POSTED IN Media, Propaganda

Sveits som Norge.

Mediene stempler det inn i hodene på folk, gjerne kalt hjernevask: Valgfusk i Russland!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Gjentatt 100 ganger: valget i Russland var skuebrød

Urs P. Gasche / 20. mars 2024 

Ingen forventet at det ville bli demokratiske valg med så smalt utvalg (av kandidaterpjm) . Men media spredte valgfusket som «nyheter» i flere dager.

I minst fem dager informerte media gjentatte ganger sine lesere og lyttere i nyhetene om at «valget» i Russland var alt annet enn demokratisk, at det ble manipulert og at reelle motkandidater ble ekskludert. Studio-nyhetene gjentok dette nesten hver time. Korrespondenter i Moskva og Wien supplerte «Nyhetene» med sine «vurderinger» og «klassifiseringer», som knapt gikk utover det faktum at disse «valgene» ikke var valg, men bare tjente til å legitimere Putin.

Enkelte rapporter fra valgstedene var dog informative. Men alle visste at disse valgene ikke var mye verdt, og forventet ikke noe annet. Det var ingen spenning eller overraskelser. Resultatet var klart fra start.  Vanligvis avstedkommer slike hendelser ingen slik mengde av oppslag. Men denne gangen ga de fleste mediene informasjon (med sine mange reportasjer og overskrifter) som om en valgfarse hadde skjedd uventet og overraskende.

Har mediene fremstilt en leder som en kjeltring kan de tillate seg å skrive hva som helst om vedkommende. I våre norske medier har Putin vært dødssyk en rekke ganger.

Mediebølgen i anledning Putins valg må vel forklares med bakgrunnen for krigen i Ukraina. I øst som i vest er media en del av krigen. Jo dårligere en av sidene framstilles, desto mer kan man tillate seg å påstå om den.

Omtrent slik: Du trenger ikke ta en avskyelig autokrat på alvor som organiserer falske valg, undertrykker opposisjonen og bryter menneskerettighetene, hvis han for eksempel ikke vil ha NATO-raketter på grensen sin. Tvert imot: han fortjener det. Som aggressor ønsker han absolutt å annektere ikke bare halve Ukraina, men – så snart Vestens svakhet tillater det om noen år – også Polen og de baltiske statene.

………………

Denne fortellingen er en gave fra himmelen for rustningsindustrien. Ikke bare Estland, Latvia, Litauen og Polen væpner seg, men til og med lille Sveits. Stridsvogner må anskaffes, og fly! Salige er de som kjøpte aksjer i rustningsselskaper i god tid.

Den som uttrykker tvil om at Russland faktisk sikter seg inn militært mot NATO-stater, og den som våger å stille spørsmål ved den generelle opprustningen må ikke bare være forberedt på beskyldningen om å være en «Putin-venn», men også på beskyldninger om å være åpenbart likegyldig til valgfarsen.

Oversatt fra Infosperber.ch av Paul J. Midtlyng

Urs P. Gasche er en sveitsisk journalist og redaktør som bl.a var sjefsredaktør for «Berner Zeitung» fra 1982 til 1985. Siden 2004 jobber han som frilansjournalist og er president i Swiss Foundation for the Promotion of Independent Information (SSUI), som utgir nettavisen Infosperber

Artikel empfehlen!ausdrucken

Forsidebilde: Lexica

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Denne fortellingen er en gave fra himmelen for rustningsindustrien. Ikke bare Estland, Latvia, Litauen og Polen væpner seg, men til og med lille Sveits. Stridsvogner må anskaffes, og fly! Salige er de som kjøpte aksjer i rustningsselskaper i god tid.»

  ‘Krigsindustrien, den nye olja.
  Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
  …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  ‘Gjennom sitt eget investeringsselskap har ektemannen til Anniken Huitfeldt (Ap) handlet aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen – mens hun har vært utenriksminister. ‘
  nrk.no/norge/huitfeldt_-_-jeg-er-lei-meg-1.16535725

  Altså våpen-aksjer. Ikke noe oppbyggende i Norge. Det er klar disse vil stige i verdi når Norge bomber andre land og/eller sender våpnene sine til krigførende land. ‘Våpenindustrien den nye olja.’

  ‘Blant de rundt 20 selskapene Finnes eide eller handlet aksjer i var våpen- og teknologiselskapet Kongsberg Gruppen ‘
  nettavisen.no/nyhetsvarsel/e24-erna-solbergs-mann-kjopte-og-solgte-aksjer-da-solberg-var-statsminister/s/5-95-1300131

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I dag kreves støtte til imperialistisk krig.

Det gir lønn, posisjoner og status.

Forrige innlegg

Valget i Russland ble en massiv støtte til landets ledelse.

Da får vi grise-journalistikk i Dagbladet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.