsentrasjon av ukrainske tropper, anslått til å være rundt 100 000 soldater fra de beste enhetene til de væpnede styrkene. Kiev overfører også alle tilgjengelige styrker til østfronten for å stoppe den russiske offensiven.

Putins uttalelser i går tyder på at Russland ikke er ute etter en rask seier for enhver pris. Putin sa tirsdag at Moskva «ikke hadde noe annet valg» og at operasjonen hadde som mål å beskytte menneskene i deler av Øst-Ukraina og «sikre Russlands egen sikkerhet». Han understreket at det ville «fortsette til dette er fullført og målene er nådd.»

Det som er sikkert, er at kampene i det østlige Ukraina intensiveres i løpet av de neste to til tre ukene, men at det vil ta tid å nå det endelige sluttresultatet. De ukrainske styrkene og fremmed-krigerne som har strømmet til den østlige regionen er godt utstyrt og vil ikke bare yte hard motstand, men kan til og med føre kampen inn på russisk territorium.

Karl Nehammer – Wikipedia
Karl Nehammer, født 18. oktober 1972, er en østerriksk politiker som har vært landets kansler siden desember 2021. Før det var han Østerrikes innenriksminister. Nehammer representerer partiet Österreichische Volkspartei. Wikipedia

I dette dystre scenariet er det også en reell fare for at NATO i økende grad kan havne i krig med Russland i Ukraina. I følge vestlige medierapporter er britiske elitestyrker og amerikanske spesial-styrker utplassert i Ukraina, inkludert tjenestemenn fra British Special Air Service (SAS) og soldater fra den operative enheten til «Delta» spesialstyrkene i den amerikanske hæren.

Det har vært rapporter om at operasjonene i Mariupol var under kommando av en amerikansk general som forsøkte å rømme med et helikopter sendt for å redde ham for en uke siden, men det ble avlyttet av Donetsk-militsen som var involvert i operasjonen sammen med de russiske styrkene, og han ble tatt i deres varetekt. Det er fullt tenkelig at den østerrikske kansleren Karl Nehammers Moskva-oppdrag på mandag, og hans «veldig direkte, åpne og tøffe» samtaler med Putin på et møte i sistnevntes Novo-Ogaryo residens nær Moskva var koordinert med Washington. Men det har ikke kommet noe ut fra det 75 minutter lange møtet fra Kreml.

Fra Global Research, publisert 15 April 2022.

«Northern Light» har oversatt og bearbeidet artikkelen som er hentet fra derimot.no sitt kommentarfelt.
Skrevet av M. K. Bhadrakumar, Indian Punchline 13 April 2022.
Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Russia’s Ukraine Operation Has No Deadline? “The Real Danger is that US-NATO May be Finding Itself at War with Russia”.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Hverken USA/NATO eller Dmytro Yarosh ønsker fred, så skuespiller Zelensky sier det han får beskjed om, i det minste i sammenhengende setninger og med en viss logikk; Biden klarer ikke å forme en meningsfull setning på egen hånd, og det klarer ikke Kamala Harris heller. Putin er klar i teksten og virker på meg troverdig når han hevder å ville forårsake minst mulig tap av menneskeliv og materielle verdier. Krigsforbrytere er de hele gjengen

  Svar
  • Når er signaturen e klar i toppen ? e har noen av de dårligste innleggene av alle i dette forumet.

   Svar
   • Så … Du er her ennå med konstruktive oppgulp?

   • Han er nok ikke ferdig, – Han er full av Automatisert «konstruktiv» Dritt 😉

   • Det spørs vel hvem man sammenlikner med.
    utopenec kan sikkert utdype & forklare, – som u-vanlig.

   • e har dårlig og ofte uforståelig språk, repeterende påstander, ingen argumentasjon eller kildehenvisninger. I mine øyne virker vedkommende ofte forvirret. Vedkommendes innlegg her er riktignok ikke blant de verste. Men flere av dere er kanskje fornøyde så lenge dere er enige i e´s konklusjoner.

   • e skriv godt.
    Du er ein statleg agent.
    Du har ikkje truverde.

 • USA lar gjerne Ukraina og Europa bli et nytt Irak/Syria/Libya/Afghanistan. Obiden er glad for alt som kan opprettholde USA som en slags stormakt.

  Svar
 • » USA er villig til å ofre HELE Europa for å holde krig unna sine grenser…»

  Slik har disse tyvene alltid operert.
  Og dette er våre politikeres allierte! 😉
  Og Norges befolkning ser ikke at hyrden er en forkledt ulv. ( Eller trojansk hest.)

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 april 2022 15:50

  Zelenski seier at Ukraina kan kriga mot Russland i ti år. Det er dårleg nytt for alle ukrainarar og særleg for alle ukrainske menn i alderen 18-60 år som er innesperra i Ukraina.

  For våpenfabikkane er det ei gladsak.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er du frisk er du dårlig butikk.

Big Pharma tjener på sykdom, ikke på friskhet.

Forrige innlegg

Mer realisme og politisk teft i tidligere tider

Cubakrisen og Ukraina: Krig og fred

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.