POSTED IN Israel

I Midt-Østen skjer det noe hele tiden.

I Israel slipper regjeringen løs bosetter-mobben på palestinerne.

0
Print Friendly, PDF & Email

Vestbredden er Israels største trussel.

Av Jan Hårstad      

Den som er Israels fremste ekspert og forfatter på Mossad og sikkerhet heter Yossi Melman. Han skriver på middleeasteye.net den 31. des. 2021 at den største trusselen mot Israels sikkerhet i 2022 er palestinske Vestbredden.

Yossi Melman

Det skulle man ikke tro ut fra øvrige israelske kilder bortsett fra etterretningswebben Debka som skriver at utvekslingen av krigstrusler mellom Iran-Hizballah og Israel langt på vei er politisk teater. Sånn som de sosio-økonomiske tilstandene er både i Libanon og Iran, er det ingen av partene som for øyeblikket er interessert i noen krig. Men ved å blåse opp krigsretorikk kan det militær-industrielle komplekset i Israel få større budsjetter. 3 milliarder dollar satt av for Iran-krigen.

Den vanlige oppfatningen i det politiske Israel var den nye Bennett-regjeringen ville stagge de ultranasjonalistiske og religiøse settlerne som nå i flere måneder har gått berserk i Nablus og Hebron. Men disse voldelige miljøene fungerer som rambukker for det som er Israels langsiktige plan at Vestbredden skal komme fullt under Israels styre.

Melman: «Alle disse hendelsene skjedde under nesen på israelske sikkerhetsstyrker som snudde et blindt øye til og tillot mobben å utføre voldelige angrep.»

Det aller siste utspill fra Israel overfor PA er «Economic Peace». Israel påtar seg å bygge store industriparker befolket med palestinske arbeidere. Det nåværende PA har verken penger eller politisk tillit og ser ut til å kjøpe ideen, som heller ikke Hamas er helt uvennlig imot. På Gaza er jo alle arbeidsløse eller fattige.

Israel expert: Muhammad Dahlan is main beneficiary of UAE-Israel deal –  Middle East Monitor
Mohammed Dahlan

To dødsfall melder seg snart skriver Melman. Det er bortgang av Kong Salman i Saudi-Arabia og Abbas i Ramallah. Da står en Mohammed Dahlan klar til å overta PA og det er alt annet enn en sympatisk figur.

Det slår meg når jeg leser mange meldinger om den totale degenerering av palestinske PA at det minner om utviklingen av den norske «venstresida» slik den framtrer i Klassekampen. Det er nå Nato og grønne EU-sosialdemokrater, fullstendig oppspist av statspenger og påvirkningsagenter. 

I viktige konflikter som Syria og Kurdistan har de for lengst tatt oppstillingen på imperialismens side som PA i allianse med Israel-USA.

Det meldes nå at fra Irak at det i de siste ukene har vært fem angrep på amerikanske baser og militære konvoier. Da melder det norske forsvarsdepartementet at det står 60 norske soldater på amerikanske baser i Irak og tallet på amerikanere skal være 2500  samt 1000 andre Nato-soldater. 

Jeg finner det merkelig at det ikke kommer noen melding om situasjonen for de norske nå som Shia-Militsene er iferd med å jage USAs troops ut. Det kan umulig være noen lystelig situasjon.

SDF militia forcibly conscripting teachers in Syria: Report | Kurds News |  Al Jazeera
SDF i Syria. Er dette USA/Natos lokale bakkestyrker i landet?

Meningen for Nato er nå å flytte seg inn på fire nye baser i Kurdistan og ombygge Kurdistan til en israelsk-USA superbase hvorfra man innbiller seg at man kan krige mot Syria-Irak og Tyrkia om nødvendig. Her har da den norske «venstresida» anført av Erling Folkvord villet ha det til at ROJAVA i nordøstlige Syria var en verdenshovedstad for demokratisk progressivitet. Den har med egen hær, SDF, vært Natos bakkestyrker for plyndring av syrisk olje i stor stil og under luftstøtte fra US Airforce. Alle kurdiske partier elsker USA og Nato.

Det forteller alt om nivået i den aktuelle norske «venstresida» at det gikk an å bløffe og lyve om dette gjennom et langt tiår.

Det tas heller ikke noe standpunkt til den palestinske borgerkrigen. En later som den ikke finnes. Det er forferdelige saker. I en og samme familie kan det være medlemmer at Fatah (PA), Hamas og Islamsk Jihad.

Jokeren i palestinsk politikk kan i 2022 godt være Islamsk Jihad.

Det gjelder å ruste seg for det uventede.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Lolita-ekspressens kjernespørsmål klarer ikke mediene å stille.

Hvem var kundene i pedofiliringene?

Forrige innlegg

Tvangstiltak skaper sterke reaksjoner.

Mann satte fyr på seg selv i protest mot vaksinepolitikken.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.