POSTED IN Krig-fred

Estlands utenriksminister:

Vi vil arrestere og sende ukrainske flyktninger (menn) tilbake til den militære kjøttkvernen.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Noen er så lojale mot USAs Ukraina-krig at de er villige til ofre alt av prinsipper, som denne representanten fra Estlands regjering. Mange av de som har flyktet fra Ukraina har nettopp gjort det for å unngå å bli drept i en tapt krig.

At den ukrainske regjeringen er preget av krefter som vi i vest har fordømt i alle år etter den 2. verdenskrig er plutselig uten politisk betydning. For hovedsaken er å «stanse Putin» som om han opptrer eneveldig. En overser glatt at han er leder for en regjering og at denne politikken har store deler av den russiske befolkningen bak seg. Dette er ikke noe privat påfunn.

Årsaken henger sammen med Russland (Sovjetunionens historie), landet som bar hovedtyngden under 2. verdenskrig, har lært noe av landets erfaringer og historie. Men i vesten opptrer vi som om vi tror Russland og de som leder landet er idioter og ikke lærer.

Spørsmålet som melder seg er om noen i den norske regjeringen tenker i de samme banene som utenriksministeren fra Estland. Jeg tror ikke det, men en kan aldri vite noe helt sikkert i disse dagene. Dobbeltmoralen i vest er nå graute tjukk:

Hvem er terrorist og hvem er frihetskjemper?

Vi utviser en russisk diplomat (Skripal-saken) på mistanken om at Russland sto bak et drapsforsøk i UK. Men overfor Israel (USA) som dreper titusenvis palestinere reagere vi bare med forsiktige ord. Vi utestenger russiske idrettsfolk, men ikke israelske (eller fra USA). Vi utestenger Russland fra Melodi Grand Prix men lar Israel delta. osv.

Det som skjer er en oppvåkning for noen og mere vil komme. Men i Estland sover den politiske ledelsen og ser ikke at katastrofen nærmer seg. For hva gjør de nå Ukraina har tapt. Russland er nærmeste nabo og vil USA gå til verdenskrig for å forsvare landet hvis Russland skulle løfte labben etter at ledelsen i landet har bjeffet og gneldret høyt og lenge?

Knut Lindtner
Redaktør

Estland klar til å arrestere ukrainske immigranter for å tvinge dem til å mobilisere.

Estlands innenriksminister Lauri Laanemets (se bilde), medlem av det sosialdemokratiske partiet, sa at han var villig til å arrestere ukrainske immigranter i alderen 25 til 60 år og deportere dem til Ukraina, for å bli registrert i Kiev-hæren.

For dette formål er det ukrainske parlamentet i ferd med å vedta et lovforslag som vil tvinge ukrainske mannlige migranter til å rapportere til ukrainske ambassader for å bli mobilisert.

Antall menn som er villige til å tjene i Kievs hær har sunket så mye at gjennomsnittsalderen for ukrainske vernepliktige nå er 43 år.

Forsidebilde: Albin Egger-Lienz, ‘The nameless’ (‘Den Namenlosen’, tempera, 1916) 

https://www.voltairenet.org/article220212.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Okay, Lauritz, du først, storm heroisk frem for å bli slaktet som et eksempel på kampen for ukrainsk EU- og NATO-medlemskap; diktaturet Ukraina ønskes inn i Vesten, velkommen til vårt hjertegode, regelbaserte selskap hvor vi bestemmer reglene, Slava Ukraina, Glory to Ukraine! Stig ombord i vårt synkende skip! Ohoi! Bare å beklage at nesten alle ukrainerne døde. Noen kvinner og barn overlevde i utlendighet i land som applauderte og finansierte deres hjemlands ruin. Blackrock kjøpte jorda deres billig av Zelensky, men han og fruen vil ha mer, så nå selger de ukrainske barn til prominente pedofile; filantropiske fru Zelensky har en NGO som omsetter mindreårige, inspirert av Oprah og Hillary, I guess.

  Svar
 • Forkynneren 8:9:
  «Jeg har gitt akt på alt det som hender under solen, i en tid da det ene mennesket hersket over det andre og voldte ham ulykke.»

  Svar
 • Ser man det:
  underskriftskampanjen
  change.org
  gjeninnfør giljotinen,
  kringkast og livestream,
  dna-test først, så vi vet det er den rette,
  og feir festen. Ding Dong.

  Svar
 • Ja, så jævelig er det blitt. Rett før jul leverte jeg noen møbler til en liten Ukrainsk familie. Far/mor på knappe førti og sønn på seksten. Jeg tenkte mitt. Takk Gud for at dere er her. «Det aller styggeste jeg noen gang ser, er et menneske uten medfølelse.»

  Svar
 • Norvald Aasen
  27 desember 2023 16:37

  Takker Lindter igjen for innledningen her. Men jeg tenker også slik: Russiske idrettsutøvere stenges ute fra sportsarrangement, ikke minst vinteridretten, dette fordi Russland gikk til krig for å beskytte sine egne i øst-Ukraina, mens de som fremprovoserte krigen her i Vest, USA/NATO, også Norge, får delta over alt og i alle grener. Så har vi dette med doping: Russland har vært beskyldt for å drive doping, og det har skjedd også der, og i den sammenheng kan ikke utøvere derfra delta under russisk flagg, men de fleste land har også opplevd at idrettsutøvere har vært dopet, også i Norge! Men utøver fra vår skakkjørte del av verden er velkommen til å delta over alt. Det er en uhørt diskriminering av russere og Russland over nesten hele Vesten og et russerhat som sprer seg for hver nyhetssending på norske tv-kanaler, NRK og TV2. Er dette fredsskapende? Estland kan umulig tenke i klare baner når de er med på denne vestlige krigen mot Russland. Nå er hele Norden, Norge, Sverige, Finland også Danmark innhyllet i NATO også de baltiske stater. Amerikanske soldater og militært materiell blir utplassert i hele Norden. USA som verdenspoliti overtar nå Europa og statene i Norden. Det er helt tydelig for noen av oss som ikke henger med maska i NRK og TV2-ruta at det er ikke Putin og Russland som er den farlige makten i dag, men NATO/USA og «fredsnasjonen» Norge. La oss håpe at Putin og Russland har mer forstand å øse av enn hva som er tilfelle av Vestlige villedere.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   28 desember 2023 10:45

   Norske sportsjournalistar, idrottsfolk og heile NIF er gjennomsyra av hat mot Russland og Kviterussland. Boikott-politikken er tvers gjennom roten og inkonsekvent, og stemmer påfallande godt med alt Nato ynskjer seg.

   Idrott er politikk. Nett no mest krigs-politikk.

   Når utøvarar er so sløve at dei reklamerer for Nammo, har me ein lang veg å gå.

   Svar
 • Sett och hört på swebbtv.se, nu är det kvinnor och unga som slåss i kriget. Människor under 20 år och upp till 70. Även gravida kvinnor.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I Norge vil vi ikke forstå eller vite.

Vi lukker øynene for det som skjer.

Forrige innlegg

Det har levd folk før oss som har kunnet tenke:

Tre vise menn.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.