POSTED IN Frankrike, Krig-fred, Russland

Den lille hunden bjeffer og reiser bust:

Frankrike vil sende tropper til Ukraina.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Frankrikes president gir seg ikke og nå forberedes en mindre utplassering av franske soldater i Ukraina. Russland vinner krigen og har svært avanserte våpen som kan nå de franske styrkene over hele Ukraina. Nylig ble svært mange franske leiesoldater (sansynligvis profesjonelle f.eks. fra Fremmedlegionen) drept på et hotel i Ukraina langt unna frontlinjen.

Russland har rapportører over hele Ukraina og selv om svært mange pro-russiske ukrainere er fengslet er det nok av folk som hjelper motparten i denne krigen. Det rapporteres nå også om en illegal motstandsbevegelse som saboterer den ukrainske hærens virksomheter. Vi hører ikke noe om dette for i våre medier fremstilles Ukraina som et samlet folk, selv om også dette er en løgn. Landet er splittet.

Ukraina oppdelt etter språk

Franske soldater uansett hvor de plasseres vil derfor bli utsatte mål. Russland har høypresise og hypersoniske missiler med svært lang rekkevidde og vil kunne påføre franske soldater alvorlige tap uansett hvor de befinner seg i landet.

Men en slik utplassering Frankrike nå ser ut til å forberede visker helt ut skillet mellom hvem som er krigførende parter. Frankrike blir deltager i krigen og er samtidig atomvåpenmakt og Nato-medlem. Hvis Russland ønsker det kan de nå hevde med full styrke at det er en Nato-krig som pågår. (noe det faktisk er).

Siden Russland vinner krigen uansett tror jeg de ikke setter saken på spissen. Det er tilstrekkelig å påføre de franske troppene noen smertelige tap, men risikoen for eskalering mot atomkrig mellom Nato og Russland øker gjennom de franske tiltakene.

I vest er desperasjonen stor for en vil ikke møte en virkelighet vesten ikke hadde drømt om. Det er derfor den upopulære lille Napoleon tillater seg dette. Han skal ikke gjenvelges og er blitt uspiselig for store deler av den franske befolkningen. Populariteten hans vil ikke vokse når likposene med franske soldater kommer hjem til Frankrike. Men hvorfor skal han bry seg? Som en Rothschild-mann er han vant til å tjene den ypperste storkapitalen og ikke befolkningen.

Knut Lindtner
Redaktør

Fransk general sier at hæren forbereder seg på sitt «tøffeste engasjement»

Russisk etterretning sier den har informasjon som viser at Frankrike vurderer å sende 2000 soldater til Ukraina

av Dave DeCamp

Sjefen for Frankrikes bakkestyrker sa i en artikkel publisert tirsdag at den franske hæren forbereder seg på de «tøffeste engasjementene» midt i samtaler fra president Emmanuel Macron om å sende tropper til Ukraina.

«For å beskytte mot aggresjon og forsvare sine interesser, forbereder den franske hæren seg på de tøffeste engasjementer,» skrev general Pierre Schill, sjef for den franske hærstaben, i Le Monde.

Schill sa at Frankrike ville være i stand til å stille 20 000 soldater til en alliert koalisjon innen 30 dager og la til at landet kunne kommandere et «korps på opptil 60 000 mann i koalisjon, ved å kombinere en fransk divisjon og nasjonale kapasiteter i den øverste enden av militært spektrum med en eller flere allierte divisjoner.»

Han avsluttet meldingen med å advare om at det franske militæret var «klar» for enhver situasjon. «Uansett utviklingen av den internasjonale situasjonen, kan franskmennene være trygge: Deres soldater vil være der,» skrev Schill.

Som Storbritannia lever Frankrike på forloren storhet. Her er det general Pierre Schill som defilerer.

Noen dager tidligere sa Macron at vestlige bakkeoperasjoner inne i Ukraina kan være nødvendige «på et tidspunkt». Siden forrige måned har den franske lederen gjentatte ganger uttalt at NATO ikke bør utelukke å sende tropper til Ukraina til tross for risikoen for en direkte krig med Russland som raskt blir atomvåpen.

Tirsdag sa sjefen for Russlands utenriks etterretningstjeneste (SVR), Sergey Naryshkin, at han hadde informasjon om at Frankrike vurderer å sende 2000 soldater til Ukraina.

«I følge informasjon som kommer til den russiske SVR, er en kontingent som skal sendes til Ukraina allerede under forberedelse. I utgangspunktet vil det omfatte rundt 2000 soldater, sa han. «Det vil dermed bli et legitimt prioritert mål for angrep fra russiske væpnede styrker.»

Macrons krigerske retorikk har trukket oppmerksomhet til det faktum at det allerede er et lite antall NATOs spesialoperasjonsstyrker inne i Ukraina, men han ser ut til å snakke om en utplassering av en større kampstyrke. Discord-lekkasjene avslørte i fjor at 97 spesialoperatører fra NATO var i Ukraina, inkludert 15 franske soldater, per mars 2023.

Forsidebilde: Alvan Nee

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Norvald Aasen
  22 mars 2024 9:27

  Meget bra og klok innledning, Knut Lindtner!

  Svar
 • Når en selvhøytidelig, irriterende, bortskjemt skjødehund begynner bjeffer raskt hele nabolaget.
  De bjeffer i kor Zelensky, Macron, Cameron, Stoltenberg m/fl. om at Russland må beseires for fred og for å «unngå WWIII», som Estlands Kaja Kallas sier (, vel vitende om at krigen er i gang og at den er ønsket, ingen fredsforhandlinger med R.); Baerbock vil sende Taurus-missiler og haubitsere ; UK bidrar med «Storm-Shadow-missiler mot mål opptil 150 mil bak russiske linjer» og der er «Britiske soldater «på bakken» i Ukraina, sier tysk militærlekkasje.» theguardian.com

  Svar
 • Med franske tropper på bakken, kan det gå mot at Russland erklærer krig med NATO.
  Trolig vil da Russland mobilisere en million soldater eller så.
  Altså en verdenskrig sentrert til Europa.
  Signalene er nå uklare fra Vesten:
  NATO-sjef Stoltenberg slår ikke klart fast at dette ikke vil bli en realitet.
  Forsvarssjefer og andre ledere i NATO-land egger til verdenskrig med ulike uttalelser.
  Her hjemme er også signalene uklare.
  Skal befolkningen forberede seg på krig eller ikke?

  Svar
 • Northern Light.
  22 mars 2024 17:05

  Var du redd for at Maya-kalenderens spådom om verdens undergang i 2012 var riktig? Det er større grunn til å frykte Deagles spådommer for 2025, slik som verden ser ut i dag.

  Deagle nettstedet ble grunnlagt i 2014 av en høyere tjenestemann fra det amerikanske forsvarsdepartementet (DoD). Deagle var assistent for forsvarsministeren og viseforsvarsministeren, og var direktør for internasjonale relasjoner for The Rockefeller Foundation. Deagle gjør sine prediksjoner på data fra DoD, CIA, og andre organisasjoner, og har store internasjonale organisasjoner som kunder. Det er ingen grunn til å ikke ta prediksjonene alvorlig. Rockefeller, the Club of Rome, og andre fra billionær herskerklassen i WEF Davos har snakket åpent om store befolknings reduksjoner i mange år, og er makten bak makten som styrer Washington DC og deres folk som Macron, Schotz, og deres vasallstater, dessverre deriblant Norge.

  Hvis Deagles for 2025 prediksjoner er riktige, kan den store befolkningsnedgangen i vestlige land, men ikke i Russland, Kina, Sør Amerika, Afrika og flere tidligere østblokk-land, være på grunn av en atomkrig som blir vunnet av Russland, og ikke et virus. Et virus vil sannsynligvis ikke kunne redusere befolkningene så mye på så kort tid.

  De vestlige landene, spesielt USA, Storbritannia, Frankrike og Italia er spådd å få en katastrofal befolkningsnedgang:
  «Deagle spådde i 2020 at Storbritannia ville se befolkningen synke med 77 % innen år 2025. USA ville se befolkningen synke med 68 % innen år 2025, Tyskland ville se en befolkningsnedgang med 65 % innen år 2025, og at Australia ville se en befolkningsnedgang med 35 % innen år 2025. Samtidig med en enorm nedgang blant mange andre vestlige land».
  Fra Derimot artikkelen fra 24 februar i år: CIA, DoD og Rockefeller Foundation står bak Deagels sjokkerende prognoser om avfolkningen i alle verdens land.

  «Ifølge Deagle vil også Italia og Frankrike bli hardt rammet av en befolkningsnedgang, men her antas det at 2/3 av befolkningen fortsatt vil være i live. Kina og Russland er spådd å bli knapt berørt, og interessant nok forventer Deagle CIA-frontgruppen til og med at India, Pakistan, Mexico, Indonesia, Malaysia, Filippinene vil ha en befolkningsøkning». Kilde: r/conspiracy_commons, lucymops Reddit post med et utdrag fra deagels nettsider.

  USA og Tyskland spesielt, er det fordi USA har så mange store militærbaser i Tyskland, som sanynligvis har mange atomvåpen forhåndslagret? Frankrike er en atommakt som truer Russland, og får ifølge Degel et stort fall i befolkningen, også Japan og Australia, som sannsynligvis har atomvåpen fra USA forhåndslagret, men ikke Filippinene, som også er i regionen. Det tyder mer på atomkrig og ikke virus. I følge Deagles tall er det en atomkrig som Russland vinner.

  For Norge sin del sier Deagles tall at befolkningen går ned fra 5,5 millioner til 3,8 millioner i 2025. Kan det bety at USAs baser på Østlandet, som er tettest befolket, og som trolig vil ha atomvåpen forhåndslagret, vil bli angrepet med strategiske atomvåpen? Det kan tyde på det når befolkningen blir redusert med 1,7 millioner, det bor ikke nok folk rundt USAs baser i nord-Norge til å komme opp i et slikt tall.

  Les også disse artiklene her på Derimot om Deagle:
  Fra 24 februar: CIA, DoD og Rockefeller Foundation står bak Deagels sjokkerende prognoser om avfolkningen i alle verdens land.
  Fra 7 november 2023: Skrevet i 2014, strekker seg til året 2025, får fornyet oppmerksomhet!
  Fra 8 november 2023: En tredje verdenskrig vil utslette USA og Israel.

  Svar
  • Northern Light.
   22 mars 2024 17:12

   Rettelse:
   Det skal stå Deagel, ikke Deagle.

   Svar
  • Jeg tror faktisk disse spådommene er skremselspropaganda, det er jo fra CIA.
   At Russland skulle tape så lite ved en storkrig virker veldig usannsynlig.

   Hva er hensikten med slike spådommer, annet enn å skape frykt?

   Svar
 • Tommy Olstad
  22 mars 2024 19:48

  Grunnen til dette initiativet fra Frankrike er at de ønsker å vise at de, som EUs militære kraft, kan utfordre Russland i Ukraina uten amerikanske styrkers hjelp.

  Hvis de sender 2000 soldater vil ikke det være en NATO-operasjon, men noe EU/Frankrike gjør på egen hånd.

  Samtidig skal vi være klar over at trusselen fra Frankrike ikke er helt tom. Årsaken til dette er at de innehar veldig avanserte/moderne nøytronvåpen. Dette er atomvåpen med veldig begrenset sprengkraft, men med en meget dødelig stråling. Et viktig poeng er også at de ikke etterlater noe radioaktivt slagg; det er ingen strålefare allerede kort etter at våpenet er blitt brukt.

  Ved bruk av slike våpen ville altså de russiske styrkene kunne bli utslettet, og det ville ikke være noe problem for de regulære Ukrainske styrkene å rykke frem. Hvis man samtidig var klok nok til ikke å angripe Krim, er det ikke et helt umulig scenario at 3. verdenskrig ble unngått, men at Putin som presidenten som hadde startet og tapt en katastrofal krig for Russland hadde måttet gå av.

  Stemningen i Vesten er jo slik at ingen ville bebreide Frankrike for å bruke atomvåpen bare det ikke utløste verdenskrig. Likevel er nok sannsynligheten for at det jeg her har beskrevet faktisk vil settes i verk veldig liten. Risikoen for en større krig, også med de store gammeldagse kjernevåpnene, ville rett og slett være for stor.

  Det dreier seg altså om ønsket om å markere Europeisk autonomi/alenegang, og kanskje har man også en tanke om å gi NATO skylden når nederlaget i Ukraina bare må erkjennes; at forsvarsalliansen hadde blitt et monster som var kommet ut av kontroll. Om Vesten på noen måte klarer å redde ansikt i denne saken, er et absolutt åpent spørsmål.

  Svar
 • Northern Light.
  22 mars 2024 20:34

  Kremls talsperson Dmitry Peskov: – Russland er i krig.

  Det som startet som en militær operasjon har eskalert etter at Vesten ble en deltaker, har Dmitry Peskov sagt.

  Av RT.
  Russlands militæroperasjon i Ukraina har blitt til en full krig etter at Vesten ble en deltaker i konflikten, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov i et intervju med nasjonale medier publisert fredag.

  Moskva vil fortsette til målet er nådd med å sikre at det ukrainske militæret ikke kan utgjøre en trussel mot russiske borgere eller territorium, sa talsmannen til avisen Argumenti i Fakty, og bemerket at landet nå har fire nye føderale landsdeler, som må beskyttes og fullstendig frigjøres fra Kievs styrker.

  Peskov understreket at Russland ikke kan tillate eksistensen av en stat på sine grenser, som offentlig hevder at den vil erobre Krim-halvøya så vel som Russlands nye territorier, med henvisning til Donetsk og Lugansk folkerepublikkene, og Zaporozhye og Kherson-regionene.

  «Vi er i krig», sa Peskov og forklarte at mens konflikten begynte som en spesiell militær operasjon, men så snart «det kollektive Vesten ble en deltaker i dette på Ukrainas side, ble det en krig for oss».

  I en telefonsamtale med journalister senere på dagen forklarte Peskov at til tross for at konflikten «de facto har blitt til en krig», forblir den juridisk sett klassifisert i Russland som en spesiell militæroperasjon, og at ingenting har endret seg i den forbindelse.

  Det russiske forsvarsdepartementet rapporterte nylig at siden starten av den militære operasjonen i Ukraina i februar 2022, har over 13 000 utenlandske statsborgere deltatt i kampene på siden av Kievs styrker. Av disse styrkene, som Moskva beskriver som leiesoldater, har rundt 5962 blitt «eliminert», ifølge departementet. De fleste av dem kom fra Polen, Georgia, USA, Canada, Storbritannia, Romania, Tyskland og Frankrike, rapporterer de.

  Sjefen for Russlands utenlandske etterretningstjeneste (SVR), Sergey Naryshkin, hevdet tidligere denne uken at Frankrike forbereder sine styrker for utplassering til Ukraina, og angivelig ønsker å sende så mange som 2000 soldater for å kjempe for Kiev.

  Frankrikes president Emmanuel Macron har de siste ukene antydet mulig utplassering av NATO-styrker til Ukraina, og uttalt at han ikke kunne «utelukke» denne muligheten mens han stemplet Russland som en «motstander».

  Moskva har advart om at et slikt skritt sannsynligvis vil føre til et direkte sammenstøt mellom russiske og NATO-styrker, som ifølge president Vladimir Putin ville være «bare ett lite skritt unna en fullskala tredje verdenskrig».

  Fra RT, publisert 22 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Russia is at war – Kremlin.

  Svar
 • Furubotnik
  22 mars 2024 21:58

  Jeg mener ikke å være pirkete, men IKKE STOL PÅ AUTO-OVERSETTELSE.

  Her står det: «…en direkte krig med Russland som raskt blir atomvåpen», i dette tilfellet skulle «nuclear» oversettes til «kjernefysisk» for at det skulle bli riktig.

  Jeg leste en gang en lang artikkel hos Steigan der «fighters» konsekvent ble oversatt til «jagerfly» selv om det i sammenhengen var åpenbart at det dreide seg om individuelle geriljasoldater, oversettelse kan være en tispe for å si det sånn.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvorfor forbyr USA Tik-Tok?

Kanalen bryter USAs informasjonsmonopol.

Forrige innlegg

Partiske medier later som at de er objektive.

Vestlig mediedekning av Russland er utrolig farlig, og det blir verre.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.