POSTED IN Diverse

I Europa i går:

Eurovisionens sang- og festfinale.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Det var TV-fest i Europa i går kveld; millioner av mennesker satt benket foran tv-apparatene og så på. Med engasjement og glede, med undring og forhåpning; Hvem går til topps på festen? «Det blir ganske sikkert Israel», kunne man tenke, etter den andre semi-finalen. Massakre og folkemord blir forsøkt dekket over. Det skal jo være en «fargerik» fest.

Det er krefter i «Israel» som finansierer festen (jf. steigan.no). Politisk propaganda vil selvsagt spille en rolle. «Israel-venner» kunne hver stemme 20 ganger på sin favoritt: Israel sitt bidrag. Folks fokus ønsket mange stemmer på den. Stemmetallene røpet at kampanjen fungerte delvis. Det at kampanjer kan fungere, det er ikke en gåte.

Glemt vil være Israels slakt på sivile menn, kvinner og barn i tusenvis – og at den internasjonale domstolen har anklaget Israel for folkemord. Det er spesielt at Israel ikke ble møtt med en kulturell boikott eller i det minste ble utelukket fra Melodi Grand Prix – eller som nå korrekt heter: Eurovision Song Contest! Men vi kan håpe at den kulturelle boikotten kommer i tiden fremover.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Det er trist å se at man også her er for at Israels krig i Gaza bør gå ut over kulturarbeidere/musikere, som neppe har noe å gjøre med denne krigen i det hele tatt. Og det er mange også i Israel som slett ikke liker det som skjer i Gaza, og som helst vil bli kvitt statsminister Netanyahu. Det er en uting dette at man vil utestenge helt sakesløse folk p.g.a. krigføring, som jo også gjelder russiske idrettsutøvere. Og her er det vel også i stor grad en heller skjev og feilaktig informasjon fra MSM om konflikten i Ukraina man baserer seg på.
  Så man bør i slike tilfeller stå sammen i et inkluderende internasjonalt samhold, og ikke være med på de konfliktene som verdens politikere steller i stand. Det er greit nok at man ønsker å markere standpunkt i slike saker, men det får man bruke andre fora og metoder til enn å utestenge uskyldige.

  Svar
  • Væringen
   13 mai 2024 8:10

   Helt enig.
   Politisering av kultur er en uting, uansett hvem det måtte gå ut over.
   Israel bør ikke ekskluderes på slikt grunnlag.

   Jeg er av den oppfatning at Israel uansett ikke burde være med i MGP. Hva de gjør der i utgangspunktet, er (tilsynelatende) ubegripelig. De har jo geografisk sett like mye å gjøre i en europeisk konkurranse som Burma eller Kina.
   Israel er ikke i Europa.

   Nå anser jeg hele MGP for å være søppel fra ende til annen, der de siste årene sodomi og satanisme ser ut til å avløse hverandre, så jeg bruker ikke mye energi på dette uansett.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verden på hodet:

Når faktasjekkere kommer med falske nyheter.

Forrige innlegg

Intervju med fransk etterretningsekspert:

Et hovedmål med Ukrainakrigen var å styrte Putin.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.