POSTED IN Klima

Hvor er varmen blitt av?

Uvanlig kuldeperiode globalt.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Uvanlige kuldeepisoder opptrer nå over hele verden

Mens MSM media fråtser i varmebølger fra El Nino med sine klimahysteriske rapporter, så rapporteres det samtidig uvanlige kuldeepisoder og rekorder over hele verden, som MSM selvsagt glatt ignorer. Ved sesongens første utbrudd av arktisk luft over Amerika ble hundrevis av kulderekorder satt, og førte til den største utbredelsen av snødekke i NOAA sin historie for november. Et tungt teppe med snø dekket Rocky Mountains, Northern Plains, Great Lakes og Nord-New England, noe som resulterte i at 17,9% av USA lå under et teppe av snø da kalenderen vippet til november – en ny rekord i bøkene til NOAA, som dateres tilbake til 2003.

Artikkelen er hentet fra Einar R. Bordewich sin nettside Fakta360

Den snø-rikeste Halloween noensinne

Med 56 cm snø registrerte Muskegon, MI ikke bare sin snørikeste Halloween noensinne, men også sin snørikeste oktoberdag og -måned. Glasgow, MT registrerte den snørikeste starten på sesongen med 91 cm. Kulden brøt hundrevis av kulderekorder over hele landet, fra Texas til Maine, og sendte gjennomsnittstemperaturen i USA ned til -0,5°C – mer enn 5 grader Celsius under normalen.

Historisk kulde i november rammer Argentina og Australia

En kuldebølge har rammet store deler av Sør-Amerika, spesielt Argentina. Landet har registrert de laveste novembertemperaturene siden registreringene startet. En rekke tidligere rekorder for laveste og høyeste temperatur er brutt. De nye kulderekordene inkluderer 0,1 °C på Cordoba flyplass, som brøt rekorden på 2 °C satt 4. november 1992, 1,6 °C i Chamical, som brøt rekorden på 4,5 °C satt 9. november 2010, og 2,8 °C i Mendova, som oversteg 3,2 °C i 1992. Nye kulderekorder inkluderer Gualeguaychús 13,8 °C, som brøt den gamle rekorden satt i 1992, og Paranás 13,5 °C, som slo rekorden fra 1936. Kulden var sterk, opptil 24 grader Celsius under normalen, og den var også utbredt og dekket det meste av Argentina:

Grafikk: GFS 2m temperaturavvik (°C) fra 2. november [ tropicaltidbits.com ].

Australia

Mens det var skikkelig varmt i vest, var østen iskaldt. Nye laveste nivåer i november har falt i New South Wales, inkludert -2,5 °C i Young og -0,1 °C i Parkes.

Iskald oktober i Uruguay

Den søramerikanske frosten i begynnelsen av november rammet også Uruguay og fortsetter den unormalt kalde oktober. Oktober 2023 ligger i gjennomsnitt mellom -0,5 °C og -1 °C under normalen.

Les også: Etter raset på Gjerdrum tror mange det blir mer ekstremvær i Norge

Snøstorm dreper saueflokken i Mongolia

Som i fjor forstyrrer kulde og snø den sesongmessige migrasjonen av gjetere i Nord-Kina, Kasakhstan og Mongolia. I november i fjor døde hele saueflokken i Xinjiang-regionen nordvest i Kina i de laveste temperaturene siden 1980-tallet. Hundrevis av storfe og sau frøs i hjel da snøstormer og temperaturer på opp til rekordlave -48,6 °C rullet inn fra nord. Det er en skremmende Twitter-video om dette!

Rekord snøfall i Kina

Over hele Nord-Kina ble tog og busser kansellert og skoler stengte da sesongens første store snøstorm rammet landet. Ifølge værtjenesten ventes kaldfronten å gi rekordstort snøfall. Store motorveier i nordøstlige byer som Harbin, hovedstaden i Heilongjiang-provinsen, er stengt og flyreiser er kansellert, ifølge den kinesiske statskringkasteren CCTV.

Mye snø i Anchorage

De første store snøfallene skjedde også i Anchorage fra søndag til mandag, med mer enn 15 cm som falt bare 5. november. Ifølge National Weather Service var dette det største snøfallet noensinne i byen. Dette overskred den tidligere rekorden på 10 cm fra 1964 betydelig.

Kilde: Denne Twitter-videoen

Ny studie: Antarktis har avkjølt seg med mer enn 1°C siden 1999

Betydelig avkjøling i det 21. århundre i det sentrale Stillehavet, Øst-Stillehavet og nesten hele Antarktis «impliserer betydelig usikkerhet i fremtidige temperaturanslag for CMIP6-modellene.» – Zhang et al., 2023. Som notrickszone.com rapporterer, tyder ny forskning på at Vest-Antarktis gjennomsnittlige årlige temperaturer falt med mer enn -1,8 °C mellom 1999 og 2018. Avkjølingen var størst om våren, med den vestantartiske iskappen (WAIS) avkjøling med en hastighet på 1,84 °C per tiår.

I følge resultatene til Zhang et al., har det meste av det antarktiske kontinentet avkjølt seg med mer enn 1 °C de siste to tiårene. Se f.eks. B. kjøletrenden vist her på ~1 C per tiår for Øst-Antarktis (2000 til 2018):

Kilde: Electroverse

Én meter med tidlig sesongsnø i Alpene

Det snødde kraftig i de europeiske alpene denne uken. «Det ser bra ut,» rapporterer planetski.eu. Snønivået har overskredet én meter i enkelte områder, med nullgradersgrensen som har falt ned til 1500 meter. Høye verdier ble registrert i de nordlige franske Alpene, som skistedene Tgnes, Le Arcs, La Rosiere og Chamonix, mens utrolige tidlige vinterverdier ble registrert i de vestlige sveitsiske alpene i Glacier 3000 og Verbier, også som Courmayeur og La Thuile i det nordvestlige Italia. Tallrike europeiske skisteder har allerede åpnet sine løyper: 2 i Finland, 1 i Norge, 7 i Østerrike, 3 i Italia og 3 i Sveits. Flere skisteder skal åpne denne helgen, inkludert Verbier i Sveits (fredag ​​10. november). I Frankrike forbereder operatørene seg også på å åpne tidlig ettersom henvendelsene har økt etter det store snøfallet.

Les også: Husker dere «klimakatastrofen» med alle skogbranner i fjor? Det var en løgn!

90 % av Russland under et teppe av snø

Ifølge den vitenskapelige lederen for det russiske hydrometeorologiske senteret Roman Vilfand, er 90 % av Russland dekket av snø. Hele Sibir og sør i Ural er dekket av snø, inkludert Transbaikalia; i Khabarovsk-territoriet og Primorye er det gjennomsnittlig 20 cm snø; på Sakhalin er det opptil 8 cm. Det meste av Karelen er dekket av snø; så vel som den nordlige halvdelen av Arkhangelsk-regionen, inkludert Arkhangelsk selv; i Komi-republikken har tidlig snø samlet seg i lang tid, mens det nord i Perm-territoriet fortsatt er snødekket.

På europeisk side går grensen for snødekke nord for Moskva og St. Petersburg, ifølge en rapport fra hmn.ru. «Nå kan vi si at 90% av territoriet er dekket med snø,» sa Vilfand og oppklarte situasjonen.

Flere rekordstore snøstormer i Kina

Et rekordtidlig snøfall traff det nordøstlige Kina denne uken, noe som førte til kanselleringer av fly, veistengninger, togkanselleringer og skolestengninger. En senior meteorolog ved National Meteorological Center sa at det første snøfallet i det nordøstlige Kina vanligvis skjer mellom slutten av november og begynnelsen av desember, så denne ukens snøfall kom usedvanlig tidlig. Harbin utstedte en svært sjelden «rød» snøstorm-advarsel – den høyeste i Kinas fire-lags varslingssystem. Kraftig snøfall har rammet en rekke kinesiske provinser denne uken, og forårsaket omfattende forstyrrelser. Kinas nasjonale værtjeneste har utstedt et oransje snøstormvarsel for provinsene Jilin, Heilongjiang og Indre Mongolia. Den vedvarende kulden er neste problem, og arbeiderne prøver nå å gjenopprette strømmen og rydde snødekte veier. Dette er en «ekte» arktisk tidlig vinterstorm – ikke rart at vestlige medier ikke berører det.

-40°C i Russland

Etter gårsdagens rapport om at 90 % av Russland er dekket av snø [se ovenfor], dukker også de lave temperaturene opp tidlig og overalt. «Den russiske vinteren går sin gang», melder gismeteo.ru. Sesongens første -20 °C ble registrert i Russland 11. oktober, og de første -30 °C ble registrert 17. oktober. Og nå har den kontinentale kulden nådd en ny topp: -40°C. Forrige helg var det -40 ° C i Tuguro-Chumikansky-distriktet i Khabarovsk-territoriet. Dette været anses som «veldig kaldt» selv i dypet av vinteren, enn si i begynnelsen av november, selv etter russiske standarder. Kulden var heller ikke et isolert tilfelle: 7. november ble det også målt -40 °C i Tomponsky Ulus i Yakutia:

Les også: Bevisene for en eldgammel sivilisasjon, spredt over hele verden hoper seg opp

Kilde: Gismeteo

Ifølge Gismeteo vil ikke denne frosten gå bort. Snarere vil det bli mer alvorlig i de kommende dagene og utvide seg til nye områder.

Kraftig snøfall i store deler av Mongolia

Etter kraftig snøfall over Øst-Asia, med Nord-Kina rammet av rekordstore snøstormer [se ovenfor], er omtrent 60 % av Mongolias 1,6 millioner km² store territorium «hvitt», sa det nasjonale katastrofehåndteringsbyrået onsdag. Snøstormer og iskalde har krevd livet til minst åtte gjetere , inkludert en mann, seks kvinner og – mest tragisk nok – en 12 år gammel gutt fra den sentrale provinsen Tuv som, som wenews.pk melder, mistet livet mens han å følge familien hans hjalp til med å stelle flokkene deres midt i de kraftige snøstormene. Hundrevis av dyr døde også under frosten tidligere på sesongen.

De siste kalde årstidene har vist seg stadig mer brutale over Mongolias robuste vidder, og kulminerte i den dødelige vinteren 2022-23 som etterlot pastoralistfamilier uten husdyr og dermed står overfor alvorlig matmangel, advarer Redd Barna .

Så sent som i mai led 13 av Mongolias 21 provinser av en «dzud» – et naturfenomen unikt for Mongolia der kraftig snøfall og ekstrem kulde fører til mangel på beiteland for husdyr. Mellom 1940 og 2015 ble offisielle «Dzud-erklæringer» avgitt to ganger i tiåret. De siste årene har imidlertid dzudene økt i hyppighet og forekommer nå årlig. I år var temperaturer under -40°C vanlig, noe som førte til for tidlig død av hundretusenvis av dyr som enten sultet eller frøs i hjel. Dette har igjen påvirket levebrødet til rundt 200 000 mongolske husholdninger som tjener inntektene sine fra å gjete geiter, sauer, storfe, hester, yaks og kameler.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Og, som vanlig de siste 50 årene, kom den første kuldeperioden ( is på vannpyttene på veien) i begynnelsen av november, der jeg bor.
  Ingen forandring på 50 år, altså. – Bortsett fra at det har begynt å komme et første snøfall- som går bort igjen, i oktober.

  Svar
  • Mandag 27.11.2023

   ‘ Det ble målt temperaturer helt ned i 28,4 minusgrader på Majavatn i Grane kommune i Nordland søndag. Det er det kaldeste det har vært på stedet i november.
   Den gamle rekorden for november var -26,4 grader. I tillegg ble det satt to andre novemberrekorder i Nordland og Nord-Trøndelag, sier vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen til NTB.
   I Namsskogan i Nord-Trøndelag ble det søndag målt -27,5 grader, mot den gamle rekorden på -26,8. I Mo i Rana ble det målt -26,4 grader, mot -24,8.
   Alle tre steder har det blitt tatt måling fra den aktuelle stasjonen i om lag 20 år. De gamle rekordene stammer alle fra slutten av november 2010.
   – I dag er det kaldest i Nord-Norge. Det kan kanskje komme noen rekorder framover: I Mo i Rana blir det igjen kjølig, og det kan ende med enda en kulderekord der,..’
   dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=151512

   Svar
 • Sier en dette til en «grønn fanatiker» er svaret: det må bli kaldere før det blir varmere. Sykt logisk…. at jeg ikke har skjønt det før!!!!

  Svar
 • Varmt vann fryser raskere til is enn kaldt vann.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Myndighetene visste det:

Covid19-vaksinen ga hverken sykdoms- eller smittebeskyttelse.

Forrige innlegg

Rettssak i Australia forteller: Ikke bli varsler

Taushetsplikten overfor forbrytelser går foran avsløring av slike forbrytelser.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.