POSTED IN Klima, Økonomi

Grønn politikk:

Befolkningen betaler og tar dermed risikoen, kapitalen tar pengene våre.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Professor i kjernefysikk: De rike beriker seg på grønn energi, skattebetalerne tar risikoen.

Av Swebbtv.


Det er vanskelig å forstå at både høyre- og venstresiden støtter «grønne investeringer», som i praksis gjør at skattebetalerne tar hele risikoen.

Det sier Jan Blomgren, professor i kjernefysikk, i et intervju i Fjärde Statsmakten hos Swebbtv. «Risikokapitalistene går med overskudd hvis det blir suksess, men tar ikke tapet hvis det blir ulønnsomt. Det tar skattebetalerne, påpeker han. Jeg får det ikke til å stemme».

Jan Blomgren

Under covid pandemien kom EU med en plan, de skulle bruke 10 000 milliarder kroner med det påståtte målet å få fart på Europa. Den såkalte pandemien ble en måte for myndighetene å fremme sin politikk i hele Europa, forklarer professor i kjernefysikk, Jan Blomgren til Swebbtv.

Pakken handler mye om såkalte grønne investeringer og lignende, sier Jan Blomgren i Swebbtv. Legg merke til at de setter av nesten halvparten, over 4000 milliarder kroner, til prosjekter knyttet til hydrogen. Så politikerne har ikke bare sagt de skal få fart på Europa, men å få fart på Europa med hydrogen fremst av alt. Og det betyr at de som kan halvere karbondioksidutslippene ved hjelp av metangass ikke får en krone, for det er ikke hydrogengass. Når politikken kårer en vinner, blir innovasjoner som ellers kunne vært verdifulle lagt vekk.

Og dette fører til en ny type kapitalisme. Før måtte man tenke på om man kunne tjene penger på dette, hvilken risiko tar jeg? Da må du gå til banken og overbevise dem om å låne deg en milliard. Men nå er situasjonen at det er et enormt fat på bordet med gratis penger. Da er det interessant for kapitalistene å få tak i de pengene, for det er risikofrie penger, noen andre betaler, og det er skattebetalerne.

Det handler altså om avtaler i multimilliardklassen med skattebetalernes penger. Det er interessant at dette er drevet av både høyre og venstre i Europa, fortsetter Jan Blomgren. Men det som skjer med denne ordningen er at skattebetalerne tar hele risikoen. Blir det tap, betaler skattyterne. Risikokapitalistene tjener penger hvis det blir suksess, men tar ikke tapet hvis det blir ulønnsomt. Det tar skattebetalerne.

Jeg synes det er veldig vanskelig å se hvorfor høyre- og venstrepartiene mener, at det er riktig at allerede rike mennesker skal kunne berike seg enda mer risikofritt, og skattebetalerne tar regningen til slutt. Jeg forstår ikke disse ideologiene.

Fra Swebbtv, publisert 5 desember 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Lght. Linker og videointervju i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: ”Redan rika berikar sig riskfritt” – elitens klimatideologi skapar en ny kapitalism.

Kommentar av oversetter:
«Det er vanskelig å forstå at både høyre- og venstresiden støtter «grønne investeringer», som i praksis gjør at skattebetalerne tar hele risikoen».
Storkapitalens politikere har for lengst tatt over venstrepartiene, i Norge som i Sverige. Norges Storting er som et eneste parti – Stortingspartiet. Stortinget representerer ikke lenger folk og lands interesser. Deres oppgave for storkapitalen de tjener, er å få pengene ut av statskassen og over til den globale storkapitalens prosjekter som blant annet grønn energi, en enorm offentlig hvitvasking av penger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  11 desember 2023 9:40

  Stortingspartiet skal no byggja opp marinen for Kiev-styret. Saman med krigshissar Storbritannia skal Noreg stilla med pengar og krigarar fram til 2035.

  https://steigan.no/2023/12/guri-melby-ukraina-kan-tape-norge-ma-gi-mer-vapen/

  Den «grøne» Guri Melby held krig og våpenproduksjon utanfor alle miljø-rekneskapar.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   11 desember 2023 16:13

   Når Støre-regimet no lovar vekk norske skattepengar til ukrainsk opprusting fram til året 2035, hoppar det over tre stortingsval. Vonleg sit ingen av dagens Løvebakken-ekstremistar på stortinget i 2035.

   Suveren forakt for dagens og framtidas norske veljarar.

   Svar
   • Bjørn Halvor Enciso
    12 desember 2023 0:53

    Godt det er noen som vil hjelpe Ukraina mot onde Putin. Men at Norge skal ta å gi mest i støtte blir feil, men hjelpe.
    Vi kan ikke si vi er mot krigen som Putin har startet, men vi skal ikke hjelpe et land som blir angrepet, det blir feil, er vi i mot invasjonen av Ukraina så bør vi også hjelpe, noe annet blir som å stå og se på at Putin tar Ukraina, hva blir neste land ut, det er Moldova og så de baltiske landa, og Polen med, det har selv Putil og Larkov stått sagt i sine taler.

 • Torfinn Slettebø
  11 desember 2023 10:29

  Endeleg noko positivt frå militæret:

  Ein fugl var nok til å setja eit USA/koreansk F-35 på bakken. Flyet, med ein prislapp på 1-2 milliardar, er kondemnert etter fugleåtaket, skriv Forsvarets forum 11.12.

  Me treng fleire fuglar, og fleire folk som ser det latterlege i løyvingar til militæret.

  Svar
 • > … kapitalen tar pengene våre.

  Anbefaler Lindtner om å lære forskjellen på oligarker og kapitalisme, så blir det forhåpentligvis mulig å ta denne bloggen seriøst. Oligarkene tar definitivt befolkningens penger og de gjør det ved å MISBRUKE kapitalisme. Veldig viktig å forstå at kapitalisme bare er frivillig handel hvor begge parter tjener på handelen. Kapitalisme trenger beskyttelse av et samfunn som respekterer naturloven. Det er ikke tilfellet her. Dette er oligarki og eller fascisme hvor eliten bruker makten sin til å skru befolkningen.

  Svar
 • Håper Knut Lindtner kan se denne videoen på 10 minutter fra G. Edward Griffin om kapitalisme og individualisme vs kollektivisme. Mannen er over 90 år og har studert kommunisme intensivt i sin ungdom. Så han forstår begge sider.

  https://www.youtube.com/watch?v=cVdI4Kx8TdY

  Svar
 • Northern Light.
  11 desember 2023 16:52

  Al Gore: Folk som har tilgang til informasjon utenom hovedstrømpressen «truer demokratiet».

  Av Tyler Durden.
  Al Gore sa på klimatoppmøtet at folk som har tilgang til informasjon utenfor hovestrømpressen er en trussel mot «demokratiet», og at sosiale mediers algoritmer (som regimene ikke kan styre) «bør være forbudt». Ja, det gjorde han virkelig.

  Al Gore kom med kommentarene under en opptreden på klimakonferansen Cop28 i Dubai. Gore sutret over at sosiale medier hadde «forstyrret den eksisterende balansen, som gjør at et representativt demokrati fungerer mye bedre».

  Den tidligere visepresidenten sa at et fungerende demokrati var avhengig av en «delt kunnskapsbase som tjener som grunnlag for å resonnere sammen kollektivt», men at «sosiale medier som er dominert av algoritmer» forstyrrer denne balansen.

  I følge Gore blir folk trukket ned i «kaninhull»* av algoritmer som er «den digitale ekvivalenten til en AR-15 ( lovlig halvautomatisk militær rifle i flere stater i USA) – de burde bli forbudt, de burde virkelig bli forbudt!», sa han.

  Gore hevdet, «Det er et misbruk av det offentlige forumet», og at folk ble trukket inn i ekkokamre. «Hvis du tilbringer for mye tid i ekkokammeret, er det som en bevæpnet og farlig form for AI, ikke kunstig intelligens, men kunstig galskap! Jeg mener det alvorlig!» han la til.

  Tilsynelatende er det eneste ekkokammeret som bør tillates å eksistere Gores eget kaninhull, der jorden konstant er på randen av ødeleggelse, takket være at folk ikke adlyder hans teknokratiske mandater.

  Kanskje Gore er misfornøyd med at hans egen feilinformasjon blir faktasjekket av enkeltpersoner, som har tilgang til informasjon som ikke er produsert av hovedstrømpresse og media som er vennlige mot ham.

  Gore spådde i 2009 at nordpolen ville være «isfri» innen 5 til 7 år. Det skjedde aldri.

  Som Thomas Cartenacci dokumenterer, har Gore en historie med å komme med spådommer om klimaendringer som viser seg å være fullstendig feil. Ikke rart han vil forby dissens.

  *Kaninhull er en referanse til boken Alice i Eventyrland, der hovedpersonen falt gjennom et hull i bakken og inn i en absurd alternativ virkelighet. I dag blir det først og fremst brukt om å bli hjernevasket på internett».

  Fra ZeoHedge, publisert 10 desember 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker og videoer i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Al Gore Warns: People Having Access To Non-Mainstream Information «Threatens Democracy».

  Svar
 • Lytt og hør:

  https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/overrekkelse-av-frontfagsmodellutvalgets-rapport/id3018782/

  – og le.

  Og spør så (deg selv. ) :
  Hvis strømprisen til befolkningen og til befolkningens (små-) nærinsliv hadde blitt holdt på produksjonspris. ( som vi vet er 15 øre pr. kWh inkl. 50% avanse/fortjeneste til kraftkommunene. )
  – da hadde vi sluppet dette oppblåste, intetsigende – men sikkert oppkostede , seminaret.

  Da hadde vi sluppet et kobbel av uproduktive byråkrater som kun har som oppgave å betale LITT av den stjålne/avgiftsbelagte/ børsutlagte stømprisen.
  Da kunne ikke renteøkning en forsvares. (- slik bakmennene w.w. ønsket .)
  Da hadde vi fortsatt bygget boliger i Norge slik at prisene gikk ned.
  Da hadde vi ikke fått prisstigning ( såkalt ‘inflasjon’ ) i Norge.
  Da hadde vi muligens fått prisøkning på importerte varer . Hvis vi ikke hadde fornuftig inført bartrade ( vare mot vare), en periode.
  Da hadde vi kunnet eksportert varer med større konkuransekraft grunnet ‘dårlig’ valuta, – en periode. Og i mellomtiden kunne konsentrere oss om egen produksjon, og produksjonsutvikling/næringsliv til nasjonene egt behov.

  MEN.
  Da hadde regjeringen/politikerne, som tydligvis har andre herrer enn Norges befolkning, tapt økonomisk og politisk makt – i forhold til befolkningen.
  Befolkningen hadde ikke måttet stå med lua i handa.
  – Overfor ‘ARBEIDERPARTIET’ . ;-)

  Svar
  • Nå hadde ikke hverken Holden eller Vedum knekk i knærne.
   Men de var like flinke til å lære seg og/å snakke økonomi-tullball, – som narkomane har lært seg nav- språket. Det er bare spørsmål om hva man er ruset på.

   Det som er morsomt med akademisk penge-økonomi, er at virkeligheten er langt borte. Som småpiker som tror at en dukke er et levende barn. Virkelig og fantasi skilles ikke.
   Det som er trist/farlig, er at barnslighetene har så stor makt i vår nasjon. En nasjon /politikere og deres økonomer som burde opptre voksent/edruelig. .

   Resesjon…, inflasjon…. Tja, samme . Bare pengesystemet kan brukes som verktøy til å stjele fra de produserende innbyggerne, så kan ‘argumentene’ tilpasses. :

   ‘Når renten på langvarige statobligasjoner faller under renten på kortvarige, heter det at rentekurven er invertert. Det har vært et sikkert tegn på resesjon de siste 50 årene.
   – Sannsynligheten for at dette faktisk varsler en resesjon, avhenger av hvor lenge vi har en fallende kurve. ‘
   aksjelive.e24.no/article/2GJwPy

   Høyt forbruk er negativt for miljøet. Lavt forbruk er visst negativt for,… ikke folks velstand, med lavere priser på det de trenger av materielle nødvendigheter. Men penge-økonomenes velstand ,og det merkantil- kapitalistiske systemet. Da er det bedre med høyere renter slik at folk må flytte fra hus & hjem ?

   ‘ Den lave inflasjonen gjør at man risikerer at husholdninger og bedrifter utsetter å kjøpe ting, fordi det vil være billigere for dem å kjøpe det i fremtiden. Og utsetter de å kjøpe ting gjør det at prisene faller enda mer, slik at vi havner i en deflatorisk syklus. ‘
   e24.no/makro-og-politikk/rentemoete-den-europeiske-sentralbank-ecb/krisetall-for-europa-mener-rentekutt-ikke-holder/24663883

   Mer hokuspokus.

   ‘Alt som trakk rentene opp i vår og sommer, er nå blitt uviktig for Norges Bank, mens det som holdt rentene igjen er blitt viktigste grunn til å heve renten.

   ‘ Nå er det ikke lenger den svake kronen eller høy inflasjon og lønnsvekst som krever sitt. I stedet er det høyere oljepris og oljeinvesteringer som forklarer det meste av renteoppgangen vi har i vente.’
   nettavisen.no/okonomi/dette-skriver-avisene-om-okonomi-onsdag-27-september/s/5-95-1355756

   Ellers i en gal verden:

   ‘Den franske regjeringen vil med hjelp fra EU bruke i alt 200 millioner euro, eller 2,3 milliarder kroner, på å destruere overskuddsvin. Tiltaket er ment å drive prisene i været. ‘
   nrk.no/nyheter/frankrike-1.14612682

   Med dansen om gullkalven mener folk bare et tomt uttrykk for den kjensgjerning at menneskene er glad i penger og gjerne vil skaffe seg størst mulig «fortjeneste», men dette er jo helt naturlig, når de alle læres opp i den tro at det de «tjener» (på sine bedrag og selvbedrag) «virkelig er reell fortjeneste». Ingen kan fortenke folk i at de ønsker å klare sine forpliktelser og leve som det best sømmer seg å leve; men det er jo ikke dette som er «dansen om gullkalven». Dansen består i den ubevisste lek, det ubevisste og ukontrollerte surr omkring symbolene.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvordan få kloa i Gazas gassfelt?

Gaza-krigen, store penger og World Economic Forums rolle i den

Forrige innlegg

Musk sin kunstige intelligens anbefaler:

Kommunistisk ideologi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.