POSTED IN Atomvåpen, Krig-fred

Hvordan vil Russland reagere?

Midt under Ukrainakrigen trener USA/Nato på atomkrig.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Fra «Steadfast Noon» til «et minutt før tolv». Gjør NATO seg klar til atomkrig?

Av Larry Johnson.

Larry Johnson var tidligere en analytiker i CIA

NATO spiller et høyt spill som også kan bety risiko for å utvikle en atomkrig med Russland.

Beklager å måtte ødelegge dagen for deg. Men NATO har satt i gang sin årlige atomvåpen-øvelse i dag, sitt STEADFAST NOON. Selv om denne øvelsen ikke har noe med Russlands invasjon av Ukraina å gjøre, så kommer det på et ømtålig tidspunkt , og vil få Russland til å heve sitt varslingsnivå.

Vel, det er sant at NATO gjennomfører denne øvelsen hvert år på denne tiden, så er det idiotisk å tro at det ikke har noe med krigen i Ukraina å gjøre.

Hvorfor?

Jo, fordi NATO øver på å utplasserte atomvåpen. De bevæpner flyene sine med disse våpnene og simulerer er angrep på Russland. Og du tror kanskje at Russland ikke bryr seg om dette?

Jeg vil at du skal kjenne historien bak denne øvelsen. Her har du beskrivelsen, fra 2020 versjonen av Steadfast Noon, som foregikk i Nederland:

«Dagens øvelse viser at de allierte er fast bestemt på å sikre at NATOs atom-avskrekking er trygg, sikker og effektiv», sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg da han besøkte øvelsen ved Volkel Air Base i Nederland den 16. oktober 2020.

«Hensikten med NATOs atom-avskrekking skal ikke provosere fram noen konflikt, men bevare fred,  hindre aggresjon og forhindre misbruk».

Årets øvelse fant sted over deler av Vest-Europa og Nordsjøen.

Den årlige øvelsen, kjent som Steadfast Noon, har til hensikt å praktisere og vurdere NATOs atom-kapasitet i Europa.

Den er planlagt godt i forveien og involverer mer enn 50 fly fra flere allierte luftstyrker.

Flyene har naturligvis ikke med seg aktive bomber under disse øvelsesflyvingene.

De Forente Stater deltar med en 20 taktiskes B61 bombefly fra Büchel og Volkel flybaser. Dette ifølge Federation of American Scientists.

Omtrent 100 taktiske USA-bombefly er antakelig utplassert i Belgia, Italia og Tyrkia.

Den tilsynelatende uskyldige frasen «øvelsesflyvinger» er en omskriving for å laste opp flyene med uskyldige treningsvåpen, og sende dem ut på en måte som simulerer et angrep på Russland.

Ingen provokasjoner her, nei?

USAF personell laster en B61 kjernefysisk treningsbombe på en F-16 jagerbomber på Aviano Air Base i Italia

Her er beskrivelsen for øvelsen i Italia i 2021:

NATO annonserte på mandag at de har startet sin årlige atom-øvelse med kodenavn Steadfast Noon. 

Denne ukelange øvelsen foregår over det sørlige Europa, og involverer fly og personell fra 14 NATO-land.

Ifølge en uttalelse fra NATO så involverer «Steadfast Noon øvelsesflyvinger med F-35 fly, og også konvensjonelle fly, støttet av overvåknings- og påfyllingsfly.

Ingen virkelige atomvåpen blir brukt.

Øvelsen hjelper NATO til å sikre at deres atom-avskrekking forblir trygg, sikker og effektiv»…

Den andre atomvåpen-basen i Italia – Ghedi nær Brescia – er antakelig en del av Italias vertskap for årets Steadfast Noon-øvelse.

Der gjennomgår man i øyeblikket flere viktige moderniserte atomvåpen som skal utgjøre NATOs atomvåpenstyrke i flere år framover.

Av de 14 nasjonene som deltar er nederlandske F-16 og tyske Tornadoer som er står ved Ghedi. 

Sammen med dem deltar italienske Tornadoer og amerikanske og belgiske F-16 fly, og muligens også tsjekkiske Gripen-fly fra Aviano flybase. 

Belgia og Storbritannia er årets vertskap for Steadfast Noon.

Steadfast Noon, som øvelsen er kjent som, foregår fra 17. til 30. oktober. Og involverer som nevnt 14 land og opp til 60 fly av foskjellige typer. Det involverer fjerde og femte generasjons kampfly, og også overvåkningsfly og tankfly.

Som i tidligere år deltar også USAs luftforsvars B-52 langdistanse bombefly. De vil fly ut fra Minot Air Base i Nord-Dakota.

Øvelsesflyvingene vil finne sted over Belgia, som er vertskap for øvelsen. Og også over Nordsjøen og Storbritannia.

Men det kunne vært verre.

Kan du tenke deg hvordan det ville ta seg ut om Polen eller Litauen skulle være vertskap for øvelsen?

Det ville ha provosert fram en mulig atomkrig enda mer. 

Jeg vet ikke om planleggerne hadde til hensikt å bruke luftrommet over Belgia og Nordsjøen da hele greia ble planlagt for seks måneder siden.

Disse øvelsene er vanligvis planlagt 18 måneder i forveien. De starter med en før-planleggings konferanse, som så følges opp av senere planleggingskonferanser. Der blir scenarioene utviklet og finpusset.

I tillegg til NATO-personell inkluderer prosessen også kontraktører som hjelper til med å styrer de skriftlige beskjedene som  simulerer kommunikasjonen mellom de deltakende nasjonene og NATOs kommando.

Når så prosessen er komplett er det en MSEL – et Master Scenario Event List, som fungerer likt en regissør for et filmopptak. MSEL dikterer hvem som gjør hva, når de skal gjøre det, og hvor de skal gjøre det.

NATO bracing for annual nuclear exercise Steadfast Noon | Defense Brief
Steadfast Noon er å trene på dommedag.

Det som gjør årets Steadfast Noon så farlig er at den foregår samtidig som vestlige trusler om å bruke atomvåpen mot Russland herjer helt uforsiktig rundt omkring. Faktisk blir Russland beskyldt for å true med å bruke atomvåpen. Så langt har de ikke kommet med noen slik trussel. Men det rettferdiggjør for Vesten å fortsette med denne slags øvelser.

Det smarteste Vesten kunne gjøre,  i lys av den forhøyede spenningen overfor Moskva, ville være å avlyse hele øvelsen.

Men Vesten er ikke smart.

Størstedelen av manøvrene blir holdt mer enn 1000 km fra Russland, sier en ansatt i NATO, the North Atlantic Treaty Organization.

«Det ville sende et svært galt signal om vi plutselig skulle avbryte en slik rutine, en lenge planlagt øvelse, bare på grunn av krigen i Ukraina. Det ville være å sende et feil signal», sa Stoltenberg til reporterne om kvelden da NATOs forsvarsministre møttes i Brüssel.

Faktisk ville det å kansellere øvelsen bare øke spenningen overfor Russland. Slik det er nå vil man anta at russerne tror Vesten bruker øvelsen som en forberedelse til å angripe Russland i et første-angrep.

Men jeg tror ikke at NATO vil gå så langt. Iallfall ikke nå. Øvelsen er bare en unødvendig provokasjon, nå som nervene er på høykant i NATO og i Russland.

La oss håpe at klokere hoder seirer.

Redaksjonen har lagt til bilde m/kommentarer

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • «Det smarteste Vesten kunne gjøre, i lys av den forhøyede spenningen overfor Moskva, ville være å avlyse hele øvelsen.
  Men Vesten er ikke smart.»

  Nå er nok hensikten med øvelsen å skremme. Men allikevel.

  Vi kan ane overskriftene i ( norsk) media, om det var Russland som hadde gjennomført en slik øvelse nå.

  Svar
 • Man kan da for «F» ikke trene på en Atomkrig! – Det forstår ethvert menneske som ikke er hjerneskadet av Corona-vaksiner, – eller har en dysfunksjonell tankegang !

  Det eneste man bør trene på i forbindelse med mulig Atomkrig er hvordan man skal ta vare på sivilbefolkningen etter at Idioter har fremprovosert et scenario der vi alle vil utsettes for en rikelig dose med Radioaktivt søppel, -(avviker faktisk ikke så mye fra problemene mange av oss nå sliter med etter å ha fått en rikelig dose med søppel mRNA) !

  Dette er Psykopatenes krig ! (som det dessverre er alt for mange av i militær uniform) – Det eneste vi vil oppleve dersom enkelte ikke får kalibrert hjernen, – (gjelder også Norske idioter som trener opp mordere i England) – Det er at vi alle vil bli skadelidende og mange av oss vil smertelig dø !

  Men, – man kan se positivt på det ! – Når det meste er lagt ØDE vil det virkelig bli fortgang i Globalistenes BBB. – Men jeg kan forsikre dere alle ! -Better ! – Det vil det så definitivt ikke bli ! 😉

  Og igjen, – hva handlet denne krigen egentlig om og hva fremprovoserte den ? – Flere åpenbare provokasjoner og massakre mot etniske Russere i Ukraina de siste 8 årene (fortiet av media), – samt det at Russerne ville forhindre at det man kan anse som et av de mest korrupte land i verden skulle få muligheten til å utplassere Atomvåpen langs sin grense !

  Helt uforståelig Russisk bekymring ?

  Svar
  • Tror vi må være klar over hvem som er i ferd med å ødelegge Ukraina – Det er ikke Russland !

   Det er NATO med USA i ryggen samt disse Khazarene som har tatt makten i dette landet og ønsker å opprette en ny Khazar-stat ! – Hvis Russland virkelig hadde ønsket å ødelegge Ukraina hadde de lagt det øde for lenge siden, – slik Nato nesten totalt ødela Jugoslavia i sin tid og det klarte de da faktisk også !

   Ha en God Dag

   Svar
   • Denne konflikten har utviklet seg til en avansert Sandkassekrig – 1 mot røkla! – 30 Natoland mot 1stk. Russland. – Prøv nå å forstå hvor skinnsykt dette høres ut «Kjære» Stoltenberg ! – Neppe noe å være stolt av ! – Men når tankegangen kollapser i samme grad som man har evnen til å forstå og innse både sannheter og virkeligheten får vi alle et problem. – Et mye større et, – enn Ukrainakonflikten i seg selv ! – Ynkelig !

    Synn

   • Ja, Synneva:
    «– slik Nato nesten totalt ødela Jugoslavia i sin tid og det klarte de da faktisk også !»

    For ikke å forglemme ( aldri glemme!) Stoltenberg/Norge/Nato sitt angrep på Libya; og statslederen og 30 000 ikke-stridende drepte, de aller fleste sivile. Med 600 bomber på udefinerte mål, fra 10 000 fot. ! ( Tenk om Russland hadde gjort noe slikt i Ukraina. For et oppslag i media!)
    Et land som ikke angrep noe annet enn makten til bakmennene i USA/Israel som var engstelige for å miste kontroll over valutastyringen på det afrikanske kontinentet. – Og med den kontrollen som cementerte fattigdommen som har holdt dette kontinentet i tiår etter tiår, gjennom valutastyring. – Og ødeleggelse av et stort vanningsanlegg for hele Nord-Afrika. I tillegg til å stjele alt gullet selvsagt, og kontrollern over de enorme libyske oljekildene.

    Og dette var vår statsminister!
    Og dette var et Norge som deler ut Nobels Fredspris.
    Og dette med omtrent full tauset fra et norsk media som nå demoniserer Russland for å slå tilbake helt rimlige provokasjoner, fra et Nato/USA som til fulle har vist at de ikke har magemål.

    Det er så gjennomført mafia- psykopatisk.
    Det hele er så falskt, løgnaktig og dobbeltmoralsk.
    Og trist. For Norge og norsk kultur & mentalitet.
    – Og selvfølgelig farlig. For et Norge , – som nå tydelig har signalisert at uprovoserte militære angrep ( på oss også selvsagt) er helt i orden.

   • Ja Frikar – Dette er både falskt, løgnaktig, dobbeltmoralsk og veldig trist.
    Også for den Norske kultur og mentalitet, – ikke verdig et Demokrati, men hvem kan påstå at vi lever i et? ‘

    God Natt

 • Krigsstiftaren, krigsforbrytaren, psykopaten, massemorderen Jens Stoltenberg er NATOs sekretær fordi han er kvalifisert dum nok for jobben. Normale folk vil ikkje, sjølvsagt. JS er forakta i utenlandske medier.

  Og nordmenn forstår ikkje at deira eige politiske regime er i blodig krig med Russland. Våkn opp og redd deg sjølv for 2023 blir fryktelig. Regimet sin viktigste allierte vil kanskje bruke atomvåpen i Europa.

  Vinteren, den kalde fine tida, blir bra her i landet, men neste vinter blir eit helvete.

  Nordmenn er dumme skattebetalere med over 70% reell skatt (mva betalt av skatta inntekt), dyraste bensinen, straumen og maten.
  Og Nrk som lyg lyg lyg. Har vår kultur livets rett?

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   19 oktober 2022 14:15

   Einig. Det ser ikkje ut til at nordmenn fattar alvoret i at me krigar mot Russland. Me har litt for lenge hatt same uskikk som USA: Våre spesielle militære operasjonar skal helst føregå i andre land enn vårt eige.

   Me kan få ei brå oppvakning.

   Svar
  • De som ikke forstår den hodeløse bevæpningen av det fascistiske Ukraina siden 2014 og ikke forstår vestens fremprovoseringen av en storkrig med Russland har rett og slett i fattet det hele meget dårlig ! – Ja du må rett og slett være kvalifisert som idiot for ikke å forstå konsekvensene!

   De som virkelig tror og mener at det nåværende sittende regimet i Ukraina ikke har sin opprinnelse i en mer eller mindre Nazistisk ideologi tar ganske enkelt feil ! – Dette er ikke et Demokrati !

   Det er heller ikke Norge stort lenger da vi mer og mer merker hvordan fascismen får mer og mer grobunn !

   Svar
  • Wasan Totland
   19 oktober 2022 21:21

   Jeg prøvde å forklare naboen, som forøvrig jobber i oppdrettsbransjen, at et tillegg på ti kroner ikke gir økt kjøpekraft. Det klarte han ikke å forstå. Rergneferdighetene ligger desverre så langt nede hos folket.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  19 oktober 2022 17:41

  Norske F-16-pilotar let seg bruka i åtaket på Libya. Er det nokon grunn til å tru at norske F-35-pilotar ikkje vil vera med på eit åtak på Russland? F-35 er litt tregare, men har stealth-teknologi og lengre rekkjevidd enn F-16.

  Ingen grunn til overrasking om Russland finn det tryggast å slå ut Vardø-radarar, Rygge, Værnes, Sola og Håkonsvern, ubåthamna ved Tromsø og det norske angrepsdepartementet før Russland får endå meir ugreie med norske kvalitetsvåpen enn dei allereie har fått.

  Svar
  • Nye russiske kampfly er raskare og mykje betre enn ‘gåsa’ F35, skandaleflyet. Slik er det med militære våpen, dei russiske er best, og blir stadig utprøvd og forbetra no i krigen.

   USA misunner Russland krigen fordi det russiske militæret trener seg sterkare. Tusenvis av amerikanske menn i ukrainske uniformer hjelper ingen. Titusenvis av polakker i ukrainahæren kan døy. Berre Russland har utdanning i fullskala landkrig og taper aldri ein forsvarskrig mot Nato. Aldri!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er forskjell på flytninger i Latvia.

Noen blir torturert mens andre blir tatt imot med åpne armer.

Forrige innlegg

Politiet hadde utvidete fullmakter som ble brukt:

Fengslet på flyplassen uten grunn da han skulle hjem.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.