POSTED IN Media, Virkelighetsforståelse

Verden på hodet:

Når faktasjekkere kommer med falske nyheter.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når faktasjekker viser seg å være propaganda

Faktasjekkere viser i våre dager stor aktivitet. Det som er fint med fakta, er at de kan etterprøves. Spesielt når det er tale om «faktasjekker» som ble foretatt for et år siden, som et eksempel fra den tyske fjernsynskanalen ZDF tydelig viser.

Av Anti-Spiegel (Thomas Röper)

Meningsmangfold og kritisk journalistikk er i dag ikke lenger ønsket i den vestlige verden. I stedet engasjerer hovedstrømsmediene såkalte «faktasjekkere» for å fortelle folk hva de skal mene. Det har ført til flere stilblomster, og jeg vil her vise et spesielt vakkert eksempel på dette.

En liten tidsreise

For å skjønne hva dette handler om må vi først gjøre noe som er litt vanskelig. La oss nå prøve å forestille oss at vi er tilbake i mai 2020. Det er vanskelig fordi vi – om vi liker det eller ikke – har vent oss til «den nye normalen». Men: I mai 2020 hadde vi fortsatt visse frihetsrettigheter i Vesten, og det som er realiteten i dag, var den gang så utrolig for alle at mennesker som advarte mot tendensene, ble diskreditert av mediene og til slutt drevet ut av Tyskland. Vi kommer til det om et øyeblikk.

black iphone 5 on brown wooden table
Hadde en hevdet for 1,5 år siden at vi ville få et samfunn delt i vaksinerte og ikke-vaksinerte ville en bli kalt konspirasjonsteoretiker.

Man må prøve å tenke seg tilbake til en tid som nesten er glemt, hvor man ble kalt for konspirasjonsteoretiker om man advarte mot et klassedelt samfunn der vaksinerte ville ha flere rettigheter enn uvaksinerte. Den som i mai 2020 hevdet at noe slikt kunne bli mulig, ble slaktet sosialt og i mediene.

Utviklingen de siste ca.15 månedene får en til å tenke på frosken som man legger i en gryte, for deretter langsomt å øke temperaturen. Den merker ikke hvordan vannet langsomt blir varmere og til slutt begynner å koke, og den blir etter hvert kokt.

Akkurat det var det som skjedde med menneskene i den vestlige verden. De vennet seg langsomt til en tilværelse med stadig færre friheter, og de færreste merket hva som skjedde.

Hvordan man fikk folket til å føye seg

Jeg så i slutten av desember 2020 meldinger om at det var fare for at det ville bli opprettet en europeisk database hvor alle vaksinerte og uvaksinerte kom til å bli registrert og at vi ville få et klassedelt samfunn der uvaksinerte ville ha færre rettigheter enn vaksinerte. Det var i desember 2020 fortsatt så vanskelig å forestille seg at praktisk talt alle politikere kunne ha sverget på at det var helt utenkelig.

Men planene fantes allerede i desember 2020. Den gang var det noen i Spania som forsnakket seg og røpet at man ville registrere vaksinasjonsdataene i en sentral EU-database. Men da var det jo dumt at alle politikere den gang fremdeles hevdet at en slik database ikke var planlagt, ja at dette ville være utenkelig. Databeskyttelse og slikt, skjønner du.

Deretter fulgte jeg nøye med på utviklingen og rapporterte. I januar 2021 rapporterte jeg om den spanske meldingen og EUs planer om å opprette en slik database, mens dette ikke ble omtalt i hovedstrømsmediene og ble bestridt av myndighetene. 

person in white gloves with blue textile on lap
Bare de vaksinerte får fulle rettigheter

I begynnelsen av februar rapporterte jeg om skinndiskusjonen i etikkrådet og blant politikere, hvor noen anså et samfunn med en klassedeling som var basert på en vaksinasjonsstatus for å være utenkelig. At det bare var en skinndiskusjon for det dumme folket og at avgjørelsen for lengst var tatt, viser meldingen fra Spania, og dagens virkelighet bekrefter det.

Deretter gikk utviklingen raskt. Allerede i slutten av februar kom den første meldingen i den tyske pressen, som bekreftet det, for da ble det kjent at EU-kommisjonen planlegger å opprette en slik database. I mars bekreftet EU-kommisjonen så dette offisielt.

Utenkelig for et år siden, realitet i dag

Alt dette var i mai 2020 enda offisielt utenkelig, og den som våget bare å antyde det, ble slaktet i mediene. Samtidig forberedte mediene folk systematisk på nettopp dette, og i dag er det ingen som blir opprørt over begrensningene i de angivelig umistelige grunnrettighetene. Tvert imot: Nå blir de grunnleggende rettighetene ansett for å være privilegier som man må gjøre seg fortjent til gjennom en vaksinasjon. Hvis du ikke vil, har du rett og slett ikke noen grunnleggende rettigheter lenger.

Det er nå etter hvert til og med blitt slik at arbeidsgivere skal få tilgang til de ansattes helsedata. Det var inntil ganske nylig umulig å forestille seg, for helsen vår er det mest private vi har. Men det er nå bare fortid.

Om man bør synes at dette er bra eller ikke, er ikke det det handler om for meg. Det jeg er bekymret over, er den urimelige, ja rett og slett ondskapsfulle behandlingen kritiske mennesker i Tyskland blir utsatt for. De blir ærekrenket, forfulgt og truet – og det er dessverre ingen spøk.

KenFM var en tysk internettjournalistikkportal, etablert i 2011 av tysk TV- og radioprogramleder Ken Jebsen. Det er etterfølgeren til et tidligere eponymt radioprogram, som i løpet av ti år var vert for Ken Jebsen, som ble sendt fra 2001 til 2011 på ungdomskanalen Radio Fritz fra Rundfunk Berlin-Brandenburg. (Fra Wikipedia)

«Konspirasjonsteoretikeren» KenFM hadde rett

KenFM ble i kjølvannet av pandemien nesten umiddelbart utpekt til fiendebilde nummer én av medier og myndigheter. Grunn: KenFM advarte mot alt det som i dag har blitt til virkelighet.

Den 6.mai 2020 følte til og med ZDF seg nødt til å slippe løs sine faktasjekkere og hisse dem på KenFM. Under overskriften «Faktasjekk – Er det noe i ryktene om en obligatorisk vaksinasjon?» kunne man blant annet lese:

«Prominente konspirasjonsteoretikere som Ken Jebsen frykter en ‘vaksinasjonsplikt inn gjennom bakdøren’, som han sier i en Youtube-video som har blitt sett mer enn to millioner ganger. De frykter at de som ikke har noe vaksinasjonsbevis, ikke kan delta på bestemte arrangementer.»

Men det var ifølge ZDF sin «faktasjekker» naturligvis bare tøv.

«En talskvinne for helsedepartementet mistenker at det er en agenda bak ryktene som verserer på nettet om en slik lov: ‘Det er her tale om en kampanje som er blitt startet i de sosiale mediene, hvor det uriktig ble hevdet at det er planer om å innføre en vaksinasjonsplikt.’»

Faktasjekkere eller faen ta sjekkeren

I dag vet vi bedre. Såkalte 2G-regler (Minst ett av kravene «Geimpft»= vaksinert eller «Genesen»= gjennomgått infeksjon må være oppfylt.) blir nå innført. Det er altså akkurat det som skjer, som «konspirasjonsteoretikere» som KenFM så komme allerede i mai 2020: «Den som ikke har noe immunitetskort» – i dag praktisk nok tilgjengelig som en app, får ikke lov til «å delta på bestemte arrangementer

Dette eksempelet viser hva de selvutnevnte «faktasjekkerne» er verdt. Deres fakta er ikke fakta, det er tale om regjeringstro propaganda som har som mål å diskreditere annerledestenkende.

propaganda
Faktasjekkerne er propagandister for regjeringens politikk

Hvis det ikke hadde vært tilfellet og ZDF hadde vært opptatt av sannhet og bestrebet seg på å utøve kritisk journalistikk, måtte ZDFs «faktasjekker», som tok så grundig feil, i dag ha bedt KenFM om unnskyldning. Men det kommer naturligvis ikke til å skje.

Den gang – man må igjen bevisst prøve å tenke seg tilbake i tiden og huske hvordan det var – ville en kunngjøring av en vaksinasjonsplikt fortsatt ha ført til et opprør. Også det kunne man nemlig lese i ZDF-«faktasjekken»:

«Helseminister Spahn nevnte i det første utkastet et immunitetssertifikat. Dette er etter kritikk fra pasientforesatte, jurister og koalisjonspartner SPD ikke lenger aktuelt. Det ville kunne føre til at mennesker ville bli nektet adgang til bestemte lokaler om de ikke kan framvise et slikt sertifikat.»

For mindre enn halvannet år siden utløste det som nå er hverdagen i Vesten fortsatt kritikk og protester. I dag blir det tatt for gitt. Av dette ser man veldig klart hvordan den kontinuerlige koronapropagandaen i mediene har formet opinionen.

Folk venner seg gradvis til en forverring av sine livsforhold, akkurat som den berømte frosken i gryten.

Jakten på kritikere

Ken Jebsen har måttet betale en høy pris for sin kritikk. Den som i koronatiden erklærer seg som motstander av myndighetenes linje, blir straffet for det. Banker har avsluttet KenFMs kontoer. Youtube blokkerte kanalen hans da han angivelig spredte falske nyheter (som imidlertid nå har vist seg å være sanne). Leiekontraktene hans ble oppsagt, og Spiegel-TV viste adressen hans, hvoretter han ble truet av Antifa.

Reuters
Antifa støtter den tyske regjeringens korona-politikk og angriper de som demonstrerer mot dem.

I dag har Ken Jebsen utvandret. Han bor ikke i Tyskland da han ikke lenger føler seg trygg i landet. Det er slik Tyskland behandler regjeringskritikere og journalister som erklærer seg som motstandere av myndighetenes linje.

Det kan se ut til at det er «den nye normalen» som mediene har snakket om i over et år. Grunnleggende rettigheter blir til privilegier, og kritiske stemmer blir ikke bare brakt til taushet, men også fysisk truet.

Velkommen til det frie Vesten!

Oversatt av Rune G.

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.anti-spiegel.ru/2021/wenn-zdf-faktenchecks-sich-als-propaganda-herausstellen/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Sååå, når folk er lei av å gå med vaksine-papirer/bekreftelse på seg vil det nok komme et tilbud om «en liten chip» under huden. Den kan jo programmeres til mye rart. Du trenger ikke lengre nøkler til arbeidsplassen, eller til egen dør. Og hvis du går deg bort kan du lett finnes igjen. :-).
  Svært praktisk.

  Svar
  • Den chippen du snakker om var jo Rockefellernes våte drøm. Men så oppdaget de at folk selv var villig til å kjøpe og drifte den – på mobiltelefonen sin – en kilde til informasjon !

   Svar
 • Jeg stoler ikke lenger på at noen skal fortelle med hva som er «desinformasjon».
  De som påstår de har sannheten, unngår jeg bevisst. Derimot.no, document.no og steigan.no er velkomment lesestoff og virker som motpol til dagsavisene.

  Svar
 • FRIHET !!!
  14 mars 2022 10:00

  Fakta sjekkere dukket opp over hele verden nesten samtidig for noen år siden og når man bare piker litt i hvem som startet de og hvem som finansierer de så ser man at de ble laget og finansiert av de samme maktsyke parasittene som tjener på klima og corona hysteriet… De samme maktsyke parasittene har også kjøpt opp det meste av «mainstream media» over hele verden. Kort sagt så er media under kontroll av maktsyke parasittiske banditter som kun er intressert i å fremme sine egne interesser og bruker media som redskap for å spre sine løgner og manipulasjon av folkemassene.

  Svar
 • Demetre Daskalakis er en praktiserende satanist Biden har utnevnt til apekoppvaksinesjef, to er døde allerede og vaksinen later til å være farligere enn de forrige injeksjonene. healthimpactnews.com

  Svar
 • This site truly has all the info I wanted concerning this subject and didn’t know who to ask.

  Svar
 • Northern Light.
  30 mars 2023 17:33

  Sannheten om elbiler er at de er langt mer miljøbelastende enn vanlige biler.

  Av Andrew Orlowski.
  Et lasteskip kalt Felicity Ace, som fraktet 4000 luksusbiler til sammen verdt rundt 438 millioner dollar, tok fyr i forrige måned. Heldigvis ble ikke besetningsmedlemmene skadet og klarte raskt å forlate skipet. Brannen brant imidlertid i en uke. Dette var fordi litium-ion-batteriene i de elektriske bilene holdt brannen i live. Brannen døde først når tilførselen av brennbart materiale om bord var oppbrukt.

  «Den største faren ved et litiumionbatteri er at branner er nesten umulig å slukke når de først er antent», bemerker ingeniør Robin Mitchell. «Uansett hvor mange sikkerhetssystemer som er satt på plass», sier han, «er en brann startet av et litiumionbatteri er altfor utfordrende å håndtere».

  De fleste av oss har et litium-ion-batteri i smarttelefonen uten å tenke på det, og disse er relativt trygge. Faren ved å bruke større litium-ion-batterier har vært kjent av myndighetene siden den introduksjonen i 1991. For eksempel tillater amerikanske flyselskaper ikke bærbare datamaskiner med batterier større enn 100 watttimer om bord. Brannrisikoen er enda større for en elbil, som er tettpakket med hundrevis av bærbare batterier.

  Dette er enda mer overraskende når man tar i betraktning den økologiske skaden og utnyttelsen som ligger i produksjonen av batteriene. Litiumutvinning er forurensende og bruker enorme mengder grunnvann. I Chile forbruker gruvevirksomheten i Salar de Atacama-regionen 65 prosent av områdets vann. Giftige kjemikalier fra gruveprosessen har vært kjent for å lekke inn i vannforsyninger.

  Litium-ion-batterier trenger også mye kobolt – vanligvis rundt 14 kg per bilbatteri. Å utvinne dette er forurensende og farlig. I Den demokratiske republikken Kongo, verdens største leverandør, vasker og sorterer barn helt ned i syv års alderen koboltmalm, ifølge en Amnesty-rapport fra 2016.

  Farene ved litium-ion-batterier er også tydelig i antall tilbakekallinger. Branner som stammer fra batteriet i Chevrolet Bolt-biler anslås å ha kostet General Motors rundt 2 milliarder dollar. Audi måtte tilbakekalle sin E-Tron SUV av samme grunn. Parkerte Teslaer fortsetter å bryte opp i flammer – og selskapet har blitt kritisert for ikke å ha tilbakekalt kjøretøyene.

  Volvo la ut en studie, hvor de gjorde direkte sammenligninger mellom to versjoner av samme bilmodell, XC40 SUV. Den ene er elektrisk, den andre er bensindrevet . Volvo beregnet CO2-utslippene over hele livssyklusen til de to bilene: fra utvinning av mineralene, som litium og kobolt til skroting.

  Selv ut av fabrikkporten slipper elbilen ut langt mer CO2 enn bensinbilen. Det er på grunn av litium og andre sjeldne mineraler, som kreves for å produsere den «planetbesparende» elbilen. Utslippene fra materialene og produksjonen av bensinversjonen av Volvos XC40, er omtrent 40 prosent lavere enn for elbilen.

  Selvfølgelig fortsetter bensin-modellen å bruke fossilt brensel så lenge den er i bruk. Men for at den elektriske versjonen skal «break even», må den kjøre mange mil. Dens miljøvennlighet avhenger også enormt av hvordan strømmen som brukes til å lade batteriene lages. Volvo sier at, basert på en typisk global energimiks, hvis du kjører under 150 000 km vil du forårsake større utslipp med et elektrisk bil fremfor bensinversjonen. I EU, som bruker en høyere andel fornybar energi, er nullpunktet fortsatt 83500 km.

  Hvis jeg bytter ut min 19 år gamle bil i morgen, og tar det ‘grønne alternativet’ i stedet for bensinalternativet, vil den først endelig begynne å oppnå CO2-besparelser i forhold til bensinkonkurrenten en gang på slutten av 2040-tallet. Men batteriet vil være utladet lenge før den tid. Til tross for alt dette har de store bilprodusentene brukt milliarder i utviklingen av elbiler. Elbiler har også blitt sterkt subsidiert av regjeringer som et middel for å nå sine klimamål. «Hvis disse milliardene hadde blitt satt inn å forbedre forbrenningsmotoren, hvor mye bedre ville den ha blitt?.

  Mange av elbilene som selges i dag brukes bare til bykjøring, de vil aldri vil nå CO2 «break even», og vil derfor slippe ut mer CO2 enn en tilsvarende bensinbil. Siden den praktiske verdien av en elbil i dag for å redusere CO2-utslipp er null, er verdien bare å signalisere moralsk overlegenhet, og vise andre at de bryr deg og at du ikke gjør det. Det er en god status. Det får eieren til å føle seg bedre. Miljøvernere praktiserer ikke det de forkynner. At et slikt hykleri fra de grønne elitene har vært uimotsagt så lenge er bemerkelsesverdig.

  Fra Global Research, publisert 30 mars 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: The Truth About Electric Cars and The Dangers of Large Lithium-Ion Batteries.

  Svar
 • wasan Totland
  12 oktober 2023 11:34

  Det er ikke bare elbilen som er ubrukelig av de bilene som produseres i dag. Kjøper du en ny bil er du et slags gissel som må betale betale og betale herskerne. CO» gidder jeg ikke kommentere en gang. De som tror på det får brae gjøre som de vil.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Piskinga av Rødt

Hvem er terrorister og krigsforbrytere?

Forrige innlegg

I Europa i går:

Eurovisionens sang- og festfinale.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.