POSTED IN Norge

I USA demrer virkeligheten for lederne nå langsomt.

Militært er det nå Russland som setter betingelsene.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En artikkel 5 hendelse er for Nato når et medlemsland angripes, da kan alle de andre stille seg bak og forsvare dette landet. En artikkel 5 hendelse er når et medlemsland angripes skal dette oppfattes som et angrep mot alle.

Det er et prinsipp som mange har ment kan utløse en verdenskrig.

USA har brukt det som påskudd for å trekke Nato-land (også den lydige «hunden»Norge) inn i Aghanistan-krigen selv om det ikke var Taliban i Afghanistan som angrep USA i 9/11 hendelsen. Etter min mening var det krefter i USA som stod bak dette angrepet sammen med Israel, for å gi USA det påskuddet til Midt-Østen-krigene de (det militær-industrielle komplekset) var ute etter.

Dette prinsippet blir ikke bare meningsløst, men faktisk komisk etter sprengningen av North Stream-rørledningene som USA stod bak og som var rettet mot den tyske industrien. Altså et Nato-land som angriper et annet. Skulle da Nato slutte opp om Tyskland og mot USA? At ikke den tyske regjeringen har reagert forteller hva den faktisk er: forrædere mot tysk industri og det tyske folket.

Skjermbilde Fra Fawlty Towers: «I know nothing»!

Nei, jeg vet at USA ikke innrømmer at de stod bak selv om de annonserte på forhånd at de ville gjøre det, bare ikke hvordan. Men plutselig er naiviteten og kunnskapsløsheten hos alle vestlige politikere og medier grenseløs: «I know nothing»!

Artikkel 5 har bare mening hvis et samlet Nato er sterkere enn den som angriper et av landene. I dag er Russland militært sterkere enn Nato i Europa. Dermed blir en utløsning av denne paragrafen en militær katastrofe for Nato og vil føre til alliansens oppløsning. I tilfelle storkonflikt vil ikke Nato kunne forsvare grensene til alliansen.

Det er tapet av Natos falske troverdighet artikkelen forteller om. Som jeg har hevdet flere ganger er hele Nato en oppblåst ballong fylt av den tynneste luft. I møte med en russisk nål vil den falle sammen.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden-administrasjonen frykter en artikkel 5-hendelse.

Fra Moon of Alabama.

Stoltenberg er en middelmådig selger:

NATO-sjefen sier Ukraina vil slutte seg til militæralliansen, etter reformer, når krigen er over. Ukrainas vil bli medlem av NATO når krigen er over, og når de har gjennomført noen reformer.

Det sa militæralliansen generalsekretær Jens Stoltenberg sist mandag.

Han sa dette i forkant av møte med NATOs utenriksministre i Brüssel, der alliansen er ventet å bekrefte sin støtte til Ukrainas forsvar mot Russlands full-skala invasjon.

Uansett hva Stoltenberg måtte si, så kommer ikke det til å skje.  Det finnes ingen hensikt å integrere Ukraina i alliansen, bortsett fra USAs oppblåsing av seg selv. Noen mener at et NATO-medlemskap vil beskytte Ukraina mot ytterligere angrep fra Russland. Men det vil det ikke. 

USA selv tror ikke at et NATO-medlemskap vil beskytte landet fra å bli angrepet av Russland.

«Om du tror prisen er høy nå», – Kirby antyder prisen USA må betale dersom Ukraina taper krigen:

«Amerika vil ikke bare bruke penger, men de kommer også til å ofre sitt eget blod» om USA ikke assisterer Ukraina i krigen mot Russland, og Russland seirer, sier talsmannen for National Security John Kirby i en oppsummering.

John Kirby

«Dersom du tror at kostnadene ved å støtte Ukraina er høye nå, kan du bare tenke seg hvor mye høyere de vil bli, ikke bare for våre skattebetalere, men også i amerikansk blod, dersom Putin begynner å gå etter en av våre NATO-allierte … og vil vil ta forpliktelsene i artikkel 5 alvorlig», sier Kirby.

«Amerikanske soldatstøvler kan absolutt  bli innblandet dersom mr. Putin også får en strategisk eier i Ukraina og deretter kanskje går etter en av våre NATO-allierte», la Kirby til.

Det er klart at Kirby ikke tror at ukrainsk NATO-medlemskap ikke vil beskytte dem mot russiske angrep. Han frykter at om USA blir del i en slik krig, er de bundet av artikkel 5 i NATO-traktaten.

https://www.moonofalabama.org/2023/12/biden-administration-fearmongers-over-article-5-event.html#more

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Hvorfor fortsetter Norge å støtte det Ukraina , som er viden kjent for å være korrupt? Hvor havner alle pengene Norge donerer over en lav sko? Det kan ikke være til det ukrainske folk.

  Svar
 • Kanskje Stoltenberg og Støre får sin andel????

  Svar
 • De opptrer som komiske Ali alle disse krigshisserne. Det er ikke til å begripe at de kjører løpet. Men det er en utmattelsestaktikk i dette. Pengestrømmen til Ukrainas naziregime pløyes tilbake til USA, har flere kilder hevdet. Ikke til folket nei. Rett i lomma på den såkalte eliten. Kamala er plutselig god fo 100mill $ -vi snakker dollar=er lik en knapp milliard norske kroner. Nancy Pelocy sin formue har og økt betraktlig. De beriker seg hele gjengen og gir f.. i folket. De skal jo vaksineres til døde uansett. Eliten tar ikke vaksinen. Ingen ansatte i Pfizer har tatt den! Hvor lenge skal vi sitte på ræva og se at land etter land i vesten styres rett i dass av innkompetente politikere?

  Svar
 • Klokka 19:05 den 13. desember 2023 viste det norske ministerium for sannhet [a.k.a. NrK] bilder av »statsbesøket» i Norge – fra USA’s jødiske nikkedukke Volodimyra, der han millom anna etter å ha holdt tale til et (for anledningen) FULLSATT storting, der et samlet korps av ytterst patetiske norske quislinger begeistret reiste seg, smilte omkapp mens de klappet som veldresserte seler for den Ukrainske stand-up komikeren (med hundretusener av liv på samvittigheten), og som av en stortingspresident med det norskklingende (iranske) navnet ‘Masud Gharakhanis’ – storsinnet omtalte USA’s nikkedukke i samme åndedrag som Winston Churchill!
  (Dette, etter at sjefsquisling Støre tidligere under besøket hadde informert om at »som en del av norges »Nansen-pakke»’ – hadde den norske regjering bestemt å gi USA’s nikkedukke 1 Billion US Dollar (9.33 MILLIARDER Norske kroner – MAKAN til ‘julegave’!!!), samt YTTERLIGERE »financial support» på nyåret – for å hjelpe Ukraina i USA’s stedfortrederkrig mot Russland, og alt dette bivånet og bifalt av de øvrige skandinaviske lands sjefsquislinger, der svensken millom anna sa at – »We really mean it!») . . .
  Etterpå bar det opp til slottet, med besøk hos konglefamilien (med fotografering i »Fugleværelset»), før det ble servert ‘lønsj’ på norske skattebetaleres regning [bak ‘lukkede dører’ må vite]! . . .

  Det som denne kvelden i ‘beste sendetid’ ble vist av Sannhetsministeriet på Marienlyst, fremstår for undertegnede som noe av det absolutt mest utrolige som noen gang er presentert for det norske folk på norsk fjernsyn! . . .

  DS: Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis http://www.derimot.no sin.

  Svar
  • Freeeeedooom
   15 desember 2023 8:55

   Tiltredes. Det var helt absurd å være vitne til dette, en av de mest perverse forestillingene jeg har vært vitne til på lang tid. Skulle dessverre si at jeg var overrasket, men det er jeg ikke: du kaller disse 169 fjottene for veldresserte seler, vel jeg vil da si: ikke trekk selene inn i dette, de har ikke gjort noe. Seler er ålreite dyr, disse 169 klappende fjols er alt annet… men veldresserte, det er de absolutt. Om de forstår hva de er med på vites ikke, kan være at det bare er 169 tilfeller av «lyset er på men ingen er hjemme»; eller så kan det være at de rett og slett bare har solgt sjela sin. Hvordan de klarer å se seg selv i speilet om morgenen er et mysterium for meg.

   Svar
 • «En artikkel 5 hendelse er når et medlemsland angripes skal dette oppfattes som et angrep mot alle.»

  Hvorfor angrep da Nato Libya som ikke angrep noe annet land, Nato- eller ikke. ? Med sine libyske Gulldinarer som (‘kun’) truet en dollar- kontroll som har holdt dette resurssrike kontintentet nede i konstruert penge- økonomisk fattigdom i tiår etter tiår.
  Som Gadaffi ville løse/avsløre.
  – Som (bare) angrep/provoserte amerikanske bankarteller / Fed sin valuta-kontroll over det afrikanske kontinentet.

  Hvorfor fikk Stoltenberg sin puddel -jobb som Natosjef ( ‘ sekretær ‘) fra bakennene i USA for å bombe dette landet?
  Fordi han med dette viste at han er uten skrupler?

  Hva er Nato, spesielt etter Stoltenberg , annet enn en angreps-organisasjon.

  Hva kommer til å skje med Norge som huser og forsvarer (mentalt) en slik fordekt Anders Bering Breivik?
  Hva skjer med verden, – hvis vi ikke avslører dette spillet og denne mannen og disse bakmennene som styrer ham og denne organisasjonen ?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  15 desember 2023 17:50

  USA har angripe Tyskland. Resten av Nato er difor forplikta av artikkel 5 i Nato-pakta til å forsvara Tyskland etter åtaket på NordStream.

  Har angrepsminister Gram oppfatta dette? Storting? Regjering?

  Artikkel 5 er like tullete som resten av angrepsalliansen Nato. Vert Ukraina det siste landet Nato greier å øydeleggja?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Israeleren Gideon Levy stiller spørsmålet til israelere:

Hva ville du gjort hvis du var palestiner?

Forrige innlegg

Mener du noe om klima det ikke er konsensus om?

Da er du en trussel mot demokratiet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.