POSTED IN Afrika, Kupp/Fargerevolusjoner

I Niger skjer det mye rart.

Forsøker juntaen å sette imperialistene USA og Frankrike opp mot hverandre.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Frankrike blir holdt i sjakk av USA i Niger.

Fra Voltaire Network.

Den franske regjeringen ser ut til å ha bekymringer i Niger. 

De holder fast på at juntaen som styrtet president Mohamed Bazoum er ulovlig, til tross for at De Forente Stater allerede har inngått en avtale med juntaen, på Frankrikes bekostning.

Victoria Nuland, undersekretær for politiske saker i den amerikanske regjeringen, har hatt lunsj med juntamedlem general Moussa Salaou Bartmoua. Han deltok i et møte i National Defense University nær Washington. 

Biden-administrasjonen har forpliktet seg til å hindre en invasjon i Niger fra ECOWAS-tropper, noe Frankrike har prøvd å få i stand. Dette er for å hindre juntaen å ta kontakt med Russland, og for å opprettholde de to amerikanske militære drone-basene i landet. 

Det er et pragmatisk arrangement, der Washington er med på å gjøre opp med de franske vasallene i Afrika. Det er ventet at det ble forberedt et jihadist-angrep på Niger på sikt, og de kjenner til at Niamey vil vende seg mot dem på lang sikt.

President Emmanuel Macron er blitt forrådt av sine amerikanske overherrer. Han har ikke annet alternativ enn å beklage skjebnen til sin ambassadør i Niamey.

«I Niger vil jeg fortelle dere at vi har en ambassadør og et diplomatisk korps som faktisk er blitt tatt som gisler i den franske ambassaden. De får ikke matforsyninger. Ambassadøren overlever på militære rasjoner. Han får ikke lenger forlate ambassaden, han er persona non grata , og får ikke en gang mat. 

Jeg følger nøye med på disse arrangementene, og vi prøver å få til en avtale med den avsatte president Bazoum. Det er jo han som er lovlig valgt. Jeg snakker med han hver dag».

Fra Nigers synspunkt er avtalen med USA bare en måte å vinne tid på. 

Victoria Nuland er USAs fremste ekspert på kupp og fargerevolusjoner i andre land.

Det er ventet at Washington i de kommende årene vil slippe løs en krig i Sahel-beltet og Tsjad-sjø-bassenget. Victoria Nuland har forberedt dette i mer enn et år, helt siden starten på krigen i Ukraina. Niger vil bli tvunget til å henvende seg til Russland, og så  kaste ut USA-basene. Derfor er det ganske enkelt snakk om ikke å involvere seg med alle fiendene sine samtidig.

Som ett første skritt må de hindre ECOWAS-inititativet, og ryste den franske imperialismen litt. Og til slutt vil de bryte med USAs imperialisme.

Forsidebilde: Shedrack Salami

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Disse «Young Global Leaders» utdannet gjennom 5 år (tror jeg at jeg leste et sted) av Nazi-Klaus må vel være beviset på «den overlegne tanke-kraften» som bolsjevikene holder seg med.
  Macron: «Jeg følger nøye med på disse arrangementene, og vi prøver å få til en avtale med den avsatte president Bazoum. Det er jo han som er lovlig valgt. Jeg snakker med han hver dag».
  Jeg vil spørre denn Makaronien følgende spørsmål: Hva tror du vil skje ved at du snakker med den AVSATTE *residenten hver dag?
  Hvor lenge skal du ha slike samtaler da, i 10 år, 20 år eller til dere begge er døde av alderdom?
  You can’t make this shit up! blir tydeligere og tydeligere for hver dag som går.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Demokrati:

Noen refleksjoner, tanker og ideer om valg i Norge.

Forrige innlegg

Floridas helsedirektør:

Det er ingen bevis for at de nye covid-vaksinene er trygge!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.