POSTED IN Russland, Terrorisme

Terrorangrepet i Moskva.

Det store spørsmålet: Hvem stod bak?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi legger ut denne siste oversikten fra det russiske nettstedet Russia Today. De rapporterer nøkternt fra hendelsen, men det store spørsmålet er hvem som står bak. Hendelsen kan vanskelig forståes uavhengig av den pågående krigen i Ukraina. Det er mer enn sannsynlig at den henger sammen med den konflikten, med det forklarer ikke uten videre hvem som står bak.

For de som er interessert i en mer detaljert oversikt med beskrivelse og videoer anbefales denne linken. Av den fremgår det at minst tre av de som var med på angrepet er pågrepet.

Vi noterer oss at representanten for Ukrainas regjering sier at de ikke driver med terrorvirksomhet, noe som er en blank løgn. Beskytningen av storbyen Donetsk med granater og missiler med over 10 000 drepte over 10 år forteller det motsatte. Den nylige bruken av klasevåpen mot Belgorod forteller oss denne regjeringen bruker terror mot sivilbefolkningen som et av av sine virkemidler.

De avgåtte statssekretæren i USA utenriksdepartement, Victoria Nuland, fortalte etter besøket i Kiev i månedskiftet januar/februar, like før hun måtte slutte, at vi kunne forvente oss noen kommende spektakulære operasjoner fra Kiev side.

Dette bringer verden nærmer en katastrofe, men vi regner med at den russiske siden opptrer med nøkternhet og fornuft. Dette er taperens metode. Vi vil altså ikke bli overrasket om det viser seg å være et desperat utspill fra ukrainsk side (kanskje med hjelp fra Nato) for å skape en ny stemning i Russland, men vi vet ikke. Angrepet er meget godt forberedt og har krevet mye ressurser i form av bl. a. omfattende logistikk. Dette er ikke noen spontan aksjon, nei.

Knut Lindtner
Redaktør

Stort terrorangrep i Moskva konserthus: Det vi vet så langt

Væpnede menn har drept og skadet en rekke mennesker som deltok på en konsert nær den russiske hovedstaden

Russland ble fredag utsatt for et av de verste terrorangrepene i sin moderne historie. Minst 60 mennesker ble drept og mange skadet av en gruppe bevæpnede menn som stormet et stort musikksted like utenfor Moskva.

Detaljer dukker fortsatt opp, men det ser ut til at angrepet var godt forberedt og designet for å maksimere tapene. Her er det som er kjent så langt.

Et fullsatt lokale


Terroristene slo til mot Crocus rådhus, et konsertsted i Krasnogorsk, en bosetning i den vestlige utkanten av den russiske hovedstaden. Det er en del av et større underholdningskompleks åpnet i 2009, som også inkluderer et kjøpesenter og hotell.

Konsertsalen rommer opptil 7500 mennesker og var nesten fullsatt da terroristene startet angrepet. Det populære rockebandet Picnic skulle opptre.

Skytetur


I følge opptak som sirkulerer på nettet, deltok rundt fem bevæpnede menn i skytingen. De så ut til å bære automatiske skytevåpen og hadde annet militærutstyr.

De skal ha drept sikkerhetsvaktene – som var ubevæpnede – ved hovedinngangen til lokalet, og blokkert det før de fortsatte raseringen inne.

Stor brann fulgte


Når terroristene nådde konsertsalen, skal de ha satt fyr på stoler inne. Brannen spredte seg over bygningen og nådde taket før brannvesenet kunne begynne å bekjempe den. Helikoptre ble sett helle store mengder vann på bygningen etter angrepet.

Dusinvis drept


Russlands etterforskningskomité har sagt at minst 60 mennesker ble drept i angrepet, og advarte om at «tallet på ofre kan øke».

Tre barn er døde etter masseskytingen ved Crocus rådhus, ifølge sykehusdata som er lagt ut på Moskva-regionens helsedepartements nettsted.

En liste over sårede utgitt av departementet har mer enn 140 oppføringer, hvorav noen ennå ikke er identifisert. Flere titalls av de skadde skal være i alvorlig tilstand.

Minst 70 ambulanser ble sendt til stedet fredag kveld, ifølge tjenestemenn.

Gjerningsmennenes skjebne


Russisk politi rapporterte ikke om noen arrestasjoner i kjølvannet av skytingen. Kommandoenheter ble sendt til stedet, men det var ikke umiddelbart klart om de konfronterte våpenmennene inne.

Ubekreftede medieoppslag sa at flere Crocus-ansatte var varetektsfengslet.

Identiteten til terroristene


Ingen terrorgruppe tok umiddelbart på seg ansvaret for angrepet.

Senior ukrainsk embetsmann Mikhail Podoliak la ut en videouttalelse på sosiale medier kort tid etter at nyheten kom. Assistenten til president Vladimir Zelensky distanserte den ukrainske regjeringen fra tragedien, og hevdet at Kiev ikke tyr til terrorisme i sin kamp mot Russland.


Reaksjoner fra utlandet


Internasjonale organisasjoner og utenlandske regjeringer, inkludert de som Russland anser som uvennlige, har fordømt terrorangrepet.

Kommunikasjonsrådgiver for Det hvite hus i Det hvite hus, John Kirby, som holdt en daglig orientering kort tid etter hendelsen, kalte bildene fra åstedet «vanskelige å se» og la til: «Våre tanker kommer åpenbart til å gå til ofrene for denne forferdelige , forferdelig skyteangrep.»

Sikkerhetsvarsler i mars


Tidligere denne måneden ga USA en advarsel til sine innbyggere i Russland, og oppfordret dem til å unngå offentlige steder og massesamlinger. Ambassaden hevdet at «ekstremister» hadde overhengende planer om et angrep i Moskva. Flere andre ambassader fulgte etter og sendte ut lignende varsler.

Kirby understreket at Washington ikke har spesiell kunnskap om dette.

Oversatt av redaksjonen

https://www.rt.com/russia/594735-crocus-terrorist-shooting-recap/

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • «Vi vil altså ikke bli overrasket om det viser seg å være et desperat utspill fra ukrainsk side (kanskje med hjelp fra Nato)»

  Eller Mossad/Israel , som trenger fokusflytting fra sin egen terror i Gaza?
  De har stått bak slike terrorangrep tidligere, med betalte leiesoldater.

  Men vi får nok mange dekk-fortellinger i norsk media om gjerningsmennene framover. – slik vi har fått rundt Nordstream- sprengningene.

  Svar
  • Apropo Nordstream.

   Denne tidligere lederen for Ukrainske forsvar, General Zaluzhnyi, blir spennende å følge fremover.

   Han er jo en politisk trussel mot Zelinskjy og vet nok endel mere en godt er om både Zelinskjy og krigen løgner.

   Ergo utgjør han en trussel som populær hos folket og en klar kommende president kandidat, men også en som kunne innse at slaget er tapt og at nå handler det om å redde de restrerende liv og ikke et coke heads ære, dvs ubetinget kapitulasjon.

   Så blir han av Zelinskjy oppnevnt som ambassadør i London, hvilke medfører at et drap på ham er godt distansert fra Kiev.

   Så ble han nå nylig utnevnt som «hjernen bak Nordstream sprenginen», slik at det ikke skal herske tvil om at Russland har et klart motiv, når MI5 tar livet av hem til fordel for Zelinskjy, UK som Zionist reir og eskalering av konflikten de forstår trengs for å få eget rotteskinn ut av den vonde fremtiden som alternativt venter eliten som har læyet, bedratt, bestjålet, myrdet og sveket folk i nær sagt hele vesten i langt mere en et par tiår, men nå mere en noen sinne.

   På samme måte «lobbet» man inn et motiv for at Russland skulle stå bak en eventuell sprening av infrastruktur mot Norge ved at jødiske Seymour Hersh med sin tyngde trakk Norge dypt inn, rett eller feil. Det er faktisk overraskende at det ikke skjedde mens «jernet var varmt» da USA ikke bare ville fått eskalering i frykt og konflikter, men også større andel av gass leveranse kaka til Europa, så jeg undres på hva som feilet der, siden «Russisk hevn» ikke materialiserte seg og derfor blir det spennende å se med tanke på Generalen som nok flere helst ser blir brakt til taushet og om de feiler på dette også.

   Svar
  • EU-parlamentet 27.07.15. Den 7. juli rapporterte New York Times om tilstedeværelsen av en tsjetsjensk frivillig styrke bestående av ISIS-sympatisører i territorier omstridt av russiske separatister og ukrainske tropper. Det ser ut til at de åpenlyst har stilt seg på Ukrainas side https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-8-2015-011933_EN.html

   The Cradle, 28.02.22. Ny gruppe eks-ISIS-medlemmer overført fra Syria til Ukraina […] hundrevis av medlemmer av Al-Qaida og ISIS har angivelig blitt overført til kamp i Ukraina mot Russland https://thecradle.co/articles-id/4420

   Svar
 • Del 1

  USA og UK advarer konkret sine brogere i Moskva om å ikke delta i større forsamlinger såsom konserter fjorten dager før dette utspiller seg.

  Jeg kan ikke se noe sted verken i vestlig Russisk vennlig eller uvennlig presse at et egentlig helt sentralt spørsmål er totalt utelatt.

  Dersom det foreligger en konkret advarsel fra kansje de to mest ledende statene i verden når det gjelder organisering av terrorisme, om vi ser bort fra Israel som har industrialisert terrorisme, så må jeg spørre meg om hvorddan det kan ha seg at FSB, politi og det hele, syntes helt fraværende på nettopp en konsert i Moskva så kort tid etter advarselen utstedt fra USA/ UK.

  Man kan ut fra videoer ikke se en eneste sikkerhetsvakt eller på noe måte noe som overhode indikerer at det fantes en eneste bevæpnet person i bygget foruten terroristene og det må jeg si er like mystisk som hvem som står bak dette.

  Det må legges like mye til grunne som USA/ UK sine advarseler som må ha en form for kilde og ikke minst det mystiske med at de nærmest minutter etter kunne fastslå at terroristene ikke var Ukrainske, hvilke langt på vei forteller at USA/ UK nok mest sannsynlig viste hvem disse terroristene var.

  Dette med totalt fravær av adekvat sikkerhet tatt i betraktning USA og England, samt deres «Terror Hoff Leverandør» Israel, hvilke fra mitt synspunkt har terror som et eksportprodukt og semi offentlig nasjonal forettnings nisje og en finger med i ikke bare terror, men svært behjelpelige med «etterforskning» i etterkant av leveransen, veier for meg like tungt på vektskåla, som den antakelig forhånds kunnskapen tilsier nær dokumenterer vestlig medvirkning.

  Til Putins fordel, kan det vel sies at han ikke er tjent med dette da det må komme en enorm backlash i media de neste dagene med spørsmål om hvordan det kan ha seg at konserten syntes være gjennomført med tanke på sikkerhet, som om det ikke var utstedt en usedvanelig advarsel fra to land der har tilsammen angrepet og bombet mere en halve jordkloden, dvs totalt sinnsyke stater og folk.

  Viser jo nå at det har blitt en gjenganger med statlige føringer i terror, sist med «Per på Hjørne skytingen i Oslo, hvor det fremgår soleklart at uten Norske etterettnings finger inn i dette, ville det heller ikke ha skjedd, slik at rollene syntes snudd totalt.

  I og med at Putin kommer innen kort tid svært dårlig ut av dette, pga manglende sikkerhet, tenker jeg at prisen han snart skal betale for det med tanke på mistillit og kritikk, knappest oppveier for fordeler ved å selv organisere dette og pinne Ukraina og dermed oppnå ækt frivilighet til SMO’en og kansje mere støtte for mobilisering.

  Puting fremstår som svak og uansvarlig i dette. USA fremstår som totalt kyniske som ikke delte hva en som gjorde at de på forhånd kunne spesifiserer konsert som åsted for kommende terror, selv om de bommet med 12 dager på eventen.

  Svar
 • Del 2

  Coke head Zelinsjy er vel heller strengt tatt ikke særlig tjent med dette, da eventuelle beviser mot ham og hans regime, vil medføre at FAB 3000 bomber vil regne over Kyev. På en annen side, gitt at hans motiv for å svindle og svike det Ukrainske folk gjennom å love fred, men skape krig, hvor mange stemmer både her og der, ser for seg at ikke bare tjener folk seg sinnsykt rike på dette, men man «rydder vei» for tenkte kommende jødiske bosettninger med tanke på at Israel kan risikere å bli simpelt hen utslettet om de fortsetter med sin sataniske drapsfestival rettet primært mot sivile, kvinner og barn, så kan Zelinsjy være tjent med oppskalering av utryddelsen av Slaviske Ukrainere slik vi ser daglig skjer i stort antall.

  I et sånt scenario kommer jo Israel inn i bildet, hvilke stemmer godt med USA og UK, deres lakeier og pittbulls.

  Terror skal normalt sett styrke makta. Se bare på hvordan «Skap Zionist» StoltenBERG dro på usmakelig vis alle tenkelige politiske fordeler av terror med barn og unge, hvilke i Europeisk moderne tid kun har vært utført av NATO sitt «Stay Behind»/ Operation Gladio i særlig Italia hvor de drepte en hel buss med skolebarn, eller i alle fall rettet terror mot skolebarn.

  For endel av det som sees på her er jo hvem som har denne «signaturen» med tanke på terror og da går tankene mine til en viss konsert i Paris, hvorpå en terror event slo til dager før verdens største anti terror messe startet, hvilke medførte «vill shopping» og som artig nok ble belyst i en artikkel i Dagens Næringsliv.

  Apropo næringsliv ble bombene i Uganda i 2010 godt samkjørt med myndighetenes besluttning om å kjøpe inn et kontroversiellt overvåknings system for mobilnettet med Israels leverandør. Besluttningen om å kjøpe dette inn ble banket igjennom dagen derpå uten noen motstand, så slike events vi ser på her syntes å ha blitt endel av en bredere form for «closing of a sale» strategi med tanke på hva man kan lese ut fra både Paris og Uganda terroren.

  Konklusivt syntest det vanskelig å trekke noen form for konkret konklusjon.

  At man må simpelt hen velge å se alle argumenter for og imot de der kan mistenkes, men samtdig ikke glemme at den mest terror faglige og operative gruppen av selskaper etc, spinner ut fra Israel, med USA og UK som nr to og tre.

  Men at Russland nok for lenge siden har innsett at vestens ledere lukter galgen og er dermed mere en i stand til å kjøre frem en tredje verdenskrig som dekkrøyk for å unngå å bli holdt til ansvar for gudene vet hvor mange år med undergraving av nasjoner og dets folks interesser og beste. Og da er det å ofre et mindretall sivile til fordel for en kommende krig man ikke ser man kan slippe unna, en vondt nødvendighet som man oppnår muligheten for å spare millioner av liv, gjennom å rigge til det vi ser på her.

  Men det spiller nesten ingen rolle hvem som står bak dette, da terror syntes å ha blitt en «Cross Nations» hellig ku som hører hjemme i en hver politisk verktøy kasse. Tross alt som er dokumentert og alt som er lagt frem som så klart eksponerer både 9/11, 7/7, Paris Terroren, Madrid Terroren, 22 juli, Per på Hjørnet og Uganda bombene etc, er det enda ikke et synlig tegn på at noe utover styrete fall guys, «Osama Sim Salabims», Statspatsy Breivik etc, dvs regisserte skuespill med tanke på oppfølgende justis.

  Dersom det fantes et snev av faktisk justis ville vi sett det med egne æyne, men dengang ei for mine.

  Et langt mere interessant spørsmål for min del er derfor hvorvidt dette i lys av ettertiden kan styrke eller avkrefte et faktisk skjult samarbeid mellom Russland og vesten, hvilke skremmer meg mere en noe annet på planeten.

  Svar
  • Et Navn:
   «Et langt mere interessant spørsmål for min del er derfor hvorvidt dette i lys av ettertiden kan styrke eller avkrefte et faktisk skjult samarbeid mellom Russland og vesten, hvilke skremmer meg mere en noe annet på planeten.»

   En interessant vinkling fra State of the Nation på denne linken:

   https://stateofthenation.co/?p=218802

   Svar
   • Øyvind Aarsnes
    23 mars 2024 17:38

    Når vi vet at vi lever i lovløshetens og løgnens tidsalder er det absolut mulig at du har rett i det du skriver her. Målet for denne sataniske drapseliten styrt av Illuminati er et verdensdiktatur der selveste antikrist blir satt til å styre denne verden. Men som det står skrevet : Profeten Daniel tyder med Guds hjelp Nebukadnesars drøm og forutsier at det etter det babyloniske rike skal oppstå tre andre riker (Daniel kap.2:27-43). Profetien fortsetter i v.44: «Og i disse kongers dager vil himmelens Gud opprette et rike som i all evighet ikke skal ødelegges. Dette riket skal ikke bli overgitt til noe annet folk. Det skal knuse og gjøre ende på alle de andre rikene, men selv skal det stå fast i evighet.»

    12 Se, jeg kommer snart, og min lønn er med meg, for å gi enhver igjen etter som hans gjerning er. 13 Jeg er Alfa og Omega, den første og den siste, begynnelsen og enden. 14 Salige er de som vasker sine kapper, så de må få rett til livets tre, og til å gå gjennom portene inn i byen. 15 Men utenfor er hundene og trollmennene og de som driver hor og drapsmennene og avgudsdyrkerne og hver den som elsker og gjør løgn. 16 Jeg, Jesus, har sendt min engel for å vitne om dette for dere i menighetene. Jeg er Davids rot og ætt, den klare morgenstjerne. 17 Og Ånden og bruden sier: Kom! Og den som hører det, la ham si: Kom! Og den som tørster, han får komme! Og den som vil, han får ta livets vann for intet! 18 Jeg vitner for enhver som hører de profetiske ordene i denne boken: Dersom noen legger noe til dette, da skal Gud legge på ham de plagene som det er skrevet om i denne boken. 19 Og dersom noen tar noe bort fra ordene i denne profetiske boken, da skal Gud ta bort hans del fra livets tre og fra den hellige by, som det er skrevet om i denne boken. 20 Han som vitner dette, sier: Ja, jeg kommer snart! Amen, ja kom, Herre Jesus! 21 Vår Herre Jesu Kristi nåde være med dere alle! Amen!
    Johannes’ åpenbaring 22:12-21

    1 Vi ber dere, brø

    Dette rike skal knuse og gjøre ende på alle de andre rikene, og det er tydelig at dette er et politiskt verdensrike som skal opprettes av Gud. Og løftene om dette rike er gjemt for oss i himlene (1.Peter 1:4).

 • Takk til kommentarfelt for interessante betraktninger. Intuitivt skurrer denne historien umiddelbart; når mange ting ikke stemmer og ikke følger rutine, varslede katastrofer, ingen bevæpnet beskyttelse tross etterretning, ISIS tar på seg skylda,
  lite i historien virker sannsynlig. Hvorfor? Hvem skulle dette tjene? Hva skulle dette være «godt» for?

  Svar
 • Viss slemme Putin er en artig kar, har han dratt en «fake terror» som mange kansje har fått med seg muligens var tilfelle i Paris hvor man med egne øyne(Dvs de som stoler på sine egne øyne, et fåtall i Norge), kunne erindre det berømmelige hodeskuddet i Paris (var det Charlie Hebdo terroren mon tro), at det ble skutt med «blåfis» og ikke var det blod, ikke gjorde annet en å hvirvle opp støv. En kule fra 7.62 syntes på et hode når den ankommer, dvs slagkraften gir en bevegelse, et kast, som heller ikke kunne sees på den videoen jeg nå ikke lenger klare å finne.

  Dette er jo lenge siden, men fake terror, fake skyting har vært et tema tidvis i etterkant av 9/11, «Crisis Actors» som karriere vei, dette Alex Jones ble dømt for(han påsto kansje med rette en fake skoleskyting)

  Det som er det geniale trekket der, er at vestlig presse vil ikke kunne påpeke det om det var tilfelle, for da åpnes «Sareptas Krukke».

  De videoen jeg har sett så langt finner man ikke blod i rundt de som syntes skutt. Når man ser fire stk skyter inne i selve konsert salen, undres jeg lå om skarpe skudd med AK47 skaper «gnister» som har en vinkel på 30-45 grader ut fra munningen.

  Dette er vill spekulasjon, men om tar tar dette med advarselen fra USA/ UK og at Russland så hadde 12 dager på seg til å rigge til noe etter «vestlig modell», dvs mulig fake terror.

  Kan Putin tenkt når idiotene fra USA/ UK advarte mot terror, nå skal vi sannerlige ta den «helt ut» jf vestlig modell (De må også stusse over endel merkverdigheter rundt terror i vesten), eller enda bedre, faktisk stått selv bak at USA/ UK «fikk nyss om» denne terroren som skulle skje og dermed advare sine borgere, et usedvanelig egoistisk trekk, for så å «levere» det vi så som igjen kansje gagner Russland som nasjon, fordi folket våkner til den faktiske situasjonen med stor fare for faktisk terror og dermed blir mere observante etc, mere rede for den tiden vi skal inn i da 2024 ser ut til å bli et helvtetes år så langt?

  Det som fikk meg på denne elleville tanke som knappest er sannsynlig, men et aldeles vel gjennomført opplegg, er den manglende sikkerheten ved en såpass stor event, «bloggeren» som filmet og fortalte, vitneforklaringene og sist, men ikke minst han som sitter på kne og tilstår og «kropps skjelver» etc.

  Tatt i betraktning av vestlig presse IKKE kan eller vil omtale noe som fake terror, ville noe slikt vørt latterlig genialt og tatt i betraktning at Russland med rette kan anse seg for å være defacto i krig med Nato, noe som syntes nå å bli drevet igjennom nådesløst fra et komplett insane vesten.

  Jeg ville påstå at dersom ingen faktisk ble drept, noen kansje litt traumatisert, er det ingen kostnad for å oppnå vesentlig endringer i folks tenkesett, forsvarsviljen, hekte Zelinskjy inn i dette og i det hele tatt komme opp med en svært kløktig plan som gagner Russland totalt.

  Sier med dette ikke at såer tilfelle, men var det det, tar jeg hatten av for de som spikket ut et så artig konsept, vel vitende om uansett hvor tatt de blir i det, taper vesten på det enten de påpeker det eller ikke.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Olav Boye:

Hvor lenge skal vi slepes etter EU-skuta?

Forrige innlegg

I dag kreves støtte til imperialistisk krig.

Det gir lønn, posisjoner og status.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.