POSTED IN Israel, Palestina, Virkelighetsforståelse

I Norge vil vi ikke forstå eller vite.

Vi lukker øynene for det som skjer.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Massiv ønsketenkning

Av Jan Hårstad

Om man skal si noe kort om det offisielle Norge så ser man det slik at det er USA som redder verden fra katastrofer og sammenbrudd. Det er den eneste forklaringen på at NordNorge stilles til militær disposisjon for USA og Natos Zelensky får stående applaus på Stortinget.

    Tatt i betraktning hvor bortreiste norske politikere var på siste del av 1930-tallet, er det fristende å tro at de norske med sin fjellbeliggenhet tilhører en særegen rase av provinsstammene i Norden. 

Men nå er det slik at israelere regnes for å være et meget kosmopolittisk folk, men jeg som flittig leser israelsk presse hver dag får ofte hakeslepp av tilsvarende israelske molbokultur. Selv israelere virker å være virkelighetsvegrere og ønsketenkere a la norske.

Det heter at IDF ble tatt på senga 7 oktober. Det er en påstand vi kan diskutere, men vi tar det en annen gang.

Redaksjonen i bloggen memri.org ble ganske rasende. Og la fram dokumentasjon på Hamas tunellbygging og militærøvelser gjennom ti år. Senere også en dokumentasjon av Hamasboss Sinwars taler i samme tidsrom: Vi forbereder krig mot Israel.

På samme vis var de fortvilet på bloggen Long war Journal som jobber med å sette Hamas inn i det globale Jihads perspektiv. Det går ikke inn verken i Israel eller Norge.

Helt fram til i dag heter det på Document at Hamas er en liten terrorgruppe og der heies på Netanyahus som sender Israel rett i avgrunnen.

Hvis noen sjekker arkivet her. Under hele 2023 framsto det grupper i Jenin og Nablus som var i krig både mot Israels IDF og palestinske PA. Memri brakte en video fra Jenin hvor ungdommene gikk på gata og skrek: Drep Hussein al- Sheik! som var nummer to i PA i Ramallah!

Og da meldte et urolig memri: de unge krigerne i Jenin er iferd med å bli rollemodeller for all arabisk ungdom. Arabiske Che Guevaras.

Så kom det en billedreportasje på memri om Tyrkia: det henger plakater og fotos av Abu Obeida og Muhammed Deif over hele landet. De er kultusfigurer. Arabiske Che Guevars.

Da er det en spatist som blir slått stort opp i Israel Hayom og jns.org med navn Ariel Kahane. Han ser for seg et scenarie som er en kopi av andre verdenskrig.

USA og de allierte rykket suverent inn i Tyskland og igangsetter en av-nazifisering. På samme vis seirer IDF udiskutabelt på Gaza og forbyr nærvær av både FNs UNRWA, PA og Hamas.

Ikke nok med det: rettssaker a la Nürnberg igangsettes mot krigsforbryterne i Hamas på Gaza. Derved ender krigen og den evige fred gjenoppstår og alt går etter oppskriftene til Abraham Accords.

Dette er jo det totale galematias. Både USA og Israel har sammen klart å radikalisere en helt ny generasjon muslimsk ungdom. Jeg tenker ikke bare på Arabia, men selv i Bangla Desh og Uzbekistan er det tusener på krigsfot i kamp mot barbarene.

Den siste meldingen fra Netanyahus var at Israel fører «a Battle of civilization against Barbarism.» 

Millioner av kampvillig muslimsk ungdom ser det helt omvendt. Vi fører en sivilisasjonskamp mot det israelske barbariet.

I praksis betyr dette at vi i 2024 får en global Intifada. Verken Israel eller Document fra Norge vil forstå dette.

Forsidebilde: Robert Gonsalves 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Abraham Records og gjensidig respekt har Israel ikke talent for, det strider mot Israels lederskaps sionistiske selvbilde, kanskje faktisk det jødiske selvbilde. Jeg vet ikke. La oss håpe for Israels bra folk at de står opp mot den urgamle, jødiske overlegenhets-mentaliteten. For deres egen del. Behold det gamle testamente som en historiebok for jøder, behold Jahve og skammen over å ofre den messias de ba om da han kom for å hjelpe. De kunne ikke hjelpes da og har ikke utviklet seg siden. Hvem kan like en gjeng som hevder at alle andre er undermennesker eller dyr? Stormannsgal psykopati har dårlig prognose for bedring til å bli et mer sympatisk individ, eller i det jødiske tilfellet, å bli et mer sympatisk folk. Nå er Israel forhatt over hele kloden, for vi er blitt vist sionismens sanne ansikt. Jøder verden over har en jobb i å ta oppgjør med seg selv. En kjempejobb.
  Pussig også å kalle det Abraham Records:
  siden Sara ikke fikk barn og Abraham ville ha en sønn tilbød Sara sin slavinne Hagar til reproduksjon. Siden, da et guds under fremskaffet en sønn ut av Sara ble Hagar og Ishmael jaget ut, på Saras ordre. Nå er Ishmaels sønner sinte, for jødisk mentalitet var den samme dengang som den er nå. Psykopati blir ikke bedre over tid som andre galskaper har potensiale for, men helst verre når det strammer seg til, for sånne er aldri skyld i noe, det er det de andre som er. Psykopater vet ikke hva selvransakelse er. Jødene i Israel trenes til alltid å være overbevist om at de selv er offeret, som Gideon Levy sier.
  Utvalgt? Av hvem? Utnevnt av en kjærlig Gud eller av den ugudelige, kjødelige krigsherren Jahve, som Netanyahu viser til for å oppfordre til folkemordet som pågår? Hovmod står for fall, og i dette tilfellet tror jeg ikke de selvutnevnte vil takle fallet særlig bra.

  Svar
 • Det flertallet i Vestens befolkning frykter er vel rett og slett fruktene av muslimenes religiøse sharia-kultur. Kjønnslemlestelse, æresdrap, tvangsekteskap, håndsavhugging, pisking, steining, kasting fra hustak av homoseksuelle, brenning i jernbur av levende, selvmordsbombing, barneekteskap, syrekasting, gjengvoldtekt, steining eller terror.

  Dette hadde vi for et par-trehundre år siden også i Europa med heksebrenning, strekkbenkene i kjelleren i Vatikanet, kvinneundertrykking, tortur, presteskap, inkvisisjonen og Ignatius. Muslimenes verden er så ikke-kompatibel med vestens som det er mulig å komme.

  Det har ingenting med rasisme å gjøre eller om tapeten er hvit, brun, eller gul. Jeg liker tyskere, men ikke nazister. Og jeg liker iranere, men ikke islamister. Israel er bare for folk flest et område i Midt-Østen der disse religiøse fantastene kan avholde sine kriger som de selv vil, slik at europeerne slipper dette helvetet i vår del av verden.

  Det er politikerne med sine global-religiøse eventyr som har sluppet ikke-kompatible kulturer opp mot hverandre her i Vesten. De glemte all lærdom fra søndagsskolen: «Et hus som er i strid med seg selv kan ikke bli stående».

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  27 desember 2023 14:52

  Afrikanarar kan gle seg over russisk kultur, medan me, tomsingar i Vesten, må finna oss i sensur og boikott av alt russisk.

  https://www.rt.com/africa/589746-russian-folk-chorus-morocco/

  Korleis ser Norges Idrettsforbund på boikott av Israel? NIF var raskt ute mot Russland.

  Svar
 • Northern Light.
  27 desember 2023 20:52

  CNN: Skarpskytter fra israelske styrker drepte to kristne kvinner inne i en Gaza-kirke.

  Av Maija Ehlinger, Jomana Karadsheh, Kareem El Damanhoury og Heather Chen.
  En israelsk militær snikskytter skjøt og drepte to kvinner inne i Holy Family Parish i Gaza lørdag, ifølge det latinske patriarkatet i Jerusalem.

  Moren og datteren gikk til søsterens kloster, sa patriarkatet, da det brøt ut skudd. «Den ene ble drept da hun prøvde å bære den andre i sikkerhet», la de til.

  Syv andre ble også skutt og såret i angrepet på komplekset, der de fleste Gazas kristne familier har søkt tilflukt siden starten av krigen, ifølge patriarkatet, som fører tilsyn med katolske kirker over Kypros, Jordan, Israel, Gaza og Vestbredden.

  «Ingen advarsel ble gitt, ingen varsling ble gitt», fortsatte de. «De ble skutt med kaldt blod inne i sognets lokaler, der det ikke er noen krigførende styrker».

  Pave Frans talte søndag om dødsfallene i Holy Family Parish, og beklaget at «bevæpnede sivile er mål for bomber og skuddveksling» i Gaza, og viste til Skriften om krig.

  «Jeg fortsetter å motta svært alvorlige og triste nyheter om Gaza. Ubevæpnede sivile er mål for bomber og skyting. Og dette har skjedd selv innenfor menighetens kirkebygg til Den hellige familie, hvor det ikke er terrorister, men familier, barn, mennesker som er syke og har funksjonshemninger, søstre, sa han under sin ukentlige Angelus-bønn.

  «Noen sier: ‘Dette er terrorisme og krig.’ Ja, det er krig, det er terrorisme. Det er derfor Skriften sier at ‘Gud gjør slutt på krigen, Han bryter buen og Han brekker spydet’» fortsatte paven. «La oss be til Herren om fred», la han til.

  Ifølge patriarkatet gjorde også Israel Defense Forces stridsvogner klosteret til Sisters of Mother Theresa til mål, som huser 54 funksjonshemmede og er en del av kirkens område. Bygningens generator, dens eneste nåværende strømkilde, drivstofftanker, solcellepaneler og vanntanker ble også ødelagt. IDF-raketter hadde gjort klosteret «ubeboelig», heter det i uttalelsen.

  Som svar på en CNN-forespørsel om kommentar om hendelsen, ga Israel Defense Forces ut en uttalelse som sa at ingen dødsulykker hadde blitt rapportert av Holy Family Parish-representanter under en «dialog» med IDF lørdag morgen. «En gjennomgang av IDFs operasjonelle funn støtter dette,» la den til. CNN har ikke klart å nå det latinske patriarkatet om samtalen beskrevet.

  Uttalelsen fra IDFsa også at den ikke retter seg mot sivile, og la til at den gjennomgår en annen hendelse nær en annen kirke i det nordlige Gaza: «En første gjennomgang tyder på at IDF-tropper, som opererte mot Hamas-terrorister i området, aksjonerte mot en trussel som de identifiserte i kirkens område».

  Fredag sa det britiske parlamentsmedlemmet Layla Moran, for Oxford West og Abingdon, at medlemmer av hennes familie som oppholder seg i kirken, var «mer enn desperate og livredde» ettersom forholdene fortsatte å forverres.

  Moran fortalte 15 november til UK House of Commons, at et familiemedlem som hadde vært ly i kirken var død. Moran siterte beretninger fra familien hennes og la til at elektrisitetsgeneratorene ved kirken hadde stoppet. «Familien min rapporterer om hvitt fosfor og skyting i kirkebygningene deres», sa hun. «Renholderen og vaktmesteren er skutt og kroppene deres ligger utenfor».

  Fra CNN, publisert 18 desember 2023.
  Oversatt fra engelsk. Orginalartikkel: Pope speaks out after IDF sniper kills two women inside Gaza church, per Catholic authorities.

  Kommentar:
  «De israelske forsvarsstyrkene har bekreftet at deres soldater skjøt og drepte to kristne kvinner på eiendommen til Gaza bys eneste katolske kirke. En talsperson for IDF erkjente at det var sivile ofre til media, etter avsløringer av hendelsen av den latinske patriarken av Jerusalem, Pierbattista Pizzaballa. IDF-talspersonen bekreftet i en uttalelse til Fox News Digital, hendelsen som fant sted nær kirken i Shejayia-området i Gaza under en operasjon mot Hamas-terrorister».
  Kilde: The Christian Post.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Foran Ukraina-nederlag skaper panikk i Vesten.

«Løgn-doktorene» i Washington spinner håpløse historier.

Forrige innlegg

Estlands utenriksminister:

Vi vil arrestere og sende ukrainske flyktninger (menn) tilbake til den militære kjøttkvernen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.