POSTED IN Sensur, USA

Hvorfor forbyr USA Tik-Tok?

Kanalen bryter USAs informasjonsmonopol.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvorfor USA forbyr uavhengige TikTok nå

Av Karsten Riise

«Trusselen» fra Kina generelt, og om TikTok som et spesielt tilfelle, handler om å gjenopprette USAs hegemoni, inkludert USAs hegemoni på informasjon. Det handler om at USA ønsker å monopolisere en global evne til å spre selv de mest ekstreme amerikanske løgnene som «ytringsfrihet» og «demokrati» uten noen hindringer.

I et angrep på frie globale medier har den amerikanske kongressen nettopp bestemt at Kina må avhende TikTok og sette TikTok under amerikansk eierskap. Nå.

Hvorfor? Og hvorfor nå?

Det sannsynlige svaret kommer forresten fra Dr. Masood Raja (fra University of North Texas). Dr. Raja forklarer at han har prøvd ALLE sosiale mediers dekning av Israels grusomheter i Gaza – og TikTok er stedet hvor du finner alt om Israels folkemord og andre forbrytelser som Gaza dekket.

Disse bildene [av unge palestinere som blir paradert rundt med bind for øynene] kommer ikke til oss fra mainstream amerikanske medier. Disse bildene kommer til oss fra borger-reportere, fra folk på bakken som deler dem på sosiale medier.

Av alle sosiale medieplattformer – og jeg har testet dem alle – har TikTok vært det eneste stedet du kunne gå for å få siste rapporter om hva som skjer i Gaza.

I klart språk:

USA ønsker å forby TikTok som et medie uavhengig av USAs politiske klasse og dype stat. USA ønsker å sensurere TikTok fra å rapportere Israels folkemord ved å sette TikTok under full amerikansk kontroll og sensur – akkurat som alle andre «frie» vestlige medier hvis fortellinger er kontrollert av USA.

Biden og demokratene vrir hyklerisk på hendene og hevder at de «gjør et som er godt».

Men Biden, demokratene og amerikanske institusjoner og medier er fullt ut involvert i Israels folkemord. De tar direkte del i planleggingen og gjennomføringen av Israels folkemord, og de gjør det på ondskapsfulle måter du ikke hadde forestilt deg.

Karsten Riise er en Master of Science (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President og Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

Forsidebilde: Eric Masur

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  22 mars 2024 13:47

  Er det fleire enn Unge Høyre og Krf som vil ha forbod i Noreg?

  Svar
 • Jødene vil ha full mediaplatform kontroll, ingen uavhengige tiktoker eller tilsvarende.

  https://nationalvanguard.org/2024/03/tick-tock/

  Svar
 • «…under full amerikansk kontroll og sensur – akkurat som alle andre «frie» vestlige medier hvis fortellinger er kontrollert av USA.
  Biden og demokratene vrir hyklerisk på hendene og hevder at de «gjør et som er godt».»

  ‘Kjernen i skandalen handler om at den amerikanske etterretningstjenesten NSA skal ha hatt fri tilgang til å overvåke internettrafikken i danske fiberkabler. ‘
  nrkbeta.no/2021/05/30/kilder-til-danmarks-radio-usa-har-spionert-pa-norske-politikere-fra-danmark/

  ‘Varsleren Edward Snowden valgte en annen strategi. Han kom feiende inn på verdensscenen i 2013 med en avsløring om det amerikanske overvåkningssystemet PRISM, som blant annet gjorde det mulig å overvåke nær sagt hvem som helst, hvor som helst. ‘
  dagbladet.no/kultur/mediene-laerte-en-lekse-av-wikileaks/70977353

  Og er dette glemt, i demoniseringen av Kina?:

  ‘Dokumentene viste også at USA i samarbeid med Storbritannia lagret privat informasjon om flere milliarder mennesker uten at det var noen grunn til mistanke.
  USA var i stand til å avlytte ledere i andre land, som den tyske statsministeren Angela Merkel. Rutinemessig ble opplysninger fra private selskaper, sykehus og universiteter samlet inn. Med britisk hjelp var USA også i stand til å avlytte all trafikk som gikk gjennom undersjøiske kommunikasjonskabler.
  Det britiske hovedkvarteret for signaletterretning, GCHQ (Government Communications Headquarters), hentet inn flere millioner bilder fra webkameraer som ble brukt til å chatte på Yahoo.’
  digi.no/artikler/ti-ar-siden-snowden-viste-at-alle-kan-overvakes/532262

  ‘Den kinesiske avisen Global Times kom mandag denne uken med en eksklusiv nyhet om at kinesiske myndigheter har fanget opp et cybervåpen angivelig brukt av amerikanske National Security Agency (NSA) til «å kontrollere internettutstyr og å stjele store mengder brukerinformasjon». ….I artikkelen til Global Times beskrives cybervåpenet som en trojansk hest for fjernstyring av Unix-lignende systemer, basert på kompleks teknologi, omfattende funksjonalitet, sterk hemmeligholdelse og som kan tilpasses flere prosessorarkitekturer og operativsystemer, samt samarbeide med andre cybervåpen og er typisk brukt til cyberspionasje. ‘
  digi.no/artikler/analyse-kina-avslorer-et-amerikansk-cyber-vapen-pa-et-underlig-tidspunkt/518075

  ‘ I samarbeid med University of Texas har den amerikanske tenketanken C4ADS påvist at det i løpet av de siste få årene har vært nesten 10.000 forsøk på å sende ut falske GPS-signaler (spoofing) i og rundt Russland. ‘
  tu.no/artikler/mystiske-forstyrrelser-i-gps-signaler-har-rammet-mer-enn-tusen-sivile-skip/462092

  ‘Dette vil gi Etterretningstjenesten lov til masseinnhenting og lagring av all datakommunikasjon som krysser Norges grenser.
  Mye av det som blir fanget opp vil også være kommunikasjon mellom norske statsborgere.’
  nrk.no/norge/e-tjenesten-far-teste-omstridt-overvakningssystem_-_-en-skinnprosess-1.16095174

  ‘ Utvalget legger opp til et system som skal kunne fange opp nær sagt all informasjon som krysser landegrensen, inkludert innholdet i kommunikasjonen. Det vil også gjelde kommunikasjon mellom folk i Norge, fordi signalene ofte krysser landegrensen på veien. Kort sagt en tilnærmet totalovervåkning. ‘
  dagbladet.no/kultur/grenselost-digitalt-grenseforsvar/66602449

  ‘ Regjeringen vil endre etterretningsloven slik at metadata fra all digital trafikk som krysser grensen, blir lagret av E-tjenesten. Dette dreier seg blant annet om navn, dato, klokkeslett, geografisk plassering og IP-adresse. ‘
  digi.no/artikler/datatilsynet-vender-tommelen-ned-for-ny-e-lov/457436

  😉

  ‘ Flere lands etterretningstjenester vil forsøke å skaffe sensitiv informasjon og påvirke beslutninger, advarer PST.
  Russland og Kina nevnes spesielt i PSTs trusselvurdering for 2019. /
  nettavisen.no/nyheter/pst-frykter-russisk-og-kinesisk-innblanding/3423588998.html

  Noe av årsaken til amerikansk kamp om Taiwain?:

  ‘ Det er likevel frykten for at Huawei skal drive spionasje på vegne av kinesiske myndigheter som gjør at flere land følger etter USA, og stenger døren til selskapet. Ingen har lagt frem beviser om slik aktivitet. Men mistanke for brudd på sanksjonsregimet mot Iran kommer i tillegg.
  ….«Made in China 2025» er en ambisiøs plan der Kina har som mål å riste av seg ryktet som verdens fabrikk. Landet ønsker i stadig sterkere grad å utvikle sin egen teknologi, og bli mindre avhengig av deler fra USA.
  Derfor er det satt igang enorme prosjekter, der det utivikles kinesiske mikroprosessorer og datanettverk, uten amerikanske komponenter.
  ….Satsingen ble enda viktigere for landet etter at det kinesiske telecom-selskapet ZTE i fjor nesten ble utslettet, da det som følge av å omgå amerikanske sanksjoner ikke lenger fikk tilgang til mikroprosessorer fra USA. ‘
  nrk.no/urix/huawei-_-fare-for-spionasje-eller-svertekampanje_-1.14399304

  Svar
 • Så er (burde være) spørsmålet:
  Har verden og norske politikere allerede glemt at USA ble tatt med buksene nede og med dritt på leggen i å digitalt overvåke/hacke det meste av vestlige verdens innbyggere og politikere? Kalles ikke en slik reduksjon av kortidshukommelen for demens?
  Og er det ikke en risiko for Norge å ha demente politikere?

  ‘ På spørsmål om grepene mot spionasje vil være rettet spesielt mot Huawei, svarer justisminister ja – og at man vurderer de samme grepene som er gjort i andre land.’
  e24.no/makro-og-politikk/norsk-politikk/justisminister-tor-mikkel-wara-vi-deler-huawei-uroen-i-usa-og-storbritannia/24537098

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Jan Herdal:

Når klimaet blir kaldere, hva sier vi da?

Forrige innlegg

Den lille hunden bjeffer og reiser bust:

Frankrike vil sende tropper til Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.