POSTED IN Gaza, Israel, WEF

Hvordan få kloa i Gazas gassfelt?

Gaza-krigen, store penger og World Economic Forums rolle i den

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Ernst Wolff


Under påskudd av å utrydde terrortrusselen en gang for alle, viser den israelske hæren ingen hensyn til den palestinske sivilbefolkningen.

Det er nå klart for enhver observatør at dette ikke lenger dreier seg om forsvar, men om målrettet ødeleggelse – en ødeleggelse der tusenvis av uskyldige ofre, inkludert utallige barn, villig aksepteres. Hvorfor? Hva og fremfor alt hvem står bak denne monstrøse umenneskeligheten? Hendelser som skjules for allmennheten av hovedstrømpressen, men som også kan være avgjørende for den fremtidige utviklingen av konflikten, vil kunne kaste lys over dette.

Naturgassfunn utenfor Gaza

Som nå mange vet finnes det gass- og oljeforekomster verdt rundt 500 milliarder dollar utenfor kysten av Gazastripen. Palestinerne har rett til utbyttet, men Israel har holdt det tilbake i 20 år, i strid med folkeretten. Samtidig er Israel selv engasjert i olje- og gassproduksjon, ved 9 forskjellige felt i Middelhavet, og har dermed siden 2017 blitt gasseksportør.

Dette alene er en åpenbar urettferdighet og en hån mot menneskene på Gazastripen, hvor halvparten av innbyggerne lever i fattigdom og 80 prosent av befolkningen er avhengig av humanitær hjelp. Hvorfor og hva som ligger bak denne umenneskelige agendaen, avsløres av det som har kommet frem det siste: Et av Israels gassfelt er Tamar, som drives av det amerikanske selskapet Chevron. Eksporten via gassrørledningen i Øst-Middelhavet ble stoppet noen dager etter Hamas motangrepet 7 oktober. Chevron søkte deretter om å eksportere gass via Arab Gas Pipeline, som forbinder en annen israelsk offshoreplattform, Leviathan, til både Jordan og Egypt.

Alliansene i bakgrunnen

Dette viser tydelig at i krig er det allianser som publikum ikke vet noe om, og med god grunn: de skal ikke vite hvem som tjener på krigen. Partene som er involvert her: Egypt og Israel har kjempet flere kriger mot hverandre tidligere, og er ikke ansett som vennlige mot hverandre. Og Jordans dronning Rania har gjentatte ganger uttrykt sin solidaritet med palestinerne, og hennes avvisning av Israels krigspolitikk.

Denne offentlige fremstillingen blir imidlertid motsagt av at både Netanyahu og Egypts statsoverhode general Al Sisi er oppført av World Economic Forum som bidragsytere. Og dronning Rania av Jordan har vært medlem av WEF-styret i flere år.

Larry Fink, direktør av BlackRock

Det er ikke alt. Chevron, en av verdens største oljeselskaper, er nært knyttet til WEF som en av rundt 120 såkalte strategiske partnere. Og, Chevrons hovedaksjonær, sammen med Vanguard, er verdens største kapitalforvalter BlackRock. Og direktøren Larry Fink har vært medlem av WEF-styret med dronning Rania siden 2019. For å toppe det hele: Israels viktigste våpenleverandører er de store våpenselskapene i USA, hvor BlackRock er hovedaksjonær.

Hjelpepakker og lisenser

Våpenleveransene kalt hjelpepakker er ikke finansiert av veldedige organisasjoner eller milliardærer som sympatiserer med Israel, men av amerikanske skattebetalere i form av såkalte bistandspakter. Den siste hjelpepakken på 13 milliarder dollar i oktober var fra USAs president Biden, som også er bidragsyter til WEF agenda.

Men det slutter ikke der, fem dager før gjenopptakelsen av angrepene på Gazastripen, tildelte Israels regjering 12 lisenser for å lete etter naturgass til seks selskaper. Den største av disse er British Petroleum. BP er også partner med WEF og signerte en avtale på 1,5 milliarder med det indiske IT-selskapet Infosys i mai 2023. Infosys er også partner med WEF – og medgründer, milliardæren Narayana Murthy, er også bidragsyter til WEF, og svigerfar til Storbritannias statsminister Sunak, som er en av WEFs Young Global Leaders.

Nok en villedende manøver

En annen detalj som viser hvordan det palestinske folket blir lurt og svindlet ikke bare av den israelske regjeringen, men også av deres egne ledere: I juni 2023 lovet Israels statsminister Netanyahu utviklingen av gassfeltet utenfor Gaza til det egyptiske statseide selskapet EGAS – det i enighet med Mahmoud Abbas, leder av det palestinske styret, og Abbas, Hamas’ motstander, er også bidragsyter til WEF.

Trist, men sant: Verdenssamfunnet blir lurt i tilfellet Gaza. Spørsmålet i krigen ikke er hvilken av de to stridende partene som vil vinne til slutt, men hvem som trekker i trådene og skruppelløst beriker seg selv på bekostning av uskyldige mennesker.

Fra Global Research, publisert 8 desember 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i originalartikkelen.
Wolff er undersøkende journalist, bestselgende forfatter og har en YouTube kanal blant annet.
Originalartikkel: «The Gaza War, “Big Money” and the Role of the World Economic Forum.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er det slike folk som er våre ledere?

Må en være psykopat for å klatre helt til topps?

Forrige innlegg

Grønn politikk:

Befolkningen betaler og tar dermed risikoen, kapitalen tar pengene våre.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.