POSTED IN Endring av politikken, Venstresiden

I dag kreves støtte til imperialistisk krig.

Det gir lønn, posisjoner og status.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kunsten å gjøre karriere.

Av Jan Hårstad

1 mai 1954 holdt Helge Krog en tale i Studentersamfunnet hvor han sa om det daværende AP: «Det har skjedd en tiltagende byråkratisering av partiapparatet, som er blitt en plattform for borgerlig karriere.»

Det som har skjedd i mer moderne tid er at også «venstrepartiene» har blitt kloninger av akkurat det samme og nå søker seg sammen med det eldre Nato og EU-partiet AP.

Det er da svenske Expressen som 18 mars intervjuer forkvinne i svenske Vänsterpartiet, Nooshi Daggostar, som nå er på barrikadene for mer krig.

«Varje granat,varje patron,varje lämpligt krigsmateriel behöver nu skickas til Ukraina.»

I USA har man for lengst funnet ut at 90% av krigsbevilgningene til Ukraina går til egen våpenindustri. Skulle det være det minste annerledes i Sverige eller Norge? Kongsberggruppen og Nammo har jo blitt internasjonale giganter takket være en mengde statspenger samt fusjoner med amerikanske og tyske giganter.

Jeg tok meg da inn på Vensterpartiets blog for å se hva som foregår. Her leser vi at Ali Esbati som var/er gift norsk og spaltist i Klassekampen også ivrer for skjerpete sanksjoner mot Russland.

Karriereklatring er en spesiell virksomhet som krever at en tilpasser seg i meninger og adferd.

Og det framgår at tidligere partileder og metallarbeider Jonas Sjöstedt står øverst på en uendelig lang liste over kandidater til EU-parlamentet. Helt åpenbart pågår det rivalisering i partiet om å få et benk i Brüssel. Og om Sjöstedt heter det at han allerede har sittet i Brüssel i perioden 1995-2006 og vil ha mer.

Naturligvis. Det er jo kjempegodt betalt, strålende pensjoner, subsidierte reiser og mye sitting. Det er vel vanskelig for en metallarbeider å finne seg noen mer lukrativ jobb enn å sitte i en eller annen kommisjon i Brüssel, eller er det?

Altså: det svenske Vensterpartiet legger seg på akkurat samme linje som SV og Rødt. loyale krigspartier som åpner for flere karrierer på Tinget, i Nato og EU. Hvis du ikke er for imperalistisk krig om dagen kan du bli ekskludert fra «venstresida»

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Hunters Race

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Farvespekter og høyre-venstre-akse gjelds ikke mer. I ett-parti-staten Norge. Hvor alle er enige om det meste, partiene varierer bare litt i sin versjon av hvordan skal gå veien mot One World Order. MANGE folkevalgte har smykket seg med agenda2030-button. Mange tjener penger på å kjøre landet på rævva, ikke bareen klekkelig lønn, men ved innsidehandel og svindel siden det byr seg. Og Økokrim så allikevel ikke etterforsker.
  «at en tilpasser seg i mening og adferd» for å stå til eksamen eller stige i gradene i makthierarkiet, det er lurt; den beste «Company wo/Man» er en trofast og lydig «Fido» med minst mulig ryggrad og utelukkende riktige «meninger», helst ikke så oppvakt at h@n har egne og motstridende synspunkter å komme med, den perfekte apparatchik, en som er blottet for sann moral og som er lett å forme og billig å bestikke, med svak nok impulskontroll til å gå rett i honningfella, den sorten er kjekt å ha og lett å erstatte.
  For eller imot EU, NATO, o.l., who cares, så lenge det gir makt, penger og prestisje; lønnsomhetslinja anbefales for suksess, bare se Norges Store Sønn, Jens! Så vellykket en apparatchik at han får kissingerprisen og glatt også fredsprisen.
  Slike gutter det vil gamle Norge ha.
  I 2024.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  23 mars 2024 12:30

  Jens Stoltenberg eller Audun Lysbakken er eitt feitt. Sjå KK 21.3. korleis Lysbakken gjer seg klar for alle tenkjelege toppstillingar i Noreg/NATO/EU/FN når han snakkar om «NATOs troverdighet», som om NATO har truverde.

  Svar
  • Jan Hårstad
   23 mars 2024 14:23

   Vi skulle vel hatt en egen spalte her på derimot som het:
   meldinger fra Klassekampen som holdt oss oppdatert
   om driften mot avgrunnen.
   Er det noe for deg Torfinn?

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    23 mars 2024 14:43

    Takk for tilbodet, men eg må diverre takka nei. Det er lenge sidan eg var fast lesar og abonnent. KK 21.3. kom eg over ved eit tilfelle.

    Eg har ikkje angra på oppseiinga av KK.

 • «… Kongsberggruppen og Nammo har jo blitt internasjonale giganter »

  ‘Krigsindustrien, den nye olja.
  Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
  …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  ‘Gjennom sitt eget investeringsselskap har ektemannen til Anniken Huitfeldt (Ap) handlet aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen – mens hun har vært utenriksminister. ‘
  nrk.no/norge/huitfeldt_-_-jeg-er-lei-meg-1.16535725

  Altså våpen-aksjer. Ikke noe oppbyggende i Norge. Det er klar disse vil stige i verdi når Norge bomber andre land og/eller sender våpnene sine til krigførende land. ‘Våpenindustrien den nye olja.’

  ‘Blant de rundt 20 selskapene Finnes eide eller handlet aksjer i var våpen- og teknologiselskapet Kongsberg Gruppen ‘
  nettavisen.no/nyhetsvarsel/e24-erna-solbergs-mann-kjopte-og-solgte-aksjer-da-solberg-var-statsminister/s/5-95-1300131

  Det er vel fastslått at vestlige makter vil at Ukrainakrigen skal holdes still going så lenge som mulig, menneskeliv betyr lite for disse bakmennene.
  Delvis for å tappe russiske ressurser.
  Delvis for å bruke tide til å produsere våpen for fullt så lenge som mulig. ( om enda ikke offisielt.)
  – ‘ For å stoppe russisk angrep på resten av verden.’ 😉

  Malapropos:

  Dette har nok vært planlagt lenge. Lenge før Russland satte foten ned. :

  Det var nok ikke ‘flysete-avgiften’ for noen år siden, som gjorde at Rygge flyplass ble ‘ulønnsom’. 😉 Det var amerikanske militære interesser. :

  ‘Snart starter arbeidet med amerikanske infrastrukturinvesteringer på Rygge. 
  Prosjektene er knyttet til mottak av amerikanske kampfly og vil være viktige også for Nato, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding.
  I juni 2022 samtykket Stortinget til inngåelse av en tilleggsavtale om forsvarssamarbeid mellom Norge og USA. 
  Avtalen legger blant annet til rette for amerikanske investeringer i infrastruktur på OMFORENTE områder. 
  Rygge flystasjon er ett av de fire omforente områdene som ble etablert da avtalen trådte i kraft.
  Etter at byggingen er ferdig, vil infrastrukturen bli norsk eiendom med bruksrett for de amerikanske styrkene.’
  tv2.no/direkte/jpybz/siste-nytt/64007facb2eed16faf04d8ad

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Terrorangrepet i Moskva.

Det store spørsmålet: Hvem stod bak?

Forrige innlegg

Sveits som Norge.

Mediene stempler det inn i hodene på folk, gjerne kalt hjernevask: Valgfusk i Russland!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.