POSTED IN Klima

I all hemmelighet:

Når det ikke fungerer med vind bruker vi diesel.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvor meningsløst utfasing av fossil energi er ser vi av det som som beskrives i innlegget under. I virkelighet er hele det grønne skiftet rein svindel. Utfases hydrokarboner (Kull, olje og gass) vil det moderne samfunnet slik vi kjenner det også utfases. Det drives av «de skitne umælende slavene» som forsyner oss med rundt 80% av den energien vi bruker.

Sagt på en annen måte: Forsvinner Kull, olje og gass står vi overfor et førindustrielt samfunn som ikke kan brødfø vår store befolkning. Vi vi få hungersnød (sult) og massedød.

Vi får også illustrert et annet poeng med det som fremgår av artikkelen under. Vindmøllene drives i perioder av diesel. Det ville vært langt mer energisparende å bruke dieselen som direkte el-kilde, fremfor at den skal drive rundt tunge vindmøller med et enormt energitap. Samtidig gir en folk en følelse av at vindturbinene fungerer, mens det i virkeligheten ikke er slik. Dermed jukser en for at folk ikke skal forstå.

Knut LIndtner
Redaktør

Skottlands vindturbiner bruker i hemmelighet dieselgeneratorer for avising.

Av Rhoda Wilson.

I februar ble Skottlands kraftsektor kritisert etter at det ble avslørt at dusinvis av gigantiske turbiner bruker dieselgeneratorer. Informasjonen kom fra en varsler som sa at de «miljøvennlige» vindmøllene bare gikk rundt takket være fossilt drivstoff.

Da avsløringen kom ble det bekymringer for miljø, helse og sikkerhet, spesielt siden turbinene med dieselgeneratorer gikk i opptil seks timer om dagen.

Scottish Power sa at selskapet ble tvunget til å koble 71 vindmøller til fossilt brensel etter en feil på nettet. Dette var var et forsøk på å holde turbinene varme og fungerende i den kalde desembermåneden. South Scotland Labour-medlem av det skotske parlamentet («MSP») Colin Smyth sa, at uavhengig av årsakene, å bruke dieselgeneratorer til å avise vindturbiner er «miljøgalskap».

 The Glen App wind farm  (Scottland) Foto: Scottishpower renewable

Det skotske nasjonalpartiet (SNP) og det grønne partiet ble holdt ansvarlige. De to partienes «uærlighet» over Skottlands fornybare potensiale hadde tidligere blitt kritisert; de brukte data de visste var unøyaktige. Ministre ble refset for feilaktig å si at Skottland hadde 25 prosent av Europas vindenergipotensial. I tillegg til at dette ikke var sant, fant avsløringen i februar at 60 turbiner ved Arecleoch vindpark i Sør-Ayrshire, og 11ved den nærliggende Glen App vindpark var koblet til seks enorme dieselgeneratorer.

Forrige måned svarte Scottish Energy and Climate Change Directorate (direktorat for klimaforandringer) (ECCD), på en Freedom of Information Act (åpenhetsloven)-forespørsel (FoI), og spurte hvor mange vindturbin anlegg som bruker dieselgeneratorer som reserveløsning og hvor mange som ikke gjør det. Svaret lød: «Skotske myndigheter har ikke spesifikk informasjon om hvorvidt vindturbin-industriområder bruker dieselgeneratorer som reserveløsning».

ECCD henviste den som gjorde FoI-forespørselen til Energy Consents-nettstedet for å se Environmental Impact Assessment (EIA)-rapporter sendt inn av søkere, som indikerer om dieselgeneratorer vil bli brukt ved vindturbin anleggene. «For eksempel vet vi at Whitelee Windfarm har tillatelse til å bruke dieselgeneratorer på Ardochrig-området som reserveløsning», sa ECCD.

Ved å følge lenken som ble gitt på nettstedet, var vi i stand til å finne en referanse til «dieselgeneratorer som reserveløsning» i et søknadsdokument med tittelen «Erklæring som gir ytterligere detaljer knyttet til utviklingen». «dieselgeneratorene som backup vil svært sjelden bli brukt», hevdes det i dokumentet.

ECCD kunne ikke benekte at dieselgeneratorer hadde blitt brukt til å drive vindturbinene på Arecleoch og Glen App vindparker, og la til: «Vi er også klar over fra nylig offisielt nivå engasjement med Scottish Power Renewables at Arecleoch og Glen App vindturbin anlegg bruker dieselgeneratorer som reserveløsning».

Vi søkte på Energy Consents-nettstedet etter «Arecleoch» og EIA sendt inn av ScottishPower slik ECCD hadde foreslått. ScottishPower Renewables sendte inn 203 dokumenter i sin søknad for mer enn 20 vindprosjekter på land. Hvilket av disse dokumentene som viser at dieselgeneratorer skal brukes som reserveløsning, vil det ta mange timer å finne. Siden mange av søknadene dekker alle de 20 prosjektene, kan det være at dieselgeneratorer som brukes som reserveløsning gjelder for alle Scottish Powers vindturbinanlegg.

Fra The Expose, publisert 12 desember 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Scotland’s wind turbines secretly use generators powered by “fossil fuels”.

Forsidebilde: Matthew Henry

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Energi er viktig. Og alt som produserer mer strøm/energi enn det forbruker gir jo et overskudd av energi.
  Og at : » «For eksempel vet vi at Whitelee Windfarm har tillatelse til å bruke dieselgeneratorer på Ardochrig-området som reserveløsning» , er vel ikke ufornuftig. Alternativet er antagelig KUN dieselgeneratorer?

  Men hvis generatorene brukes til å sende rundt bladene på turbinene for å produsere strøm så virker jo dette som en pussighet. Eventuelt galskap. Det må i så fall være for å holde bladene isfrie (?) innimellom.
  Men ikke for å produsere strøm på den måten. Dette må være en misforståelse i artikkelen. (?)

  Svar
  • Uansett årsak må man vel kunne være enig om at det er helt tullerusk å bruke dieselgeneratorer på vindmøller. Hele salgsargumentet er jo at disse fugle-dreperne skal være utslippsfrie og miljøvennlige…

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi får det bekreftet.

USAs hangarskipsgrupper kan ikke brukes i Midt-Østen.

Forrige innlegg

Når ekstremister ser inn i fremtiden:

«Der stunder grufulle tider».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.