POSTED IN Krig-fred, USA, Økonomi

I USA fremstiller mediene krigen som et spørsmål om god eller dårlig moral.

I Kongressen dreier krigen seg i stor grad om hvitvasking av penger.

0
Print Friendly, PDF & Email

Hvis vi tror på det som blir fortalt oss av de store mediene og av våre politikere, da risikerer vi å gå helt vill i moralske betraktninger. Det betyr ikke at moral ikke er viktig i våre daglige liv, men for de som står bak kriger og våpenindustrien er moral uten betydning. Moralske argumenter fungerer og trekkes frem for å få folk med på de krigene de må ha for sikre fortjenesten sin.

I USA er en stor del av de folkevalgte kjøpt og betalt av våpenindustrien som har finansiert valgkampene deres. Hvis vi tror at disse valgte representantene står fritt er vi ganske naive og forstår ikke hvilken verden vi leder i. I innlegget under bekreftes dette, men det kan ikke gjentaes for ofte.

Moralen er for oss vanlige folk for at vi ikke skal protestere mot krigene deres.

Knut Lindtner
Redaktør

Pengene som kongressen sender til Ukraina går tilbake til det militær-industrielle komplekset.

Av Ethan Huff.

Den eneste grunnen til at USAs kongress fortsetter å stemme for å sende flere og flere milliarder til Ukraina, er fordi pengene ender opp med å bli hvitvasket tilbake til det amerikanske militærindustrielle komplekset, sier representant Thomas Massie (R-Ky.).

I et intervju med Tucker Carlson på X ble politikeren bedt om å forklare, hvorfor Washington tydeligvis ikke har noen grense for hvor mye av skattebetalernes penger de er villig til å overføre til Volodymyr Zelensky og hans regime i Kiev, selv om det er åpenbart at Ukraina ikke kan vinne mot Russland.

«Du vet, noen folk blir rike, så la oss gjøre det», sa Massie, som gjentatte ganger har stemt mot å finansiere Kievs militære operasjoner. «Det er et umoralsk argument, et de ikke kommer med offentlig». Massie sier at mye av midlene USA sender til Ukraina ender opp med å «berike» aksjonærer, hvorav noen også er kongressmedlemmer».

Måten den korrupte amerikanske kongressen slipper unna med alt dette, foruten det faktum at deres velgere sover ved rattet, er ved å foreslå at hver ny pengeinnsprøytning er en «moralsk forpliktelse». «Du er en dårlig person hvis du er imot dette,» forklarte Massie om hvordan manipulasjonen fungerer.

Hvitvaskingsmaskinen Ukraina.


Massie refererte til en uttalelse nylig fra USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan, som antydet at det å unnlate å støtte «kampen for frihet i Ukraina», ville bety å la Russlands president Vladimir Putin «seire». «Men ingen nevner at vi har bidratt til å drepe en hel generasjon ukrainske menn som aldri vil bli erstattet», sa Massie. «De kjemper i en krig som de ikke kan vinne». De som støtter den amerikanske regjeringens sending av skattebetalernes penger til Ukraina, ifølge Massie, er «økonomiske analfabeter eller de har ikke moralske skrupler».

President Biden refser Massie for å uttale seg mot disse velferds-utbetalingene til Ukraina, og kaller avslaget på å støtte Kiev «galskap» og «mot amerikanske interesser». Biden, i tilfelle du ikke visste det, har tidligere uttalt at Amerika vil sende velferds-sjekker til Ukraina «så lenge det er nødvendig», noe som betyr at planen er å gjøre det for alltid.

Bare mening å fortsette en krig hvis en kan vinne. (Foto Lexica)

Zelensky ber om ytterligere 111 milliarder dollar, som kongressen for tiden diskuterer. Beløpet, kalt en «tilleggsbevilgning for nasjonal sikkerhet», inkluderer finansiering ikke bare av Ukraina, men også nå Israel.

Med mindre Washington først starter å bruke penger ved grensen mellom USA og Mexico, har republikanerne lovet å ikke godkjenne forslaget. Republikanerne ønsker også strammere immigrasjonskontroller samt revisjoner av asyl- og prøveløslatelseslover i immigrasjonssaker. Republikanerne har med andre ord ingen moralsk ryggrad heller. De vil bare ha sine prosjekter finansiert først, før demokratene kan få finansiert prosjektene deres.

Den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedev sa at Washingtons fortsatte støtte til Ukraina, har absolutt ingenting å gjøre med å forsvare «demokratiet» eller å kjempe mot Russland. Det handler i stedet om å tjene penger og modernisere det amerikanske militærindustrielle komplekset.

«Selvfølgelig får de bestikkelser fra det militærindustrielle komplekset», skrev en kommentator. «Og ikke glem 10 prosent til ‘ han på toppen’.» «Begynn heller å avsløre kongressmedlemmer som får økonomiske fordeler av dette», sa en annen. «De er monstrøse krigsprofitører».

Fra Kolozeg, publisert 13 desember 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: That US Taxpayer Money Congress Is Sending To Ukraine? It’s Being Laundered Back To The Military-Industrial Complex – Ethan Huff.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

For å redde Ukraina fra nederlag:

Prøver EU og USA å lure Nato inn bakveien?

Forrige innlegg

Østerriksk lege:

Injeksjonene virker helt motsatt enn tilsiktet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.